Kan en kyckling leva utan en skörd?

Om du är ny på att föda upp kycklingar så kanske du aldrig har stött på en gröda och du kanske undrar vad den gör och om det verkligen är nödvändigt för en kyckling att ha en? Tja, en kycklingskörd är faktiskt en mycket viktig del av dess matsmältningssystem och här är vad du verkligen behöver veta om det.

I teorin kan en kyckling leva utan skörd. I verkligheten skulle det vara väldigt opraktiskt att föda upp en kyckling utan skörd och du skulle upptäcka att utan oavbruten vård skulle fågeln snabbt svälta. Så att ta hand om sin skörd är en viktig del av att vara kycklingägare. Vi visar dig vad det är, varför det är viktigt och hur du tar hand om det.

Vad är skörden av en kyckling?

Grödan ligger vid nacken och någonstans till höger om bröstbenet. Det är en muskel och en som kan expanderas (även om det inte är en särskilt stark muskel, det är upp till den att öppna och stänga lite).

Varför är detta så viktigt för min kyckling?

Om du äter kyckling tuggar den inte. Istället trycks det den festar genom kycklingens tunga till baksidan av munnen och där faller den ner i matstrupen (röret ner i halsen som går till magen) men istället för att gå rakt in i kycklingens mage, hamnar den i grödan, istället för.

I grödan täcker kycklingens kropp sedan fodret med lite mjölksyra och bakterier. Tanken är att försmälta maten lite (men bara lite) innan det går till magen.

Kan en kyckling leva utan sin skörd?

Kycklingar gör inte det här tricket för att vara svårt. Livet för en vild kyckling är fullt av faror och det finns gott om varelser, förutom människor, som har utvecklat en smak för kyckling. Så när de letar efter mat i Moder Natur, finns det ett incitament att få maten och sedan gå under tak där de inte kommer att ätas.

Så, de utvecklade en mekanism som inte krävde att de tuggade. Skörden är ett resultat av det. De äter, de dumpar maten i grödan, låter den bryta ner maten till mindre mer lättsmälta bitar och deras kropp tömmer grödan i magen på sin fritid.

Det här är bra design och det är vad det betyder i teorin skulle en kyckling kunna leva utan skörd. Om du gav honom en långsam men jämn ström av små bitar mat skulle maten träffa magen och smältas.

I praktiken är detta dock en omöjlig uppgift att utföra och i verkligheten skulle din kyckling svälta utan denna hjälp eller lämnas att äta utan hjälp, skulle den överäta sig själv och kvävas.

När kommer kycklingens skörd att uppmärksammas av ägarna?

Skörden (ibland kallad en gröda i södra USA) är något de flesta kycklingägare hittar av en slump när de undersöker sina kycklingar. Också vid denna tidpunkt gör de ofta ett av följande misstag:

  1. De bestämmer sig för att pressa skörden för att ta reda på hur det känns att göra. Detta är inte slutet på världen, men det är ett bra recept för att bli täckt av kycklingkräksjuka. Att pressa grödan tvingar tillbaka innehållet ner i fågelns hals och över hela personen framför den.
  2. De får panik och antar att klumpen de hittade är en tumör. Naturligtvis är det inte det, men det tar normalt en dyr resa till veterinären för att försäkra dem om något annat.
Se även  Kan hundar och vargar häcka? – Allt du behöver veta

Hur vet jag om min höns skörd är normal?

OK, innan vi tittar på de potentiella problemen med en kycklingskörd – det är ganska viktigt att du kan urskilja en frisk gröda och veta när den är full och när den är tom. Detta är väldigt viktigt, för när en kyckling är tom känns det som att den inte finns där, så få inte panik. kan känna.

Så ta inte tag i en kyckling som kommer ut ur gården först på morgonen, för de är förmodligen tomma. Vänta tills hon har ätit bra. Ta sedan tag i henne och placera henne så att hennes baksida är vänd mot dig och hennes näbb pekar bort. Det enklaste stället att packa upp en kyckling är deras holk, men en erfaren kycklingskötare kan ofta plocka upp sina fåglar var som helst.

