Gillar kycklingar musik? Vilka ljud gillar kycklingar?

Kycklingar är fantastiska husdjur, inte bara är de oändligt underhållande, utan de lägger ägg och det betyder en bättre och hälsosammare frukost också! Många kycklingägare undrar om deras flock skulle uppskatta lite rock (eller pop eller opera för den delen) och om det skulle göra dem gladare? Vi har gjort research så att du inte behöver göra det.

Gillar kycklingar musik? Det finns otroligt starka bevis för att om dina höns spelar rätt sorts musik kommer de att lägga fler ägg och konstigt nog är det möjligt att lära kycklingar att ”uppskatta” vilken musik som helst. Det är svårt att säga exakt vad kycklingar gillar eftersom ordet kanske inte har samma betydelse för en kyckling som det har för en person.

Varför är musiken viktig?

Alla gillar inte samma musik, eller hur? Om du vill se en vänskap gå snabbt utför, behöver du bara be en One Direction-fan att dela en stereo med en death metal-fan. Smaken skiljer sig åt när det kommer till musik och det är en intensivt personlig sak. Detta gäller förstås för människor – det vet vi alla, men är det förmodligen sant för kycklingar också?

En sak det varav vi är 100% säkra på att kycklingar inte gillar att bli stressade. Om dina kycklingar är stressade kan du till och med lämna dina drömmar om kokta ägg till frukost bakom dig eftersom de kommer att sluta lägga.

Många kycklingägare har rapporterat att när deras kycklingar utsattes för hög musik, istället för att tupparna startade en moshpit, bestämde kycklingarna helt enkelt att deras äggstockar skulle på semester. Men den upplevelsen är inte universellt sann (som vi kommer att se om ett ögonblick) och Faktum är att om du spelar musiken rätt kan kycklingar till och med förbättra sina värpförmåga.

En sak vet vi dock med säkerhet: om musiken är för hög – oavsett om det är en art som är acceptabel för kycklingar eller inte – kommer kycklingarna att tycka att det är stressigt och slutar värpa.. Så det är bäst att inte försöka efterlikna Spinal Tap i trädgården, för om volymen går till 11 går äggproduktionen till noll.

Se även  9 anledningar till varför hundar nyser på ryggen

Gillar kycklingar musik?

En av de största utmaningarna när det gäller att avgöra om en varelse, inte bara höns, gillar något eller inte är att vi kan inte fråga dem om de gör det. Detta skulle vara den bästa möjliga metoden och skulle potentiellt kunna reda ut många missförstånd mellan kycklingägare och deras husdjur.

Utan den förmågan vi bör försöka basera våra slutsatser på beteenden som vi antar betyder att kycklingar är lyckliga och så att när de engagerar sig i detta beteende måste de ”gilla” vad som händer runt omkring dem.

Skamlös antropomorfism?

Ja, detta är skamlös antropomorfism. Antropomorfism är tillskrivandet av mänskliga känslor till varelser i vårt försök att förstå dem. Vissa människor kommer att hävda att detta är en riktigt dålig sak och att det betyder att vi egentligen inte försöker lära oss mer om våra husdjur, utan bara vill lägga dem i en låda som vi kan identifiera oss med.

Vi skulle vilja skilja oss åt. Vi tror att antropomorfism är ett mycket uppriktigt försök att försöka tolka vad som händer med våra husdjur så att vi kan ge dem ett bättre liv..

Naturligtvis kanske det inte är ett perfekt verktyg eftersom det är möjligt att kycklingar i deras värld inte har begreppen ”gillar” och ”ogillar”. Men det är rättvist att säga att de borde ha begrepp relaterade till ”vi kan hantera det” och ”vi kan inte hantera det” eftersom beteenden kring saker som äggläggning gör detta helt klart.

Vi tror inte att du behöver veta den exakta terminologin en kyckling skulle använda för att bestämma att du vill göra saker som främjar positivt beteende hos din kyckling.NS. Detta sparar evigheter (eller längre) av väntan tills vi äntligen kunde tolka mellan kycklingspråk och mänskligt språk.

