Hur kaniner binder sig till sina ägare: en komplett guide

Att ha en kanin som husdjur är ett förstklassigt val. De är lätta att träna, väldigt tysta och har roliga personligheter. Vad många kanske inte vet är att de också är otroligt kärleksfulla. Medan Rabbit kanske inte hoppar i ditt knä som en hund, hon Kärlek att spendera tid och knyta an till sina ägare. Men många ägare inser inte när eller ens om deras kanin kommer att knyta an till dem.

Kaniner knyter an till sina ägare genom att utveckla förtroende över tid. Förtroende byggs upp när kaniner är väl utfodrade, deras ägare är tålmodiga och lugna och ett stramt dagligt schema är satt. Aktiviteter som hjälper kaninägare att lära känna sina kaniner bättre är att leka, ansa, klappa, lära sig och nosa.

Om du är en förbryllad kaninägare som undrar om ditt husdjur har rätt eller inte Älskar du, då måste du förstå din kanin lite bättre. Kaniner visar sin tillgivenhet och band med ägare på många sätt. Om du är redo att lära dig alla coola, söta och knäppa sätt som kaniner kan knyta an på, läs vidare.

Hur binder kaniner sig till sina ägare?

Att äga en kanin kan vara givande, men många människor vet inte vad de ska göra för att få sin kanin att knyta an till dem. Kaniner är inte dina typisk sällskapsdjur. Du kan inte kasta en boll av aluminiumfolie som du skulle göra med en katt eller apportera som en hund. Det får en ny kaninägare att undra – Hur binder kaniner sig till sina ägare?

Bind snabbt med din kanin

Även om kaniner är tysta är de också väldigt udda. De kommer inte att binda sig endast alla. Innan en kanin kan knyta an till sin ägare måste den kunna lita på den. Om du försöker stressa mer älskad bindning, som näsan näsor, då kan du sluta med en arg kanin.

Eftersom kaniner är kända för att vara lättstressade kan de bli upprörda om de rusar in i saker de inte vill. Som ett resultat måste du börja bindningsprocessen långsamt. Men att förutse din kanins behov och förstå varje kanins unika beteende är den sanna vägen till din kanins hjärta.

Här är åtta tips för att snabbt knyta an till din kanin:

1. Låt din kanin komma till dig

Du kan inte ta med dig en kanin hem och förvänta dig att den ska bli din myskompis direkt. För det första bör bindningsupplevelser göras långsamt. Lägg den på golvet och låt kaninen komma närmare du. Detta kommer att ge honom det självförtroende han behöver för att känna sig bekväm.

2. Ta inte upp din kanin

Även om du kan vilja för att plocka upp din nya dyrbara pälsboll på en gång är detta ett säkert sätt att skrämma honom. Håll honom på marken.

3. Krama inte din kanin först

Även om detta kan förändras i framtiden, kan en första kram kännas mer som en kvävning för din kanin. Undvik kramar.

4. Mata kaniner deras favoritmat

Kaniner Kärlek fram tills att ätaså det är ganska lätt att hålla sina magar nöjda. Kaniner kan äta en mängd olika frukter och grönsaker, från paprika till persika. De gillar också kibble och hö. Mata dem regelbundet och de kommer snabbt att bli din bästa vän.

5. Prata med din kanin med en lugnande röst

Kaniner är mycket känsliga varelser. Var för högljudd, gäll eller abrupt, och du kommer att skrämma honom. Förtjäna dem att lita på och knyta an till dem genom att prata lugnt och lugnande.

6. Mumla runt din kanin

Kaniner mumlar runt varandra. Om du gör det också, kommer han att känna sig mer bekväm runt dig.

