Gillar katter när du pratar med dem?

Bild på en person som pratar med en katt.

Om du delar ditt hem med en eller två katter är chansen stor att du har regelbundna samtal med dem. Och detta är inte bara en normal vana, utan också en hälsosam vana. Trots den vanliga missuppfattningen att katter är asociala och föredrar sin ensamma tid är detta knappast sant.

Nyckelord

01

Din katts hörsel är mycket bättre än din, ungefär tre gånger bättre än din.

02

Som tama husdjur trivs katter av konstant interaktion med människor

03

När du gör en medveten ansträngning att prata med din katt visar du inte bara honom att han är uppskattad, utan också att du trivs med hans sällskap.

Din katt behöver stimuleras mentalt, och inte bara genom lek och andra former av berikning. Så om du undrar om katter gillar när du pratar med dem är svaret ”ja” – och här är varför!

Kommunikation med din katt kommer att bidra till att stärka ditt band med honom.

”Bild på en kvinna som sitter och har ett hjärtligt samtal med en katt.

Det finns många sätt du kan knyta an till din katt, och att prata med din katt varje dag är ett av dem.

Det finns många sätt du kan knyta an till din katt, och att prata med din katt varje dag är ett av dem. Katter kan ibland vara avlägsna och ensamma, men sanningen är att katter är sociala varelser som behöver uppmärksamhet. Så när du gör en medveten ansträngning att prata med din katt, visar du inte bara honom att han är uppskattad, utan också att du trivs med hans sällskap.

Katter är väldigt bra på att lära sig sina namn, även de fåniga smeknamn vi ger dem. Din katt kommer sannolikt att svara med trevliga jamar när du pratar med honom, vilket är den form av kommunikation som katter litar på för att prata med oss.

Meows är avsedda för människor, och de kommer att använda dessa jamar för att uttrycka sina känslor, önskningar och tankar.

Vilken ton gillar katter?

Bild av ett hjärtvärmande ögonblick av en pojke som försiktigt klappar en katt.

Oroa dig inte för att det låter konstigt om du pratar med din katt med en babyröst som kan irritera folk, för katter gillar när du pratar med dem med en babyröst!

Katter är en otroligt observant art. De använder sina ögon för att känna vårt kroppsspråk, men de förlitar sig mest på sitt starkaste sinne för att observera världen omkring dem.

Läs också: Vad din katts svans kan berätta för dig

Din katts hörsel är mycket bättre än din – och till och med en hunds. (Det är ungefär tre gånger bättre än ditt om du var nyfiken.) Din katt har studerat din tonhöjd och ton och böjning genom dagliga interaktioner. De vet när du är ledsen, frustrerad, arg och så vidare. Kort sagt, din katt är din humörhanterare.

När du närmar dig din katt med en mjuk, söt, babyliknande röst, vet han eller hon att du är den lyckligaste, och i sin tur föredrar de denna röst framför alla andra eftersom det är lika med lycka i deras liv. spöken.

Så oroa dig inte för att låta konstigt när du pratar med din katt med en babyröst, vilket kan irritera folk, eftersom katter gillar när du pratar med dem med en babyröst!

Hur ofta ska jag prata med min katt?

Bild av en kvinna som sitter med en katt i knät och har en konversation.

Tänk på att ha samtal med din katt och inkludera honom i viktiga stunder i ditt hem så att han känner sig uppskattad.

Om du delar ditt hem med någon, skulle du inte gå en dag utan att prata med den personen, eller hur? Så varför skulle detta vara annorlunda för din katt?

Katter kan lätt bli ensamma, och de är inte en ensam art som trivs genom att gömma sig. Katter är domesticerade, vilket innebär att de trivs med konstant interaktion med människor och andra husdjur i deras hem (i de flesta fall).

Tänk på att ha samtal med din katt och inkludera honom i viktiga stunder i ditt hem så att han känner sig uppskattad. När allt kommer omkring har katter känslor och de vill veta att du förstår deras känsliga natur.

Även om du och din kattvän inte talar samma språk, betyder det inte att ni inte kan ta er förbi dessa hinder och verkligen förstå varandra.

Sätt att säga jama till din katt

jama” till din katt

Det bästa sättet att lära sig att jama till din katt är att observera den noggrant.

Naturligtvis kan du prata med din katt på ditt eget modersmål, men du kan också lära dig några smarta sätt att prata mjau. Om du gör det kommer de att veta att de är älskade.

Det bästa sättet att lära sig att jama till din katt är att observera den noggrant. Våra katter tillbringar trots allt en stor del av sina dagar med att observera oss så att de kan samla in mer information om oss och rapportera det till utomjordingarna. (Skojar bara!)

Om du vill lära dig att jama till din katt, här är några enkla steg du kan implementera…

1. Lägg märke till de långsamma blinkningarna.

Katter har visat sig blinka långsamt mot varandra, och detta är också ett sätt de kommunicerar med människor. Katter blinkar långsamt när de är avslappnade och känner ingen fara. Katter är naturligt bevakade varelser, så om de känner sig tillräckligt trygga för att blunda i din närvaro, är det ett tecken på ultimat tillit.

2. Var noga uppmärksam på din katts mjauande och kroppsspråk

Katter är bland de mest missförstådda arterna i världen. De är mästare på att dölja sina känslor, men genom att vara mycket uppmärksam på deras kroppsspråk och tonen i deras mjau kan du lära dig mycket om dem. Och om din katt jamar på dig, kanske prova att jama i gengäld för att se deras reaktion.

Katter jamar av många anledningar, oavsett om det är för att uttrycka önskemål eller för att klaga på något som stör dem, som att deras matskål är tom. Så om din katt jamar på dig under en stor del av dagen visar det hur mycket han tycker om att kommunicera med dig verbalt.

Bilden du beskriver verkar visa en kvinna som pratar med sin katt.

Om din katt jamar på dig under en stor del av dagen visar det hur mycket han tycker om att kommunicera med dig verbalt.

Se även  5 anledningar till varför katter älskar skor så mycket