Kan du äta Lionhead Rabbit’s Meat?

Soppor, grillar, grytor och stekar innehåller kanin som huvudingrediens. Att föda upp och ta hand om kaniner är en relativt billig strävan.

Det är en bra idé att föda upp kaniner för mat. Kanin är magert kött med låg fetthalt. Dessutom innehåller den inget kolesterol eller kalorier.

Men inte alla kaninraser är lämpliga för köttkonsumtion.

På tal om Lionhead-kaniner, medan du kan äta Lionhead-kaninkött, är det inte värt det att föda upp Lionheads för köttkonsumtion.

Lejonhuvudkaniner: Är de säkra att äta?

Kaniner bildas av köttet de konsumerar. Som ett resultat är vissa raser utmärkta för uppfödning av köttkaniner, medan andra inte är värda ansträngningen.

Lejonhuvuden är små och beniga eftersom de främst äter gräs och färskt hö.

Mellan 8 och 10 veckors ålder väger en köttras, som en New Zealand White, normalt 5 pund.

Men vid 8-10 veckors ålder väger en Lionhead-kanin mindre än 2 pund, vilket ger dig cirka 1 pund ben och kött. Det blir ett halvt kilo kött.

Om du behåller dem i 10 månader till ett år kommer du att få en seg, gummiaktig kanin som du har vårdat i ett år. Eftersom de är gratis finns det ingen ursäkt att inte använda dem.

Du kan koka dem för att mjuka upp benen. Men att föda upp Lionheads-kaniner för mat är inte värt ansträngningen.

Även om du kan äta Lionhead kaninkött, är det inte värt ansträngningen om du planerar att föda upp Lionheads för köttkonsumtion. Även om det skulle ta lika mycket tid och ansträngning att behålla lejonhuvudena, får du inte tillräckligt med kött.

Se även  Hur man borstar en kanin (en steg-för-steg-guide)

Människors konsumtion av kaniner

Kaniner dödades och åts förmodligen innan fenicierna anlände till Spanien omkring 1000 f.Kr. Däremot började de säkert tämja kaniner där.

Människor tog med sig dessa kaniner över hela världen från Spanien och Nordafrika. Även om de inte har kommit till Antarktis än, kan du nu hitta kaniner på praktiskt taget alla kontinenter.

Det finns planerade jakter för att begränsa kaninpopulationen i länder där det inte finns några naturliga rovdjur, som Nya Zeeland och Australien.

Europeisk produktion och konsumtion av kaniner sker i Frankrike och Italien, två av Europas mest tätbefolkade länder. Typiska italienska måltidsprodukter är ragu, cacciatore och lasagne gjord på kanin.

Denna typ av nötkött används vanligtvis i rätter som kokar eller stuvar i en smakrik buljong. Det är vanligt att tillsätta fänkål, oliver, tomater, senap eller ansjovis till köttet för att få fram dess milda smak.

I Frankrike är det traditionellt att servera kaniner med Dijon eller senap. I början av franskt inflytande i USA var detta måltiden som serverades på franska restauranger.

Idag upplever kaniner ett återupplivande. När det kommer till ”näsa-till-svans”-filosofin har Rabbit rätt om kockar på så många sätt.

Det beror på att människor kan föda upp kaniner på bakgårdar med hjälp av stadsbönder, som också lär dem slakta och tillaga kaninerna.

Författare inom livsmedelsindustrin föreslår fascinerande fördelar med denna underutnyttjade proteinkälla. Kaninkonceptet på middagsbordet är vettigt när vi äter höns och grisar.

Raser av kaniner som gör utmärkt kött

Även om Lionhead-kaniner inte är det bästa valet för mat, är här några andra kaninraser som är ganska populära.

Se även  5 skäl till varför kaniner är bra husdjur

Florida vita kaniner

Som en ras för alla ändamål är Florida White-kaninen perfekt för små gårdar, där den kan ge tillräckligt med kött för en till två individer på en liten bit mark.

Cirka 6 till 8 pounds är typiska vikter för en Florida White meat-kanin. De kompenserar för sin mindre kroppsbyggnad genom att ha en mycket lätt benstruktur.

Kaninrasen från Florida är ett utmärkt val för nya kaninskötare på grund av dess typiskt lugna uppträdande.

D’Argent Champagne

Köttet från denna kanin hyllas över hela världen som ”Black Angus” av kaninkött. Sedan 1631 har just denna ras av kanin fötts upp för sitt kött.

Champagne, Frankrike, är där de började. D’Argent betyder ”silver” på franska, precis som deras päls beskrivs. Champagne D’Argent, när den är fullvuxen, väger cirka 9 pund.

Denna kaninras har ett högt förhållande mellan kött och ben, vilket gör den till en utmärkt köttkanin. Det är svårt att slå Champagne D’Argent som en förstagångskanin.

Fjädrar och kött kan produceras från dessa djur.

Satin kanin

Denna kanin väger cirka 12 pund, vilket gör den till en av de största och tyngsta kaninarterna. Satinkaniner kan producera mycket kött på grund av sin större ram.

De är ett utmärkt val för att föda upp kaniner för kött på en gård. De är kallblodiga och tuffa kaniner. Som ett resultat har de en fredlig attityd.

Nya Zeeland kaniner

Denna kanin är den vanligaste köttkaninrasen i USA. Nya Zeelands kaniner tros stå för 90 procent av alla kaniner som produceras för kött.

En möjlig förklaring är att denna kanin går upp i vikt snabbt och har ett högt förhållande mellan kött och ben, vilket gör den till en idealisk köttkälla. Kaniner i Nya Zeeland växer också snabbt.

Se även  Övervintrar eller vandrar kaniner på vintern?

En kanin väger cirka 8 pund vid åtta veckors ålder och en vuxen kanin väger nio till 12 pund vid mognad. Den nyazeeländska kaninen, trots sitt namn, utvecklades ursprungligen i USA i början av 1900-talet.

Homesteaders som vill föda upp sina köttkaniner kommer att tycka att dessa kaniner är utmärkta.

Att blockera

Kaniner med en hårig man på huvudet kallas Lionheads. Den unika tofsen av päls runt och mellan öronen skiljer dem från andra kaninarter.

Att föda upp kaniner för kött på gården kräver noggrant val av rätt kaninras, och lejonhuvuden anses inte vara det bästa alternativet för att äta.

Andra artiklar som du kanske också gillar:

  • Hur stora blir lejonhuvudkaniner?
  • Kan jag raka min lejonhuvudkanin?
  • 5 sätt att bli av med döda kaniner i trädgården
  • 5 sätt att trösta en döende kanin?
  • Är Rex-kaniner bra till kött?