Än lägg handen något höger om mitten på bröstbenet och känn runt vid nacken – kan man inte röra någonting vill man röra sig lite nedåt, de flesta börjar lite högt i nacken.

Det ska kännas som att det är lite pösigt och fast. Det är ett tecken på att det är fullt. Med tiden töms grödan på luft och känns mindre och mindre. Du kanske till och med upptäcker att när du väl vet att den är där, kommer du att kunna se en full skörd på dina kycklingar (det är inte möjligt på alla arter, men det är på vissa).

Detta är viktigt eftersom det betyder att du borde gör en snabb kontroll varje morgon innan du matar och vattnar dina fåglar för att se till att deras skörd är tom för om den inte är tom har din kyckling problem som du måste ta itu med.

Vad är en påverkad gröda?

Mest Ett vanligt problem när det kommer till en kycklingskörd är en sjuk gröda. När detta är gjort, ta med kycklingen för morgonskörden så kommer den att kännas mätt – även om den kan vara hård eller mjuk eftersom det beror på exakt vad som finns i den.

Det enklaste sättet att få bort blockeringen ur grödan är att spola grödan med vatten. Men… såvida du inte har rätt utrustning till hands (vilket du förmodligen inte har) och rätt träning (vilket du absolut inte har eller inte skulle läsa det här), kommer att göra detta själv göra din kyckling lika drunknar snabbt om det ska lösa problemet.

Det är därför vi alltid ger råd besök en veterinär för att prata om en drabbad gröda. Visst, det kan kosta lite, men det är bättre än att sluta med en död kyckling.

Du ska inte heller försöka trycka på skörden för att få kycklingen att kräkas. Vi vet att det kan verka som en bra idé, men det kan skada grödan ännu mer. Du ska definitivt inte ta upp fågeln och hålla den upp och ner och skaka den (vi har hört att vissa har provat det), eftersom detta bara kommer att störa din kyckling. Det hjälper inte mot förstoppning.

Se även  Anledningar till varför getter klättrar i träd - vissa är överraskande!

I de allvarligaste fallen av drabbad gröda kommer veterinären inte att kunna spola ut ett problem eftersom grödan har skadats. I dessa fall, de kommer att behöva operera och ta bort den fångade maten (eller vad som helst) i grödan.

Du bör inte ignorera en påverkad gröda. Utan att kunna tömma sin skörd kommer kycklingar att svälta (eller dö av uttorkning) och det är ett fult slut för ett älskat husdjur. Så ta den till veterinären och få den behandlad professionellt, det är det bästa och enklaste sättet att få din kyckling tillbaka till det normala.

Vad är sur gröda?

Om din kyckling har illaluktande andetag eller andetag som luktar jäst, har den förmodligen ”sur struma”. Detta är en infektion med candida albicans (trast som det ofta kallas hos människor) i grödan. Detta kommer förmodligen inte att döda din fågel (åtminstone inte snabbt), men det är obehagligt och obehagligt för dem och du bör behandla det när det är möjligt.

Återigen, det finns några riktiga ”gör inte” när det gäller att behandla sura grödor – du ska inte försöka få fågeln att kräkas. Det kommer inte att göra något för trasten alls, men om fågelns magsyra droppar ner i deras lungor kommer de att dö en ful död.

Det bästa du kan göra är att börja med att isolera din fågel från resten av flocken och då…

Kan man behandla sura grödor?

Behandla sura grödor betyder behandla inte bara den infekterade fågeln, utan också hela flocken. Vi hämtade omedelbart mat- och dryckesautomaterna, rengjorde dem noggrant och blötlade dem i desinfektionsmedel innan vi sköljde och torkade dem helt.

Sedan finns det en tvådelad process till behandling:

  1. Ge dem en tesked Epsom salt blandat med två matskedar vatten – detta hjälper till att rensa ut deras system och gör dem mottagliga för läkning
  2. Blanda sedan 0,5 lbs. kopparsulfat med en ½ kopp vinäger och en ½ liter vatten. Förvara sedan denna någonstans som en huvudlösning (den håller för evigt) och sedan tar du en enda matsked av denna lösning och blandar den med en liter vatten. Ge varje fågel två matskedar av denna nya lösning.