Äggvärpningsstudierna – Kycklingar kan älska musik

Äggläggningsstudier är mycket användbara att referera till i det här fallet. Det är för att inte vara ensam vi är ganska säkra på att glada höns lägger fler ägg men att detta beteende också är ett som vi vill uppmuntra till vår egen fördel också. Det är en win-win för både dig och dina kycklingar.

Se även  Varför flyttar ekorrar sina bebisar?

Det har till och med funnits en forskningsartikel om detta ämne ger en större grad av förtroende för att resultaten är mätbara och inte bara spekulationer från en viss kycklingägare.

De University of BristolIsabelle Pettersson, sa att även om det tidigare gjorts forskning om djur och hur de gillar musik i allmänhet, så hade ingen tidigare bestämt sig för att undersöka sambandet mellan äggläggning och musik.

De tog fyra villkor: rockmusik, popmusik, klassisk musik och ingen musik och sedan sätta upp läggningslådor som uppfyllde ett av de fyra villkoren.

Sedan lät de kycklingarna bestämma var de ville hänga och de ville då för att se om detta påverkade mängden ägg som läggs.

Tja, resultaten var slående – hönsen visade en tydlig förkärlek för klassisk musik. Inte nog med att de besökte den lådan mer än någon annan, det orsakade en 6% ökning av äggutbytet även jämfört med de andra boxarna!

Så det är klart att kycklingar gillar lite musik – klassisk musik för att vara exakt. Isabelle tillskrev detta till musikens lugnande egenskaper, även om hon inte gav någon inblick i hur detta mättes.

Hur kan du konditionera kycklingar för att älska din musik?

Vi vet inte om du kan göra det, men psykologer har bevisat att kycklingar har en medfödd preferens för ”melodi” och så kommer attraherad av melodisk musik när det är möjligt. Detta bevisades av ett experiment som visade att kycklingar som isolerades från ljud under sina äggdagar och sedan exponerades för musik skulle attraheras av harmoniska, melodiska ljud.

Experimentet som inte har genomförts och som kan vara till nytta för en kycklingägareom de vill att deras flock ska rocka istället för att chilla till ett stycke av Händels Water Music, är att utsätta äggen för den musik du vill att dina kycklingar ska njuta av.

Se även  18 anledningar till varför en kyckling börjar halta och vad man ska göra

Det är, om du konditionerar en ofödd kyckling för att hitta en viss rytm ”normal”, chansen är att när de föds, kanske de kommer att uppskatta den takten. Detta är spekulationer, men det är definitivt värt ett försök om du vill ha total kontroll över din bakgårdsljudbild.

Så, ska jag köpa en stereo till mitt hönshus?

Vi tror inte att musik är avgörande för kycklingar. Forskningen vid University of Bristol som vi hänvisade till ovan kan ha visat att klassisk musik föredrogs för värpning, men totalt sett fann den ingen ökning av äggläggningen när den fördelades på de fyra värpningslådorna.

Detta innebär att om du vill köpa en stereoanläggning till dina kycklingar så kan du men ha det i åtanke detta bör vara en praktisk uppställning. Du måste skydda alla ledningar från näbbar och klor, se till att allt är vattentätt (eftersom de flesta kycklingägare inte vill tillaga sina kycklingar av misstag) och skadat också.

Detta är förmodligen en betydande insats för många coops och kanske inte är värt det. Men om du upptäcker att musik är fördelaktigt för din miljö, bör du kunna komma på ett sätt att göra det utan att spendera en förmögenhet på utrustning.

Slutsats

Gillar kycklingar musik? Ja det gör de. Vi ska släppa debatten om vad exakt ”gilla” betyder i sammanhanget av en kyckling och hålla det enkelt och okomplicerat – glada kycklingar lägger fler ägg och spelar rätt musik för dina kycklingar och de värper mer på nolltid.

Det betyder dock inte att du kan spela vad som helst på dem om du inte tränar dina kycklingar att uppskatta din Iron Maiden-samling innan de kläcks. Du kommer att upptäcka att kycklingar föredrar att lyssna på mjuk, harmonisk klassisk musik, oavsett hur den typen av musik får dig att känna.