Hur stora blir mikrogrisar?

Mikrogrisar är verkligen en av de vanligaste och populäraste grisraserna idag och det är bara naturligt att vara nyfiken på om historien om mikrogrisar är sann.

Så hur stora blir mikrogrisar? En mikrogris kan växa upp till 14 tum till 20 tum lång och gå upp 23 kilo (50 pund) till 91 kilo (200 pund), enligt uppfödare.

Men den verkliga frågan är… förblir de verkligen så små?

För att ge dig ett realistiskt svar, det finns verkligen INGEN GARANTI att en mikrogris förblir så liten som den är. De kan till och med växa till två gånger sin nuvarande storlek.

Så varför kallas de för ”mikrogrisar” om de inte garanterat förblir små?

Sanningen är… rasen ”mikro” eller ”miniatyrgrisar” är bara en term som används av uppfödare för att hänvisa till små grisar som avsiktligt har producerats med en process som kallas ”selektiv avel”.

För potentiella ägare vill vi ta itu med trenden ”miniatyrgris” på rätt sätt och säga direkt att minigrisar inte anses vara en sann ras av vetenskapen eftersom de är produkten av genteknik.

Grisar har olika genetik och kan gå utöver standardfärgerna, storlekarna och till och med beteenden för sin ras. De kan vara oförutsägbara ibland.

Det finns verkligen inget sätt att exakt förutsäga en gris höjd och vikt, eftersom de ofta växer sig större än förväntat, medan vissa förblir förvånansvärt små.

Nu kan denna uppenbarelse komma som en chock för dig och kan avskräcka dig från att skaffa din egen mikrogris.

Vi säger inte detta till fluffiga uppfödare och minigrisar eftersom inte alla uppfödare är dåliga och det finns framgångsrikt uppfödda minigrisar.

Innan du köper en mikrogris, leta alltid efter en ansedd uppfödare för att ha en säker och säker transaktion. På så sätt kan du vara säker på att din mikrogris verkligen är ”mikrostor”.

Återigen, det är bara ”inte garanterat”, men det kan fortfarande vara möjligt.

Hur som helst, vi bör alla vara medvetna om att oavsett storlek, små eller stora, så har grisar STORA personligheter som väntar på att överraska oss och fånga våra hjärtan.

För ytterligare detaljer finns det faktiskt några faktorer eller element som kan påverka en gris tillväxt.

Vilka faktorer påverkar tillväxten av en mikrogris

Det är bara ett fåtal saker som påverkar en gris tillväxt och det måste vi ta hänsyn till vissa av dessa saker ligger verkligen utanför vår kontroll.

  1. Ursprunglig genetik
  2. Diet eller matkonsumtion
  3. Miljö
  4. Hälsa
  5. manipulerad genetik

A. Ursprunglig genetik – det här handlar om de verkliga generna som är förknippade med en gris som kan gå ända tillbaka till sina förfäder.

Se även  Hur skyddar grisar sig mot rovdjur?

I några sällsynta fall är ett exempel en numera svart gris som var röd förr, men lyckades få en helt röd avkomma utan att korsas.

Det finns raser som har starkare genetik än de andra, vilket kan påverka en gris storlek eller tillväxt.

B. Diet eller matkonsumtion — Det finns uppfödare som matar en gris för mycket eller för lite för att kontrollera deras tillväxt eller eventuella storlek på avkomman.

Denna metod rekommenderas inte då den kan vara grym mot djuret och även leda till olika hälsokomplikationer för både grisen och avkomman.

I naturliga fall kan en gris som följer sin normala diet och konsumerar sin naturliga födokälla hålla sig nära rasens standardstorlekar.

C. Miljö – Det finns sällsynta tillfällen då vissa raser tenderar att medvetet hämma sin tillväxt med metoder som kanske eller kanske inte är kända i våra studier.

Beroende på sin miljö kommer djur att anpassa sig för att möta naturens krav och för att överleva.

Detta element är fortfarande lite oklart för oss och observeras och studeras fortfarande av våra forskare eller vetenskapsmän.

D. Hälsa – detta kan bero på föräldrarna eller hur avkomman kommer att fostras. Om föräldrarna är friska är chansen större för en frisk smågris som blir rasens medel-/standardstorlek.

Sjukdomar eller fysiska skador kan hämma grisarnas tillväxt och till och med permanent stoppa deras tillväxt, vilket kan bäras av deras avkomma.

Hälsa spelar en stor roll för att växa.

E. Engineered Genetics – motsatsen till det första elementet som är ”ursprunglig genetik” är manipulerad genetik. Det här handlar om selektiv avel och kan bli bra, normal eller helt enkelt dålig.

Selektiv uppfödning är inte alltid populär överallt eftersom det potentiellt kan vara skadligt för de deltagande djuren eftersom det också finns fall av missbrukande uppfödare.

Detta är inte lika för alla och det finns fortfarande välrenommerade uppfödare där ute, så vi råder köpare att vara försiktiga och leta efter en pålitlig affär.

Hur selektiv avel påverkar tillväxten av en minigris

Selektiv avel skiljer sig inte på något sätt från ”genteknik”. Det är processen att noggrant para ihop specifika raser i hopp om att producera en bättre, starkare och önskvärd ras.

Det finns för- och nackdelar med selektiv avel. Om du har hört talas om tekoppsvalpar eller munchkinkatter är dessa också produkter av selektiv avel.

Dessa ”raser” eller ”resultat” av selektiv avel sägs ofta vara födda med medicinska komplikationer, missbildade kroppsdelar, svagare benstrukturer, funktionshinder eller andra sjukdomar.

Grisar är inte undantagna från detta och kan också drabbas av de negativa sidorna av selektiv avel.