7. Skapa en rutin för din kanin

Kaniner är vanedjur. Håll kaniner på ett stramt schema, och de kommer att kännas mer stabila. Detta skapar förtroende hos dig som ägare. I sin tur kommer din kanin att bli en mer tillgiven och kärleksfull kanin. Det finns tre rutiner att tänka på:

 • Utfodringsschema. Försök att mata din kanin vid samma tidpunkt varje dag. På så sätt behöver de inte oroa sig för om de får mat eller inte när magen börjar kurra. De kommer också att bli glada över att se dig med sin mat, vilket bygger förtroende och tillgivenhet.
 • Övningsschema. Kaniner ska inte hållas inne i sitt inhägnad hela dagen. Släpp ut dem för lite träningstid.
 • bindningstid. Välj en tid på dagen att avsätta för en-mot-en-bindning. Om din kanin vet att det är dags att knyta an, kommer han eller hon inte att vara lika tveksam till att göra det.
Se även  Hur du håller din kanin lugn under fyrverkerier

8. Agera som din kanin

Även om du kanske känner dig lite fånig när du låtsas agera som en kanin, är det ibland nödvändigt att vinna din kanins förtroende. Du kan prova saker som att nypa näsan på kaninen eller låtsas tvätta ansiktet på samma sätt som din lurviga vän gör. Detta kommer att hjälpa till att minska din kanins skräck och se att även om du är en stor människa, behöver du inte vara rädd.

Bind dig till din kanin efter att förtroendet har utvecklats

När förtroendet har etablerats börjar det roliga. En glad kanin som litar på och avgudar sin ägare kommer att knyta an på många sätt. Här är några bra saker att göra med din kanin som ni båda kommer att uppskatta.

Ta hand om din kanin

Kaniner ansar varandra för att visa att de älskar varandra. Tja, du kan göra samma sak för din lurviga vän. Allt du behöver göra är att borsta kaninens päls en gång om dagen. Du kan använda en borste du redan har hemma eller välja en kaninspecifik borste som t.ex den här 2-i-1 set.

Pet din kanin

Petting är ett bra sätt att knyta an till din kanin. En kanin som litar på sin ägares vilja Kärlek bli klappad. Kom bara ihåg att din kanin alltid ska komma till dig först. Sätt dig på golvet och låt din kanin komma närmare. När du är nära dig, börja smeka ditt husdjur på pannan. Om de accepterar klappningen, gå vidare till andra omhuldade områden som hakan, kinderna och ryggen.

Lek med din kanin

Precis som alla andra husdjur älskar kaniner också lek! Men du kan inte bara sätta ihop ett spel. Det första steget är att observera och förstå ditt husdjur. Vissa kaniner kan vara mer aktiva och villiga att göra detta Spela leka, medan andra föredrar att mysa i fred. Om din kanin vid något tillfälle verkar rädd för leken är det viktigt att sluta omedelbart.

Här är några enkla idéer speltid.

 • Kurragömma. Kaniner älskar att leka, kurragömma och leta. Du måste vara gömman. Göm dig bakom dörrar, under filtar eller under ett bord. Försök inte klara det utmanande. När du är klar ropar du upp din kanins namn. När din kanin hittar dig, ge honom en godbit.
 • Ge en grävskopa. Överraska din aktiva kanin med en grävskopa är ett bra sätt att hålla dem glada och glada. Du kanske vill göra detta utomhus om möjligt Allt rörig. Fyll helt enkelt en behållare med jord eller jord och släpp din kanin.
 • Att hämta. Detta är inte din typiska pick-up. Detta är den modifierade kaninversionen. I det här spelet att hämta, du kommer att vara den som fångar leksaken. För att spela det här spelet, ställ ut leksaker som din kanin kan kasta på golvet. Så fort han kastar den, ta tag i den och lägg den tillbaka vid hans fötter.
 • Bollen rullar. Du kan också spela ett roligt bollspel med din kanin. Rulla bollen mot dem och försök fånga dem genom att rulla tillbaka bollen till dig.
 • Slå över bowlingstiften. Några kaniner Kärlek slå över saker. Köp ett set bowlingpinnar för barn (plast) som din kanin kan springa in i och välta.

Håll dig alltid på din kanins nivå under lek. Detta kommer att göra dem mindre rädda för det nya spelet. Låt också dina kaniner bestämma när lektiden är över. Tvinga aldrig din kanin att hålla att spela, annars fortsätter han inte. Du är i princip tillbaka på ruta ett.

