Kan grisar känna igen sig i en spegel?

Grisar är intelligenta djur och när vi lär oss om deras intelligens börjar vi bli nyfikna på dem och undra om de har samma självkännedom som vi.

Känner grisar igen sig i en spegel? Grisar svarar på vad de ser i spegeln, men det är fortfarande inte klart än i dag om de vet att reflektionen är deras eller inte, enligt forskning.

Att ha självmedvetenhet är ett sätt att avgöra hur intelligent ett djur kan vara. Våra forskare har studerat och observerat hur intelligenta grisar är och kollat ​​efter tecken på självmedvetenhet.

Tyvärr har vi fortfarande inget definitivt svar.

Det finns tillfällen då en gris ser sin reflektion i spegeln och de kommer inte att rycka till som om de är medvetna om att det är deras egen bild.

Men det finns också tillfällen då en gris reagerar väldigt olika och går runt spegeln eller försöker byta position för att se om det fanns en annan gris i närheten.

Min personliga övertygelse tyder på att grisar kan ha olika nivåer av intelligens. Vissa grisar har självinsikt och andra inte, vilket förklarar olika grisars olika reaktioner.

Det förvirrande är dock när samma grisar visar tecken på självkännedom ena dagen och plötsligt visar motsatt beteende nästa dag.

Vem vet? Kanske försöker grisar medvetet att förvirra oss eftersom de är för intelligenta för att låta oss veta!

Grisar är bland de mest intelligenta djuren i världen. Faktum är att de en gång rankades femma i en global ranking.

Baserat på olika studier tyder vissa studier på att grisar har samma intelligensnivå som ett tvåårigt barn.

Ett exempel på ett djur som ”officiellt” skaffat sig självkännedom efter år av forskning är skatfåglarna. Förhoppningsvis får vi svar på grisens självkännedom under de kommande åren.

Förutom möjligheten till självkännedom kan en gris intelligens erbjuda många intressanta saker. Vad mer är bra med grisar?

Kan grisar känna igen andra grisar?

Om de inte känner igen sig i en spegel kan grisar säkert känna igen andra grisar. De kan komma ihåg upp till 30 andra djur eller medgrisar och de kan också känna igen sina ägare även efter år av separation!

Vilka djur kan känna igen sig i en spegel om de inte är grisar?

Det finns bara ett fåtal djur som har tillräckligt med självkännedom för att känna igen sig i en spegel.

Med undantag för människor är de andra djuren som kan känna igen sig en några apor, delfiner, elefanter och skator.


Är grisar intelligenta nog att känna igen sig i en spegel?

Vårt sinnes intelligens tillåter oss att känna känslor och bearbeta hur vi uppfattar oss själva, världen och många andra saker.

Se även  Kan grisar ha allergier?

Grisar är smarta nog att uppfatta många saker som ett genomsnittligt djur inte kan.

Hur smarta kan grisar bli? Hur påverkar en gris intelligens deras sätt att leva? Vad är det grisar gör som bevisar att de är en av de smartaste?

Eftersom det inte har bevisats ännu, är det möjligt att grisar kan ha självkännedom och vi måste bara vänta på att våra forskare bekräftar det åt oss.

  • Grisar kan tränas snabbare och lättare
  • Grisar kan vara sympatiska och medkännande
  • Grisar har ett bra minne
  • Grisar överlista hundar och schimpanser
  • Grisar är känsliga och känslomässiga

S. Grisar kan tränas snabbare och enklare — Många ägare stöder detta påstående och säger till och med att de är bättre än hundar.

B. Grisar kan vara sympatiska och medkännande – man tror att grisar möjligen kan känna sorg från andra och trösta dem. Detta är en av anledningarna till att grisar har visat sig hjälpa till att minska depression.

Grisar kan också vara ett känslomässigt stöd eller terapidjur för vissa människor!

C. Grisar har ett bra minne — de kan minnas många människor och meddjur. Även efter år av separation kan en gris komma ihåg sin ägare eller någon som misshandlat den.

De är bra på att komma ihåg små detaljer och tar lätt upp tips om saker vi försöker lära dem.

D. Grisar överlista hundar och schimpanser — För att bevisa grisars intelligens genomfördes tester och forskare försökte få en gris och en schimpans att spela ett videospel var för sig.

I slutändan fick grisen högre poäng än schimpansen eftersom grisar kan koncentrera sig bättre än schimpanser, vilket får forskare att tro att grisar är kapabla att överlista schimpanser om de fokuserar tillräckligt.

När det gäller hundar kan hundar vara undergivna medan grisar kan vara manipulativa. Med detta scenario kan en hund lätt domineras av en gris eftersom grisen vet att de kan.

Det finns tillfällen då hundar inte vet hur de ska använda sin egen potential och därför kan grisar överlista dem.

