Kan hundar äta brysselkål?

Kan hundar äta brysselkål? Ja, brysselkål är ett näringsrikt foder för både människor och hundar. Denna lågglykemiska grönsak innehåller hälsosamma mängder vitamin B6, vitamin K1, vitamin C, folsyra och kalium.

Som sagt, det finns några saker att tänka på när du matar brysselkål till din hund.

Är brysselkål säkert för hundar att äta?

kan hundar ha groddarJa, brysselkål tillhör familjen korsblommiga grönsaker och är säkra för hundar att äta. Det är dock viktigt att begränsa deras konsumtion. Att låta din hund äta för mycket av denna grönsak kan leda till matsmältningsproblem som gasbildning eller gaser.

Grönsaken är rik på isotiocyanat. Det är ett ämne som hjälper tarmmusklernas förmåga att flytta mat och avfall till matsmältningskanalen. När det är rätt mängd är isotiocyanat extremt användbart eftersom det hjälper till att reglera din hunds ämnesomsättning.

Men om du ger brysselkål för mycket till din hund kommer din lurviga vän att samla på sig mycket gas i matsmältningssystemet. Biverkningar inkluderar diarré och magbesvär. Därför bör denna grönsak matas till hundar med måtta.

Om din hund har ätit mer brysselkål än vad den borde, låt veterinären kontrollera honom. Lyckligtvis är magproblemen som orsakas av att överäta denna grönsak ofta inte livshotande och botas.

Hur många brysselkål kan hundar äta?

Brysselkål för hundarVar noga med att kontrollera med veterinären innan du ger din hund brysselkål för att se till att de uppfyller hans näringsbehov. Om veterinären godkänt, ge din hund ½ till 1 bit brysselkål per dag. Den maximala mängden groddar han kan konsumera är inte mer än 3 stycken.

Tillsätt gradvis grönsaken i små mängder till din hunds mat under utfodringen. Undvik plötsliga förändringar i hans kost, eftersom detta kan orsaka matsmältningsproblem. Du kan sedan sakta öka portionerna efter några dagar om han inte visar några tecken på magbesvär.

Se även  Kan hundar äta morötter? Varför är kokta morötter bättre?

Är brysselkål bra för hundar?

kan hundar äta brysselkålBrysselkål är rik på matsmältningsfibrer och antioxidanter. Den är full av vitaminer, inklusive vitaminerna A, B1, B6 och C. Mineraler som mangan, kalium och folsyra finns också i denna grönsak. Alla dessa ger ett brett utbud av hälsofördelar för hundar:

 • Förbättra hundens immunförsvar och förhindra skador på fria radikaler.
 • Uppmuntra starka och friska ben och muskelkvalitet.
 • Främjar frisk hud, päls, hjärna och nerver.
 • Hjälper till att koagulera blod.
 • Upprätthåll sunda blodsockernivåer.
 • Hjälper till att metabolisera proteiner och kolhydrater.
 • Förbättra blodcirkulationen.
 • Minska inflammation i kroppen.

Så om du letar efter en näringsrik alternativ vegetarisk goding för din hund, överväg brysselkål. Tänk på att du alltid bör mata den ibland som en godbit och i måttlig mängd.

Kan hundar äta brysselkål rå?

kan hundar äta groddar råaNej, det rekommenderas inte. Rå brysselkål är mer benägna att ha höga mängder isotiocyanat. Om du låter din hund äta rå brysselkål kommer den att samla för mycket gas i magen.

Dessutom gör denna grönsaks seghet det till en kvävningsrisk, vilket potentiellt kan orsaka magblockeringar.

Kan hundar äta frysta brysselkål?

Kan hundar äta kokt brysselkålFrysta brysselkål är okej för hundar om de är tinade och tillagade. Annars är det en dålig idé att servera dem till din hund. Rå brysselkål är svårt nog att tugga, men fryst brysselkål är svårare att krossa med din hunds tänder.

Dessa är mycket farliga för hundar, speciellt om din hunds storlek är inom leksaks- och liten räckvidd, eftersom de riskerar att kvävas och att magen blockeras.

Kan hundar äta kokta brysselkål?

Kokt brysselkål för hundar är okej. De har en mjukare konsistens, som är lätt att konsumera och smälta. Undvik att tillsätta olja, salt, socker, kryddor och örter när du lagar denna grönsak.

Se även  6 enkla recept på hundgodis med jordnötssmör

Dessa kommer bara att irritera din hunds matsmältningssystem och främja utvecklingen av vissa hälsoproblem som pankreatit och fetma. Lägg inte heller till vitlök, lök och gräslök, eftersom de är mycket giftiga för hundar.

Så se till att servera rå brysselkål naturligt. Trots bristen på smak kommer din hund fortfarande att älska det. Tänk på att inte gå utöver rekommendationen för maximal servering.

Kan hundar ha brysselkålsstammar?

är groddar dåliga för hundarNej, undvik att mata din hund med groddstammar så mycket som möjligt. De har ett tjockt hölje som är svårt att tugga och svälja, även när de är tillagade. Om du låter din hund äta dem riskerar den att kvävas och att magen blockeras.

Kan hundar äta brysselkålsblad?

Kan hundar äta brysselkålsblad?Om din hund gillar brysselkål, kan han också njuta av att småäta på grönsakens blad. Bladen är säkra för honom att äta och innehåller mindre isotiocyanat. Som sagt, koka eller ånga bladen för att se till att de inte orsakar matsmältningsproblem.

Undvik att tillsätta olja, peppar, salt, vitlök, lök och russin när du förbereder brysselkål.

hundkex receptHur man förbereder brysselkål för dina hundar

kan jag ge min hund brysselkålFöljande är riktlinjer och serveringsidéer som hjälper dig att förbereda brysselkål på rätt sätt för Fido:

 • Få veterinärråd innan du införlivar brysselkål i din hunds måltider. Genom att göra detta säkerställer du att grönsaken är lämplig för din hunds näringsbehov.
 • Köp ekologisk brysselkål istället för kommersiellt producerad brysselkål. De är hälsosammare alternativ eftersom de är mindre utsatta för kemikalier och bekämpningsmedel.
 • Tvätta brysselkålen noggrant för att ta bort skadliga bakterier och ämnen.
 • Ta bort stjälkarna. Skär sedan groddarna och bladen i små bitar.
 • När du kokar brysselkål är det en bra idé att ånga dem.
 • Detta bevarar de högsta mängderna näringsämnen jämfört med andra tillagningsmetoder.
 • Tillsätt inte onödiga ingredienser. Servera det enkelt till din hund och se till att de inte går utöver den rekommenderade portionsstorleken.
Se även  5 naturliga säkra hundben att tugga på