Hur du rör dig utan att stressa din kanin

Att flytta till ett nytt hem kan vara ganska stressigt. Att lägga till en kanin i blandningen kan få någons huvud att snurra. Hur förhindrar du att din kanin blir rädd? Och hur kan du säkert ta din kanin i en bil? Behöver du ha med dig nödförnödenheter? Det är mycket att tänka på när man flyttar med en kanin.

För att undvika att stressa din kanin under flytten bör du se till att du har en plan på plats. Utse en plats för din kanin som är långt borta från alla rörliga ljud så att de kan hålla sig så stressfria som möjligt under processen. Det är också en bra idé att ha lite nödförnödenheter till hands, särskilt om du måste resa långa sträckor.

Även om det kan vara lite skrämmande att ta itu med din flytt till ett nytt hem, finns det mycket du kan göra för att processen ska lyckas. Genom att hålla din kanin borta och trösta den under stressiga bilturer får du dig på nolltid i deras nya hem.

Viktigt: Den här sidan kan innehålla affiliate-länkar. Som Amazon Associate och som medarbetare till andra företag tjänar jag en liten provision för kvalificerade köp.

Flytta med en kanin

Jag önskar att vi kunde prata med våra husdjur och låta dem veta exakt vad som hände när vi flyttade. Istället befinner sig våra kaniner plötsligt på en ny och obekant plats. Om en kanin blir för stressad kan det till och med vara lite farligt. De kan bli så stressade att de slutar äta vilket kan orsaka allvarliga och omedelbara problem för en kanins hälsa. För att undvika detta är det viktigt att göra vad vi kan för att hjälpa våra kaniner att hålla sig lugna och bekväma under en flytt.

Alternativ 1: 2-dagarsplanen

Det bästa och mest stressfria sättet att flytta din kanin är att flytta den på en helt annan dag än när du flyttar de flesta hushållsartiklar. Detta ger dig en chans att fokusera på att flytta din kanin på en dag. Du kan placera dem i det nya utrymmet utan det extra kaos som en rörlig dag medför.

Det kan innebära att du flyttar din kanin dagen innan du flyttar. På så sätt är de helt inställda och kan börja vänja sig vid sin nya miljö. Du kan också välja att flytta din kanin och dess inhägnad efter att ha placerat allt annat på sin nya plats. Med det här alternativet kommer din kanin att hålla sig bekväm på en plats som den känner igen, även om allt annat runt den rör sig.

Naturligtvis är detta bara ett bästa scenario. Det är inte alltid möjligt att göra sin flytt på två separata dagar. Om du till exempel ska åka långa sträckor är det svårt att göra två långa resor. På samma sätt kanske du bara har ett litet tidsfönster för att flytta från en gammal lägenhet till en ny, vilket gör att du inte har något annat val än att flytta på en dag. I dessa fall måste du planera mycket mer framåt för att se till att du kan flytta din kanin och orsaka så lite stress som möjligt.

Alternativ 2: Planera i förväg

Om du inte kan ta två dagar att göra din flytt, då är det dubbelt viktigt att du planerar i förväg. Du vill vara säker på att du vet var din kanin kommer att vara när du flyttar dina husgeråd så att du snabbt och säkert kan bryta ner och sätta upp din kanins inhägnad.

Flytta från din gamla plats

Om du behöver göra din flytt på en dag, se till att du har en solid plan på plats. Försök inte att avbryta allt i sista minuten, eftersom det kan stressa din kanin mycket. Det bästa du kan göra i det här scenariot är att lämna din kanins inhägnad till det sista. Flytta allt annat runt din kanin och ta sedan hand om din kanins grejer.

Om din kanins inhägnad är mitt i allt och skulle komma i vägen om du inte flyttar den, måste du göra en tillfällig inhägnad för din kanin. Välj en plats i ditt hus som är längst bort från allt buller från människor som rör sig och sätt upp en plats för din kanin. Här kan en motionshydda för kanin komma väl till pass, eftersom den är enkel att sätta upp och håller din kanin borta från den.

Se även  Kan kaniner äta pumpa?

Se till att din kanin har tillgång till sin kattlåda, hö och vatten. Det är bäst om du kan ge dem en plats att gömma sig också, ifall de blir rädda för alla ljud. När du flyttar runt, kolla på din kanin då och då för att se till att den är okej och inte blir för rädd eller stressad. Så länge du gör ditt bästa för att hålla din kanin borta från allt oväsen kommer de förmodligen att klara sig eftersom de fortfarande är på en bekant plats.

Att få in din kanin i bäraren

När du är redo att gå är det dags att lägga din kanin i en bärare. Det är bäst om du kan låta din kanin gå in i sin bärare på egen hand. Detta kommer att vara mindre stressande i början av resan än att plocka upp din kanin och lägga den i bäraren. Försök att locka in dem genom att gömma en goding inuti.

Jag tror också att ett sätt att hjälpa din kanin att känna sig mer bekväm med den är att lägga ner bäraren så att de kan undersöka den medan du flyttar allt annat. De kommer förmodligen att gå in och ut några gånger och tänka på det som ett tryggt hus. Detta gör det mer sannolikt att de kommer att gå in på egen hand utan att känna sig skrämda.