E. Grisar är känsliga och känslomässiga – deras intelligens tillåter dem att känna saker oavsett om det är en positiv känsla eller inte. Man tror att ju smartare du är, desto djupare kan du känna saker känslomässigt.

Se även  Kan grisar äta bananer?


Är grisar smartare än hundar?

Eftersom vi redan testar grisars intelligens är det vettigt att undra om de är smartare än hundar. Ärligt talat, vid första anblicken kan de vara oavgjorda.

Majoriteten av vetenskapliga studier säger JA, de är smartare än hundar.

Många som haft både hundar och grisar som husdjur stödjer påståendet att grisar är smartare än hundar och lättare att hantera än de flesta hundraser.

Fördelen med att vara byte

En annan anledning till att grisar har så stor intelligens jämfört med andra är för att de är bytesdjur.

Trots att de är domesticerade behåller de flesta djurraser fortfarande sina vilda och naturliga egenskaper.

De flesta husdjur vi har hållit och uppfostrat är rovdjur som katter och hundar, så nu är vi överraskade av byten som grisar och deras förmågor.

Bytesdjur måste vara mer försiktiga än rovdjur och kan därför utveckla ett känsligare sätt att leva. De måste vara smartare än sina snabba och starka rovdjur.

Grisar kan ha lärt sig att förbättra sin intelligens genom att anpassa sig och lära sig att överlista sina rovdjur.

Rovdjur behöver vanligtvis inte vara försiktiga, de är vanligtvis bekväma var som helst och kämpar inte lika hårt som bytesdjur när de letar efter mat.

Jag har ett personligt ordspråk om denna aspekt av livet. De fattiga kan vara fattiga, men de kan säkert vara klokare än de rika.

Det beror på att när du alltid är spänd blir du desperat att hålla fast vid för att överleva. Medan de i toppen har det lätt och tenderar att glömma innebörden av utmaningar.

När livet är svårt lär det dig att bli stark. Även om de är bytesdjur, om deras sinnen är starka, kommer deras chanser att överleva säkert att öka.

Ett svins liv

Hur uttrycker sig grisar? Oftast har de inte chansen att verkligen visa hur fantastiska de är på grund av den dåliga bild som världen har skapat för dem när de i verkligheten inte är dåliga.

En gris liv dikteras av de som äger och föder upp dem, men de få lyckliga som får friheten att uttrycka sin personlighet är en av anledningarna till att vi sakta börjar lära oss sanningen bakom grisar.

I åratal trodde vi att de inte är bra för något annat än som mat att konsumera.

Se även  Hur du återfuktar din gris

Som tur är kommer grisar ur den negativa zon vi lägger dem i och vi lär oss mer intressanta saker om grisar.

Relaterade frågor

  • Kan grisar simma?

Ja, grisar kan lära sig simma. I själva verket kan de till och med njuta av det. De kanske inte tycker om det först eftersom de inte är vana vid stora vattenmassor.

Men när en gris väl får kläm på det kan det vara bra för dig och din gris eftersom det kan fungera som en rolig aktivitet som kan hjälpa din gris att hålla sig i form och sval också!

Grisar har faktiskt svårt att anpassa sig till temperaturen, speciellt när de behöver svalna, eftersom de har små svettkörtlar som hindrar deras förmåga att svettas.

Simning kan vara till stor hjälp för din gris under den varma årstiden!

Läs mer om simgrisar genom att klicka på den blå texten.

  • Kan du gå en gris?

Ja, du kan gå en gris. Det kan dock finnas särskilda krav beroende på din region. Innan jag berättar om processen för detta ”krav”, ska jag berätta två saker om att gå en gris.

För det första, gillar grisar att gå? ja! Grisar är nyfikna djur och går gärna ute då och då. De kommer att njuta av friheten att ströva omkring. Det kan ta ett tag att vänja sig vid det, men de kommer att gilla det.

För det andra, vilka är fördelarna med att gå din gris

Fetma är faktiskt ett av de vanligaste problemen hos husdjursgrisar och därför kan det vara fördelaktigt för dem att träna regelbundet eller träna.

En annan fördel med att gå dem är att de får tillräckligt med solsken för att hålla dem varma och vitaminer för att stärka benen.

Förutom att förbättra deras mentala hälsa genom att ta dem ut, hjälper du också deras fysiska hälsa. Det är en win-win-situation för dig och din gris.

Nu, till ”kravet”…

I vissa områden kan du behöva registrera dig som grisägare och sedan registrera din gris och så småningom ansöka om ”Pig Walking License”.

Det här handlar om juridiska frågor och kan vara olika för varje plats. Därför rekommenderar vi att du kontaktar ditt lokala djurskyddscenter eller -kontor för att ta reda på dina lokala lagar.

Läs om ”Få en gris licensierad” och ”Kan du gå en gris?”