Se även  Varför bajsar kaniner så mycket? 8 vanliga anledningar!

Lär din kanin tricks

Din kanin är en intelligent liten man. Han är inte ensam stor när man lär sig nytt knep, men han trivs. Detta ger också en fantastisk bindningsupplevelse för dig och ditt husdjur.

Kaniner kan lära sig en uppsjö av färdigheter i ganska snabb takt. Några av favorittricken som kaninägare älskar att lära sig inkluderar:

  1. Lär dig, känna igen och svara på deras namn

  .

 • Kanin high fives.
 • Rulla över.
 • Skicklighetsknep, som att hoppa över ett kort staket.

Kom ihåg att varje kanin är olika och hur lång tid det tar att a nytt knep kommer att variera. Det bästa är att förbli uthållig. Hela tiden belöna din kanin efter varje steg av att lära sig det nya tricket. Den bästa belöningen är mat, som äpplen, bananer, meloner, päron eller jordgubbar. Håll portionsstorleken liten så att det inte blir ett stort gap mellan lärandet.

Här är en bra video på en kanin som visar 30 fascinerande trick. Med envishet kan du och din kanin också lära dig samma mängd trick!

Nuzzle näsor med din kanin

Detta är en bindande aktivitet som måste reserveras ingenting men för när självförtroendet är starkt. Kaniner gillar att gnugga sina ägares näsor, men inte för tidigt. Kaniner kan bli väldigt upprörda och känna att du försöker attackera dem om du gör den här aktiviteten för tidigt, så var försiktig och spara detta till sist.

Tips för att knyta an till din kanin

kämpar du? Oroa dig inte. Kaniner är ganska udda varelser, och bindning är kanske inte den lättaste uppgiften. Här är några ytterligare tips för att uppmuntra kaniner anknytning.

 • Ha tålamod. Det kan ta flera veckor eller till och med månader för din kanin att övergå från att äta mat ur handen till att nosa på näsan. Och det är okej. Kaniner vet att de är ömtåliga och känsliga djur. De kommer att ta sig tid att känna sig trygga och trygga. Ha tålamod så kommer du att skörda frukterna.
 • Plocka inte upp dem. Detta kan inte nog understrykas. Kaniner hata plockas upp av rädsla för att de ska falla och skada sig själva. När ditt primära sätt att binda dig till din kanin är över att hålla sluta sedan omedelbart. Håll saker på golvet så blir de mycket gladare.
 • Ge en kanin sitt utrymme. Kaniner älskar sitt oberoende lika mycket som de älskar uppmärksamhet. Du måste veta när du ska ge det och när du ska sluta. Om du försöker uppmuntra bindning och kaninen springer iväg, släpp honom. Försök en annan gång.
 • Försök att inte fästa dig vid ett annat djurs doft. Kaniner kan lukta om du har varit runt ett annat djur. Detta kan skrämma bort dem.
 • Ge dem en säker plats att gömma sig. Kaniner Kärlek gömställen. Det ger dem ett område där de kan känna sig trygga och säkra från väder och vind. Med gott om gömställen i ditt hem kommer din kanin att börja känna sig ofarlig.

Hur visar kaniner tillgivenhet för människor?

Om du är helt ny i världen av kaninägande kanske du undrar hur din lilla kompis kommer att visa tillgivenhet. Det kan vara ganska förvirrande eftersom kaniner inte hoppar i ditt knä om de inte är helt nöjda och litar på sin ägare. De har också några besvärliga sätt att visa kärlek, som att slå huvudet.

Så vad är affären? Hur visar kaniner tillgivenhet? Några av dessa sätt att visa tillgivenhet kan komma som en överraskning.

Här är några sätt som kaniner visar tillgivenhet för människor:

1. Cirkla och dansa

Bli inte orolig om din kanin börjar cirkla runt dina fötter. Kaniner kretsar runt sin favoritmänniska. Circling visar deras beundran och spänning. Ibland börjar de till och med dansa. Det här kallas binkyen.