Det är värt att notera du bör försöka att inte använda antibiotikabehandlingar samtidigt som man hanterar trast eftersom det kan göra det lättare för trast att frodas. (Trast är en svamp och påverkas inte av antibiotika).

Du borde också be din veterinär om en svampdödande medicin att lägga till sin mat eller sitt vanliga dricksvatten i några dagar efter att trasten har försvunnit.

Vissa säger att tillsats av två teskedar vinäger till varje liter dricksvatten du matar dina kycklingar är avsett att döda svampsporerna och förhindra att besättningen får trast igen. Du måste dock se till att tillsätta tillräckligt med vinäger, eftersom för lite främjar snarare än förhindrar mögeltillväxt.

Vad är hängande gröda?

Detta verkar vara en funktion av ålderdom och det är bara fallet när din kycklings skörd inte återgår till normal storlek när den är tom. Så den hänger ner lite och svänger som en pendel när fågeln vandrar.

Det är inte ett vanligt tillstånd hos de flesta kycklingarter. Men när det händer kan det bli ett rejält problem för fågeln i fråga. En gröda som inte kan bli mindre kan inte tömmas helt och som ett resultat fastnar matbitar i den och de börjar ruttna eller eventuellt jäsa.

Se även  Varför är min hund besatt av min katt?

Detta kommer att göra fågeln sjuk och så småningom kommer den att dö och tyvärr, hängande gröda kan inte behandlas eftersom det är ett genetiskt tillstånd. Du kanske kan bromsa framstegen genom att se till att hon alltid har färsk mat och vatten, men om det blir värre är det förmodligen dags för din höna att åka till det stora ålderdomshemmet i himlen.

Det är en bra idé att inte föda upp kycklingar med iögonfallande hängande grödor eftersom det är ett genetiskt tillstånd och så småningom kommer att överföras till vilken avkomma som helst. Så håll den borta från din hönas genpool så borde du se mycket mindre av den.

Vad ska jag göra för att regelbundet ta hand om min kycklingskörd?

OK, bara en snabb översikt över vad du behöver göra för att ta hand om din kycklingskörd:

  • Kolla det på morgonen. Du vill se till att din kyckling har en tom gröda innan du matar dem – om inte, är det dags att gå till veterinären och behandla en drabbad gröda.
  • Lukta deras andetag samtidigt. Om du märker tecken på sur skörd, börja behandla dem och se till att problemet inte sprider sig över hela besättningen (även om du också måste behandla dem).
  • Vänd dem inte upp och ner och/eller försök framkalla kräkningar. Detta kommer bara att göra dina kycklingar sjukare och kan orsaka extrem skada under vissa omständigheter. Du skulle väl inte vända upp och ner på någon om de hade ont i magen? Samma här.
  • Låt gräset som dina kycklingar är på klippt. Saker är mindre benägna att fastna i sina grödor, vilket leder till stötar om de sväljer små gräsbitar som de lätt kan passera igenom.
  • Färskt, kallt, rent vatten ska alltid finnas till hands. En kyckling som inte dricker regelbundet kommer att utveckla en torr skörd som lätt kan skadas eller skadas.
  • Håll små plast- och metallföremål borta från dina kycklingar. Det vill säga, låt aldrig dina kycklingar äta saker som är små nog att svälja men som aldrig kommer att smältas – de kommer inte förbi sina system, de kommer att fastna i dem och det kommer att leda till blockeringar i grödan.

Slutsats

Kan en kyckling leva utan en skörd? Ja, i teorin kan du det eftersom du kan skära små bitar mat och låta kycklingen äta på ett uppmätt sätt under dagen, men du måste vara ansvarig för denna process eftersom kycklingens biologi har en förväntad skörd och fågeln skulle äta som om den hade en, även om den inte gjorde det.

Om det inte är markerat skulle detta leda till kycklingens död. Så nej, i praktiken kan en kyckling inte klara sig utan en skörd. Så att ta hand om din fågels gröda och se till att den inte faller offer för något av de vanliga grödeproblemen är en viktig del av att vara kycklingägare.