Flytta till ditt nya hem

När du flyttar in i ditt nya hem gör du i princip allt från att flytta in, utom omvänt. Det första du vill göra är att placera din kanin på en tillfällig plats borta från allt buller, eller på dess nya permanenta plats.

Ställ upp din kanin med hö, vatten och tillgång till en kattlåda och låt din kanin ta sig ur bäraren på egen hand. Du kan erbjuda din kanin en godbit för att belöna honom för hans goda beteende under flytten och hjälpa honom att bilda en positiv association med den nya platsen. Att ge din kanin lite bladgrönt vid det här laget är också en bra idé. Grönskan kommer att locka och uppmuntra din kanin att äta. De har också en hög vattenhalt och kan hjälpa till att hålla din kanin hydrerad.

När du flyttar in allt i ditt hem vill du då och då kolla in på din kanin för att se till att den är okej. Det är bra att se din kanin börja äta och utforska sin nya plats lite.

Din kanins nya hem

När du sätter upp din kanins hölje på din nya plats, försök att få den att likna deras gamla uppställning så mycket som möjligt. Ställ deras matskålar på samma plats som skyddet och kattlådan. Detta gör att höljet känns bekant för din kanin. Även om miljön är annorlunda har de alla sina vanliga prylar på de vanliga platserna. Detta kommer att hjälpa din kanin att vänja sig vid den nya platsen snabbare och kommer att känna sig mer självsäker och redo att utforska sitt nya hem.

Reser med en kanin

Att resa i alla typer av fordon i rörelse är en stressande och skrämmande känsla för de flesta kaniner. Både vibrationerna och rörelserna i en bil får även de modigaste kaninerna att krypa ihop av rädsla och vägra äta eller dricka någonting. Eftersom vi vet att detta är ett vanligt problem för kaniner kan vi planera i förväg för att försöka göra resan så smidig som möjligt.

Bäraren

Se också till att din kanins bärare har rätt storlek för din kanin. Om bäraren är för stor kan din kanin skadas om den stöter mot sidan av buren när du plötsligt stannar. För att se till att din kanins bärare har rätt storlek, vill du se till att den kan rotera i bäraren, men att den inte har mycket extra utrymme.

Se även  Varför fortsätter min kanin att nysa? 10 vanliga anledningar!

Hårdsidiga bärare är vanligtvis det bättre alternativet, särskilt om du reser långa sträckor. För min 6lb kanin, Jag använde denna bärsele avsedd för en liten katt, och det var den perfekta storleken. För stora kaniner vill du antagligen göra en storlek för att se till att de har gott om utrymme att vända.

Om bäraren har ett halt golv, vill du placera en handduk på botten för att ge din kanins fötter något att hålla fast vid. Det är också en bra idé att lägga en handfull hö i bäraren och sätta en vattenflaska på dörren ifall din kanin är okej med att tugga eller dricka lite.

Håller din kanin bekväm i bilen

Det är mycket viktigt att din kanin känner sig säker och bekväm i bilen, speciellt om du ska åka långa sträckor. Du kommer att vilja spänna fast din kanins bärare i bilen så att du inte behöver oroa dig för att han ska flyga iväg i en bilolycka.

Det är viktigt att hålla temperaturen i bilen sval. Höga temperaturer kan lätt leda till värmeslag hos kaniner, så se till att hålla luftkonditioneringen på och luften sval. Du kan också trösta din kanin genom att prata med dem lugnt och spela mjuk musik för att blockera vägens ljud. Om din kanins bärare har ett handhål, kan du till och med sträcka dig in och klappa den för att trösta den, men öppna faktiskt inte bäraren eftersom du inte vill ha en lös kanin i en bil som rör sig.

Om du reser mer än en timme med bil är det oftast bäst att ta pauser. Stanna vid rastplatserna och ge din kanin en chans att slappna av lite utan bilens vibrationer. Detta är också ett tillfälle för dig att ge din kanin lite färska bladgrönsaker och försöka locka honom att äta. De flesta kaniner kommer att vägra äta och dricka under en biltur, så bladgröna är mer tilltalande och chansen är stor att din kanin kommer att besluta sig för att tugga på dem. De har också en hög vattenhalt, så även om din kanin fortfarande vägrar att dricka något, kan bladgröna hjälpa till att hålla honom hydrerad.

Tåg och flyg

Om det är möjligt rekommenderar jag starkt att göra det till en roadtrip istället för att ta tåget eller flyget. Även om bilar är läskiga för kaniner har du fortfarande mycket mer kontroll över miljön. Du kan se till att temperaturen är tillräckligt kall och att det inte finns några läskiga och höga ljud från andra människor och eventuellt djur som delar utrymmet.

