Hur registrerar man en kanin? Hela processen!

Stamtavlor krävs för alla registrerade kaniner. Alla härstamningskaniner behöver dock inte ha sin stamtavla dokumenterad.

Att registrera kaniner skiljer sig mycket från att registrera hundar. Ungar födda av registrerade hundföräldrar registreras också direkt. Detta är dock inte fallet med kaniner.

ARBA (American Rabbit Breeders Association) accepterar endast de djur som är fria från diskvalifikationer och uppvisar de korrekta egenskaperna för deras specifika art som ska registreras.

Djur får endast registreras efter noggrann inspektion av en ARBA-kvalificerad registrator.

Registreringskrav för kaniner

En kanin måste vara 6 månader gammal för att vara berättigad till registrering. Din kanin bör undersökas så snart den är sex månader gammal för att avgöra om den är berättigad till adoption.

Du kan enkelt kontrollera din vikt hemma. För kaniner som når över 4 pund är vikten också en viktig faktor. När dina kaniner är sex månader gamla måste du registrera dem.

När du köper en kanin, se till att den har en nyans som du kan visa upp. Olika raser har olika godkända färger. Se till att allt är rent, inklusive svans, naglar, tänder och tår.

Om din kanin har något av följande: extra tår, malocklusion, en saknad svans, saknade tår eller en abnormitet, kommer den inte att accepteras för registrering.

Även om din kanin inte har återhämtat sig helt från en skada kommer den inte att registreras.

En annan viktig faktor för att registrera kaninerna tidigt är att det är möjligt att förstöra en lättregistrerad kanin med ett mindre missöde, som att riva av en nagel.

En kanin är inte kvalificerad för registrering om den diskvalificeras från turneringen. ARBA innehåller hela uppsättningen standarder för olika raser. Riktlinjerna för nagelfärg, ögonfärg och så vidare är många.

För att kvalificera sig måste en kanin ha en tatuering på vänster öra. Om du inte redan har fått det gjort kan du be registraren att tatuera din kanin.

Din kanins högra öra kommer att tatueras om den är kvalificerad för registrering. Ta din kanin, ARBA-kort, tillsammans med kaninens stamtavla till lämplig registrator. Registreringsavgiften är $6, så planera därefter.

Så här registrerar du din kanin

Du måste vara en ARBA-medlem i god status och ha ditt ARBA-medlemskort för att registrera en kanin. Du kan sedan ta din kanin till en godkänd ARBA-registrant.

Se även  Kan kaniner äta silkespapper?

Undersök och väg kaninen för att se till att den inte har några allmänna brister eller brister. Du kan registrera kaninen om den uppfyller villkoren.

Registratorn kommer att kommentera registreringsblanketter med detaljer som arten och färgen på djuret och dess egenskaper som dess ben, ögon, öron och hår.

Expediten kan sedan tatuera in registreringsnumret eller bokstaven ”R” i sitt högra öra när blanketten har fyllts.

ARBA kommer att skicka ett registreringsbevis till den person som fyllt i och returnerat registreringsformuläret.

Om kaninen säljs måste denna registrering överföras av ARBA till den nya ägaren och den nya ägaren måste kontakta ARBA för att göra det.

Registreringen av kaninen bevisar att kaninen inte har några diskvalifikationer eller allmänna defekter och att de senaste förfäderna åtminstone har uppfyllt rasens minimiviktskrav.

Kaniner måste vara registrerade för att vara berättigade till ett ARBA Grand Champion-certifikat. Här är något att tänka på: bara för att en kanin passar SOP betyder det inte att det är en vacker kanin.

Vänligen köp inte en kanin eftersom den är registrerad; kom ihåg det.

Papper som bekräftar kaninregistreringen

Om du aldrig har visat eller fött upp kaniner tidigare kan du bli förvånad över skillnaderna mellan stamtavla och registrerade djur.

I många fall försöker folk tillämpa sin förståelse av AKC-registrerade hundar på kaniner, men det fungerar aldrig! Kaninregister hanteras separat.

Kaniner är dock inte direkt behöriga för registrering eftersom deras föräldrar är registrerade. Många registrerade kaniner har inte registrerade föräldrar eller farföräldrar.

Kaniner måste också vara personligen undersökta av en yrkesregistrator för att bli registrerade. Så låt oss börja från början.

Om du planerar att ställa ut eller föda upp utställningskaniner, se till att du skaffar en tre generationers stamtavla för kaninen du köper. Ras, namn och vikt för tre generationer ska finnas med i stamtavlan.

Icke-prövande färger är bra med några av förfäderna. Öronnumren för var och en av dessa arter är också användbara.

Om en hund är registrerad kommer registreringsnummer att finnas med i stamtavlan och eventuella större championnummer som kan gälla. Du bör också se till att din nya kanin inte har några diskvalifikationer.

