Hur ofta ska du byta din kanins hö?

Att byta din kanins hö är en viktig del av att ta väl hand om din kanin. Kaniner använder hö som sängkläder, för utfodring och ibland som badrum. Att hålla höet i din kanins hydda fräscht och rent kan hjälpa till att hålla din kanin glad och frisk.

Höströ i en kanins bostadsområde bör bytas en gång i veckan om kaninen använder kattlåda. Om en kanin inte använder en bur måste detta hö bytas var 2-3 dag. Ytterligare hö bör tillsättas minst en gång om dagen eftersom kaniner sannolikt kommer att konsumera detta hö till mat.

Oroa dig inte. Om du har några frågor. Nedan diskuterar vi hur ofta du bör byta din kanins hö, hur ofta du bör komplettera det och vad du kan göra för att spara pengar på strökostnaderna.

Bestämma hur ofta du behöver byta kaninens hö

Hur ofta du ska byta hö i din kanins inhägnad beror på hur många kaniner du har, om deras kull är tränad eller inte och hur väl de använder sin kattlåda.

 • Kaniner som inte är pottränade: Om din kanin använder hö som sitt badrum, bör du byta sängkläder lika ofta som du byter kattlådan. Det betyder en gång varannan dag eller oftare om din kanin ”går” oftare.
 • Kulltränade kaniner: Byt hösrö en gång i veckan som en del av din vanliga städrutin.
 • Inkompetenta kullanvändare: Du kan behöva byta hö oftare om din kanin inte är en erfaren kattlådaanvändare. Hur ofta beror på hur ofta din kanin inte använder kattlådan.
 • Hutches med mer än en kanin: Om det bor flera kaniner i samma område kan höet behöva bytas oftare, speciellt om dina kaniner inte är pottränade.

Hur ofta ska du lägga hö till din kanins livsrum?

Du bör lägga till en handfull hö i din kaninhydda när du ser att höet börjar ta slut. Kaniner behöver en fiberrik kost och hö är en viktig del för att få de fibrer de behöver och förhindra farliga matsmältningsproblem. Kaniner kommer att äta hö nästan hela dagen lång.

Se även  Min kanin är på deras sida. Är de okej?

De flesta ägare upplever att kaninerna fylls på med hö en eller två gånger om dagen.

Att använda en kaninhömatare gör det enkelt att veta när det är dags att fylla på. När mataren nästan är tom är det bara att fylla på den!

Jag köpte Sunglow kaninhömatare till min kanin Mocha. Jag älskade hur lätt det var att installera och jag blev verkligen förvånad över den högkvalitativa konstruktionen, speciellt för ett så lågt prissatt foderställ! Kolla in detta fantastiska höfoderställ på Amazon här.

TIPS: Oroa dig inte för att ta bort hö när du fyller på. Din kanin kan använda extra hö som strö.

Det är bara att varva det med resten när du rengör din bur en gång i veckan.

4 spartips för att rengöra din kanins höbädd

Kostnaden för hö är en av de största kostnaderna för att hålla en kanin, och det är förmodligen en av anledningarna till att du undrar hur ofta det är nödvändigt att byta ut den. Men hö behöver inte vara dyrt. Det finns flera sätt att minska det kosta av hö utan att skada eller göra din kanin olycklig.

1. Köp hö vid balen

Många kaninägare köper sitt hö vid balen. En höbal håller flera månader till ett år, och kostar vanligtvis bara några ören mellan $10 och $20 för omkring 50 pund hö. Detta pris kommer att variera mycket beroende på var du bor och hur du köper ditt hö. Det bästa stället att börja är din lokala foderbutik.

Fördelar med att köpa hö per bal:

 • Höbalar är en bråkdel av inköpspriset per påse.
 • Närproducerat hö kan stödja lokala bönder.

Vad du bör vara uppmärksam på innan du köper hö per bal:

 • Du behöver en plats att förvara höet på, som är lite stökigare i balform.
 • Det kan vara svårare att hitta billiga höbalar på icke-lantliga platser.
 • När du handlar, kom ihåg att du köper hö, inte halmvilket inte är bra för kaniner.
Se även  Kan en kanin få en stroke? Möjliga orsaker och symtom!

