Kan hundar äta broccoli?

Broccoli är en grönsak som du kan lägga till din hunds måltider. Olika vitaminer och mineraler kan erhållas från broccoli, såsom vitamin C, vitamin K, kalium, järn, niacin och tiamin.

Innan du gör det, lär dig om hälsofördelarna broccoli ger och hälsoriskerna att se upp för.

Är broccoli bra för hundar?

Är broccoli bra för hundarJa, broccoli är en del av de korsblommiga grönsakerna, tillsammans med brysselkål, grönkål och blomkål. Det är ett näringsrikt hundmellanmål med många hälsofördelar.

C-vitamin

En av hälsofördelarna med broccoli är att den innehåller C-vitamin, som kan stärka din hunds immunförsvar. Det hjälper också till att skydda honom från olika sjukdomar, inklusive cancer.

Tänk på att hundars kroppar naturligt producerar C-vitamin, så de behöver det inte i stora mängder. Men när våra lurviga följeslagare åldras kommer det att bli svårare för dem att göra tillräckligt med C-vitamin. Detta gör broccoli till ett bra kompletterande mellanmål för äldre hundar.

Kalium

Kalium i broccoli är ett viktigt mineral för att reglera olika kroppsfunktioner, såsom hjärtfrekvens. Att mata din hund med broccoli hjälper till att hålla hans hjärta friskt. Det skyddar honom också mot hjärt- och kärlsjukdomar som arytmi, som får hjärtat att slå oregelbundet.

Löslig fiber

Broccoli är en hög källa till fiber, som drar ut kolesterol ur din hunds kropp. Som ett resultat sänker det hans kolesterol, hämmar utvecklingen av hjärtsjukdomar och minskar risken för att din hund får en stroke.

Omega-3 fettsyror och sulforafan

Omega-3-fettsyror och sulforafan samverkar för att ha en antiinflammatorisk effekt som hjälper till att förebygga artrit. Omega-3-fettsyror minskar inflammationsnivåerna, medan sulforafan avskräcker enzymer som orsakar ledförsämring.

Se även  Kan hundar äta persikor?

Vitamin K

Vitamin K främjar benhälsa, vilket är viktigt för både äldre hundar och växande valpar. Det hjälper till att stärka deras ben och förhindrar bennedbrytning.

Kan hundar använda broccoli?

Kan hundar ha broccoliJa, broccoli är en säker grönsak för hundar, även om vissa hundar kanske inte tycker om det. Det är inte för att grönsaken inte passar deras smak, utan för att de kan lida av broccoliallergi.

Första gången du introducerar broccoli i din hunds diet, servera den i små mängder. Undvik övermatning för att förhindra allvarliga allergiska reaktioner om han är allergisk mot grönsaken.

Observera om han börjar visa följande symtom:

 • klia
 • Nässelfeber
 • Ständigt repande
 • kräkas
 • Diarre
 • Röd och inflammerad hud

Detta är tecken på att din hund har en allergisk reaktion. Håll honom borta från broccoli och ta honom till veterinären direkt.

Han kommer att behöva genomgå några tester för att avgöra om symtomen orsakas av broccoli. När det väl är bevisat kan du behöva lämna det utanför Fidos diet.

Hur mycket broccoli kan hundar äta?

Hur mycket broccoli kan hundar ätaSom med de flesta hundvänliga grönsaker bör broccoli serveras med måtta. En hund på 10 pund kan ha 1 liten hackad broccolibuketter. Mata en hund på 30 pund upp till 1-2 buketter. För en hund på 70 pund räcker det med 3-4 buketter.

Att ge din lurviga vän för mycket broccoli är en dålig idé. Grönsaken innehåller små molekyler som kallas isotiocyanater. I små mängder utgör de inget hot mot din hund. Men stora mängder av dessa molekyler kan orsaka irritation och toxicitet i matsmältningen.

