Hur man disciplinerar en minigris

Disciplin är oerhört viktigt när det kommer till att föda upp husdjur, speciellt när det kommer till minigrisar. Att disciplinera ett djur kan vara en utmaning även för erfarna djurägare. Oroa dig inte, den här artikeln kan fungera som din kompletta guide för att korrekt disciplinera en minigris!

Hur disciplinerar man en minigris? Det mest effektiva sättet att disciplinera minigrisar är genom röstkommunikation. Att disciplinera en minigris skiljer sig inte så mycket från andra husdjur, det kan låta svårt, men det kräver bara tålamod.

Beroende på ditt tonfall tillsammans med små fysiska gester kan din minigris förstå budskapet. En skarp röst som säger ”NEJ” eller ”DÅLIG” kommer att komma ihåg av din minigris.

De är intelligenta djur och kan förstå känslor på samma nivå som ett tvåårigt barn.

Fysisk disciplineringsmetoder avråds starkt, eftersom det vanligtvis har en negativ inverkan. Tänk på det som en viss typ av barn, ju strängare du blir, desto mer rebelliska blir de.

Detta kan appliceras på minigrisar och därför har verbal disciplin visat sig vara det mest rekommenderade och effektiva sättet för minigrisar.

Det är normalt att nybörjare är rädda eller osäkra på vad de ska göra för att disciplinera sin minigris. Men nu när du har idén måste du visa beslutsamhet och självförtroende för att förstärka disciplinen.

Även om du använder en skarp ton, ett argt ansiktsuttryck och varnande gester kanske det inte är effektivt om du sedan lugnar ner dem eller skämtar om det.

Precis som barn kan minigrisar ta skratt under en disciplinsession som ett skämt, och därmed vända på syftet med disciplin.

Minigrisar kommer att tycka att de gör något roligt som får dig och andra människor att skratta och det är därför de kommer att fortsätta göra det.

Som djurägare förstår jag att det kan vara svårt att visa ilska eller vara hård mot sina djurvänner. Men att disciplinera dem är inte bara för oss utan också för dem själva.

Vad orsakar dåligt beteende hos grisar? Vilka andra sätt kan vi göra för att rätta till det? Du behöver inte leta någon annanstans efter svaren, för allt finns där för dig.

Varför minigrisar kan uppvisa dåligt beteende som kräver disciplin

Visst är grisar snälla och milda djur, men de kan fortfarande vara onda.

Det finns många anledningar till varför minigrisar kan utveckla negativa beteenden. Hur underbara de än är, även minigrisar har sina dåliga sidor och vi måste hjälpa till att rätta till dem.

Så igen, vad orsakar dåligt beteende hos grisar? Nedan finns en lista för att ge dig en bra idé och hjälpa dig att förstå deras natur innan du skaffar en.

Självklart stygg – nu är de sällan våldsamma, men grisar, särskilt unga, tenderar att hamna i bus av naturen. De är nyfikna djur och kan stöta på saker som de inte borde leka med eller äta med.

Att vara stygg hos minigrisar betyder att de bara är stygga och kan vara en antydan till hälsa hos din gris. Även om det verkligen är trevligt att vara ung och energisk, måste dåligt beteende korrigeras ändå.

Misshandel, misshandel eller trauma — Grisar har ett bra minne och kan komma ihåg även de små sakerna. De kan vara tacksamma mot bra människor, men de kan också hysa agg.

Övergrepp handlar om otillbörlig vård, såsom isolering och vanvård, medan övergrepp och trauma mest handlar om fysisk misshandel och psykisk tortyr.

En misshandlad gris kan bete sig negativt och blir mycket svårare att åtgärda. Denna typ av scenario kräver tålamod och engagemang från ägarna.

Snälla ge inte upp din minigris. De är vänliga varelser av naturen som kan bli ”dåliga” på grund av misshandel mot dem.

Oftast är det också vi som är skyldiga och därför bör vi vara de som hjälper till att lösa problemen vi orsakat. Låt oss vara ansvarsfulla djurägare.

Se även  Kan grisar äta kött?

Dominant personlighet — Vissa raser, särskilt manliga raser, kan utveckla en dominerande personlighet (inklusive att vara manipulativ, territoriell och aggressiv).

Men för minigrisar är de vanligtvis lätta att tämja och även om de visar dominant eller manipulativt beteende är det lättare att korrigera på grund av deras storlek.

Grisar är smarta och vet när det är dags att ”backa”. De kan försöka dominera små barn eller mindre grisar och djur i deras område. Att ta hänsyn till miljön du placerar dem i kan därför bidra till deras beteende.

Varför du inte omedelbart ska tillämpa fysisk disciplin på minigrisar

I den här artikeln uppmuntrar vi verbal disciplin mer än fysisk, men det kan finnas tillfällen där det blir nödvändigt att använda fysiska metoder om din minigris inte tämjes av verbal kommunikation.

Återigen, minigrisar är smarta djur och kan hitta sätt att göra saker bakom din rygg som de REDAN VET att de inte borde göra.

