Kan hundar äta granatäpple?

Kan hundar äta granatäpple? Granatäpplet är känt som en superfood och är ett bra mellanmål med ett bra näringsvärde som ger utmärkta hälsofördelar för hundar. Rik på C-vitamin och antioxidanter minskar den hundars sårbarhet för allvarliga hundsjukdomar som cancer.

Du bör dock vara medveten om vissa risker när du matar din hund med granatäpplen.

Hälsofördelar med granatäpple för hundar

kan hundar äta granatäpple 3Är granatäpplen bra för hundar? Ja, granatäpplen innehåller många näringsämnen som kan förbättra hundens hälsa, så hundar kan äta denna frukt. De är packade med vitamin C, som kan stärka immunförsvaret och förhindra vävnads- och kollagendegeneration.

Granatäpplen är också rika på antioxidanter, inklusive tanniner, antocyaner och flavonoider. Dessa antioxidanter skyddar din hund från fria radikaler, kroppsinflammationer och hälsoproblem, särskilt cancer och hjärtsjukdomar.

Granatäpplefrukten är en bra källa till folsyra, vilket är nödvändigt för normal ämnesomsättning. Det spelar en viktig roll i produktionen av röda blodkroppar och DNA-syntes.

Granatäpplen är också höga i fiber; så de är bra för din hunds matsmältningssystem. Fiber förbättrar tarmhälsa eftersom det hjälper bra bakterier att frodas i mag-tarmkanalen. Dessutom hjälper den till att producera fast avföring och reglerar tarmrörelserna.

Är granatäpplen dåligt för hundar?

kan hundar äta granatäpple 5Nej, granatäpplen är inte nödvändigtvis dåligt för hundar, till skillnad från druvor som är kända för att orsaka allvarliga hundförgiftningar.

Vissa delar av granatäpplet är inte ätbara för hundar och måste tas bort innan servering. Annars kan de orsaka kvävning, påverkan eller matsmältningsproblem.

Därför måste hundägare förbereda dem noggrant om de vill använda dem som hundgodis.

Vilka delar av granatäpple kan hundar äta?

Är alla delar av granatäpplet säkra för din hund att konsumera? Låt oss ta en titt för att ta reda på det.

Se även  Kan hundar äta svarta bönor?

Kan hundar äta granatäpplekärnor?

kan hundar äta granatäpple 1Ja, hundar kan äta granatäpplekärnor, men bara i små mängder. De är inte giftiga för hundar, till skillnad från druvkärnor, som kan orsaka njursvikt hos hundar.

Vissa högkvalitativa hundfodermärken som Farmina inkluderar till och med granatäpplekärnor i sina ingredienser eftersom de tror på deras hälsofördelar.

Men dessa saftiga frön är överbelastade med antioxidanter som kallas tanniner. Därför bör man undvika att mata hundar med granatäpplekärnor, särskilt i stora mängder. Överdriven konsumtion kan leda till magproblem hos hundar.

Övermatning av granatäpplekärnor till din hund kan leda till kräkningar och diarré eftersom magen inte kan bryta ner tanninerna ordentligt.

Granatäpplekärnor är också svårsmälta, så de bör matas i små mängder. Annars kan stötar uppstå.

Om du fångar din valp på bar gärning som slukar små mängder granatäpplefrukt, kommer han förmodligen inte att drabbas av några dåliga biverkningar. Men håll ett öga på honom, eftersom symtomen på magbesvär kan komma gradvis senare.

Ta din hund till veterinären om hans kräkningar och diarré inte avtar inom 48 timmar.

Kan hundar äta granatäppleskinn?

Nej, hundar bör inte ges granatäppleskal eller skal eftersom det är en kvävningsrisk. Det värsta är att om hundar äter det kan en livshotande inre blockering utvecklas.

För att vända denna farliga effekt kan veterinären rekommendera dyr operation. Så kasta alltid granatäppleskalet ordentligt efter att du skalat det.

Kan hundar få granatäppleextrakt?

kan hundar äta granatäpple 6Ja, hundar kan ha granatäppleextrakt. De är inte bara säkra, utan också hälsosamma för dem.