2. Se dig omkring efter ditt hö

Om du ska få hö från en djuraffär, spenderar du förmodligen mycket mer än du behöver!

Här är några andra ställen du kan försöka hålla nere kostnaden för hö:

 • Lokala foderbutiker—Tractor Supply är en välkänd foderleverantör, men du kan hitta ännu bättre priser från en lokal leverantör.
 • En lokal bonde—Om du bor på landsbygden kommer du att upptäcka att bonden på vägen är villig att ge upp lite hö för ett fynd eller till och med byteshandel.
 • Amazon—Amazonpriserna fluktuerar, men du kan ibland hitta bra erbjudanden på hö, speciellt om du inte bor nära en foderbutik. Jag köper Kaytee Timothy Hay från Amazon och det är alltid rimligt. pris. Se Amazons aktuella pris här.

TIPS: Ta även en titt på papperssängkläder när du handlar. Kostnadsskillnaden mellan pappersströ och hö är vanligtvis försumbar, men man vet aldrig när man kan se en bra affär.

3. Använd tvättbara sängkläder till din kanin

Det bästa sättet att inte spendera pengar på hö är att inte använda hö alls! Många erfarna kaninägare byter till tvättbara sängkläder och ger bara sina kaniner hö att knapra på. Kaninerna har inget emot det, och man sparar ganska mycket i längden.

Kaninägare som använder denna metod för sängkläder använder ofta billiga fleecefiltar. Du kommer fortfarande att behöva byta sängkläder lika ofta som om du använde hö, men istället för att slänga sängkläderna, tvätta det.

Fördelar med tvättbara sängkläder:

 • Du kommer att spara pengar i längden, speciellt om du inte kan köpa höbalar.
 • Det mjuka materialet är skonsamt för deras tassar.
 • Kaniner älskar att krypa in i fleecematerialet.
 • Fleece håller utomhuskaniner fantastiskt varma i kallt väder.

Saker att tänka på innan du köper tvättbara sängkläder:

 • Du vill köpa ett studieliknande fleecematerial. Tät fleece håller i allmänhet bättre.
 • Kör du din tvättmaskin en extra gång i veckan kommer du att få en del kostnader.
 • Det är svårt att ta bort hö och hår från fleece, så att rengöra den tar lite tid.
 • Använd endast en liten mängd tvättmedel och hoppa över sköljmedlet vid maskintvätt. Om din kanin är på den känsliga sidan, använd skonsamma eller parfymfria tvättmedel.
 • Vissa kaniner förstör medvetet pälsen i sin bur. Det här kanske bara är av tristess, men om du inte kan få din kanin att sluta kanske detta inte är den bästa lösningen för dig.
Se även  10 avgörande frågor att ställa innan du adopterar en kanin som husdjur

4. Strö Träna din kanin

Du kommer att spara lite huvudvärk runt om när du pottränar din kanin, och du kommer definitivt att se besparingar i hur mycket du spenderar på hö.

Fördelar med tvättbara sängkläder:

 • Du sparar pengar på hö eftersom du behöver byta hö mer sällan. Detta kan halvera dina hökostnader.
 • Du kommer att tycka att det är lättare att rengöra din kaninhydda varje vecka, eftersom de smutsigaste bitarna samlas i kattlådan.
 • Kåpan luktar inte. Med lite ansträngning kan du byta kattlådan så ofta som behövs och huset kommer att fortsätta lukta fräscht.

Saker att tänka på innan kattlådaträning:

 • Alla kaniner klarar sig inte bra med potträning. Din kanin kanske bara är en sådan kanin!
 • Vissa kaniner sparkar kattsand ur lådan och gör en röra av sitt hö. Visst, detta är inte så stor röra som de skulle göra om de inte var pottränade.
 • Använd aldrig kattsand på kaniner! Denna kull kan vara giftig för kaniner eller orsaka allvarliga hälsoproblem om de äter den.

Slutsats

Hur ofta du ska byta din kanins hö beror på hur snabbt de smutsar ner det. Genom att ströträna din kanin kan du minska antalet gånger i veckan du måste städa upp det gamla höet och ta in det nya.

Men om din gård börjar lukta lite, kolla höet. Det är förmodligen smutsigt och du bör rengöra det direkt för att hålla din hydda hygienisk och din kanin glad.