Hur mycket utrymme behöver grisar?

När grisar blir populära ser nya ägare till att deras grisar uppfyller deras behov och blir väl omhändertagna.

Hur mycket utrymme behöver grisar? Grisar behöver minst 400 kvadratfot vardera för bete, enligt rekommendationerna från University of Arkansas Extension.

När man ska bestämma hur mycket utrymme som behövs måste man först ta hänsyn till ett antal faktorer, som hur många grisar det finns, ras, storlek och ålder.

Husdjursgrisar skiljer sig från boskapsgrisar. Ju större din gris är, desto mer utrymme behöver den. Grisar kan överleva i små utrymmen, men för att göra dem bekväma behöver de utrymme att röra sig fritt.

Så länge det finns gott om plats att äta och lägga skräpet i, bör din gris vara tillräckligt bekväm.

För sällskapsgrisar är att ge dem friheten att ströva runt i huset det bästa alternativet, eftersom de är nyfikna djur och kan ha en lust att utforska.

Om det inte är möjligt att ge din gris så mycket frihet, bör storleken på ett rum vara tillräckligt för att tillfredsställa och underhålla dem, eftersom de tenderar att bli uttråkade och deprimerade.

Grisar älskar att leva utomhus, så du kan släppa ut dem i din trädgård så mycket som möjligt, så länge det finns staket för att hålla dem inne och skydda dem från andra rovdjur.

Om du äger en äldre gris som har utvecklat status inom en besättning, det är en bra idé att skilja unga grisar från vuxna grisar för att undvika störningar.

Det gör att det behövs mer utrymme för dina grisar, beroende på antalet grisar.

Eftersom utrymme är viktigt för nästan alla djur, har vi sammanställt detaljerad information för olika typer av grisar och det genomsnittliga utrymme de behöver.

TYPER AV GRIS OCH DERAS BEHOV

Som nämnts ovan kan utrymmet som krävs bero på hur gamla eller hur stora dina grisar är. Här är en tabell som visar skalorna för bättre förståelse.

TYP AV GRIS UTRYMME BEHÖVS DETALJER
Växande grisar upp till 10 kg 0,14 kvadratmeter Ge ersättning
kiss- och bajsområdet
11-20 kg 0,22 kvadratmeter Ge ersättning
kiss- och bajsområdet
21-40 kg 0,36 kvadratmeter Ge ersättning
kiss- och bajsområdet
Sällskapsdjur för smågris Tillgång till minimum
ett rum
Ge tillgång till
kattlåda
Husdjur för vuxen grishus Tillgång till minimum
ett eller flera rum
Ge tillgång till
kattlåda
Se även  Har alla grisar betar?

För ytterligare storlekar och deras lista kan du följa denna praktiska lista i länken nedan.

Koppling: https://www.daf.qld.gov.au/business-priorities/agriculture/animals/pigs/piggery-management/housing/basic-housing

Grisar i olika åldrar har olika behov.

För unga grisar behöver de inte stora utrymmen, men de ska åtminstone ha friheten att gå och springa runt. De tenderar att vara lekfulla i ungdomen.

När det gäller vuxna kan de behöva mer frihet eftersom de är nyfikna djur. De är intelligenta och kan känna känslor. Att isolera dem i ett område eller begränsa dem kan leda till stress eller depression.

Stress eller depression hos grisar kan orsaka konstigt beteende eller till och med leda till sjukdom.

Du bör också tänka på att ju mindre utrymme du har för din gris, desto mer arbete kommer du att ha på din sida. Om de är uttråkade kan de göra mer röra.

Att låta dem utforska kommer att hålla dem underhållna och nöjda, vilket innebär att de inte kommer att känna lust att förstöra saker för skojs skull.

Vuxna grisar kan också utveckla territoriellt beteende när de hålls med andra husdjur eller grisar, vilket gör det nödvändigt att ge mer utrymme för att undvika slagsmål mellan de andra djuren.

Förutom att ta reda på hur mycket utrymme du behöver för att förbereda, kanske du vill veta vilken liten ras av gris du kan behålla för att spara så mycket utrymme som möjligt.

OLIKA GRISRASER OCH DERES MEDELSTORLEK

  1. Miniatyrgrisar

Miniatyrgrisar föds upp genom selektiv avel och är produkten av att para två små olika raser tillsammans. En genomsnittlig miniatyrgris kan bli upp till 10 centimeter lång.

Men här är haken: miniatyrraser är inte en officiell ras och därför finns det INGEN garanti för att din minigris förblir så liten som den är.

Deras ringa storlek skulle kräva minst samma utrymme som en genomsnittlig smågris.

2. Kunekune

En genomsnittlig Kunekune kan bli upp till 24 centimeter lång. Kunekunes har väldigt korta ben i kombination med en kort och rund kropp och kan ha två wattlar upp till hakan.

En vuxen Kunekune kan väga mellan 60 kg och 200 kg.

Det är en av de mest populära små grisraserna och används oftast för selektiv avel.

