Hur snabb är den snabbaste grisen?

Många tror att grisar är långsamma på grund av sin tunga vikt och stora kropp, men sanningen bakom den felaktiga bilden av en gris kan verkligen överraska alla och lämna ett bättre intryck på grisar!

Så, hur snabb är den snabbaste grisen? Det har bevisats att vildsvin kan springa så fort som 48,28 km/h eller 30 mph. Men för att vara direkt, det finns fortfarande inget rekord på den snabbaste grisen eftersom de flesta springer i nästan samma hastighet.

Vårsvin kan springa undan elefanter, grizzlybjörnar, svarta mamba-ormar, rasödlor, vilda kalkoner, katter, hundar, ekorrar och kycklingar.

Tamgrisar kan springa i maximalt cirka 19,31 km/h eller 12 mph.

Detta bevisar fortfarande att trots grisens fantastiska utseende och tunga vikt kan de fortfarande vara tillräckligt flexibla för att springa fort oavsett var du placerar dem.

Flyg är faktiskt en av grisens viktigaste färdigheter, särskilt i det vilda. De kan springa tillräckligt snabbt för att förlora rovdjur för att rädda sig själva.

De kan vara långsammare för vissa raser, men allt beror på deras kroppsbyggnad och hur mycket de är vana vid att träna som att springa.

I allmänhet är grisar tillräckligt snabba för att springa undan vissa människor.

Men trots sin höga hastighet kan de tröttna väldigt snabbt, varför de bara kan hålla toppfarten över korta sträckor.

Vildsvin jagas ofta i naturen av mänskliga jägare som en utmanande bedrift och för att ta hem lite trofékött. De kan vara lika utmanande som att jaga ett rådjur.

En gris hastighet gav till och med upphov till en fras som sa ”snyggare än en smord gris”. Detta är relaterat till ett kulturevenemang som kallas ”Greasy Pig Contest” där grisar smörjs in överallt för att göra det svårare för tävlande att fånga dem.

Lyckligtvis, efter flera framställningar från djurrättsaktivister, ställdes evenemanget in eftersom vi verkligen inte borde använda en gris hastighet bara för att leka med den. Det verkar verkligen onödigt.

För djurägare kan du ibland fånga din gris som susar runt i huset. Du kan se att de är ganska snabba och de surrar av glädje, hype eller spänning!

Förutom hastigheten hos en gris finns det många andra saker som grisar är bra för. De är förvånansvärt fantastiska djur och kan vara några av de största djuren du någonsin kan stöta på. Fortsätt läsa för att lära dig mer!

Se även  Elektrolyter för smågrisar

Varför grisar måste kunna springa snabbt

Vad är den huvudsakliga användningen av hastighet för grisar? Grisar är bytesdjur och jagar inte som rovdjur. Rovdjur litar på sin hastighet för att jaga byten som grisar, vilket är anledningen till att bytesdjur använder hastighet för att motverka dem.

Trots att de är bra sprinters kan grisar inte bara fortsätta springa. De måste kunna hitta en plats att gömma sig eftersom de inte orkar hålla dem igång i högt tempo.

De flesta rovdjur kommer ihåg lukter och så förutom att springa iväg i panik bör grisar fortfarande kunna hitta en säker plats att gömma sig på.

Hur man fångar en snabb gris

Tycker din husdjursgris om att fly sin fålla eller bryta sig igenom staket för att springa till friheten? Eller tappar du hela tiden ditt byte ur sikte? Tja, grisar är nyfikna djur av naturen, så de tenderar att utforska nya saker och platser.

I händelse av att din gris går lös kan det vara svårt för dig att fånga dem, särskilt i början, men det är också viktigt att du inte tappar dem ur sikte, så fortsätt att följa dem.

Det bästa du kan göra är att följa dem i din egen normala takt tills grisen tröttnar på det.

Grisar springer ofta i sicksack för att tappa rovdjur och kan nå sin topphastighet från början, så att fånga en gris kan vara en riktig utmaning för alla.

Eftersom grisar kan tröttna snabbt är det bästa alternativet att låta dem använda sin energi.

Är grisar snabbare än hundar?

Grisar kan springa undan hundar. Hundar kan dock vara ännu snabbare än katter och det finns specifika raser som vinthunden som kan vara dubbelt så snabba som de vanliga raserna!

Hundar och grisar går faktiskt inte lika bra överens som katter och därför kan det vara riskabelt för grisar att hundar så småningom kan fånga en gris efter en lång jakt.

Oavsett hur skonsam, kan hundar fortfarande tappa tålamodet med grisar och plötsligt bli aggressiva eller våldsamma. För alla som ägde mer än två hundar skulle de veta hur lekstrider lätt förvandlas till riktiga bettslagsmål.