Men ibland har du inget val. I dessa fall bör du välja en tåg- eller flygtjänst som gör att du kan ta med dig din kanin i kabinen. Du bör aldrig kontrollera din kanin som last. Kontrollera också reglerna och bestämmelserna för tåg- eller flygtjänsten för att se till att du kan ta med dig kaninens nödvändigheter, som mat, vatten och gröna grönsaker. House Rabbit Society har några information om ett fåtal flygbolag som för närvarande tillåter kaniner att resa med dig i stugan.

Hur man hjälper kaniner att anpassa sig till ett nytt hem

Att flytta hem kan vara en svår händelse i en kanins liv. De är vanedjur som gillar att ha sina rutiner och besöka sina vanliga platser varje dag. När allt det där plötsligt förändras kan det vara ganska svårt för en kanin att klara sig.

Vissa kaniner kommer att vara självsäkra och redo att utforska sitt nya hem direkt, medan andra kommer att vara väldigt skygga och ta ett tag att bosätta sig i. Lyckligtvis finns det några steg du kan vidta för att få din kanin att känna sig hemma igen.

Rutin

Kaniner gillar rutin. Det hjälper deras dag att kännas trygg och förutsägbar. Det bästa du kan göra för att hjälpa din kanin att känna sig mer hemma är att fortsätta med alla gamla rutiner i det nya hemmet. Om det var en specifik tidpunkt när du gick upp för att mata din kanin, se till att du håller dig till det schemat. Har du släppt ut din kanin ur sitt inhägnad vid vissa tider på dagen för att träna och utforska? Försök att hålla samma schema så att din kanin kan trösta sig med sina gamla rutiner.

Se även  Kaniner behöver mer utrymme än du tror

Tillbringa tid med din kanin

Om din kanin känner dig väl kommer han att känna sig mycket säkrare och mer bekväm runt dig. De kommer att vara mer villiga att komma ut och undersöka eftersom du är i rummet med dem. Om din kanin är ensam på en främmande plats, kommer han förmodligen att vara rädd och mer sannolikt att fortsätta gömma sig.

Det betyder att du om möjligt bör försöka ta några dagar ledigt från jobbet eller jobba hemifrån några dagar efter att du flyttat. Detta gör att du kan spendera tid med din kanin medan den initialt anpassar sig till det nya utrymmet.

Kaninprovning

Det är också viktigt att du tar dig tid att noggrant kaninsäkra det nya området tidigt. Se till att hålla farliga föremål utom räckhåll för din kanin och håll din kanin borta från potentiella problemområden. Täck kablar, blockera åtkomst till golvlister och täck alla mattor som din kanin sannolikt kommer att gräva i. Om du vill lära dig mer om hur du kaninsäkra ditt hem, kolla in min artikel som går in på alla små detaljer.

Vilka saker att ta med sig på en resa

Även om det alltid är förhoppningen att allt ska gå smidigt, är det också bäst att planera för en nödsituation. Se till att du har allt du behöver i bilen för att ta hand om din kanin ifall bilen går sönder, flyttbilen inte kommer till ditt nya hem eller något annat som kan gå fel. Det är därför det är viktigt att ha dessa föremål med dig i vilket fordon din kanin än åker i. Ju längre du måste resa, desto viktigare är det att ha dessa saker till hands.

  • Kritisk vård med en spruta: Critical care är en pulverformel som du använder för att tvångsmata kaniner som inte äter. Oftast används det för att hjälpa en kanin att återhämta sig efter operationen. I det här fallet behöver du bara ge din kanin kritisk vård om den vägrar att äta på egen hand.
  • Din kanins mat och hö: Du bör se till att ha extra mat och hö med dig ifall du oväntat skulle behöva stanna på vägen.
  • Läckra bladgrönsaker: Förvara lite bladgrönt i en kylare för att uppmuntra din kanin att äta under vilopauserna och när du förbereder din kanin för sitt nya hem.
  • Vattenflaska och extra vatten för resor: Du vill naturligtvis ha en vattenflaska till din kanins bärare, men det är också en bra idé att ta med extra vatten. Vattnet kan också användas för att blanda Critical Care-formeln efter behov.
  • Kattlåda och en stor påse med kattsand: En kattlåda och lite kattsand är viktiga om du behöver hysa din kanin i ett tillfälligt utrymme, till exempel ett hotell, för natten.
  • Ett tillfälligt boende: Ha en ex-penna med dig så att du kan skapa ett tillfälligt utrymme för din kanin. Detta kommer också att hjälpa till med att ta sig in och ut och kommer att säkerställa att din kanin har en säker plats om flyttbilen är för sent för att komma till ditt nya hem.
  • Ytterligare handdukar: Handdukar kan göra det lättare att hantera din kanin om du av någon anledning måste burrito dem. De kan också hjälpa till att förhindra en röra, eller placeras över din kanins bärsele för att förhindra att solen skiner direkt på den.

Nyhetsbrev tips och tricks

Om du är ny på kaninvård, kolla in Bunny Ladys varannan månads nyhetsbrev. Direkt efter att du har registrerat dig får du en GRATIS utskrivbar checklista med allt du behöver till din kanin! Använd den när du letar efter tillbehör till din kanin för att se till att du får allt du behöver för att göra dig redo för din nya kanin.

ATT REGISTRERA