Om de vet att de kan kontrollera eller manipulera dig kommer de att utveckla dominerande beteenden som du kanske inte märker direkt.

När ska man använda fysisk disciplin för minigrisar

 • Om din minigris fortfarande visar dåligt beteende efter en månads verbal disciplin
 • Om din minigris börjar visa alarmerande aggression
 • Om din minigris blir manipulativ
 • Om din minigris medvetet gör dåliga saker när de vet att ingen tittar
 • Om din minigris biter dig

Hur man förstärker fysisk disciplin med din minigris

Nu när du vet om de fall där du kan behöva bli strängare i disciplinering och ta till fysiska metoder, kanske du inte vet hur du ska börja det rätt.

Vanligtvis behöver de flesta grisar inte gå till en fysisk disciplinfas, eftersom de vanligtvis bara hålls fast av verbal disciplin.

Det finns inget att oroa sig för eftersom vår rekommenderade metod för fysisk disciplin bör vara säker för både dig och din gris och du kommer inte att känna dig ”skyldig” för det.

Många ägare tenderar att omedelbart känna skuld och kompensera sina husdjur, vilket kommer att få motsatt effekt av vad vi vill uppnå.

Vänligen läs den här bruksanvisningen noggrant för att du ska känna dig lugn.

 • Om du blir tagen på bar gärning kan du höja deras framben i en minut eller några sekunder samtidigt som du säger ”NEJ” direkt. Vissa grisar gillar inte att bli hanterade och det kan man dra nytta av.
 • Om de biter, gå försiktigt till dem först och stäng munnen med mild kraft i några sekunder för att låta dem veta att det finns saker de inte bör bita eller tugga.
 • Om de är destruktiva kan du straffa dem genom att hålla dem nära föremålet de bröt i några minuter medan du skäller ut dem. När de slutar röra föremålet eller något så kan du släppa dem.
 • Smiska rekommenderas inte, men en acceptabel sak du kan göra är att trycka av dem vid axlarna med mild kraft nog att larma dem (nästan som att skaka dem). Det är så grisar konfronterar varandra i slagsmål och genom din styrka kan de inse vem de har att göra med.
 • Öka strafftiden för varje gång grisen utför den oönskade handlingen.

Kom alltid ihåg att du gör det här för dem och det finns inget att känna skuld för så länge du inte är för hård.

Men efter att du har gett dem straffet bör du gå vidare och fortsätta ditt dagliga liv som vanligt.

Anledningen bakom detta är att om du fortsätter att ignorera din minigris eller agerar kall, kan de ta det som ett totalt avslag, vilket bara kan göra saken värre i slutändan.

Efter att ha disciplinerat dem, behandla dem normalt för att låta dem veta att du bara tar upp deras dåliga beteende och att du inte straffar dem för att du ogillar dem.

Minigrisar tenderar att lyssna mer om du förlåter dem efteråt genom att behandla dem normalt, men att fortsätta behandla dem som om de alltid blir straffade kan ha en dålig inverkan på din gris.

Hur vet du om du framgångsrikt har disciplinerat din minigris?

När du har provat och testat alla möjliga metoder för att disciplinera din minigris, är det dags för dig att utvärdera om de fungerade eller inte.

För varje gång du straffar dem bör du kunna märka en förändring i deras humör eller beteende.

Grisar viftar på svansen som ett tecken på lycka, så om deras svansar inte rör sig under en bestraffning kan du se att det fungerar.

Du kan också märka förändringen i deras energi. Om de var aktiva för ett tag sedan innan de straffade, kommer de att bli mer försiktiga med sina rörelser efter ett straff.

Ett annat sätt att testa din gris svar på disciplin är att prata med honom lugnt med ett platt ansiktsuttryck.

Minigrisar kanske kan känna igen mänskliga ansiktsuttryck och skilja på glad och arg. Visa dem att du inte är nöjd med deras dåliga beteende.

Kontrollera om de känner skuld eller ånger för vad de gjorde genom att lämna dem ifred och låtsas att de bryr sig om dina saker.

När du gör detta, kontrollera i smyg att de inte längre är i närheten av där de fångades eller att de inte längre beter sig illa.

Ett sätt för minigrisar att visa att de är ledsna är att bli extra söt och gosig mot dig. De kommer att ge dig mer uppmärksamhet och kan ofta ge dig en knuff tills du värmer upp dem på samma sätt igen.

Det finns många faktorer som kan hjälpa dig att bekräfta om dina testade metoder är effektiva, men den mest tillförlitliga referensen du kan lita på är ditt förtroende och ditt band med din minigris.

Så länge du känner att de accepterar disciplinen och du litar på att de inte kommer att bete sig illa igen, är det bevis nog för dig.

Även om du fortfarande är osäker, ge bara din minigris tid och tålamod så kommer de säkert att bli fantastiska husdjur.

Varför vissa minigrisar inte kommer att straffas

Det är sant att minigrisar kan bli väldigt envisa. Men om du har gjort allt som vår guide rekommenderar, och till och med provat andra som kanske inte finns på den här listan, och det fortfarande inte fungerar…

Det kan finnas en djupare orsak bakom dåligt beteende.

