Hur man använder din smartphone med kikare: ett enkelt hack!

Om du är som jag och blev riktigt frustrerad över att försöka ställa in din smartphonekamera med din kikare, har du tur.

Jag hittade ett enkelt och (nästan) gratis sätt att göra detta.

Det är dags att säga hejdå till de onödiga fästena/adaptrarna som tillför för mycket tyngd och bulk till din kikare!

För att använda din smartphonekamera med din kikare kan du fästa din telefon till din kikare med 4 gummiband och sedan rikta in kikarens iris med kameran så att den är rätt inriktad. Du kan sedan zooma in på din telefon upp till 2,5x och se till att bilden fyller hela skärmen.

Om du nu tyckte det var svårt att följa den korta sammanfattningen ovan, gjorde jag den här den här videon för att hjälpa dig.

Om det fortfarande är svårt att följa, läs vidare för att ta reda på hur du kommer igång med foton mycket snabbt, steg för steg!

Videodemonstration

Lite detaljer innan vi börjar

I den här guiden och i videon ovan visar jag hur du fäster din smartphonekamera på en kikare. Kikaren jag använder är Celestron Nature DX 8×42 kikare och att vara en nybörjare fågelskådare är det ett bra köp.

Om din kikare ser lite annorlunda ut än min är jag säker på att den här metoden fortfarande kommer att fungera bra för dig. Se bara till att gummibanden är säkra innan du tar upp dem, eftersom du inte vill att din telefon ramlar av.

Om du vill ta bilder med din smartphone på din kikare bör du överväga att köpa dem denna adapter

Om inte, bör du överväga att köpa den Gosky Titan 12X50 monokulärt teleskop med smartphonehållare vilket gör att du kan göra detta med bara en hand (den är lättare än en kikare!)

Men om du vill göra detta gratis, läs stegen i den här guiden!

Se även  Varför gillar fåglar att kasta saker? (6 OVERRASKANDE skäl!)

Steg 1: Samla material/föremål som krävs

Om du läser det här är chansen stor att du heller inte vill slösa pengar på en smartphonehållare/adapter att fästa på din kikare. Här är vad du kommer att använda för att byta ut hållaren/adapterfunktionen: bara 4 gummiband!

Krav i förväg:

 1. 4 gummiband
 2. Kikare
 3. smartphone

Det är helt okej om du inte hittar gummiband! Några alternativ till gummiband är hårrosor eller gummiband! Självklart väljer vi gummiband som det bästa valet på grund av deras gummimaterial som hjälper till att hålla telefonen och förhindrar att den glider av kikaren.

Steg 2: Ta bort nackremmen

En sak jag tyckte var irriterande när jag försökte sätta upp detta gummiband DIY hack är det kragen kommer i vägen när du försöker fästa gummibanden.

Du kommer definitivt att vilja ta bort nackremmen från din kikare innan vi börjar.

Så gör det först.

Steg 3: Placera smartphonen med objektivskydden nedåt

Okej, så jag vill inte att du råkar halka och skada din telefon eller kikare, så se till att du sätter dig ner när du gör detta.

Placera telefonen med linsen stängd och pekande nedåt på golvet eller på en stabil yta som ett bord.

Detta för att förhindra att vi tappar något eller skadar ditt objektiv.

Steg 4: Fäst 2 gummiband på telefonens vänstra sida

Vad du vill göra härnäst är att placera din smartphone horisontellt på ögonmusslorna på din kikare och sedan knyta 2 gummiband på vardera sidan runt den mittersta delen av kikaren och skärmen på din smartphone. Detta skyddar ena sidan av din telefon.

Steg 5: Fäst 2 gummiband till höger sida av din telefon

Därefter vill du fästa ytterligare 2 gummiband på den andra sidan av din telefon och mitten av kikaren. Kontrollera att din smartphone är säker och att du är igång.

