Kan fåglar dricka poolvatten? [ANSWERED! + Other FAQs]

Så fåglar dricker ur ditt poolvatten och du undrar ”kan fåglar dricka poolvatten!?” Tja, det förvånade mig också, så jag gjorde en bra research och kom fram till ett definitivt svar! Det här är vad jag hittade:

Fåglar kan dricka poolvatten. Fåglar bör dock inte dricka poolvatten under längre perioder eftersom detta kan orsaka klor- eller bromförgiftning. Dessutom, om poolen är dåligt underhållen, kan fåglar bli berusade av patogener, avfall och skräp i poolen.

Fåglar har mycket att förlora om de väljer att dricka vatten från simbassänger. I den här artikeln kommer jag att berätta mer om hur kemikalierna i poolvatten är skadliga för fåglar. Läs mer att ta reda på hur man hanterar det också!

Kan fåglar dricka poolvatten?

Det är en bra fråga.

Lika mycket som vi älskar att simma och leka i pooler svalkande från sommarvärmen, fåglar älskar det också!

Fåglar kan inte motstå denna lättillgängliga vattenkällaprecis som vilken sjö eller damm som helst i en park.

Det finns dock mycket oro för dem!

Det här är varför:

Poolvatten innehåller massor av kemikalier som till och med kan skada människor om de konsumeras i stora mängder.

Med de relativt små fåglarnas kroppar jämfört med vuxna människor är fåglar mycket mer sårbara för förgiftning från att konsumera så många skadliga kemikalier i simbassänger!

Här är en video av en fågel som dricker ur poolvatten:

Fåglar kan dricka poolvatten. Fåglar bör dock inte dricka poolvatten under längre perioder eftersom detta kan orsaka klor- eller bromförgiftning. Dessutom, om poolen är dåligt underhållen, kan fåglar bli berusade av patogener, avfall och skräp i poolen.

Låt oss först ta itu med de vanliga kemikalierna i simbassänger:

Kemikalie / Material Detaljer
Klor Klor reagerar med vatten för att skapa underklorsyra som dödar celler (både patogen- och fågelceller)
Brom Mer reaktiv men fungerar på samma sätt som klor.
Cyanursyra En stabilisator för klor för att skydda mot UV-strålar
ammoniak Ett irriterande ämne från organiskt material som mänsklig svett och urin, ruttnande nedfallna löv,
kloraminer En skadlig förening som bildas av underklorsyra och ammoniak.
Patogener Skadliga bakterier och andra mikroorganismer som finns kvar efter en klorbehandling
Mänskliga hudceller och svett Rester av mänskligt bruk.
Skräp Eventuella nedfallna döda löv, grenar eller skräp
Alger Alger byggs upp i simbassänger som inte har underhållits på ett tag

När du har lärt dig vad som finns i poolvattnet ovan hittar du det inte ett dugg äcklig för fåglar att dricka ur pooler?

Se även  Vilka ljud gör fåglarna? (En biolog förklarar det i sin helhet!

Dessutom är det mycket skadligt för dem att göra det i längden.

Kommer klorerat vatten att skada fåglar?

Klorvatten kommer att skada fåglar om det konsumeras. Klorvatten är inte skadligt för fåglar från utsidan, men det innehåller underklorsyra för att hämma tillväxten av bakterier, vilket kan orsaka klorförgiftning hos fåglar vid intag i stora mängder.

jag citerar Healthline för denna information. Jag ger även min input som utbildad biolog. Det är bäst att inte tillåta fåglar

Kommer poolvatten att döda fåglar?

Nu när vi alla vet vilken skada de olika kemikalierna och materialen i simbassänger kan göra på fåglar, uppstår den brännande frågan: ”Kommer poolvatten att döda fåglar?” Här är mitt svar:

Poolvatten kommer inte att döda fåglar om de inte konsumerar det i stora mängder. Det klorerade vattnet i simbassänger är skadligt för fåglar och kan orsaka klorförgiftning. Poolvatten innehåller också cyanursyra och ammoniak från olika källor, som är giftiga för fåglar.

Det har förekommit många fall där fåglar ofta kommer tillbaka för att dricka poolvattnet men ändå överlever. Som sådan beror det verkligen på hur mycket fåglarna konsumerar.

Om fåglarna konsumerar i större mängder är det mer sannolikt att de drabbas av klorförgiftning!

Hur förhindrar jag att fåglar dricker poolvatten?

Efter att ha lärt dig om konsekvenserna av att fåglar dricker ur ditt poolvatten är den viktigaste frågan nu: hur i hela friden hanterar du detta?! Oroa dig inte, jag erbjuder några snabba lösningar.

