Hur föds minigrisar upp?

Nyligen har det skett en ökning i popularitet med ”MINI PIGS” som husdjur. Den söta storleken och ovanliga rasen gör att han sticker ut från de vanliga husdjurstyperna. Detta gör många av oss nyfikna, hur kom minigrisarna till liv?

Hur föds minigrisar upp? Minigrisar är resultatet av noggranna avelsmetoder som används av uppfödare. Det är produkten av selektiv korsning.

Det gör att olika typer av grisar med korta ben, kort rygg eller bara små kroppsdelar ofta introduceras för varandra för att avla och få små avkommor.

Den viktigaste faktorn att tänka på är benlängden, säger uppfödare.

Medan vissa andra uppfödare hävdar att mat och kost också kan påverka deras storlek.

Miniatyrgrisexperimentering började runt 1998 när Chris Murray från Devon, England ville föda upp en mindre grisras.

Tydligen tog det Murray 9 år att ”framgångsrikt” utveckla vad som nu är känt som ”micro pig” eller ”teacup” gris. Han experimenterade med fyra olika raser för att uppnå det!

Det sägs vetenskapligt att ”mikro” eller ”tekopp” raser inte är en ”sanna ras” och att det bara är ett ord som används för att beskriva grisarnas lilla kroppsbyggnad och det finns ingen garanti för att en ”tekopp” gris kommer att förbli den samma. liten som den är.

Trots denna vetenskapliga övertygelse hävdar en uppfödare att med hans noggranna och selektiva avelsprogram är det möjligt att behålla en släktlinje av små grisar.

Detta ”program” liknar det som nämndes ovan, det går ut på att länka ihop små grisar.

I slutändan tror de att om de fortsätter att para ihop de små grisarna, kan deras framtida avkomma vara lika små som föräldrarna och växa förvånansvärt större än vad deras ägare förväntar sig.

Det är verkligen intressant att lära sig hur en sådan ”ras” kom till på grund av dessa uppfödares långvariga engagemang. Det finns dock vissa saker vi bör veta SELEKTIV AVEL.

VILKA ÄR FÖR- OCH NACKDELAR

FÖRDELAR MED SELEKTIV AVEL NACKDELAR MED SELEKTIV AVEL
Högre vinst för uppfödare Dyra behov av dyra sorter
(Högt underhållshusdjur)
Skapa vid behov
en starkare ras
Medicinska problem, kortare livslängd,
eller fysiska komplikationer
Det finns ett alternativ för
unik sort att producera
unika kvalitetsprodukter.
Hög risk för överföring av sjukdomar
alltså från en art till en annan
infektera en helt ny art
Kan möjligen skapa
ett smartare lopp
Kan påverka mentala förmågor
av ett djur

Med det i åtanke finns det många fler för- och nackdelar än de som anges ovan.

Se även  Kan grisar äta potatis?

Hittills har vetenskaplig forskning konstaterat att miniatyrgrisar tenderar att ha kortare livslängder och är mer benägna att drabbas av komplicerade medicinska tillstånd.

Tvärtemot detta påstående hävdar miniatyrägare själva att så länge som deras miniatyrgris är välskött och väl utfodrad; grisar kan sedan bli 15 till 20 år gamla.

Det finns mer positiv feedback om miniatyrgrisar än negativ, så det är upp till dig att bestämma vilken position du vill ta i detta ämne.

Till skillnad från hundar som är en produkt av selektiv avel, sägs grisar ha färre medicinska problem.

Det pågår faktiskt fortfarande diskussioner om huruvida detta program för uppfödning av miniatyrer, inte bara av grisar, utan även av andra djur, ska fortsätta eller inte, eftersom det främjar en riskabel utveckling för de inblandade djuren.

VAD DU BEHÖVER VETA INNAN DU ADOPTERAR EN MINIPIG

Som nämnts ovan kan det finnas vissa komplikationer beroende på din uppfödare. Det är inte heller garanterat att din tekoppsgris kommer att förbli en tekopp för alltid.

Grisar är ett stort ansvar, precis som alla andra husdjur.

Innan du tar en, se till att du är redo att ta riskerna. Skaffa massor av miniatyrgrisar ATT LÄMNA eller VÄNSTER på hobbygårdar, fristad eller SPARAD av medkännande människor.

Varför är de övergivna?

De kommer att överges om de blir större än förväntat.

Grisar är inte leksaker eller gåvor – det är inte deras fel att de växer sig större än du förväntat dig. De är intelligenta och kan känna känslor. Bara för att du inte vill ha dem längre betyder det inte att du bara kan slänga dem.

Ta dig tid att hitta dem ett hem, eller åtminstone en bra fristad.

Vet du att antalet övergivna djur, inte bara grisar, växer så snabbt att det inte finns tillräckligt med skyddsrum och räddare kvar för att ta in dem?

Som den bättre rasen måste vi är ansvarig när man tar in eller föder upp ett djur.

Den främsta anledningen till att miniatyrer föddes upp var på grund av önskan att sälja dem som husdjur! Och när de blir för stora för att vara ett ”husdjur” blir de oönskade och det verkar grymt för djuret.

Var ekonomiskt förberedd.

Som tidigare nämnts kan de komma med komplikationer och särskilda medicinska behov.

