Hur gör du din kaninbur säker från rävar?

Kaninburar bör skyddas från rävar för att säkerställa att dina kaninvänner inte skadas.

Även om rävar är listiga, listiga djur, finns det några enkla saker du kan göra för att se till att din kanin är säker.

Här är de 9 bästa gör-det-själv-metoderna för att skydda en kaninbur från rävar. Vi har förklarat alla dessa detaljer i denna steg-för-steg-guide.

Hur gör du din kaninbur säker från rävar?

Kaniner är små djur, de häckar snabbt och dör i unga år. Vilda kaniner och kaniner har olika försvarsförmåga.

Husdjur kan inte röra sig snabbt och fly från räven jämfört med vilda kaniner. Du kan göra dem glada genom att erbjuda leksaker, vatten och en liten lekplats.

På så sätt kan du bättre träna dem att utveckla en självförsvarsstrategi. Du kan göra flera saker för att skydda en kanin från rävar.

Bygg en säker hydda

Du måste ha en säker bur för kaniner. Du kan köpa en hutch på marknaden eller i nätbutiker. Tyvärr är det svårt att hitta en hydda av god kvalitet i djuraffärer.

De använder inte originalträ och robusta ledningar.

Om du vill att ditt husdjur ska skyddas från rovdjursattacker måste du göra en rovdjurssäker hydda hemma. Du kan designa kåpan innan du börjar arbeta.

Du kan använda trä eller metall för att göra en hutch. Du kan också använda nätkablar, men de är mindre säkra och kan enkelt penetreras.

Trähyddor är bäst lämpade för kaniner. En hydda gjord av trä av god kvalitet, som furu, är säker och minst påverkad av olika väderförhållanden.

Metallburar är farliga för kaniner på sommaren eftersom de absorberar värme och kan kväva kaninerna.

Din koja ska ha ett kraftigt tak och starkt stöd så att de i värsta fall, när rävar kommer in i stugan, försöker flytta eller rulla den.

De kommer att hitta en plats där de kan bryta den så att starkt stöd inte låter dem röra sig eller trycka, även de kommer att hoppa upp på taket på kojan och ett svagt tak ger dem enkel tillgång till kaniner så ett starkt tak är också viktigt .

Din bur ska ha tillräckligt med utrymme för kaniner att springa och hoppa i, så att de kan känna sig fria om en liten bur kan irritera dem och försöka smyga sig ut och bryta sig igenom.

Den ska ha en välventilerad och gräsbevuxen miljö så att kaniner kan känna sig bekväma.

Hutch placering

Utomhusfack är mer mottagliga för rävattacker och mindre säkra.

Så burken bör hållas inomhus, helst i trädgården till ditt hus eller veranda eller på en annan skyddad plats.

Att placera den borta från ditt hem riskerar att utsätta den för rovdjur som rävar.

Du måste övervaka den genom att placera pennan på en plats där den alltid är synlig för dig från huset så att du kan hålla ett öga på pennan.

Det blir lätt för dig att ta hand om dem när de är i huset och trädgårdens eller husets väggar kommer att fungera som skydd för skyddet, så att de är i en säkrare miljö.

Säkra buret mot rävar

Om det är sårbart på grund av ett stort antal rävar i det området kan du säkra buren genom att bygga ett kraftigt tak och använda lås av god kvalitet på dörrarna.

Rävar kan bryta svaga lås med sina vassa tänder så det är bättre att använda metalllås.

Du kan placera kycklingnät för att förhindra att de kommer utanför gården eftersom det kan vara lätt att be för rävar utanför gården så de bör hållas inne.

Det kommer inte att skada dem, det kommer bara att hindra dem från att smyga genom små hål eller små öppningar som kan ha lämnats öppna under tillverkningen av en bur.

Rävar kan också gräva runt gården.

Du kan lägga elektriska ledningar runt loftet. Om en räv försöker nå buren får den en elektrisk stöt så fort den kommer i kontakt med ledningar.

Det är ett av de mest effektiva sätten att skrämma bort rävar och de kommer inte att kunna ta sig in genom små springor eller hål.

Kontrollera regelbundet kaninburen invändigt och utvändigt

När du väl har byggt en säker rävsäker hydda är det inte över.

Rävarna ger helt enkelt inte upp lätt på jakten på maten. Om de spårar din hydda och får reda på att du har deras favoritmat kan det vara en riskfylld plats för husdjur att bo på.

Så det första är att du ska försöka bygga din hydda som är utom räckhåll för rävar.

Fortsätt leta efter hål de gräver i och se till att de inte tillåter åtkomst utanför gården.

För det andra bör du regelbundet kontrollera burets väggar, eftersom kaniner har en vana att tugga och gräva.

Så de kan försvaga dem genom att tugga och bita eller gräva. Undersök regelbundet skicket på väggarna så att rävar inte har en chans att komma in i burens ramar.

Du kan regelbundet se dig omkring efter rovdjur utanför eftersom de kanske väntar på att attackera, så om du ser dem innan de kan göra något kan du vidta förebyggande åtgärder och inte låta dem attackera dina husdjur.

Stäng dina trädgårdsåtkomstpunkter

Rävar är kreativa djur och det kan ta lång tid för dem att bestämma sig för att ge sig in på nytt territorium. Du kan se en räv på din trädgård i kamerainspelning.

Du måste kontrollera ingångspunkterna där räven kom in.