Här är 3 snabba sätt att hantera det:

1. Täck över din pool

Det enklaste sättet att hantera fåglar som dricker ditt poolvatten är att helt enkelt täcka din pool. Om du kan, skaffa ett stort lakan som täcker toppen av din pool så att fåglarna inte kan komma åt den.

Se även  Topp 20 vanligaste fågelspråk (definition + exempel!)

Jag vet att detta kan vara knepigt och ansträngande, men det är ett säkert sätt att förhindra att fåglar dricker poolvatten.

2. Skrämma bort fåglarna

En annan metod är att driva bort fåglar från ditt hem helt och hållet. Du kan göra detta genom att placera fågelskrämmor runt din pool.

åh! Jag pratar inte om de traditionella fågelskrämmor man ser på gårdar för att skrämma fåglar. Jag menar att placera realistiska figurer av rovfåglar runt din pool!

Det finns många alternativ där ute, men de flesta är det antingen ugglor, hökar eller falkar.

Fåglar är naturligtvis rädda för att bli uppätna av dessa rovfåglarså chansen är stor att fåglar är rädda för att ens gå nära din pool!

Här är några av mina rekommendationer och deras Amazon-länkar:

Rekommenderad Scarecrow Scarecrow: Falsk Horned Hawk Scarecrow

Rekommenderad Scarecrow Scarecrow: Rörelseaktiverad fågelskrämma

3. Sätt upp ett fågelbad eller fågelvattengrund

Ett bra sätt att avskräcka fåglar från att använda din pool för att dricka är att överväga att köpa eller sätta upp ett fågelbad eller fågelvattenfond så att fåglarna kan bada och dricka istället..

Om du vill ha några alternativ, här är två som är bra för detta Amazon:

Mumtop fågelbad med blommönster

Kanté blommönster fågelbad i betong

Kommer klor i en fontän att skada fåglar?

Klor i vattenfontäner kan skada fåglar om det konsumeras. Klorvatten är inte skadligt för fåglar från utsidan, men det innehåller underklorsyra för att hämma tillväxten av bakterier, vilket kan orsaka klorförgiftning hos fåglar vid intag i stora mängder.

Sista tankens

Okej, nu vet du att klorerat vatten i simbassänger är dåligt för fåglar och kan till och med döda dem om det konsumeras i stora mängder.

Se även  Hur många fågelmatare ska du ha? [ANSWERED! + FAQs]

Låt oss alla göra vår del för att förhindra att fåglar dör bara för att de dricker vårt poolvatten! Sätt upp ett fågelbad eller två så att fåglarna kan dricka från en annan vattenkälla.

Tack för att du läste så här långt, jag hoppas att du lärde dig något idag. Ha kul med fågelskådning!

Mina rekommenderade fågelresurser:

Hallå där, Precis inkommet här!

Här är en lista över dem all min favorit- källor, produkter och alla märken jag litar på och älskar.

Även om vissa kan vara affiliate länkar, kommer jag bara att rekommendera de som jag tycker är av stort värde. Bara att köpa via länkarna hjälper till att hålla den här bloggen igång!

  • Min kikare: Kikaren jag personligen använder är Celestron Nature DX 8×42 kikare. Det är ett bra budgetpar för nybörjare fågelskådare. Mycket uppskattad för sitt pris! Läs min recension här.
  • Säker färg för fågelbad: Ingen färg kan användas för att måla fågelbad. Länkar till alla säkra fågelbadsfärger finns i den här artikeln jag skrev!
  • Säkra förseglare för fågelbad: Inte alla förseglare kan användas för att måla fågelbad. Länkar till alla fågelbadssäljare finns i den här artikeln jag skrev!
  • Säker färg för fågelmatare: Särskild försiktighet bör iakttas när man målar fågelmatare med rätt färg. Läs mer i artikeln här!
  • Säker färg för fågelholkar: Färg kan inte användas för att måla fågelholkar. Länkar till all säker färg till fågelholkar finns i den här artikeln jag skrev!
  • Fågelskådningsappar: 2 av mina favorit fågelappar är Merlin Bird ID, och eBird mobil! Merlin är utmärkt för att spåra och identifiera fåglar, och eBird mobil är utmärkt för att spåra sedda fåglar medan fågelskådning. Läs ett inlägg om dem här.
  • Fågelplatser: Jag har satt ihop en lista med länkar till mina topp 10 rekommenderade fågelwebbplatser i ett blogginlägg. Hitta länkarna här!
  • Podcaster om fågelskådning: Fågelpoddar är ett bra sätt att lära sig om fåglar. Länkar till topp 8 som jag rekommenderar hittar du här!

Du kan också checka ut min resurssida här där jag har samlat alla länkar till ovanstående!