Hur tar man hand om en gris som husdjur?

Grisar blir allt mer populära som husdjur och det beror på att de är förvånansvärt vänliga, lättsamma och roliga att vara runt.

Hur tar du hand om en gris? Ägaren behöver veta vad de ska mata sina husdjursgrisar, vad de bör och inte bör äta, ge en balanserad kost och en säker och hälsosam miljö, tillhandahålla hälsovård och andra viktiga behov. Det är också nödvändigt att lära känna sin husdjursgris och förstå deras beteende väl. Husdjursgrisar behöver tillräckligt med näringsämnen och motion för att hålla sig friska eller i form och för att förhindra fetma.

Att ta hand om en gris eller helt enkelt hålla en som husdjur kommer med ett stort ansvar och måste förberedas inte bara mentalt utan också ekonomiskt.

En genomsnittlig tamgris kan leva 15 till 20 år om den sköts om ordentligt.

Detta innebär att du måste vara beredd att behålla dem som livslånga följeslagare eftersom de kan bli gamla nog att stanna hos dig så länge som möjligt.

Husdjursgrisar kommer att ha många behov precis som ett genomsnittligt husdjur. Dessa behov är mycket viktiga och måste tillgodoses för att kunna ta hand om din gris på rätt sätt.

Ägare måste veta hur mycket foder deras gris behöver, hur mycket vatten de använder, hur mycket utrymme de behöver, vilken typ av temperatur de föredrar, vilken typ av hälsovård de behöver och mycket mer.

En vanlig gris också behöver tillräcklig social interaktion annars kunde de bli avlägsna, ensamma och till och med deprimerade.

Så länge ägarna vet och förstår vad dessa behov är, kommer de säkert att bemästra det rätta sättet att ta hand om sina husdjursgrisar.

Att äga ett husdjur kräver genuin kärlek, tålamod och engagemang. Därför kommer vi att ge detaljerad information om vad din husdjursgris behöver.

Vad behöver grisar?

RÄTT NÄRING

aEn genomsnittlig gris bör äta minst två gånger om dagen. Grisar är inte kräsna ätare och du kan mata dem nästan vad som helst!

Grisar är dock strikta FÅR INTE KONSUMENTERA KÖTT.

Anledningen till detta är att förhindra att grisar blir sjuka. Det enklaste sättet för dem att bli smittade av en sjukdom är att äta kött.

Detta kan bli ett virus som kan överföras till människor och orsaka ett nytt utbrott.

Istället kan du mata din gris med en mängd olika frukter och grönsaker. Riktiga grispellets är det bästa valet för din husdjursgris eftersom det bildar en balanserad kost för dem.

Grisar kan också äta gräs, så om du har en trädgård eller gräsmatta med gräs kan du låta dem beta på den. De kan ibland gräva upp jorden för att äta rötter och vissa insekter. (Säkert för dem att konsumera)

Du kan lära dig mer om vad du ska mata din husdjursgris genom att läsa en av våra användbara artiklar om det. ”Vad kan jag mata min gris?”

Se även  Hur du återfuktar din gris

HUR MYCKET VATTEN DE BEHÖVER

Dagligen, en genomsnittlig gris kan dricka 5 till 10 liter per dag. En dräktig eller modergris kan behöva dubbelt så stor mängd som normalt för att producera tillräckligt med mjölk.

Grisar kan inte svettas och har därför svårt att svalna. Att dricka mycket vatten hjälper dem att hålla sin kroppstemperatur kall.

Se till att deras vattentankar eller dricksvatten inte kan falla omkull eftersom de tenderar att leka med mat eller vatten. Ibland kan de vara slarviga eller klumpiga.

Det är viktigt att se till att de alltid har mycket vatten att dricka eftersom de kan bli sjuka av uttorkning eller om det är för varmt och de inte kan svalna, kan grisar lätt få värmeslag.

MILJÖ OCH KOMFORT

Som nämnts ovan har din gris svårt att kyla ner sig på grund av dess dysfunktionella svettkörtlar.

Studier säger att de fungerar bättre vid låga temperaturer, men hårda väderförhållanden kan lätt påverka dem eller göra dem sjuka.

Svår kyla eller extrem värme kan orsaka lunginflammation eller värmeslag. Det har förekommit fall där grisar dött på grund av extrema temperaturer.

För att ta väl hand om din gris är det viktigt att vara uppmärksam på temperaturen. Rummet ska vara måttligt svalt eller varmt. De måste kunna göra det också förbli torr och skyddad mot parasiter som flugor.

Trots att den hålls inne, grisar behöver också mycket solsken. Du kan ta ut dem eller låta dem sola ute på morgonen.

Detta kommer också att vara en vilsam aktivitet för din husdjursgris eftersom de njuter av att vara utomhus, de älskar morgonsolen och möjligheten att beta på gräs.

Om du inte har plats för dem att vistas utanför, kommer en valfri lösning att göra det gå med din gris på en promenad. Detta kan också fungera som tillräckligt motion för din husdjursgris.

De flesta grisar kommer att njuta av en morgonpromenad eftersom de är äventyrliga djur som tycker om att utforska sin omgivning.

Obs: Att gå med din gris kan kräva juridiska tillstånd.
Läs vår artikel om hur du legaliserar ditt husdjur och får en grislicens.

Som grisägare du måste köpa en bra säng till ditt husdjur. Om de fortfarande växer är det säkert att satsa på en långsiktig produkt eftersom de kan växa till dubbelt så stora!

Även miniatyrgrisar kan växa sig större än förväntat, så för att hjälpa dig spara är det lämpligt att förutse tillväxten av din husdjursgris.

Med en bra säng att passa dem i blir de bekväma i ditt hem.