Fox kommer vanligtvis in på platsen genom samma väg varje gång. Du måste markera dessa ingångspunkter och rikta in dem med ett rävavskräckande medel.

Det är inte svårt att undvika rävar i din trädgård. Om du har lite kunskap om rävar kan du även göra trädgården säker för husdjur utan kamera.

Fox kan välja att gå in från vilken punkt som helst på gården.

De kan komma in genom att klättra över muren. Om ditt väggstaket är svagt eller löst kan det gå in på din trädgård. Den kan komma in genom hål i väggen eller över ett platt tak.

När du har slutfört rävens startpunkter måste du fokusera på dessa punkter för att göra skillnad. Du kan se deras hår och fotspår på dessa ingångspunkter.

Dessa saker kommer att se till att du känner till startpunkterna. Nu måste du använda rävavskräckande medel vid varje punkt han kommer in.

Använd en annan typ av luktavvisande medel

Du kan använda en annan typ av repellent för att skydda din kaninhydda från rävar.

Dessa insektsmedel finns i kemisk och fysisk form. Du måste säkra en kaninhydda innan du använder repellenter.

Rävar hittar sitt byte genom sitt luktsinne, så deodoranter kan vara mycket effektiva.

Det motverkar deras främsta jaktvapen och man bör även använda det regelbundet, de är en blandning av olika dofter som får rävar att tro att det är ett annat djurs revir och att de ska hålla sig utanför detta område.

Vi kan använda olika sätt att applicera dem, att spraya dem genom en trädgårdsslang är det vanligaste och för att göra det mer effektivt och effektivt.

Du kan installera en rörelsesensor på din trädgård som upptäcker någons rörelse och omedelbart sprejar det avvisande medel, även om en människa eller annat djur är där.

Det kommer att spraya det men det är ofarligt för dem och om en räv kommer in i trädgården hjälper det att trycka undan den.

Att använda deodoranter introducerar inte bara en annan lukt, det hjälper också till att förhindra att rävar luktar på kaninerna.

Använd bulleravskräckande medel

Hörbara avskräckande medel är mycket effektiva för att hålla rävar borta. Det finns en ultraljudsenhet som gör ett högt ljud.

Människor kan inte höra detta ljud, men det är effektivt för att skrämma rävarna. Audio repellenten är en dyr metod jämfört med andra insektsmedel.

Det bästa ljudisoleringsmedlet är en räckvidd på 10 till 15 meter.

Du bör installera ljudisolering vid de viktigaste åtkomstpunkterna i din trädgård. Ljudisoleringsmedel är lätta att sätta upp och installera.

Ljudisoleringsmedlen kan fungera dag och natt, även i dåligt väder som regn. Du kan använda ett 9 volts batteri för att driva ljudisoleringsenheterna.

Några av ljudisoleringsmärkena har installerat solenergiteknik i insektsmedel för att få det att fungera.

Avskräckande medel utrustade med solteknik kunde bara fungera under solljus. Det är bäst att ansluta ett 9 volts batteri till den så att den är aktiv när det inte är solljus.

Övervaka loftet

Det viktigaste är att inte lämna hyddan ensam. Du bör alltid hålla ett öga på coop och se till att de är i säkerhet i skyddet.

Om du har en hund som är vältränad för att inte göra någon skada och som är farlig för kaniner, kan du lämna den runt buren för att ge trygghet åt kaninerna.

Rävar kommer vanligtvis inte in på hundarnas territorium och på så sätt kan du hålla rävar borta från dina kaniner.

Men för detta måste du vara extremt försiktig, eftersom de flesta hundar instinktivt jagar kaniner.

Så du måste se till att du väljer rätt hundras och att den är rätt utbildad.

Du kan också placera säkerhetskameror runt gården.

På så sätt är du alltid medveten om situationen inom och utanför loftet och du kan ingripa i tid vid fara.

Du kan ha stugan där du och dina familjemedlemmar rör sig mest.

För rävar undviker sådana platser där det är för mycket folk. På så sätt kommer de inte i närheten av loftet.

Rävar attackerar ofta på natten, så det är en bra idé att sätta ljus runt gården. Så att den förblir synlig för dig eller kameran på natten.

Du kan också installera rörelsedetektorlampor i din trädgård som upptäcker närvaron av räv på natten.

Gör miljön ovänlig för rävar

Se till att området runt gården är rent och att det inte längre ligger något långt gräs runt omkring.

Se alltid till att det inte finns något i närheten av buret som vatten, kött etc. som rävar kan attraheras av.

Så rävar hittar inget att äta i det området. Eftersom det kan locka dem att besöka den platsen för ofta och dra deras uppmärksamhet till loftet.

Låt dem inte ströva omkring i det området, även om de inte attackerar gården. De kan spåra buren och lite självgodhet från din sida kan kosta ditt husdjur livet.

Se också till att kaniner inte konfronterar rävar, eftersom de lätt skrämmer dem och kan dö av skräck. Så se också till att kaniner inte kan se dem från utsidan.

Andra artiklar som du kanske också gillar:

  • Hur man blir av med burfläckar på en kanin
  • Hur håller man en kaninhydda sval på sommaren?
  • Kan kaniner överleva i kallt väder?
  • Kan kaniner överleva i varmt väder?
  • 10 tips för att förhindra att en kaninbur luktar illa
  • Hur isolerar man en kaninhydda (invändigt och utvändigt)?
Se även  Får kaniner hicka?