Hur mycket kostar det att kremera en katt?

Att förlora sin älskade katt är en hjärtskärande upplevelse och det är svårt att se förbi farväl. Att bestämma sig för hur man vilar ditt husdjur kan vara överväldigande när du är upprörd. Det är ibland lättare att överväga dina alternativ innan din katt går bort, så att en del av beslutsbördan tas bort när det är dags.

Snabb överblick

01

Många alternativ finns tillgängliga för att hantera husdjursrester, inklusive kremering och begravning.

02

Många veterinärkliniker kan ta hand om hela kremeringsprocessen åt dig från början till slut.

03

Beroende på vilka alternativ du väljer kan en privat kremering kosta mellan $150 och $500, och husdjursbegravning kan bli betydligt dyrare.

I USA är kremering ett populärt alternativ, men att förstå prissystemet kan vara lite förvirrande. Krematorier kan ange kremeringspriset separat från kostnaden för urnan. Det kan även finnas andra dolda kostnader som du inte har tänkt på.

Kostnaden för kattkremering i USA är vanligtvis mellan $ 100 och $ 200. Men detta är bara för den privata kremeringen själv, och den totala kostnaden kan vara högre. Låt oss ta en titt på vad vi kan förvänta oss med kremeringsprocessen och vilka extra kostnader och praktiska detaljer att tänka på.

Hitta ett krematorium

Vanligtvis kan din veterinär sköta hela kremeringsprocessen och du kan hämta askan hos din veterinär.

Att hitta ett krematorium kan vara relativt enkelt om din veterinärklinik har ett husdjursbegravningsbyrå. Om så är fallet bör de kunna ordna all administration, transport och kremering mot en enda avgift.

De kan också hjälpa dig med alla frågor eller funderingar, vilket tar bort mycket stress. Du kan också hitta ett husdjurskrematorium genom att söka på nätet eller genom en rekommendation från en vän. Ditt lokala djurhem kanske också kan ge dig råd om du föredrar att ordna detta själv.

De International Association of Animal Cemeteries and Crematoria är en ideell organisation dedikerad till att förbättra industristandarder över hela världen. De tillhandahåller ett ackrediteringssystem och en databas där du kan hitta ett medlemskrematorium nära dig.

Läs också: Hur man hanterar att förlora en katt

Välj vilken typ av kremering som passar dig

Många alternativ finns tillgängliga för att hantera husdjursrester, inklusive kremering och begravning.

Det finns flera alternativ för att ta hand om din katt efter att den har gått bort. Vissa människor väljer en fullständig begravning (ja, du kan, prata bara med ditt krematorium direkt), men många föredrar att få sin katt kremerad. Kremeringsalternativ inkluderar grupp- eller privatkremering när ditt husdjurs kremerade kvarlevor återlämnas.

Aska kan lämnas tillbaka i en förseglad kista eller liten figur eller i en behållare som kan användas för hembegravning eller spridning. Varje krematorieservice har sitt eget utbud av smakfulla urnor som du kan välja mellan för att passa alla omständigheter.

Du måste överväga om du vill besöka en gravsten, förvara din katts aska på ett säkert ställe nära dig eller strö ut den på en av deras favoritplatser. Ett annat vackert alternativ är att strö dem i en plantering och odla en ros eller ett minnesträd i den.

Tränar de dolda extrafunktionerna

Husdjursaska kan returneras till dig i en standardbehållare, en urna eller till och med en kista, men varje alternativ har olika kostnader.

Om din veterinär ordnar detta åt dig, diskutera kostnaderna och eventuella tillägg med honom. Om du handlar direkt med krematoriet, tänk på följande kostnader:

  • Privata kremeringskostnader
  • Avgifter för att hämta/transportera ditt husdjur till krematoriet
  • Ytterligare avgifter om du vill bevittna kremeringen
  • Kostnad för urnan eller kistan
  • Kostnad för leverans tillbaka till dig
  • Extrafunktioner (påminnelser etc.)

Med alla dessa extra kostnader kan en privat kremering kosta allt från $150 till $500. Det kan bli betydligt mer om du väljer en begravning och husdjursbegravning.

Ibland går det inte att hitta pengar för en privat kremering, eller så kanske du tror att det inte är bra för dig att behålla ditt husdjurs aska. Sedan finns det möjlighet till gemensam (grupp)kremering. Den genomsnittliga kostnaden för gemensam kremering är i storleksordningen $30 till $100.

