Hur du tränar din kanin att sitta i ditt knä

Kaniner är underbara husdjur som vanligtvis älskar att bli klappade medan de myser tryggt på golvet. Men om du vill att de ska mysa i ditt knä kommer många kaniner att protestera. De är inte snabba att förlita sig på ett scenario där de lätt kan hämtas eller hämtas. För att övertyga din kanin att sitta i ditt knä måste du göra det värt besväret och ge honom massor av positiva upplevelser.

De flesta kaniner kommer inte att välja att sitta i någons knä utan att ha lärt sig att göra det, men de kan varvtränas med en enkel beteteknik med en av deras favoritgodis. Vissa kaniner kommer att älska att krypa upp i ditt knä, medan andra föredrar att hoppa upp och ner som de vill.

Jag har använt den här tekniken med mina kaniner hemma, såväl som de många räddningskaniner jag stöter på när jag arbetar frivilligt på mitt lokala djurhem. Efter att ha lärt kaniner att vara vänliga mot människor är detta ofta det första tricket jag lär mig, eftersom jag vet att potentiella adoptanter kommer att tycka att det är förtjusande om deras kanin glatt hoppar i deras knä. Du kan använda den här tekniken för att träna dina egna kaniner att bli söta knäkaniner hemma.

Vad du kan förvänta dig av varveträning

Du kan träna din kanin att komma i knät, men du kan inte nödvändigtvis träna den att stanna. Alla kaniner vill inte sitta i ditt knä under långa perioder. Allt beror på din kanins personlighet. Om de är en sådan kanin som gillar att ligga på golvet och bli klappad i timmar i sträck, kommer de förmodligen också att njuta av att sitta i ditt knä. Men om de tenderar att vara mer aktiva och föredrar att hålla sig för sig själva, kanske din kanin inte är villig att stanna i ditt knä under långa perioder.

Det finns också frågan om plats. Även om jag tycker att det är lättast att träna en kanin att komma i mitt knä när jag är i nivå med golvet, är det mer sannolikt att de vill det. stanna kvar i knät när jag sitter upprätt på en stol eller soffa. Om du vill att din kanin ska hoppa i soffan och sitta i ditt knä, Jag rekommenderar träning i två faser. Först på golvet, så att din kanin kan vänja sig vid att hoppa i ditt knä. Sedan i soffan för att vänja dem vid att hoppa på den högre ytan.

Vilka kaniner är svårare att träna?

Som en allmän regel är mycket stora kaniner och unga kaniner svårare att träna för att sitta i knät. Väldigt stora kaniner är bara svårare att locka upp i knäet i första hand. De kanske kan sträcka sig över hela ditt knä utan att någonsin hoppa i, så att få dem förbi steg två kan kräva lite tålamod.

Se även  Vilken är den bästa kaninrasen för ett barns husdjur?

Unga kaniner är helt enkelt mer aktiva och har kortare uppmärksamhet. Du kanske kan träna dem att lätt hoppa upp i ditt knä, men jag skulle inte förvänta mig att de skulle stanna tills de är minst ett eller två år gamla.

Godis för att börja träna din kanin

För att träna din kanin att hoppa i ditt knä, vill du ha några godsaker av hög kvalitet. Det här är godsaker som din kanin absolut kommer att älska! Du kommer att använda dem för att locka din kanin och leda dem dit du vill att de ska gå. Färska eller torkade bitar av banan, morot eller jordgubbar är ofta bra alternativ för kaniner, men det beror helt på vad din kanin gillar bäst.

Du vill också se till att du skär dessa godsaker i mycket små bitar. För många sötsaker kan vara dåligt för en kanins matsmältningssystem, så ge dem inte mer än 1-2 matskedar totalt per dag. Det betyder att om du vill jobba mer med din kanin och eventuellt till och med få dem att hoppa in i ditt lopp den första träningsdagen, bör du använda små bitar av din kanins favoritgodis.

Steg ett: frambenen upp

Det första steget är att vänja din kanin vid att komma till dig och göra en liten handling av förtroende för att få en godbit. Bara lura dem till ditt knä och låt dem placera sina framtassar på ditt ben. Många kaniner kommer att göra detta naturligt, men vissa kräver lite bete.

För att locka din kanin, håll en godbit framför näsan och för den mot dig tills tassarna vilar på ditt ben. Omedelbart när deras tassar nuddar ditt ben, ge din kanin godbiten. Ju bättre timing du kan få, desto snabbare kommer din kanin att inse varför han får godbiten, och desto snabbare kommer han att kunna upprepa tricket.

Steg två: sträck dig över ditt knä

Nu när din kanin gärna kommer fram till dig och lägger frambenen i ditt knä är det dags att gå vidare till steg två. Det tar vanligtvis inte lång tid att komma till detta steg, eftersom de flesta kaniner är mycket motiverade att hantera och inte är rädda för att bara röra ditt ben.