Få dem kollade upp hos din lokala veterinär direkt för att se om något behöver göras eller behandlas. Det kan kosta dig att få sina vaccinationer, sterilisering och kastrering gjorda, men det är värt det för att hålla din gris frisk.

Se även  Bor med en minigris

Det föreslås också att de också har årliga medicinska kontroller.

Det finns också vissa behov som behöver göras, som att trimma hovarna, vilket bara en veterinär eller en erfaren grisägare/hanterare kan göra.

Förutom hälsovård eller medicinska behov måste du också förbereda mat- och vattenkostnader.

Forskning på grisar, en genomsnittlig gris som föds upp normalt kan kosta upp till $600 eller mer.
De äter frukt och grönsaker och behöver en balanserad kost. Det bästa fodret du kan ge är en riktig grispellet som innehåller alla de näringsämnen en gris behöver.

Säkerhet, beteende och mer

Den viktigaste informationen som bör vara känd är den GRIS SKA INTE ÄTA KÖTT.

Varför kan inte grisar äta kött?

Trots att de är allätare är att äta kött det enklaste sättet att de kan smittas av olika sjukdomar som orsakas av köttet. Det är hur virusinfektioner orsakade ett utbrott när de spred sig till människor.

Mata därför inte någon form av kött för din säkerhet och din gris hälsa.

De är inte kräsna, så du kommer att ha en mängd olika val att välja mellan när du matar dem. Grisar äter också gräs och säkert insekter så det kan vara en bra idé att låta dem beta på din gräsmatta eller bakgård.

Grisar behöver också lite solsken och dess vitaminer! Se till att du lämnar dem i solen då och då.

Att hålla en gris inlåst kan orsaka sjukdom, stress och depression eftersom de är intelligenta, nyfikna varelser som behöver frihet att utforska och springa runt.

Grisar är förvånansvärt milda och söta

I motsats till deras dåliga rykte är de faktiskt väldigt rena och kan njuta av att gosa och till och med sitta i ditt knä.

Viftande svans är ett tecken på att de är glada och nöjda.

Så är grisar INTE VÅLDSAMT eller aggressiva så det är mycket säkert att hålla dem runt människor och även barn. De utvecklar inte territoriellt beteende om de inte är vildsvin.

Eftersom
Grisar är bytesdjur, de tenderar att prioritera flyg snarare än slåss.

Om du märker att din gris beter sig konstigt, se till att han kollas upp eftersom han kan vara sjuk eller ha ont.

I andra fall kan det bero på ett tidigare trauma av misshandel eller övergrepp. Det betyder att du måste ha tålamod med din gris och ge dem tid för att de ska läka.

Se även  Vad dricker grisar vatten av?

Grisar är sociala djur och kommer bra överens med andra husdjur.

Var dock försiktig när du para ihop dem med hundar eftersom det kan vara situationsbetingat. Observera interaktion med varandra eftersom ett bytesdjur lätt kan hotas av stora rovdjur som hundar.

Med det sagt, grisar kan vara ensamma, griniga eller deprimerade.

Det rekommenderas att ge dem en följeslagare de kan komma överens med och att inte ha dem på ett ställe. Du måste vara hängiven en sällskapsgris som du är hängiven en hund.

Du kan gå med dem för att göra dem glada och lindra stress.

Vänligen förstå att oavsett storlek är de fortfarande samma miniatyrbebis som du ville ha. Så även om de blir större, mer än du faktiskt förväntade dig, släng inte bort dem som ett föremål.

Det här är bara några saker att notera eller veta innan man adopterar en miniatyrgris.

RELATERADE FRÅGOR

  • Är det lagligt att hålla en gris?

Svaret beror på var du bor. Lagar varierar från land till land, särskilt när det gäller djurskydd. Det rekommenderas starkt att du kontrollerar med dina lokala tjänstemän innan du adopterar en gris.

Om det kräver tillstånd, registrera din gris för dess och din säkerhet. Det kan också ge flera fördelar, så det är värt kostnaden.

  • Hur mycket kostar det att föda upp en gris?

En uppskattad summa kan vara så hög som $600 och mer. Det är naturligt att undra över den totala kostnaden efter att ha känt till deras behov, så här är en praktisk sida som kan förklara alla kostnader i detalj för dig.

Koppling: https://lovelivegrow.com/cost-to-raise-a-pig/

för att förklara mer detaljerat, bara fodret kan bli dyrt. Du bör också överväga mängden vatten att dricka. Bostad eller sängkläder om de är husdjur är också nödvändigt för komforten. Mediciner och behandlingar bör läggas till dina beräkningar och slutligen, om det är nödvändigt, kan ett tillstånd också kosta en del pengar.

Observera att priserna kan variera beroende på ditt land eller din region, så vi kan bara ge en uppskattning.

  • Var kan jag få tag i grisförnödenheter?

Du kan köpa foder från fjäderfäspecialaffärer eller genom att fråga direkt från fjäderfäfarmen själva. Andra djuraffärer kan också tillhandahålla pellets, tillsammans med leksaker och grooming verktyg. Du kan rådfråga din veterinär för att ytterligare kontrollera om din gris har särskilda behov. Ett alternativt alternativ är beställa online.