Har katter humor?

Lekfulla Scottish Fold-katter som har roligt i ett hus.

Vi vet att katter är roliga små varelser. Deras upptåg kan hålla oss underhållna i timmar. Alla som någonsin har levt med en katt har ägnat mycket av sin tid åt att observera och skratta åt alla intressanta saker de gör. Vi hittar humor i våra katters upptåg, men vet katter att de är roliga? Eller ännu bättre, har katter ett sinne för humor? Låt oss ta en närmare titt…

Din katt har ett brett spektrum av känslor och känslor.

När våra katter pratar med oss ​​med sina jamar och kroppsspråk, har de förmågan att uppfatta många känslor och känslor. (En grundläggande skillnad mellan känslor och känslor är att känslor upplevs medvetet, medan känslor manifesterar sig medvetet eller omedvetet.)

Din katt kan bli ledsen, din katt kan vara orolig, din katt kan vara galen och din katt kan också hitta humor i saker. Katter är individer av naturen, vilket gör att vissa katter tycker att humoristiska saker är roligare än andra. Vi är alltid roade av våra katter och deras galna kattupptåg, så det väcker frågan: ”Gör våra katter detta för att roa oss?” Om du tror att din katt är rolig med avsikt har du förmodligen rätt!

Din katt tycker förmodligen att du inte bara är intressant utan också rolig.

Nästa gång du snubblar över din katt, vet att din katt – och du – tycker att den är rolig.

Det är sant att katter och hundar uppfattar människor olika, och vissa experter har till och med gått så långt som att säga att katter ser människor som stora, klumpiga katter. National Geographic pratade med författaren och kattbeteendeforskaren John Bradshaw, som antar att katter inte riktigt förstår oss på det sätt som hundar gör. Jan delade nationella geografiska Den där,

Se även  Blir katter ensamma utan andra katter?

”Vi har inte upptäckt något om kattbeteende som tyder på att de har en separat låda som de lägger oss i när de interagerar med oss. De vet helt klart att vi är större än dem, men de verkar inte ha förändrat sitt sociala beteende så mycket. Att höja svansen i luften, gnugga våra ben, sitta bredvid oss ​​och ansa oss är precis vad katter gör mot varandra… katter beter sig mot oss på ett sätt som inte går att skilja från [how] de skulle bete sig mot andra katter. De tycker att vi är klumpiga: inte många katter snubblar över människor, men vi snubblar över katter.”

Så nästa gång du snubblar över din katt, vet att din katt – och du – tycker att den är rolig.

Fungerar din katt som ett sätt att roa sig?

När din katt uppvisar klassiskt styggt kattbeteende, försök att inte ta det för personligt.

När din katt uppvisar klassiskt styggt kattbeteende, försök att inte ta det för personligt. Det kan verka något planerat eller kanske till och med konstigt tillfälligt när det händer, men din katt är ingen hatisk varelse, trots de häftiga blickar av ogillande de skickar din väg.

Din katt är mycket beräknande i sina handlingar, men de finner ingen humor i att skicka din antika vas till marken i en miljon små bitar. Eller svänga på dina dyra gardiner, eller till och med kasta en fräsch hårboll över din favorittröja.

Även om det kan tyckas så, försäkrar vi dig om att de inte agerar i trots, även om du precis kommit hem från ett besök hos veterinären.

Se även  Hur tränar man en katt som inte lyssnar?

BBC Earth delar det,

Katter verkar också tycka om att ägna sig åt alla slags busiga beteenden, men detta kan bara vara ett försök att dra till sig uppmärksamhet snarare än att visa sin humoristiska sida. Och så långt vetenskapen går, verkar det som om katter är oförmögna att skratta och du kan trösta dig med att veta att din katt inte skrattar åt dig. Men om de någonsin skaffat sig förmågan att göra det, misstänker vi att de skulle göra det.

Din katt gillar att ha kul.

Din katt kan sova 15 timmar om dagen, men det betyder inte att han alltid hänger runt när han är vaken. Katter älskar att hålla sina sinnen stimulerade på många sätt. Om du undrar om din katt har ett sinne för humor, tänk på de fåniga kattupptåg de visar via zoomer, skrappromenader och allmän kattfånighet.

Katter kommer att vara katter, som man säger, och det är ett välkänt faktum att katter har en galen sida. Och i många kattälskares medvetande är det en av deras mest förtjusande egenskaper. Precis som människor är varje katt olika. Som sagt, det kommer att finnas katter som bara är roligare och galnare än andra katter.

Tillhandahåll lekritualer inomhus och berikning för din katt för att förhindra tristess, vilket kan leda till överätning, jamning och allmän tristess. Och tveka inte att vara dum med din katt. För chansen är stor att de kommer att njuta av det oerhört! De flesta katter älskar att leka, och du är en av deras favoritpersoner att leka med eftersom du betyder så mycket för dem.

Se även  Vad betyder det när en katt skriker?

Katter i det vilda har inga känslor som ett sätt att skydda sig själva.

stora katter visar inte känslor som ett sätt att skydda sig själva.

Även om våra minipantrar och katter har många gemensamma egenskaper i naturen, har de också många stora skillnader när man jämför dem. Stora katter visar till exempel inte känslor som ett sätt att skydda sig själva. Detta beror på att det är ett tecken på svaghet att visa känslor i deras sinnen, och om de överraskas kan det kosta dem livet.

Hemma behöver din katt inte oroa sig för att bli jagad av ett rovdjur eller var hans nästa måltid kommer ifrån, så han har möjlighet att släppa sin vakt med dig, en person han litar på.

Har du någonsin undrat om katter kan låtsas halta av medkänsla? Svaret kan överraska dig. Läs allt om det här på Cats.com.