För steg två ska du lura din kanin så att den sträcker sig över hela ditt knä. De flesta kaniner kommer att vara tveksamma till att ta steget och hoppa i ditt knä med bakbenen. Istället sträcker de ut sig så långt som möjligt när du styr dem över ditt knä med godingen.

Se även  Vilka grönsaker är bra för kaniner?

Du vill ge dem en liten stretch innan du ger dem godbiten. Försök sedan få dem att gå längre och längre varje gång. Detta kommer att låta din kanin veta att du inte försöker lura dem, de kommer så småningom att få sin goda goding, men de måste sträcka sig efter det.

Det kommer också långsamt att lära dem att lita på att de är i ditt knä. Även om de känner sig trygga med att hålla sina bakfötter på marken, kommer de också att lära sig att inget dåligt kommer att hända när de sträcker sig över dina ben.

Steg tre: Hoppa i ditt knä

När din kanin kommer längre och längre bort, kommer du att vilja börja hålla godbiten lite utom räckhåll, vilket tvingar dem att hoppa upp i ditt knä för att få godbiten. Om din kanin ger upp och lämnar utan att hoppa i ditt knä, måste du gå tillbaka och spendera lite mer tid på steg två.

Så småningom, när din kanin sträcker sig, kommer de att bli desperata nog för att godbiten ska bestämma sig för att hoppa över hela ditt knä. När detta händer vill du ge dem deras godis direkt. På så sätt lär de sig varför du ger dem något.

I de flesta fall hoppar kaninen direkt från ditt knä. Passa på att locka din kanin igen tills den dyker upp för godbiten. Denna upprepning kommer så småningom att lära din kanin att hoppa i ditt knä kommer att ge honom en godbit.

Det är viktigt att komma ihåg att när din kanin väl är i ditt knä ska du aldrig hålla eller fånga den där. Så här skulle du försäkra din kanin aldrig hoppar tillbaka i hans knä. De kommer att tro att rundor är farliga och kommer att undvika din så att de kan undvika att hållas. Om din kanin vill gå måste du släppa honom så att han kan lära sig att lita på dig.

Steg fyra: Lugna din kanin genom att klappa

Om du vill att din kanin ska vara en knäkanin, måste du lära honom hur man lugnar sig när han hoppar upp i ditt knä. De godsaker du använder för att locka och träna dina kaniner att komma i ditt knä kommer att göra dem upphetsade så att de inte vill stanna på ett ställe. För att lära dem att lugna sig måste du klappa dem.

Se även  Hur länge kan en kanin gå utan mat?

Petting är det enklaste sättet att lugna en kanin. De flesta kaniner älskar det. Så småningom kan klappandet bli sin egen belöning för din kanin. De tycker om att krypa i ditt knä för den där underbara massagen.

Som jag nämnde tidigare kommer inte alla kaninpersonligheter att vara villiga att sitta i ditt knä. Om din kanin bestämmer sig för att de inte vill vara en knäkanin, är det okej och du bör respektera deras gränser. Välkomna dem med godsaker och klappning när de hoppar upp i ditt knä, men tvinga dem inte att stanna.

Vissa kaniner kommer inte heller att vara villiga att stanna i ditt knä om du sitter på golvet, men du kan försöka locka dem att sitta i ditt knä på en stol eller soffa för att se om de kan sitta i en av sofforna en stund. medan vill sitta i stolar. dessa platser.

Lär din kanin att sitta i ditt knä i soffan

Att lära din kanin att sitta i knät i soffan är i princip samma teknik som du skulle använda på golvet, men du måste först locka dem till den högre ytan. För små kaniner eller kaniner som inte vill hoppa hela vägen upp är det en bra idé att använda en trapppall för att ge din kanin bättre tillgång till soffan.

På samma sätt som du tog små steg på golvet vill du ta det lugnt när du lockar din kanin på övervåningen. Ge dem först godbiten när de precis lagt frambenen på bänken eller steget. Låt dem sedan sträcka sig längre och längre tills de tvingas hoppa hela vägen upp.

När de väl ligger i soffan är det vanligtvis inte så svårt att lura in din kanin i ditt knä, speciellt om du redan har tränat din kanin på golvet. De kan automatiskt skapa den kopplingen mellan ditt knä och godsakerna.

När din kanin ligger i ditt knä, börja klappa den och se vad som händer. Detta beror fortfarande på din kanins personlighet, men många kaniner sitter gärna i ditt knä och låter dig ge dem en massage. Vissa somnar till och med helt.

Om din kanin inte vill stanna i ditt knä kan han vara villig att sitta bredvid dig i soffan. Du kan se vad din kanin är mest bekväm med och sedan hjälpa honom att slappna av och njuta av upplevelsen så att han kommer att vilja komma tillbaka igen.