Hur ber kaniner om ursäkt till människor?

Kaniner kan bilda ett nära känslomässigt band med sina mänskliga ägare.

Om din lurviga vän söker uppmärksamhet och fysisk tillgivenhet efter ett spänt ögonblick, kan det vara hans sätt att be om ursäkt.

Läs vidare för att lära dig mer om hur kaniner ber om ursäkt till människor och uttrycker ånger och sorg.

Hur säger kaniner att de är ledsna?

Så, hur ber kaniner om ursäkt till människor? Kaniner kommer att be om ursäkt genom en mängd olika huvudstötar, slickningar och fysiska kroppsgester.

Den här typen av beteende visar att din kanin vill behålla eller reparera sin relation med dig, och visar sin tillit och omsorg för dig med tillgivenhet.

Fysisk tillgivenhet

Många av strategierna en kanin har för att be om ursäkt involverar fysisk tillgivenhet.

En vanlig fysisk gest är att slicka eller knapra händer och fötter.

Knapra

Genom att slicka din hud och knapra lätt visar kaninen att den bryr sig om dig. Liksom många andra däggdjur visar kaniner sin omsorg och tillgivenhet genom att hjälpa till att ta hand om andra.

Så om din kanin följer en oavsiktlig klotter med en försiktig slick, kanske han säger: ”Oroa dig inte, jag gillar dig fortfarande.”

Knuff

Kaniner initierar också fysisk kontakt genom att trycka med handen.

Detta görs vanligtvis i samband med slickandet och är ett sätt för kaninen att visa intresse för lite fysisk intimitet med dig.

Huvudberöring

En annan viktig form av fysisk tillgivenhet för kaniner är beröring med huvudet.

Detta är en särskilt meningsfull form av fysisk tillgivenhet att visa en människa, eftersom det vanligtvis används mellan två kaniner.

Uppmärksamhetssökande beteende

Om kaniner är oroliga för din relation eller känner att du är upprörd, kommer de att ägna sig åt uppmärksamhetssökande beteende.

Detta beteende kan variera från att hoppa konstigt till att bara sitta tyst framför dig.

Springa

Om du är upprörd eller arg kan din kanin försöka ge dig energi genom att springa i en cirkel runt dig. Detta är din kanins sätt att försöka förbättra ditt humör genom lek.

binkyen

Kaniner kan också uppvisa ett beteende som kallas binkying. binkyen är när en kanin gör ett något spastiskt hopp i luften, vrider på kroppen och snärtar med svansen.

När en kanin ber om ursäkt, tjänar binky två syften.

Det första är att få din uppmärksamhet. Om du ignorerar eller ger kaninen utrymme kommer han att försöka få din uppmärksamhet genom att upprepade gånger hoppa i luften.

Det andra målet är att uttrycka sina positiva känslor. Binkying är ett uttryck för glädje, så en ursäktande kanin kan visa upp sin glada dans för att bevisa för dig att det inte finns några hårda känslor.

Avkopplande

En mindre energisk metod att be om ursäkt är att lägga sig ner och slappna av. Om en kanin vill gottgöra sig med dig, kan de välja att visa hur bekväm de är med dig som ett bevis på förtroende.

Nöjd och avslappnad kanin ligger platt på en mysig yta, som din säng eller soffa, utspridda för maximal komfort.

Detta kan vara en trevlig lugn tid att dekomprimera och bekräfta bandet mellan kaniner och människor.

Tänderna klickar

Om du försöker kontrollera din kanins humör, försök att lyssna efter höga tandklick. Mjuka tänder klickande är normalt för kaniner, men högt klickande är ett tydligt tecken på spänning eller rädsla.

Om en kanin tuggar sina tänder högt är det en signal om att den behöver lite extra trimning.

Ilska och förlåtelse

När du har ett ögonblick av konflikt eller spänning med din kanin, kan du förvänta dig en process av ilska och förlåtelse.

Kaniner är intelligenta däggdjur med långa minnen och de kan behöva tid för att bearbeta sin ilska, precis som du skulle.

När de är redo att sminka sig behöver de din försäkran om att allt är okej.