Djur kan inte tala vårt språk och kan bara kommunicera genom sina handlingar. Ibland kan de lida av en dold smärta eller sjukdom som inte är synlig för våra blotta ögon.

Det liknar hur mänskliga bebisar gråter oavbrutet för att de inte kan berätta för oss var de har ont eller vad de vill eller behöver.

Om du misstänker att något är fel med din minigris, är det bäst att se en veterinär eller en grisvårdspersonal för att hjälpa dig avgöra vad problemet är och vad du kan göra för att åtgärda det.

Det har förekommit fall där andra djur eller husdjur betett sig negativt och ägare gjorde allt de kunde, men det löste ändå ingenting förrän de upptäckte att djuret var sjukt eller hade ont.

Efter behandling är djuret tillbaka till det normala och kan bli lyckligare än tidigare, nu när de är fria från vad som än orsakade deras dåliga beteende.

Ge inte upp!

Personligen förstår jag kampen med att disciplinera djur till den grad att det kan bli riktigt frustrerande och testa vårt tålamod.

Djur är dock ofarliga varelser och vi är mycket mer avancerade än dem. Vi har förmågan och intelligensen att hjälpa dem och därför får vi inte tappa humöret.

Det är vi som måste förstå om ett djur har svårt att anpassa sig till vår livsstil, för trots allt ÄR det VÅR livsstil.

De är normalt vilda djur som är domesticerade för vårt eget bästa. Medan människan är en del av naturen själv ligger vi uppenbarligen i topp när det kommer till intelligens.

Vi tar redan MYCKET från vår natur och vi borde ge tillbaka, även genom enkla sätt att föda upp våra husdjur på rätt sätt, som minigrisar och andra djur.

Övergivna grisar

Antalet övergivna husdjursgrisar fortsätter att öka allt eftersom det finns ägare vars förväntningar inte infriades.

Det är därför det är viktigt att vara utbildad innan man adopterar ett djur som husdjur.

Minigrisar och andra husdjur har ett enormt ansvar och kräver mycket ansträngning för att fortsätta föda upp dem.

OM du åtminstone läser den här artikeln för att du är på väg att ge upp din gris, snälla gör det inte. De gör underbara husdjur när du väl kommit förbi deras svåra fas. De är värda din tid, din kärlek och din ansträngning!

OM du har andra anledningar till att du inte längre kan behålla din gris är vårt bästa råd att hitta ett bra härbärge där de kan tas in eller hitta ett nytt permanent hem till din minigris.

Vi vill inte ha fler övergivna djur, så låt oss hjälpa till att utbilda varandra genom att öka medvetenheten och läsa fakta inklusive riktlinjer.

Genom att helt enkelt ta ansvar bidrar vi till världen på ett hälsosamt sätt!

Relaterade frågor

 • Är grisar farliga?

Normalt domesticerade grisar är INTE farliga. En vildsvin kan vara ett hot, men tama grisar är sällan så våldsamma att de är farliga.

Grisar är vänliga, milda och fridfulla djur av naturen som föredrar att undvika konflikter snarare än att hetsa upp dem. Vanligtvis är de bara ”farliga” när de blir provocerade eller djupt hotade och hamnade i hörn.

Deras enda sätt att förolämpa är att bita och attackera med sina betar, om de inte huggas av. Grisar kan vara farliga om de inte är vana vid social interaktion eller mänsklig kontakt.

Ärligt talat, en tam gris ”hotnivå” beror på hur en person föder upp dem. En väluppfostrad gris kommer aldrig att uppvisa farligt eller våldsamt beteende.

Den enda uppenbara anledningen till att en gris KAN vara farlig är om den är bärare av zoonotiska sjukdomar eller sjukdomar som kan överföras till människor och orsaka ett storskaligt virusutbrott.

 • Gillar grisar att gosa?

Vanligtvis gillar grisar inte nära fysisk kontakt, särskilt med människor. Det finns dock vissa raser, men det är inte begränsat till bara de raser som kan vara söta och gosiga.

De är såklart bytesdjur och är inte vana vid att hållas, plockas upp eller liknande. De kan ha svårt att komma ifrån dig.

Ändå är det inte samma sak för varje gris och din gris kan fortfarande njuta av att gosa om det är en del av deras personlighet och om de blir förtjusta i det.

Det är ingen fara att försöka vänja din gris vid fysisk kontakt eftersom det finns en chans att de faktiskt kommer att njuta av det. Det är bara det att de aldrig har upplevt det eftersom det inte är en naturlig del av deras beteende.

Nya saker som introduceras för alla kan ta tid, och då ingår att gosa för grisar.

Ha tålamod så kan grisen så småningom komma till dig på varvbesök och mys utan att bli tvingad.

Viktigast av allt, tvinga aldrig dem att hålla dem bekväma runt dig.

Se även  Vad är den förväntade livslängden för en gris?