Efter den gemensamma kremeringen kan krämer spridas i en minnesträdgård vid krematoriet, som kan besökas av husdjursföräldrar. Se till att diskutera denna process med ditt individuella krematorium och kontrollera specifika besökstider.

Individuell kremering kan även erbjudas när husdjur kremeras samtidigt, men i ett gallerarrangemang, och din katts aska returneras till dig. Detta kan medföra en något lägre avgift än en privat kremering där ditt husdjur kremeras ensamt.

De flesta krematorier erbjuder ytterligare minnessaker som kan vara en unik påminnelse om ditt husdjur och ge tröst när du sörjer. Dessa inkluderar smycken med aska, tassavtryck, ljushållare och pälskanter, för att nämna några.

Många onlinetjänster kan hjälpa dig med detta i framtiden om du får din katts aska tillbaka. Men om du vill ha ett tassavtryck från pälsklippet bör du genast meddela krematoriet eller din veterinär.

Läs också: Vad du ska göra om din katt blir påkörd av en bil: En steg-för-steg-guide

Ta itu med att säga hejdå

Sorg över ett älskat husdjurs död är svårt att navigera, men det finns många resurser tillgängliga för att hjälpa dig att hantera det.

Sorg uppstår inte bara när ditt husdjur har gått bort. Förutseende sorg kan börja innan ditt husdjur har gått bort och kan vara mycket intensiv och plågsam. Detta gäller särskilt om du har bokat en schemalagd dödshjälptid för din katt på grund av deras försämrade livskvalitet. Fokusera på att tillbringa lite speciell tid med din katt innan du säger adjö.

Att låta dina vänner och familj veta att du behöver deras förståelse och stöd kan hjälpa enormt under denna svåra tid. Dessutom finner vissa människor tröst i att planera framåt för att ta bort stressen från det praktiska efter att deras husdjur dör. Vissa veterinärer och krematorier erbjuder avskedsplanering där du kan diskutera dina önskemål i förväg.

Många krematorier erbjuder också tillgång till sina marker om du behöver en lugn plats att minnas din katt. De kan också tillhandahålla en minnesgudstjänst och husdjurshyllningar, såsom statyer och gravstenar, för enskilda husdjur. Dessutom kan minnesböcker och hyllningar online vara ett mycket rörande sätt att minnas det otroliga bandet du hade med din katt.

Sorg kan vara ensamt och ibland svårt att navigera. Om du är kämpar med förlusten av ditt husdjur, det finns online husdjursbegravning som kan stödja dig. När sorgen avtar kan du finna tröst i ditt husdjurs fridfulla bortgång och de många underbara minnen ni hade tillsammans.

Läs också: A-Ö eller Kattfakta och statistik

Vanliga frågor

Hur mycket kostar kattkremering i Storbritannien?

Priserna i Storbritannien varierar mellan djurkrematoriumtjänster och veterinärkliniker du använder. Privata kattkremeringar kostar ofta £150 till £300 beroende på vilken urna eller kista som väljs. Dessa avgifter kanske inte inkluderar transport och souvenirer om du gör egna arrangemang.

Det kan finnas alternativ för ceremonier, kremeringsvisningar eller begravningar, som kostar mer. Du kan diskutera dessa alternativ direkt med krematoriet. Gemensam kremering kommer sannolikt att kosta allt från £60 till £100.

Hur mycket aska har en katt?

När din katt kremeras producerar detta en liten mängd aska som passar i en påse som du kan hålla på den öppna handflatan. Dessa är cirka två till tre koppar och kommer att passa fint i en liten husdjursurna eller kista. Det kan dock också räcka med att distribuera på flera platser eller dela bland familjemedlemmar om du så önskar.

Hur lång tid tar det att kremera en katt?

Kremeringar kan variera över tiden och som en generell regel gäller att ju större husdjuret är, desto längre tid tar kremeringen. Kattkremering tar vanligtvis 30 minuter till en timme, men kan ta längre tid i vissa fall. Kremeringskammaren måste nå exceptionellt höga temperaturer under lång tid för att vara effektiv. Om du vill vara med vid kremeringen av ditt husdjur, diskutera detta med krematoriet för att se om detta är möjligt.

Visa resurser
Se även  Hur får man en hund och en katt att knyta an?