De kräver också en REN MILJÖ. Ett smutsigt rum kan påverka din gris beteende och potentiellt skada dess hälsa. Överraskande nog är de faktiskt ett av de renaste husdjuren.

Se även  Varför grymtar grisar?

I motsats till vad de är kända för är grisar väldigt rena. De använder hellre ”toaletten” än att göra oreda överallt. Att hålla sitt rum rent hjälper dem att hålla sig positiva och bekväma.

Om de är en av de renaste, varför gillar grisar att rulla sig i leran?

Svaret är på grund av deras svettkörtelproblem. Eftersom de inte kan svalna, har de flesta grisar bara lera för att hålla sig svala.

Eftersom detta är den vanligaste metoden de använder utvecklade grisar en naturlig förkärlek för lera och leker gärna i den när de växte upp utan vatten.

Att rulla i leran hjälper också till att hålla parasiter som flugor borta. Du kan bada dina grisar och låta dem vänja sig tills de lär sig att njuta av det. Grisar kan också lära sig simma.

HUR MYCKET PLASS DE BEHÖVER

Grisar är mycket intelligenta varelser och nyfikna av naturen. Det är därför det är viktigt att veta att de vill ha frihet att utforska.

Inomhusgrisar bör ha tillgång till åtminstone ett fåtal rum eller, om möjligt, hela huset om varje rum är ”grissäkrat”. Ju mer frihet din husdjursgris har, desto mer kan du hjälpa till att stabilisera deras mentala hälsa.

Det finns också en uppfattning om att djur som ofta är inlåsta i bur, isolerade eller kedjade till ett visst område tenderar att vara deprimerade, irriterade, distanserade eller distanserade, och ibland kan de till och med vara territoriella eller våldsamma.

Eftersom grisar är intelligenta djur kan de känna både negativa och positiva känslor.

Det är bäst att ”grissäkra” ditt hus för att ge dem frihet!

De är smarta, så du kan definitivt husträna din husdjursgris. De kan lära sig hur man använder kattlådan och några enkla knep.

Vissa ägare hävdar till och med att de är lättare att hantera, sköta och träna jämfört med andra djur som katter och hundar.

Du kan läsa hur mycket utrymme de behöver med mer information här.

Om du också är nyfiken på hur du ”grissäkrar” ditt hem kan du kolla in en annan artikel om att hålla din husdjursgris inomhus genom att följa denna länk: (länk)

SJUKVÅRD

Eftersom grisar kan vara känsliga när det kommer till hälsa, rekommenderas det starkt att din husdjursgris genomgår en årlig medicinsk kontroll.

Vaccination är nödvändigt, samtidigt som sterilisering och kastrering också starkt uppmuntras.

En annan anledning till att äga en gris som husdjur kräver täta besök på veterinärkliniken är för att du kan behöva hjälp med skötseln.

Att klippa klövar, naglar och betar är viktigt och avgörande för din gris hälsa.

Se även  Varför gräver grisar?

Övervuxna och ovårdade hovar, naglar och betar kan orsaka smärta och svår smärta när det börjar skada kroppsstrukturen. Det kan också orsaka infektion, aptitlöshet, lokomotivproblem med mera.

Grooming kan vara en utmanande uppgift för en ny ägare, så vi rekommenderar att du söker professionell hjälp eller hjälp från en veterinär.

Om du är nyfiken på hur du ska gå tillväga med hela processen med att trimma och vårda sina hovar, naglar och betar kan du läsa vår artikel om detta här. (Koppling)

Är grisar bra husdjur?

Nu när du har läst och lärt dig om de grundläggande behoven hos en gris som husdjur, kanske du börjar undra om de är värda det och om de är bra husdjur.

Svaret är JA, de kan säkert göra bra husdjur.

Det finns många anledningar till varför de kan göra bra husdjur för vissa människor.

— De är smarta och lätta att träna.
– De är inte kräsna.
— De är sällskapliga och kommer bra överens med andra husdjur.
— De kan vara söta och eftertryckliga.
– De är milda och snälla.

RELATERADE FRÅGOR

  • Hur mycket kostar det att föda upp en gris?

En uppskattad summa kan vara så hög som $600 och mer. Det är naturligt att undra över den totala kostnaden efter att ha känt till deras behov, så här är en praktisk sida som kan förklara alla kostnader i detalj för dig.

Koppling: https://lovelivegrow.com/cost-to-raise-a-pig/

För att ytterligare förklara mer detaljerat, bara fodret kan bli dyrt. Du bör också överväga mängden vatten att dricka.

Bostad eller sängkläder om de är husdjur är också nödvändigt för komforten. Mediciner och behandlingar bör läggas till dina beräkningar och slutligen, om det är nödvändigt, kan ett tillstånd också kosta en del pengar.

Observera att priserna kan variera beroende på ditt land eller din region, så vi kan bara ge en uppskattning.

  • Vilka är de vanligaste raserna av sällskapsgrisar?

Husdjur nummer ett är en miniatyrgris. Alla grisar är miniatyrer. Dess lilla storlek bidrar till dess söta utseende, vilket är anledningen till att den är en världsomspännande favorit

Följande är en lista över de vanligaste raserna.

  • Miniatyrgris
  • Juliana Pig
  • Kunekune gris
  • Tamworth gris
  • Berkshire gris

De är inte bara vanliga, de är också populära för sina vänliga egenskaper!

Du kanske tror att de alla ser likadana ut, men varje ras kan ha sina egna unika egenskaper och personligheter. Att äga ett husdjur är ett stort ansvar och kräver engagemang.

Innan du bestämmer dig för att adoptera eller köpa en gris är det viktigt att tänka på din kompatibilitet med dem. Vi har en hel artikel om de vanligaste raserna av sällskapsgrisar och du kan läsa den här.