I en studie som inte är associerad med Farmina, visade granatäppleskalextrakt förmågan att förbättra tarmhälsa. En annan studie visar att granatäppleextrakt hjälper till att förbättra kardiovaskulär hälsa.

Se även  Kan hundar äta persimmons?

Men innan du införlivar granatäppleextrakt i din hunds diet, rådfråga din veterinär först. De kommer att kunna rekommendera var man kan hitta en pålitlig och säker källa och ge rätt dosering.

Kan hundar dricka granatäpplejuice?

kan hundar äta granatäpple 2Ja, granatäpplejuice är säker för hundar att dricka, förutsatt att den är 100 % naturlig och utspädd (för att undvika magbesvär). Undvik kommersiellt producerade sorter, eftersom många av dem innehåller konserveringsmedel och socker.

Tänk också på att medan granatäpplejuice kan vara välsmakande för hundar, bör den aldrig användas som ersättning för vatten. Ge granatäpplejuice till hundar med måtta.

Kan hundar äta granatäpplemembran?

Nej, håll granatäppleskal borta från hundar. De smakar bittert och innehåller för mycket antioxidanter.

Om din hund av misstag äter granatäppleskal, ge honom tillräckligt med vatten för att tvätta bort den dåliga smaken.

Se efter tecken på orolig mage, inklusive kräkningar, diarré, slöhet och aptitlöshet. Om dessa problem visar sig kan du behöva ringa din veterinär för råd.

Kan hundar äta torkat granatäpple?

kan hundar äta granatäpple 4Torkat granatäpple är ohälsosamt för hundar. Eftersom det inte innehåller vatten innehåller torkat granatäpple främst socker och kalorier. Båda är skadliga för din hund om de konsumeras i stora mängder eftersom de kan orsaka fetma, tandproblem och andra hälsoproblem.

Min hund åt ett helt rått granatäpple; vad ska jag göra?

Om du tror att din hund har ätit granatäpple hel, håll noga koll på din hund. Frukten är inte giftig för hundar, men den kan irritera deras matsmältningsorgan och orsaka magbesvär.

Ge din hund mycket vatten och se efter symtom. Kräkningar är ganska vanligt hos hundar som ätit stora mängder granatäpple. Detta är deras kropps försök att driva ut frukten.

Se även  Kan hundar äta rå kyckling?

I allmänhet kommer kräkningarna att sluta inom några timmar och din hund kommer att börja återhämta sig. Men om kräkningar inträffar 3 eller fler gånger inom 8 timmar, ta honom till veterinären.

Gör samma sak om han visar tecken på magobstruktion, såsom uppblåsthet, böjd, ansträngning under tarmrörelser och svårigheter med avföring.

hundkex receptRecept för hemlagad granatäpplehundgodis

Gör din hunds granatäpplemellanmål mer frestande och läcker genom att följa detta recept:

Kycklinggranatäpplebollar

Ingredienser:

 • 1 matsked honung
 • 1 matsked kokosolja
 • ¾ kopp granatäpplejuice
 • 1 kopp tapiokamjöl
 • 2 koppar havregryn
 • 1 ägg
 • 1 kokt, hackat vanligt kycklingbröst
 • 2 hackade basilikablad
 • En nypa ingefära

Procedur:

 1. Värm ugnen till 350°F.
 2. Klä plåtar med bakplåtspapper eller en bakmatta.
 3. I en stor skål, kombinera havregryn, hackat kycklingbröst, basilikablad, tapiokamjöl, ingefära och ägg.
 4. Häll kokosolja och honung i blandningen. Blanda tills ingredienserna är väl införlivade.
 5. Tillsätt sakta granatäpplejuice under omrörning. Tillsätt mer juice om det behövs.
 6. Knåda degen med handen i skålen. Så fort degen fått en fast struktur är den klar.
 7. Rulla degen till ½ cm tjocka bollar.
 8. Placera dem en tum från varandra på den förberedda bakplåten.
 9. Tryck ner toppen av bollarna med en gaffel för att platta till dem.
 10. Grädda i 10-15 minuter.
 11. Ta ut dem från ugnen och låt dem svalna innan de serveras till din hund.
 12. Förvara eventuella rester i en lufttät behållare och lägg i frysen så att de inte förstörs snabbt.