Hur djupt ska ett fågelbad vara? [ANSWERED! + FAQs]

Fåglar älskar fågelbad som en källa till rent vatten för bad och konsumtion. Men du kanske undrar, ”Hur djupt ska ett fågelbad vara?” Jag var nyfiken och gjorde mycket research och hittade ett svar. Det här är vad jag hittade:

Fågelbad bör vara 1 – 2 tum djupa. Kanterna på ett fågelbad bör vara 1 tum djupa, avsmalnande till maximalt 2 tum djupt i mitten av vattenbassängen. Fågelbadet bör inte vara djupare än halva fåglarnas höjd. Fågelbad kan göras grundare genom att helt enkelt använda stenar eller grunda keramiska fat.

Vattennivåer i fågelbad är mycket viktiga när du sätter upp ett fågelbad, speciellt för dig som börjar för första gången! Jag kommer att diskutera mer detaljer i den här artikeln, så läs vidare för mer!

Hur djupt ska ett fågelbad vara? (HELT svar)

Fågelbaden måste vara av rätt djup annars kommer fåglarna inte att kunna använda ditt fågelbad ordentligt. Därför måste vi hålla oss till det ideala vattendjupet i en fågelbadsbassäng!

Fågelbad bör vara cirka 1 – 2 tum djupa. Kanterna på ett fågelbad bör vara 1 tum djupa och inte mer än 2 tum djupa i mitten av vattenbassängen. Fågelbadet bör inte vara djupare än halva fåglarnas höjd. Fågelbad kan göras grundare med stenar eller grunda keramiska fat.

Här är en relaterad artikel om hur du håller ditt fågelbad rent. Kolla in det om du behöver hjälp på det området!

Hur man håller fågelbadvattnet rent (med 10 ENKLA steg!)

Varför måste fågelbaden vara 1 – 2 tum djupa? Det beror på att det är rätt djup för att fåglar ska trivas i bassängen.

För dem som använder det metriska mätsystemet: 1 – 2 tum djupt är ungefär 3 – 5 cm djup!

Detta djup efterliknar också de naturliga ”fågelbaden” de har i det vilda: grunda vattenströmmar.

Northern Cardinal badar i en bäck

Här är en kort video som du kan titta på för grundläggande fågelbadsinformation:

Ännu djupare och de kan till och med drunkna!

Om en fågel närmar sig ett fågelbad och bedömer att fågelbadet är för djupt, fågeln kan inte ens försöka komma in i badet!

När du sätter upp ett fågelbad kommer olika sorters fåglar att besöka ditt fågelbad, så du måste tänka på mest fåglar att besöka!

Helst bör fågelbadets djup: INTE vara mer än halva höjden av fåglarna som besöker den.

Här är en tabell som sammanfattar detta:

Gemensam bakgårdsfågel Fågelns höjd
Norra kardinal 7-9 tum
Blåskrika 9-12 tum
Amerikanska Robin Cirka 10 tum
sörjande duva Cirka 10,5 tum
amerikansk kråka Cirka 17,5 tum
Mörkögd Junco 5,3-6 tum
svart mössmes 4-6 tum
Vitknäppt nötväcka Cirka 5 tum
Tvåfärgad mes 4,5 – 5,5 tum
gråsparv Cirka 6,3 tum
Amerikansk guldfink Cirka 4,3 tum
falsk hackspett Cirka 5,75
Hårig hackspett 9-13 tum
rödbukad hackspett Cirka 8,5 tum

Som kan ses i tabellen ovan kommer bakgårdsfåglar in olika storlekar och höjder!

Dessa måste alla ta hänsyn till när man tittar på det perfekta djupet för ett fågelbad!

Du kommer att upptäcka att genom att dividera höjden på alla fåglar med 2, är de alla över fågelbadets djup på 1 -2 tum, så det kan rymma de flesta vanliga bakgårdsfåglar du kommer att se!

Att döma av längden på de 14 vanligaste bakgårdsfåglarna i USA kan vi se att Den genomsnittliga fågeln som kommer att besöka ditt fågelbad kommer att vara relativt liten till växten och kan inte ta ett fågelbad för djupt.

Det är viktigt att du får rätt på djupet eftersom du INTE vill att fåglar av misstag glider ner i vatten för djupt för att hantera, och slutar med att drunkna inuti.

Det kommer att bli en stor katastrof och jag är säker på att vi inte skulle vilja det att hända oss, någonsin!

Inget omnämnande av att behöva byta ditt fågelbadvatten regelbundet också! Läs en annan intressant artikel jag skrev här för mer information om detta:

Hur ofta ska du byta fågelbadvatten [ANSWERED!]

Hur justerar man djupet på fågelbadet?

Nu när du vet det optimala djupet för ett fågelbad, om du inte har köpt ett fågelbad ännu, vet du vad du ska leta efter.

Men om du redan har ett fågelbad som är för djupt och du inser att fågeln inte kommer till ditt bad, så finns det andra lösningar som inte kräver att du gör ett nytt köp.