Här är en rolig video av en kanin som cirklar och lurar för sin ägare:

2. Kramar

En kanin som har utvecklat ett stort, rent förtroende med sin ägare blir det kramare. De kommer att älska att mysa mot dig. De kan till och med somna i ditt knä.

3. Huvudstötar

Om din kanin slår dig, kanske du tror att detta är ett negativt tecken. Men så är inte fallet. En kanin kommer huvudstöt dig för att de försöker lämna sin doft på dig. De vill att påstå du som deras. Att slå huvudet och gnugga huvudet är en kärleksfull, positiv handling.

4. Bita

Detta kan komma som en överraskning. Men om en kanin biter dig är det okej. Det kan betyda två saker. Först kanske de försöker få din uppmärksamhet. Om så är fallet, spendera lite tid med din behövande vän. Å andra sidan, kanske de försöker klippa dig. Kaniner ansar bara dem de älskar, så acceptera skötseln och le eftersom ditt husdjur älskar dig.

5. Slicka

Detta är allmänt känt som yttersta tecken på tillgivenhet. Kaniner låt bli människor slickar. Det gör de bara inte. Om du har turen att få en slick av din lurviga bästa vän, betrakta det som en mycket hög ära. Därifrån, gör inget för att förstöra förhållandet!

6. Spindlar/tänder klickar

Ja. Tro det eller ej, katter är inte de enda som spinner när de är glada. Kaniner spinnar också, och det är ett tecken på att din kanin är glad och känner sig älskad. En kanins spinnande är dock inte detsamma som en katts.

När en kanin spinnar gnuggar den ihop tänderna. Det är därför som deras spinnande också kallas för att tänderna klickar. Det är ett subtilt ljud, så var uppmärksam när du klappar din kanin.

7. Spårning

Om du inte visste det vid det här laget, lär sig kaniner sitt namn och kan kallas på kommando. När kaniner lyssnar är det ett tecken på respekt och kärlek. Men ibland följer en kanin dig bara för att den vill vara med dig – du behöver inte skälla ut.

Hur vet du om din kanin inte binder sig till dig?

En kanin visar tydligt sin tillgivenhet genom att slicka, slå i huvudet, bita och cirkla. Men det finns några beteenden som visar tydligt förakt för ditt husdjur.

Att veta skillnaden mellan en glad rörelse och en negativ rörelse kommer att hjälpa dig att förstå din kanin bättre och kan till och med visa att din kanin inte är bra med dig. Därifrån kan du göra ändringar för att uppmuntra positivt beteende och förbättra relationen med din kanin.

Beteenden som kan tyda på att din kanin inte binder sig till dig inkluderar:

Bangar

Thumper är inte bara namnet på en söt Disney-kanin. Det finns en anledning bakom en kanins smäll. Bangar är ett tydligt tecken på att din lurviga vän är arg på något, någon eller hans miljö. Dunken blir det nog högljudd när han försöker göra ett uttalande. Dunkandet följs av att kaninen vänder ryggen till.

Morrande

Medan återhållen och tyst, morrar en kanin inte något att säga ”Aww” om. En kanin som morrar är dålig olycklig. Han känner sig förmodligen hotad eller instängd. Du kan undvika denna situation genom att se till att han inte känner sig hotad. Till exempel, jaga eller plocka inte upp din kanin.

Boxning

Om din kanin står upp och viftar med nävarna som om han är redo att ”hoppa” i ringen (ingen ordlek), är det inte ett tecken på att han vill spela. En kanin redo att slå allt och allt alla är en Allt olycklig kanin.

Slutgiltiga tankar

Kaniner binder sig till sina ägare på många sätt, men de måste få förtroende först. När förtroendet väl är etablerat kommer kaniner att binda sig på roliga sätt som att leka och snusa.

Kom ihåg att alla kaniner är olika och att lära sig deras personlighet hjälper dig att binda bättre till ditt husdjur. Var också uppmärksam på deras kroppsspråk, eftersom vissa är positiva och andra är negativa.

Se även  9 tips för att hjälpa din kanin att bosätta sig i ett nytt hem