Kan hundar äta cashewnötter?

Cashewnötter är i allmänhet säkra för hundar att äta, men vissa hälsoproblem är förknippade med dessa nötter. Att slarvigt mata din hund med cashewnötter kan leda till magproblem och till och med förgiftning.

Låt oss ta en titt på fördelarna och riskerna med att mata cashewnötter till hundar.

Är cashewnötter säkra för hundar?

kan hundar äta cashewnötter 6Cashewnötter är rika på viktiga näringsämnen, antioxidanter, hälsosamma fetter och kostfibrer. De innehåller vitamin K, kalcium, koppar, järn, magnesium, mangan, fosfor och zink.

Din lurviga vän kan njuta av flera hälsofördelar av att äta cashewnötter, till exempel:

 • Friskt hjärta, hud och päls
 • Snabb läkning av kroppsinflammation
 • Starka tänder, ben och immunförsvar
 • Mindre mottaglig för infektioner och sjukdomar

Är cashewnötter dåliga för hundar?

Cashewnötter är inte farliga för hundar, men att urskillningslöst mata dem till din pälsiga vän kan leda till hälsoproblem:

Blås stenar

Cashewnötter innehåller en betydande mängd natrium och fosfor. Ett uns råa cashewnötter har cirka 3 milligram natrium och 150 milligram fosfor.

Att konsumera för mycket natrium och fosfor kommer att bidra till bildandet av njursten.

fetma

Cashewnötter innehåller mycket fett och kalorier. Ett uns råa cashewnötter innehåller 157 kalorier och 12 gram fett. Att låta din hund äta för mycket cashewnötter kan leda till viktökning, vilket kan leda till fetma.

Detta tillstånd kan orsaka andra hälsoproblem som diabetes och pankreatit.

Matsmältningsproblem

Mag-tarmproblem kan också uppstå på grund av den höga fetthalten i cashewnötterna. Dessa inkluderar diarré, förstoppning, kräkningar och orolig mage.

Dessa är vanliga om du plötsligt inkluderar cashewnötter i din hunds diet eller matar honom i stora mängder.

Se även  Kan hundar äta äpplen?

Aflatoxinerisk

Mögel innehåller ett giftigt ämne som kallas aflatoxin, som växer på cashewnötter och andra typer av nötter. Aflatoxin är giftigt för hundar och kan orsaka förgiftning, skada din hunds lever.

I vissa fall kan allvarlig aflatoxintoxicitet för hundar leda till leversvikt. Att köpa cashewnötter från välrenommerade ekologiska säljare är ett av de bästa sätten att hålla din hund säker.

Kan hundar ha cashewnötter?

kan hundar äta cashewnötter 6Ja, vår lurviga vän kan ha cashewnötter, men de bör serveras i små mängder. Att kasta 1-2 bitar cashewnötter på din hund är osannolikt att orsaka några negativa effekter.

Tänk på att du långsamt ska introducera cashewnötter till din hund. Lägg inte till dem plötsligt till sin mat för att undvika magbesvär, tarmobstruktion och andra matsmältningsproblem.

Är hundar allergiska mot cashewnötter?

Vissa hundar är allergiska mot cashewnötter; det är dock sällsynt. Det vanligaste foderallergenet hos hundar är protein. Nötkött, kyckling, mejeriprodukter och soja som finns i mänsklig mat är några av dem.

Hundra gram cashewnötter innehåller 18 gram protein, tillräckligt för att utlösa allergiska reaktioner hos hundar. Om det är första gången din hund äter cashewnötter, begränsa mängden nötter till en liten portion.

Observera din hund för symptom på en allergisk reaktion som nässelutslag, klåda, svullnad, klor, diarré och kräkningar. Om din hund visar dessa symtom, ta honom till veterinären.

Kan hundar äta cashewsmör?

kan hundar äta cashewnötter 2Cashewsmör är inte bra för hundar eftersom det innehåller mycket fett. Liksom jordnötssmör innehåller en portion cashewsmör cirka 16 gram fett. Den är ofta full av salt, socker och andra ingredienser som kan skada din lurviga följeslagare.

Se även  5 hemgjorda hälsosamma jerky för hundar

Kan hundar äta honungsrostade cashewnötter?

Honungsrostade cashewnötter och andra smaksatta cashewnötter är inte ett idealiskt mellanmål för hundar eftersom de vanligtvis innehåller extra socker och salt, vilket inte är bra för din hunds hälsa.

Kan hundar äta saltade cashewnötter? Det är bäst om du matar din hund vanliga eller rostade cashewnötter.

Kan hundar äta cashewnötter säkert?

kan hundar äta cashewnötter 1Ja, cashewnötter är säkra för hundar att äta så länge de serveras enkla och i små mängder. Det är också en bra idé att kolla med din veterinär innan du tar med cashewnötter i din hunds måltid.

Om veterinären säger att de är en lämplig hundgodis för honom, köp från välrenommerade säljare för att undvika aflatoxintoxicitet. Överväg också att välja ekologiskt odlade cashewnötter, eftersom de har låg kemisk exponering.

Tvätta dem noggrant för att ta bort bakterier, smuts och kemikalier och servera dem till din hund. Tänk på att skippa onödiga ingredienser som olja, smör, socker eller salt.

Hemlagad cashew hundgodis

kan hundar äta cashewnötter 5Vill du göra ett nyttigt cashew-mellanmål till din fyrbenta vän? Vi har ett recept som din hund verkligen kommer att uppskatta.

hundkex receptCashew kyckling kex

Ingredienser

 • 3/4 kopp hackade råa cashewnötter
 • 1 kopp hackat äpple
 • 1 burk osötad pumpapuré eller osötad äppelmos
 • 1 dl buljong (vegetarisk, kyckling, nötkött, ben, etc.)
 • 2 koppar havregryn

förfarandet

 1. Tillsätt alla ingredienser i en stor skål. Blanda dem tills de är väl införlivade
 2. Tillsätt mer buljong om blandningen är för torr. Om det är för blött, tillsätt lite mer havregryn.
 3. Ös lite av degen med en sked och forma den till en boll.
 4. Lägg de formade degbollarna på en sprayad bakplåt eller vaxat papper.
 5. Platta ut dem till en rund kakform. Du kan också göra bollar av den.
 6. Grädda i 350°F i ca 45 minuter.
 7. Ta ut dem från ugnen och låt dem svalna.
 8. Servera dem till din lurviga kompis. Förvara oätna kakor i en lufttät behållare eller en Ziploc-påse och kyl.
Se även  Kan hundar äta blomkål?

Vilka nötter är farliga för hundar?

kan hundar äta cashewnötter 4Vissa nötter är giftiga eller bara extremt ohälsosamma för hundar. Därför bör de aldrig användas som hundgodis. Här är en lista över nötter du inte bör mata din hund:

 • hickorynötter
 • Macadamianötter
 • Pekannötter
 • valnötter
 • Svarta valnötter

Vilka nötter kan hundar äta?

Hundar kan äta nötter. Här är några säkra och hälsosamma nötter att dela med din hund. Men kom ihåg att bara låta din hund äta jordnötter med måtta, eftersom för mycket är dåligt för hans hälsa.

 • Mandel
 • Jordnötter
 • Pistagenötter