Se även  Går grisar och höns överens?

Många motsätter sig selektiv avel, men trots detta finns det uppfödare som hävdar att deras tillvägagångssätt skiljer sig från andra och att det är säkert och hälsosamt för djuret.

Negativa fall av selektiv avel är undernäring av djuren och påtvingad parning av de två djuren.

Det här avsnittet är mycket viktigt för att belysa dem som inte är medvetna om processen med selektiv avel och vad den potentiellt kan göra med djur.

Fördelen är möjligheten att skapa en starkare ras genom att kombinera två olika raser. Dessutom finns det för närvarande fler möjliga nackdelar än fördelar.

När slutar mikrogrisar växa

Grisar slutar växa vid 2 till 3 års ålder. Deras tillväxt kommer att sakta ner när de når sex månaders sexuell mognad.

Även om medellivslängden för en mikrogris är 15 år till 20 år, kan de fortfarande växa mer när de når 5 års ålder, men det är ovanligt.

Denna populära ras av miniatyrgrisar, liksom alla andra små raser, sägs ha en kortare livslängd på grund av deras komplicerade och selektiva avel, många grisägare hävdar att deras husdjur levde upp till 15 år och längre.

Denna information leder oss till slutsatsen att det finns tillfällen då de kan leva längre än sin förväntade livslängd så länge de är friska och älskade.

Vilka andra raser av mikrogrisar växer på liknande sätt

Allteftersom tiden gick fortsatte fler små grisraser att upptäckas av det allmänna samhället, men här har vi de 3 vanligaste raserna vi känner till hittills.

  1. Vietnamesisk grytsvin
  2. Kunekune gris
  3. Juliana Pig

Vietnamesisk grytsvin

Enligt forskning kan en genomsnittlig ”renrasig” vietnamesisk grytgris växa till 13 till 26 tum lång och 60 till 175 pund i vikt.

Som namnet antyder har rasen sitt ursprung i Vietnam och är verkligen en naturligt liten gris med en stor hängande mage från vilken de fick namnet ”Pot Belly”.

De vietnamesiska grisarna är för närvarande listade som hotade och får stöd för att återhämta sig från en hotad populationsnivå.

Kunekune gris

En genomsnittlig Kunekune kan bli upp till 24 centimeter lång. Kunekunes har väldigt korta ben i kombination med en kort och rund kropp och kan ha två wattlar upp till hakan.

Denna ras tros ha sitt ursprung från en asiatisk inhemsk ras. Det lokala maorifolket på Nya Zeeland antog Kunekune, vilket betyder ”tjock och rund”

Juliana Pig

En genomsnittlig Juliana gris kan nå 15-17 inches i höjd. Grisrasen Juliana sägs ha sitt ursprung i Europa genom selektiv avel, precis som de flesta miniatyrgrisar.

Se även  Bor med en minigris

Denna ras är också känd som den ”målade miniatyrgrisen” på grund av dess färgglada, prickiga utseende. Detta är en del av deras charm och skiljer dem från andra husdjursgrisar.

Relaterade frågor

  • Kan man hålla en mikrogris inomhus?

Ja, du kan hålla en mikrogris inomhus. De är fogliga varelser av naturen och smarta nog att bli pottränade.

De kommer också väldigt bra överens med andra djur som katter.

Mikrogrisar är inte lika svåra att hantera som andra husdjur och är i själva verket ett djur med lågt underhåll så länge ägare är ordentligt utbildade om vad de ska undvika för sina mikrogrisar.

Att hålla en mikrogris inomhus kräver kanske bara en specifik justering och det är ”Pig Proofing” ditt hem.

Mikrogrisar är i allmänhet nyfikna djur och tenderar att lura runt ditt hem och undersöka föremål med sin nos (näsan) genom att knuffa eller rota på dem.

Detta beteende kan vara riskabelt för både dig och din mikrogris, eftersom de kan krossa föremål som potentiellt kan skada dig och ditt husdjur.

Grissäkring fokuserar enbart på att täcka oanvända uttag och rörliga lätta och ömtåliga föremål som en mikrogris kan bryta.

Det är mer en säkerhetsåtgärd, men förutom att grissäkra ditt hem, kommer en mikrogris inomhus att orsaka dig lite eller inga problem.

För mer information om att hålla mikrogrisar inomhus kan du klicka på den blå länken för att läsa vår artikel.

  • Är mikrogrisar dyra?

I genomsnitt kan minigrisar kosta cirka $800 till $4.000
Priserna kan variera beroende på din uppfödare eller din plats.
Det finns vissa områden som erbjuder mikrogrisar för minst $300.

Återigen, varnas för att det finns knepiga uppfödare och det finns välrenommerade uppfödare. Det finns ingen garanti för att din minigris förblir liten och vi vill alltid höja denna förväntan.

Antalet övergivna husdjursgrisar ökar kontinuerligt och det beror på att de har vuxit sig större än väntat.

Vi vill förhindra detta genom att råda dig att leta efter välrenommerade uppfödare som kan lägga vantarna på en liten grisras.

Att ta hand om och föda upp en mikrogris kan ha olika kostnader beroende på vilken installation du föredrar, men här är en ungefärlig beräkning som den totala kostnaden för att föda upp en mikrogris (exklusive inköpspriset för grisen)

Inomhusdjursgrisar – cirka 300 $ (exklusive priset för grisköp)

Utomhusdjursgrisar – cirka 800 $ (exklusive priset för grisköp)

Gårds-/boskapsgrisar – cirka $800 till $1200 (exklusive priset för grisköpet)

För mer information om kostnaderna och detaljerna, läs ”Hur mycket kostar det att föda upp en gris?” genom att klicka på länken.