Här är 2 tips för att justera djupet på ditt fågelbad:

1. Lägg stora småsten/stenar i fågelbadet

Sparvar som står på sten i ett fågelbad

Dessa stora småsten låter våra fjäderbeklädda vänner stå ovanpå dem, vad kommer att göra antingen låt dem dricka eller höja vattennivån grunt för att badet ska börja.

De stora stenarna kommer också att ge en bra plattform för fåglar att dricka vatten från badet, speciellt under den kalla vinternvar hon inte kan sänka sina kroppar helt i kallt vatten.

De stora stenarna ger också en visuell hjälp för fåglar att mäta vattennivån innan de går in i fågelbadet.

2. Lägg ett grunt fat i mitten av karet

Om du inte har stora småstenar eller stenar i ditt område, överväg: använd ett grunt fat för att lägga till i botten av karet.

Helst bör den placeras i mitten av badet så att djupet är tillräckligt grunt för alla fåglar på bakgården, särskilt de Black-Capped Chickadee som bara är 4 till 6 tum.

Hur vet du om ditt fågelbad är tillräckligt djupt?

Innan du officiellt placerar ditt fågelbad i din bakgård, testa ditt fågelbad och dess djup.

Så här vet du om ditt fågelbad är tillräckligt djupt:

Fågelbaden är tillräckligt djupa om vattennivån inte är mer än 2 tum när den är fylld till brädden. Detta för att fågelbaden inte ska bli överfulla under regniga förhållanden. För att säkerställa att fågelbaden är tillräckligt djupa, överväg att använda ett fågelbad med automatisk vattenfyllning.

För att simulera regniga förhållanden när fågelbadet är fyllt till sin fulla kapacitet, fyll ditt fågelbad maximalt och mät djupet på vattennivån.

Denna vattennivå bör INTE vara högre än 2 tum.

Speciellt om ditt fågelbad inte automatiskt justerar vattennivån bör du vara mer uppmärksam på detta.

Man vill också simulera torra förhållanden där vattnet kan avdunsta relativt snabbt.

Låt oss säga att du lägger lite rent vatten i fågelbadet, och vattnet torkar väldigt snabbt.

Som ett resultat kommer vattendjupet att vara för grunt för de större fåglarna att bada i, särskilt fåglar som t.ex. amerikansk kråka eller den Blåskrika.

För att hantera detta bör du överväga ett fågelbad med automatiska vattenpåfyllningsalternativ eller kontrollera badkaret själv och fyll på med vatten dagligen.

Slutgiltiga tankar

Djupet i ett fågelbad kan verkligen göra eller bryta om fåglar kommer att besöka ditt fågelbad.

Om fågelbadets djup är för grunt kan det hända att större fåglar inte finner det tillräckligt djupt för att plaska i, men om fågelbadets djup är för djupt kan de mindre fåglarna halka eller drunkna i badkaret.

Därför är djupet på ett fågelbad optimalt, med början på 1 till 2 tums djup för att undvika sådana olyckor.

Förhoppningsvis har den här artikeln om fågelbadsdjup hjälpt dig, och låt oss alla förbättra oss i vår fågelskådningsresa tillsammans. Tack så mycket för att du läser!

Ha kul med fågelskådning!

Mina rekommenderade fågelresurser:

Hallå där, Precis inkommet här!

Här är en lista på all min favorit- resurser, produkter och alla märken jag litar på och älskar.

Även om vissa kan vara affiliate-länkar, kommer jag bara att rekommendera de länkar som jag tycker är av stort värde. Bara att köpa med hjälp av länkarna hjälper till att hålla den här bloggen igång!

  • Min kikare: Kikaren jag personligen använder är Celestron Nature DX 8×42 kikare. Det är ett bra budgetpar för första gången fågelskådare. Mycket uppskattad för sitt pris! Läs min recension här.
  • Säker färg för fågelbad: Ingen färg kan användas för att måla fågelbad. Länkar till alla säkra fågelbadsfärger finns i den här artikeln jag skrev!
  • Säkra fågelbadförseglare: Inte alla förseglare kan användas för att måla fågelbad. Länkar till alla fågelbadssälare finns i den här artikeln skriven av mig!
  • Säker färg för fågelmatare: Särskild försiktighet bör iakttas när man målar fågelmatare med rätt färg. Läs mer i artikeln här!
  • Säker färg för fågelhus: Ingen färg kan användas för att måla fågelhus. Länkar till all säker fågelholkfärg finns i den här artikeln jag skrev!
  • Fågelappar: 2 av mina favoritappar för fågelskådning är Merlin Bird ID, och eBird Mobile! Merlin är utmärkt för att spåra och identifiera fåglar, och eBird Mobile är utmärkt för att spåra fåglar som observeras under fågelskådning. Läs ett inlägg om dem här.
  • Fågelwebbplatser: Jag har satt ihop en lista med länkar till mina topp 10 rekommenderade fågelskådningssajter i ett blogginlägg. Hitta länkarna här!
  • Fågelpodcaster: Fågelpoddar är ett bra sätt att lära sig om fåglar. Länkar till topp 8 som jag rekommenderar hittar du här!

Alternativt kan du checka ut min resurssida här där jag sammanställt alla länkar till ovanstående!

Se även  Hur man använder en kikare med glasögon: din KOMPLETTA guide!