Gillar grisar att simma?

Vi vet alla att grisar älskar att vältra sig i lera, men du kanske också undrar om grisar älskar ett dopp i rent vatten lika mycket.

Gillar grisar att simma? Grisar är utmärkta simmare, de älskar absolut att simma i vatten. Vissa experter tror till och med att grisar gillar vatten mer än lera.

Ja, vi har alltid trott att alla grisar älskar att vältra sig i lera. Detta är faktiskt en av anledningarna till att de ses som smutsiga djur. Men verkligheten är att grisar älskar vatten också (och de är extremt rena, förresten).

Men de älskar inte bara vatten, de behöver det också till viss del. Det extra roliga med simning är bara ett stort plus för deras överlevnad.

En gris verkliga behov av vatten (och lera)

Låt mig först berätta för dig vad mänsklig svett faktiskt gör för dig så att du förstår hur avgörande vatten och lera verkligen är för grisens överlevnad.

Varje person har cirka 2 miljoner svettkörtlar. Tänk dig att! Svetten som kommer ut ur dessa svettkörtlar hjälper till att kyla kroppen och reglera vår kroppstemperatur, speciellt när den börjar bli varm. Det är därför vi svettas mycket efter fysisk aktivitet eller när vi är varma.

Men grisar har inte många svettkörtlar. Och av alla väldigt små svettkörtlar de har så fungerar de flesta inte ens. Detta betyder att de inte kan svettas, så deras kroppar kan svalna i den extrema värmen.

Detta kan vara ett verkligt problem med tanke på de tjocka lager av fett som grisar har. Du kan föreställa dig vad en varm, solig dag kan göra med deras temperatur!

Det är därför grisar inte bara älskar att simma, de behöver det verkligen. Vattnet gör samma sak som svett gör med människor. Det hjälper till att reglera deras kroppstemperatur genom att kyla huden.

Det enda problemet med vatten är att det avdunstar snabbt. Det är här lera spelar in. Lera har samma kylande effekt som vatten, men stannar längre på huden på grisen och avdunstar mindre snabbt.

Se även  Grisdepression

Nu när du förstår varför grisar gillar att simma och vältra sig, låt oss titta på bevisen för att grisar verkligen simmar.

Simgrisarna på Bahamas

En av anledningarna till att frågan om en gris simförmåga har kommit i dagen är på grund av populariteten för simgrisarna i Exumas på Bahamas.

Det är fortfarande ett mysterium hur flocken med grisar hamnade på den öde ön. Vissa säger att grisarna simmade dit från ett fartyg som sjönk i närheten. Andra tror att några av sjömännen har bestämt sig för att lämna dem på ön så att de kan äta när de kommer tillbaka.

Men inga bevis har hittats som stödjer någon av dessa teorier.

Grisarna brukade vistas i skogen och bara ibland gå till stranden, förmodligen för att ta ett dopp när de ville svalka sig. Men på sistone har turismen ökat tack vare dem, och fört dem ut ur gömstället och simmar lyckligt med full blick över världen.

Och det är fascinerande! Det är otroligt hur bra de simmar i vattnet. De verkar faktiskt inte ha något emot turister som simmar runt och tar selfies med dem.

Naturligtvis har farhågor väckts om huruvida denna enorma tillströmning av turister är säker från de simmande grisarna. Faktum är att många grisar dog för några år sedan, de flesta med sand i magen. Det visar sig att turisterna kommer in och lämnar mat åt dem på stranden, så istället för att hålla sig till sin födosöksnatur har de börjat leva på maten turisterna kommer med.

Trots denna sorgliga historia bevisar detta bara att grisar verkligen har några överraskningar här och där. Som ett resultat vet vi nu att grisar trots allt inte bara simmar i leran.

Vattenaktiviteter för din gris att njuta av hemma

Betyder detta att du ska ta med dina grisar på semester till Bahamas och låta dem simma? Inte riktigt! Du kan till och med låta din gris njuta av vatten på din egen trädgård.

Se även  Snarkar grisar?

En uppblåsbar barnpool kan vara mycket användbar här. Den kan fungera som en liten plaskdamm för din husdjursgris. Du kan till och med strö över lite godsaker runt poolen och låta din gris ha kul med att fånga dem när de flyter runt.

Se bara till att godsakerna du slänger i inte är de som lätt blir blöta. Kanske några äppelskivor, några morotsbitar eller några bitar vattenmelon gör susen.

Du kan lika gärna lägga till några leksaker till poolen medan du håller på. Grisar är väldigt intelligenta djur och bara älskar den mentala stimulansen oavsett vad de gör. Det behöver inte vara något speciellt. Faktum är att även några bollar i den kan hålla din gris underhållen tillräckligt länge.

Vad händer om du inte har en uppblåsbar pool och bara en hårdplastpool?

Det är okej, gör med det du har. Se bara till att du har några gummimattor med sugkoppar till hands så att om din gris blir obekväm och halkar och glider, har du något att ge din gris lite extra dragkraft.

Hängande godsaker är också ett bra sätt att underhålla din gris med vatten. Du kan placera några hinkar eller vattenbehållare på åtkomlig höjd. Fyll den med vatten och lite godsaker i den, låt dem sedan komma på hur de ska tippa hinken så att de kan få ut godbiten. De blir blöta när vattnet stänker ut ur tanken, så detta kan vara en extra stimulans för dem.

Du kan få fler idéer om roliga aktiviteter att göra med din gris i den här artikeln.

Du kan också ge din gris en privat dusch. Grisar kan lätt tränas i att sätta på och stänga av duschen så detta borde inte vara ett problem.

Se även  Är det lagligt att föda upp en gris?

Lägg bara extra tonvikt på avstängningsdelen, för du vill inte slösa bort massor av vatten bara för att din gris fortsätter att lämna duschen på!

Ja, man kan träna grisar! Undrar vad du mer kan träna din gris till? Här är en artikel med några bra idéer.

Relaterade frågor

Gråter grisar?

Grisar är mycket känslomässiga varelser och har till och med förmågan att gråta riktiga tårar. Det här är faktiskt ett scenario som inte är lätt att glömma när man väl har sett det. Om de till exempel förlorar en av sina griskompisar kan de känna sorg och sorg. Om du misshandlar dem eller till och med skriker på dem kommer du att se deras ansiktsuttryck förändras, vilket gör det tydligt att de är djupt sårade eller kränkta. De känner sig också ensamma och deprimerade, vilket kan påverka deras allmänna hälsa.

Vad gör grisar för skojs skull?

Grisar är lekfulla varelser och kommer att engagera sig i alla leksaker de får. Du kan göra dem leksaker, eller så kan du låta dem använda hundpussel eller barnleksaker som ligger runt. Se till att delarna inte utgör en kvävningsrisk. I avsaknad av leksaker älskar de att mysa in i andra grisar och vältra sig i lerpölar. De tycker också om att äta och söka föda.

Varför gillar grisar lera?

Grisar älskar lera eftersom det håller dem svala, speciellt mitt under de varma sommardagarna. Du förstår, grisar har inte fungerande svettkörtlar. Det betyder att de inte svettas, och svett är vad våra kroppar använder för att kyla ner när värmen blir för mycket. Även om vatten gör samma sak för dem, avdunstar det lätt. Lera, å andra sidan, kan stanna kvar på huden längre och är mindre benägna att avdunsta, vilket kyler ner dem längre.