Se även  Gillar grisar att simma?

Grisar kommer inte att kunna försvara sig mot hundar om de hamnar i hörn, men om de gör det kommer det att vara deras betar och det kan skada hundar allvarligt!

Detta är anledningen till att kombinationen av grisar och hundar inte är ett rekommenderat par, eftersom grisar lätt kan trötta ut en hunds tålamod.

Är grisar snabbare än katter?

Grisar är snabba, men katter kan nå en hastighet på 48 km/h. Katter springer ofta snabbare än hundar, så de kan lätt undvika huskatter.

Vildsvin som vårtsvin har dock nästan samma hastighet som en huskatt, men det är ett helt annat scenario.

Katter och grisar kommer ofta mycket bättre överens än hundar, eftersom katter tål grisar bättre än hundar. Grisar är tystare än hundar, så de är mindre benägna att irritera katter.

Även om en katt blir irriterad på en gris, är det enda sättet att skada en gris genom deras klor. Den kan fortfarande döda, men åtminstone en katt kan inte riva upp en försvarslös gris som hundar kan.

Vi förstår att hundar inte är våldsamma djur, men när de är arga kan de döda grisar. Därför ger vi bara en varning innan vi sätter ihop två djur.

För att ta reda på mer om grisar som kommer överens med katter och hundar, läs våra artiklar om dem här. ”Kommer grisar överens med katter?” och ”Kan grisar komma överens med hundar?”

Relaterade frågor

  • Är vårtsvin utrotningshotade?

Vårsvin anses för närvarande vara ett ”minst bekymmer” och har en stabil population. Men deras antal hotas fortfarande av det faktum att de ständigt elimineras och jagas.

Liksom elefanter jagas vårtsvin för sina elfenbensbetar och för köttkonsumtion, särskilt i vissa delar av Afrika.

Bönder är också kända för att utrota vildsvinen på grund av problem relaterade till ”förstörelse av livsmiljöer” som att förstöra grödor och bära på potentiella sjukdomar som kan spridas till människor.

Från och med idag är vårtsvin inte utrotningshotade, men de kan snart bli en av de kritiska raserna.

Världen har förlorat många grisraser hittills och det finns inget hopp om att återställa dem. Därför måste vi vara försiktiga när vi jagar och konsumerar djur.

Vårsvin är inte heller riktigt att rekommendera för konsumtion. Gårdar uppfödda tama grisar för säkrare konsumtion.

Se även  Hur föds minigrisar upp?

Vildsvin har stor chans att överföra sjukdomar som lätt kan överföras till människor när de konsumeras.

  • Är vårtsvin farliga?

Enligt studier hävdar flera jägare att vildsvin kan visa sig vara farligare än björnar på grund av sina knivskarpa betar och intellektuella tankeförmåga.

Vildsvin är snabbare än björnar och kan orsaka allvarliga skador på dödliga sår som verkligen kan vara livshotande.

Men trots sitt skrämmande utseende föredrar vildsvin vanligtvis att hålla sig borta från problem så mycket som möjligt.

De är bytesdjur och föredrar att fly snarare än att slåss mot sina fiender, men om de hamnar i ett hörn kan de attackera sin angripare som en sista utväg.

Sällan kan vildsvin uppvisa oförutsägbart beteende eftersom vissa till och med kan utveckla territoriella personligheter som kan få dem att bli aggressiva och börja slåss först istället för att vänta på att bli attackerade.

På sätt och vis är de farliga om de provoceras, så det är bättre att undvika varandra för att undvika onödiga skador på båda sidor.

  • Vad är Javelina-grisen?

Javelina-”grisen” är faktiskt INTE en gris och tillhör en helt separat grupp av däggdjur. De liknar helt och hållet grisar eller vildsvin till utseendet, men Javelina är inga grisar.

De är medelstora, allätande däggdjur med klövar och de har också dålig syn, liksom vissa grisar. De har också långa nosar som grisar.

Javelina betraktas dock som peccaries och kan bli farliga när de attackerar i grupp till den grad att de skadar människor dödligt.

Javelina peccaries finns i Central- och Sydamerika och sydvästra Nordamerika.

Peccaries mäter vanligtvis mellan 90 och 130 cm (3,0 och 4,3 fot) i längd, och en fullvuxen vuxen väger vanligtvis cirka 20 till 40 kg (44 till 88 lb).

Vissa peccaries hålls också vanligtvis som husdjur och husdjur på vissa platser.

Peccaries är sociala djur och kan hittas i flockar och kan skydda sina ungar som vilken moder som helst.

Det finns tre olika typer av peccaries. Den ena är den krage, den andra är den vitläppade peccaryn, och sist är den Chacoan.

Hur lika de än är, så anses inte grisar och peccaries vara släkt eller från samma familj alls.