Kan en valp äta broccoli?

Att lägga till broccoli till valpens måltider kan orsaka magproblem som diarré eller hindra hans fysiska utveckling. Valpar har ett känsligare matsmältningssystem än vuxna hundar. Deras kroppar växer fortfarande. Därför måste de följa en näringsrik och balanserad kost som passar deras livsstadium.

Se även  Kan hundar äta drakfrukt?

Det är bäst att få veterinärens åsikt innan du införlivar grönsaken i din valps kost. Glöm inte heller att begränsa mängden för att undvika magbesvär.

Kan hundar äta rå broccoli?

Kan hundar äta rå broccoli?Ja, rå broccoli är säker för hundar att äta. Men på grund av sin hårda konsistens är rå broccoli en kvävningsrisk om den inte tillagas ordentligt. Så se till att skära den i lagom stora bitar innan du serverar den till din hund.

Ibland kan hundar inte låta bli att svälja sin mat hel. Detta gör dem benägna att kvävas på maten. Det är en bra idé att hålla ett öga på din valp medan han äter så att när maten går ner i fel rör så är du där för att hjälpa honom att lossa den.

Kan hundar äta broccolistjälkar?

Ja, alla delar av broccolin är ätbara för hundar. De kan dock potentiellt utgöra en kvävningsrisk. Skär broccolistjälkarna i små bitar och håll ett öga på din hund medan den äter för att undvika olyckor.

Kan hundar äta kokt broccoli?

Kan hundar äta kokt broccoli?Att laga broccoli gör det lätt för hundar att tugga på. Lägg den gärna till hans hundmat. Undvik att lägga till skadliga ingredienser när du lagar broccoli. Detta inkluderar olja, smör, kryddor, lök, vitlök och russin. Dessa kan orsaka många hälsoproblem som toxicitet, fetma och pankreatit.

Kan hundar äta fryst broccoli?

Var försiktig när du matar fryst broccoli till din hund. Fryst broccoli är svårare att tugga och svårare för hundar att smälta. Genom att hacka upp den i lagom stora bitar i förväg förhindrar du olyckor.

Se även  Kan hundar äta grönkål?

Förbereder broccoli för din hund

Förbereder broccoli för din hundHär är en enkel guide som kan hjälpa dig att göra ett säkert broccolimellanmål till din lurviga följeslagare.

 1. Köp ekologisk broccoli eftersom den har mindre kemisk exponering.
 2. Blötlägg broccolin i vatten och tillsätt en tesked salt. Låt stå i 20 minuter.
 3. Tvätta den väl för att ta bort smuts, bakterier och kemikalierester.
 4. Skär den i små bitar och servera den rå eller kokt genom att ånga den till din hund.

Hemlagad broccoli hundgodis

Ge broccolin en läcker makeover genom att följa detta recept för hundgodis:

hundkex receptCheezy Broccoli Cookies

Cheezy Broccoli CookiesIngredienser

 • ½ kopp smör mjukat
 • ½ kopp mjölk
 • 1 kopp strimlad cheddarost
 • 1 1/4 uns frysta broccolibuktor, tinade och mosade
 • 2 ½ dl fullkornsmjöl

Procedur

 1. Värm ugnen till 350 grader Fahrenheit.
 2. Klä en bakplåt med bakplåtspapper eller en bakmatta av silikon.
 3. Blanda alla ingredienser en och en i en skål. Rör om väl efter tillsättning av varje ingrediens.
 4. Knåda degen till en boll.
 5. Rulla degen på en kraftigt mjölad yta tills den är ca 1/2 tum tjock.
 6. Skär degen i olika former med hjälp av en kakform.
 7. Lägg den på din förberedda bakplåt.
 8. Grädda i tio till femton minuter.
 9. Låt den svalna och servera den till din hund. Om det finns några rester, lägg dem i en ziplock-påse eller en lufttät behållare och förvara i kylen.