Hur man maskerar kattlukten i ditt hem

Vi älskar våra kattvänner, men bara för att vi bor med katter betyder det vanligtvis inte att vi vill att vårt hus ska lukta kattlukt. Katter är rena djur när det gäller deras skötselregim, men det betyder inte att det inte finns några lukter förknippade med katter.

Det fina är att det är fullt möjligt att leva med katter och inte låta dina gäster vända upp näsan när de går in i ditt hem. Om du letar efter tips och tricks för att maskera kattlukt i ditt hem har du kommit till rätt ställe.

För att maskera kattlukten i ditt hem, slappa inte av med din dammsugning.

Regelbunden dammsugning kan lätt minska lukten av kattlukter i ditt hem.

Kattfällning är ett faktum om du inte delar ditt hem med en hårlös katt. (Och du kanske tycker att det är förvånande att hårlösa katter behöver regelbundet bada för att eliminera sin lukt, som inte absorberas eftersom de inte har päls.) Som sagt, katthår som flyter runt i ditt hem kan få ditt hem att lukta kattlukt.

Men regelbunden dammsugning kan lätt minska lukten av kattlukter i ditt hem. Om dina katter gillar att slappa på dina tygsoffor och stolar, se till att du dammsuger upp håret från dina möbler också.

Läs också: De 5 bästa dammsugarna för djurhår

Och när du är klar med dammsugningen, släng det uppsugna innehållet utanför i soporna och inte i ditt hus. Detta fungerar för att ta bort lukten. Du kan också rengöra din dammsugare regelbundet om tvätt/städning är möjlig.

Se till att du byter ut dina luftfilter regelbundet

Som vi nämnde med dammsugning vill du vara säker på att du fortsätter att byta ut dina luftfilter regelbundet. Även katter som inte fäller mycket fäller fortfarande – och de där lösa hårstråna förblir svävande i luften och sugs direkt in i dina luftfilter.

Se även  150 hebreiska kattnamn med betydelser för han- och honkatter

Undvik kraftiga dofter och arbeta för att neutralisera lukterna.

hur man maskerar kattlukt i ditt hem

Överväldigande parfymdofter kan inte bara irritera din katts känsliga luktsinne, utan det gör också lite för att maskera kattlukten i ditt hem.

Om du medvetet vill försöka maskera kattlukten i ditt hem måste du neutralisera lukten med dofter.

Överväldigande parfymdofter kan inte bara irritera din katts känsliga luktsinne, utan det gör också lite för att maskera kattlukten i ditt hem. Dessa tunga lukter, i kombination med kattlukter, kommer att få ditt hem att lukta värre. Satsa istället på neutraliserande dofter, som citrusdofter.

Se till att du väljer rätt kattlåda och kattlåda för att dölja kattlukten i ditt hem.

Du kan göra allt du kan för att hålla ditt hus från att lukta katt, men om du inte använder rätt kattlåda och kattlåda är allt det arbetet i princip förgäves.

Vissa katter kan vara kräsna med vilken typ av strö du använder, men alla katter vill ha avskildhet när de gör sina affärer. Välj ett område i ditt hem som tar emot lite trafik och använd kvalitetsklumpande, luktblockerande kattsand, se alltid till att använda en stor kattlåda med lock.

Om du har mer än en katt kan du överväga att lägga till en extra kattlåda. Helst en för varje katt. För fler råd om kattlådor, läs den här artikeln här.

Köp luktfällor för att fånga lukter och placera dem strategiskt i ditt hem.

Du vill inte använda en smutsig toalett, och det vill inte din katt heller.

Du kommer definitivt att vilja placera dessa nära din katts kattlåda eftersom de kommer att fungera för att fånga upp kattlådans lukter genom att neutralisera lukten. Dessutom kan du placera torkdukar strategiskt runt ditt hem för att det ska lukta fräscht. Du kan också använda doftplugin för att maskera kattlukten i ditt hem, men var medveten om de lukter som kan störa din katt.

Se även  12 varningstecken Din katt har ont och ropar på hjälp

Glöm inte att rengöra kattens kattlåda dagligen.Du vill inte använda en smutsig toalett, och det vill inte din katt heller. Katter är mer benägna att avlasta sig utanför kattlådan om den är smutsig. Så tänk på att du håller deras strö ren, att du har rätt mängd strö i kattlådan och att du blandar i bakpulver eller andra doftande rengöringsmedel för att hålla kattlådan fräsch.

Om du har säkra fönsterskärmar är det alltid en bra idé att vädra ut ditt hem, speciellt rummet där kattens kattlåda finns.

Håll din katts filtar/sängar rena regelbundet.

Precis som du tvättar dina sängkläder regelbundet, kom ihåg att rengöra din katts favoritfiltar/sängar regelbundet.

Precis som du tvättar dina sängkläder regelbundet, kom ihåg att rengöra din katts favoritfiltar/sängar regelbundet. Din katt kan hålla sig ren, men den kan inte hållas ansvarig för att städa områden i huset.

Det är din plikt som deras hängivna kattmamma/pappa. Dessutom är många kattägare beroende av kattservetter för att hålla kattens päls doftande fräsch. Du kan bada din katt om så önskas, men det räcker med våtservetter.

Om du vill ta bort kattkisslukt från mattor, prova detta.

Lika mycket som vi älskar våra kattvänner är det aldrig roligt att ta itu med katturinfläckar. Den ammoniakliknande lukten som katturin avger är inte subtil på något sätt, men att blanda vatten, vit vinäger och bakpulver tillsammans kan hjälpa till att fånga lukten, ta bort fläcken och förhoppningsvis eliminera den lukten.

Nu när du har lärt dig de bästa tipsen och tricken för att maskera kattlukt i ditt hem, läs den här nästa artikeln full av life hacks för kattägare.

Se även  Hur får man bort bajs ur kattpäls