Steg 6: Rikta in kikarens ögonmusslor med kameralinsen på smarttelefonen

Vad du behöver göra härnäst är att rikta in kikarens ögonmusslor med kameralinsen på smarttelefonen. Se till att du inte hoppar över det här steget så att du inte behöver bråka med nästa steg. Det behöver inte vara en exakt justering, en grov justering duger.

Se även  Hur stor ska en fågelholk vara? (Storlekstabell ingår)

Vid det här laget vill du se till att din telefon är säker och inte rör sig.

Du vill inte riskera att din telefon faller när du tar upp din kikare. Om du tycker att det inte är tillräckligt tätt, lägg till fler gummiband tills du känner dig säker!

Steg 7: Aktivera appen Smartphone Camera

Därefter vill du slå på din smartphones kameraapp och ta din kikare/telefon. Därefter måste du finjustera kikarens iris till bländaren på din smartphonekamera. Om du gör det rätt bör det se ut som ett ljus i en cirkel så här:

Steg 8: Zooma in till 2,5x eller fyll skärmen

Då behöver du zooma in ca 2,5x. Eftersom detta kan variera beroende på telefonmodell, se till att bilden på skärmen visas helt, utan att kanterna svärtas. När du är klar med det är du bra att gå.

Steg 9: Ta vackra bilder av fåglar!

Nu ska du kunna se bilder på din telefon tydligt genom din kikare! Sikta på din fågel eller ditt valfria djur och få bort dessa skott! Som fågelskådare har jag kunnat fotografera vackra fåglar med denna metod.

Här är en bild på en Crested Hawk som jag såg utanför mitt fönster.

Inte för illa eller hur?

Jag ser bara en lätt svärtning runt kanterna, men det var mycket lättare att ställa in mitt skott än att lita på mina skakiga händer för att få det här skottet!

Slutgiltiga tankar

Om du läser till slutet, tack så mycket! Jag hoppas att denna handledning har hjälpt dig att spara pengar och kunna ta bilder på dina favoritfåglar att dela med dina vänner och familj!

Se även  6 bästa fågelskådningsspel för barn (med prisjämförelse!)

Tack så mycket för att du läste och glad fågelskådning!

Mina rekommenderade fågelresurser:

Hej, Precis inkommet här!

Här är en lista över dem all min favorit källor, produkter och alla märken jag litar på och älskar.

Även om vissa kan vara affiliate länkar, kommer jag bara att rekommendera de som jag tycker är av stort värde. Bara att köpa via länkarna hjälper till att hålla den här bloggen igång!

 • Min kikare: Kikaren jag personligen använder är Celestron Nature DX 8×42 kikare. Det är ett bra budgetpar för nybörjare fågelskådare. Mycket uppskattad för sitt pris! Läs min recension här.
 • Säker färg för fågelbad: Ingen färg kan användas för att måla fågelbad. Länkar till alla säkra fågelbadsfärger finns i den här artikeln jag skrev!
 • Säkra förseglare för fågelbad: Inte alla förseglare kan användas för att måla fågelbad. Länkar till alla fågelbadssäljare finns i den här artikeln jag skrev!
 • Säker färg för fågelmatare: Särskild försiktighet bör iakttas när man målar fågelmatare med rätt färg. Läs mer i artikeln här!
 • Säker färg för fågelholkar: Färg kan inte användas för att måla fågelholkar. Länkar till all säker färg till fågelholkar finns i den här artikeln jag skrev!
 • Fågelskådningsappar: 2 av mina favorit fågelappar är Merlin Bird ID, och eBird mobil! Merlin är utmärkt för att spåra och identifiera fåglar, och eBird mobil är utmärkt för att spåra sedda fåglar medan fågelskådning. Läs ett inlägg om dem här.
 • Fågelplatser: Jag har satt ihop en lista med länkar till mina topp 10 rekommenderade fågelwebbplatser i ett blogginlägg. Hitta länkarna här!
 • Podcaster om fågelskådning: Fågelpoddar är ett bra sätt att lära sig om fåglar. Länkar till topp 8 som jag rekommenderar hittar du här!

Du kan också checka ut min resurssida här där jag har samlat alla länkar till ovanstående!