Denna ras tros ha sitt ursprung från en asiatisk inhemsk ras. Det lokala maorifolket på Nya Zeeland antog Kunekune, vilket betyder ”tjock och rund”.

3. Juliana Pig

Se även  Kan grisar ha allergier?

Grisrasen Juliana är små färgglada fläckiga grisar kan väga mellan 20 och 40 pund och deras genomsnittlig höjd varierar från 14 till 17 tum.

Liksom miniatyrgrisar föds de upp genom selektiv avel.

Denna ras sägs ha kommit från Europa. Det är typ en miniatyrgris, men bara den är färgglad till skillnad från de vanliga svarta eller rosa grisarna.

Julianagrisar är en gammal ras och har blivit populär med åren. På grund av sin lilla kroppsbyggnad behöver de inte för mycket utrymme att bo i.

Dessa tre raser är de mest populära små grisarna du kan adoptera eller köpa. Men innan du skaffar en av dessa bedårande raser finns det viktiga saker som bör vara kända för alla som planerar att hålla en gris.

MINIGRIS OCH HUR MAN SKÖR DEM

Som nämnts ovan har minigrisar eller någon annan liten ras som introduceras för dig en chans att växa ur sin lilla storlek.

Det finns ingen garanti för att de verkligen kommer att förbli små resten av livet.

Anledningen till att detta är viktigt att veta är på grund av det växande antalet övergivna grisar runt om i världen.

Grisar överges när de oväntat växer i storlek.

Detta kan dock utgöra ett problem eftersom det inte finns tillräckligt med skyddsrum och räddare för att ta emot dem alla. Det uppmuntras att tänka efter två gånger innan du skaffar en egen husdjursgris.

  • GRIS BEHÖVER RÄTT MAT

De behöver en hälsosam kost för att hålla sig i form och inte bli feta. Det viktigaste, GRIS FÅR INTE ÄTA KÖTT.

Att äta kött är det enklaste sättet för dem att bli smittade av sjukdomar som kommer från köttet och som kan överföras till människor.

Grisar är inte kräsna ätare, du kan mata dem med en mängd olika frukter och grönsaker. Riktiga fläskpellets är det hälsosammaste valet för dem. De kan också äta ekollon och nötter.

De äter också gräs, rötter och insekter. Därför rekommenderas ett betesområde när man föder upp en gris.

Du kan kolla in en av våra artiklar om vad du ska mata din husdjursgris.

  • GRISAR ÄR INTELLIGENTA OCH KAN KÄNNA KÄNSLOR

Liksom det som redan nämnts kan de känna positiva och negativa känslor. Om de hänger ihop för länge tenderar de att bli uttråkade eller griniga.

Se även  Hur mycket vatten ska en minigris dricka per dag?

De kan visa olika sorters känslor och det gör dem väldigt intressanta.

Grisar är fulla av personlighet och det är en sak att tänka på när man bestämmer sig för hur mycket utrymme man ska ge dem. Vissa av dem kan nöja sig med vad de har, men vissa kan kräva mer.

När de överges kan grisar bli så deprimerade att de blir sjuka eller svälter ihjäl med avsikt.

För att förhindra depression hos dina grisar kan det vara bra att ge dem en sällskap och det skulle innebära att det behövs mer utrymme.

Grisar bör stanna i permanenta hem så mycket som möjligt, eftersom de kan flytta från en familj till en annan, vilket kan göra dem griniga eller ensamma.

Det är därför det medför ett stort ansvar att äga en gris och ägare måste vara förberedda.

RELATERADE FRÅGOR

  • HUR LÄNGE LEVER GRISAR?

Den förväntade livslängden för en genomsnittlig gris är 15 till 20 år. Detta är en lång tid jämfört med deras vilda motsvarighet som bara lever 4 till 8 år.

Medan den populära husdjursrasen ”minigrisar” sägs ha kortare livslängder på grund av sin komplicerade och selektiva avel, hävdar många grisägare att deras husdjur levde upp till 15 år och längre.

Denna information leder oss till slutsatsen att det finns tillfällen då de kan leva längre än sin förväntade livslängd så länge de är friska och älskade.

  • ÄR DET LAGLIGT ATT HÅLLA EN GRIS?

Svaret beror på var du bor. Lagar varierar från land till land, särskilt när det gäller djurskydd. Det rekommenderas starkt att du kontrollerar med dina lokala tjänstemän innan du adopterar en gris.

Om det kräver tillstånd, registrera din gris för dess och din säkerhet. Det kan också ge flera fördelar, så det är värt kostnaden.

  • HUR MYCKET KOSTAR DET ATT UPPA EN GRIS?

Med tanke på vad vi har sagt om t.ex foder, vatten, bostad eller kaj, hälsovård och i förekommande fall tillstånd och för andra studier vi har undersökt kan summan vara så hög som $600 och mer.

Om du vill spara lite budget kan du mata dem med gräs eller prova att odla fodret själv om du har utrymme.