Tecken på kaninraseri

Det finns flera fysiska tecken att se efter om du märker att din kanin håller på att koka. Ett av de mest uppenbara tecknen på en arg kanin är dunöron.

En nöjd kanin har öronen uppåtriktade och framåt. En arg kanin vänder öronen åt sidan och sedan ner.

En upprörd kanin kan också höja svansen när den är upprörd, som ett tecken på upphetsning.

Och om kaninen är särskilt upprörd, kommer den att ta en aggressiv ställning, med frambenen spända och lätt spridda, redo att komma till dig om det behövs.

Hur man förlåter din kanin

Om din kanin ber om ursäkt kan du laga din relation genom att förlåta dem. Du kan visa förlåtelse genom att återgälda din kanins omvändelsehandlingar.

Om din kanin till exempel försöker röra vid ditt huvud kan du böja dig och låta honom röra vid ditt huvud. Din kanin kommer att känna igen denna vanliga form av kaninkroppsspråk.

I andra scenarier, om din kanin vill ha din uppmärksamhet eller tillgivenhet, kan du ta lite extra tid att leka och mysa.

Detta visar att du fortfarande älskar din kanin och vill spendera tid med dem.

I slutändan är ett av de bästa sätten att göra upp till din kanin att ge dem en godbit.

Kaniner förknippar sina mänskliga ägare med mat, så att ge dem en godbit är en vänlig gest som visar att du fortfarande är där för att ta hand om dem.

Hur kan folk be kaniner om ursäkt?

Precis som att förlåta en kanin kan du börja ursäkten med godsaker och tillgivenhet.

När du presenterar ditt fredsoffer, till exempel en bit av deras favoritfrukterkomma nära marken så att du kan vara på samma nivå som din kanin.

Om du kommer från ovan eller kastar maten i deras bur, kommer kaninen inte att få en chans att bekvämt knyta an till dig.

Placera godbiten i din handflata, knä eller nära din kropp så att kaninen kan närma sig och interagera med dig fysiskt medan den njuter av deras speciella ursäktsnack.

Om din kanin är mycket upprörd eller rädd, ta inte upp den eller rör den.

Vänta istället tills de närmar sig dig. De kanske vill stirra på godbiten innan de smakar på den.

Är kaniner känslomässigt intelligenta?

Kaniner är överraskande känslomässigt intelligent.

Även om dessa små däggdjur kanske inte verkar som om de är uppmärksamma, har kaniner ett starkt minne och behåller en stor mängd information relaterad till upplevelser och känslor.

En kanins utmärkta långtidsminne betyder att den kan komma ihåg och knyta an till sin mänskliga ägare.

Din husdjurskanin kommer att arbeta med dig för att utveckla minnen av negativa och positiva rutiner och fånga upp störningar i mönster eller humör.

Kaniner är mycket lyhörda för humörsvängningar. Om de känner glädje eller sorg hos någon annan, kommer de att spegla det i sitt beteende.

Detta gäller särskilt när kaninen samarbetar med sin primära mänskliga skötare.

Medan kaniner är mer investerade i sina relationer med andra kaniner, lider de fortfarande av en dålig relation med en mänsklig ägare.

När en kanin har knutit sig till sin ägare, kan den känna sorg eller ånger för att av misstag skada sin mänskliga vän.

Detta är särskilt vanligt om din kanin av misstag repat sig eller bet dig.

Om en kanin mår dåligt för att ha skadat dig, kommer den att uttrycka sin oro genom sitt fysiska kroppsspråk.

Sista tankar om ursäkter för kanin

Kaniner är underbara husdjur. De är extremt kärleksfulla och intelligenta och kan bilda starka band med sina ägare.

Om du har en konflikt eller en plågsam episod med din kanin, ta inte lätt på det. Kaniner är känslodjur som kan reagera starkt på plötsliga humörsvängningar.

Lyckligtvis är kaniner ganska uttrycksfulla. Kaniner ber människor om ursäkt genom att knuffa, klappa och leka med dem. De kommer att visa dig att de är villiga att be om ursäkt.

Andra artiklar som du kanske också gillar:

Se även  10 möjliga orsaker till gråtande ögon hos kaniner