Se även  10 orsaker till att kanin skakar (och vad du kan göra för att hjälpa dem)

Vid registrering av en kanin hindrar samma egenskaper som gör att den ställs ut också att den accepteras. Stamtavlor är vanliga hos utställningskaniner.

Å andra sidan är stamtavlade kaniner inte kvalificerade för officiell registrering hos ARBA.

Det finns några villkor för registrering:

  • En kanin med en ”röd sigill” indikerar att båda föräldrarna till kaninen är registrerade.
  • Det vita sigillet indikerar att kaninens föräldrar och fyra farfarsföräldrar har ansökt.
  • Alla tre registrerade generationer av kaniner är registrerade med Blue Seal.
  • En kanin med en gyllene sigill är registrerad som en stor mästare i alla sina tre generationer.

Vilka är fördelarna med kaninregistrering?

Om du köper en kanin bör du överväga att registrera den. Varför skulle du åta dig detta?

Flera faktorer spelar in: Kaninen måste först registreras för att få ett Grand Championship-certifikat.

Om du vinner kaninens fötter kan du registrera din kanin. Efter att ha följt dessa steg kan du begära ett Grand Championship-certifikat om du vill.

När du registrerar din kanin kommer vissa registrarer att lämna in din kanins fötter om den skaffat dem innan registreringen.

En extra fördel med att registrera din kanin är att den fungerar som ett tecken på äkthet. Endast kaniner utan diskvalifikationer kan registreras.

Att se en stamtavla kanske bara ger dig den mest grundläggande informationen om kaninerna i den (som deras vikt, färg och om de är hanar eller honor).

Men om någon av förfäderna redan är registrerade, kan du vara säker på att de inte hade några diskvalifikationer vid registreringen.

En röd färgad sigill läggs till din kanins registreringsbevis om den har registrerade föräldrar.

Om din kanins farföräldrar och föräldrar är registrerade får de en vit och röd säl till sitt djur.

Om alla 3 generationer har registrerat sig kommer din kanins registreringspapper att ha ett vitt, rött och blått sigill. Det är lättare att registrera avkomman om man registrerar alla behöriga kaniner.

Du behöver inte fylla i uppgifter om en tidigare anfader på ansökningsformuläret när du når en registrerad anfader!

Vad är processen för att få en Grand Champion Award?

Efter att ha samlat alla tre benen måste du registrera din kanin hos ARBA innan den kan utropas till stormästare.

Se även  Hur ber kaniner om ursäkt till människor?

Din kanins ben kommer att knytas till ett papper när du får resultatet från en kaninutställning om några veckor.

Dokumentet beskriver omständigheterna bakom din kanins främre lem amputation.

Du måste fylla i det relevanta fältet på formuläret med registreringsnummer på kaninen. Den nuvarande verkställande direktören för ARBA kommer att få benen och nuvarande avgifter på $4 per post.

Även om adressen är dold på baksidan av vissa ben, är den alltid tillgänglig på ARBA-webbplatsen under listan över direktörer och tjänstemän.

Det är en bra idé att kopiera benen eftersom de inte kommer tillbaka till dig. Grand Champion-certifikatet tilldelas ägaren av kaninen; Se därför till att du äger posten för den kaninen.

Som köpare har du inget brottsregister om du inte korrekt har skrivit om registreringsbeviset (se baksidan av ditt registreringsbevis).

Låt personen som sålde kaninen till dig skriva under på baksidan av dokumentet för att överföra äganderätten till dig. Skicka pappersarbetet och betalningen till ARBA så att du kan dokumentera ditt ägande.

Samtidigt kan du överföra äganderätten och skicka in dina GC-delar för ditt certifikat.

Ditt Grand Champion-certifikat kommer att ges till dig efter att all nödvändig dokumentation och betalningar har lämnats in.

Efter att ha blivit Grand Champion kan du stolt använda termen ”Grand Champion” för din kanins namn!

Att blockera

Det är inte nödvändigt att registrera dina kaniner, men det är alltid en trevlig gest. En registrar utanför en spelning kan vara svår att hitta, men det är billigt. ARBA utfärdar licenser till registrarer.

Kaniner bör ha en stamtavla i tre generationer som inkluderar färger, vikter, mönster och namn eller öronnummer för var och en av de tre generationerna.

En 6 månader gammal kanin, oavsett ras, måste tatueras i vänster öra för att bli registrerad. Den måste också följa ARBA:s Standard Operating Procedure (SOP) och vara fri från fel eller diskvalifikationer.

Andra artiklar som du kanske också gillar:

  • Kan en kanin vara ett känslomässigt stöddjur?
  • Hur smarta är kaniner? Kanin intelligens!
  • 10 dyraste kaninraser (med bilder)
  • 10 lugnaste/vänligaste kaninraser (med bilder)