Kan hundar äta gröna bönor?

Kan hundar äta gröna bönor? Ja, gröna bönor är en fiberrik grönsak som hjälper till med viktminskning och främjar hälsosam matsmältning hos hundar. De är också rika på vitaminerna A, C, K, B6 och mineraler som kalcium, järn och mangan.

Låt oss lära oss mer om de fördelaktiga effekterna av gröna bönor på hundar, såväl som deras eventuella negativa effekter, så att du kan bestämma om de är säkra för din pälsiga vän eller inte.

Gröna bönors fantastiska hälsofördelar för hundar

gröna bönor för hundarOm du undrar, ”Är gröna bönor bra för hundar?” Kan hundar äta gröna bönor? Svaret är ja. Gröna bönor, även känd som strängbönor, rekommenderas ofta av veterinärer som hundgodis med lågt kaloriinnehåll. Denna grönsak är hög i fiber och är ett bra mellanmål för feta och överviktiga hundar.

Gröna bönor är en utmärkt källa till en mängd olika näringsämnen. Den är rik på vitamin A och C, som spelar en stor roll för att hålla din hunds immunförsvar friskt och bekämpa fria radikaler. De främjar också god reproduktiv hälsa och skarp syn.

Gröna bönor innehåller även vitamin K, som är avgörande för blodpropp, blödningsproblem och skador hos hundar. Vitamin B6 finns också i denna grönsak. Det tjänar flera funktioner i din hunds kropp, såsom hormonsvar, glukosproduktion och upprätthållande av effektiv nervfunktion.

Mineraler, inklusive mangan, järn och kalcium, finns också i gröna bönor. Dessa har flera fördelaktiga effekter på hundar, som att påskynda sårläkning, främja en sund produktion av röda blodkroppar och stödja korrekt bentillväxt och utveckling.

Det bästa sättet att servera gröna bönor

kan hundar ha gröna bönorRåa, tillagade, frysta och konserverade – vad är det perfekta sättet att förbereda dessa gröna bönor för din pälsiga följeslagare?

Rå gröna bönor

råa gröna bönor för hundarDet går bra att mata din hund med råa gröna bönor, men var försiktig, eftersom de innehåller 5 % till 10 % lektin, en typ av protein som kan orsaka matsmältningsproblem om de intas i stora mängder.

Se även  Kan hundar äta gräs och är det skadligt för dem?

Din hund bör därför endast äta små mängder råa gröna bönor för att förhindra diarré, kräkningar och gasbildning.

Kokta gröna bönor

kokta gröna bönor för hundarAtt koka de gröna bönorna, gärna lätt ångade, kommer att minska lektinerna i haricots verts kraftigt. Detta är också det bästa sättet att servera gröna bönor till hundar. Ånga kommer inte att sprida näringsämnena, till skillnad från bakning eller kokning.

Vissa bönor är större än andra. Se till att dela dem i små bitar för att undvika kvävning.

Att laga gröna bönor med ytterligare ingredienser är inte nödvändigt. Så hoppa över oljorna, salterna, kryddorna och kryddorna. Dessa ingredienser är skadliga för din hunds hälsa. De kan få honom att drabbas av magproblem och andra hälsoproblem som fetma, pankreatit, njurproblem och hjärt-kärlsjukdomar.

Därför, det är bäst att bara servera kokta, vanliga gröna bönor till din hund.

Frysta gröna bönor

Att mata frysta gröna bönor till hundar rekommenderas inte om de inte är tinade. Dessa frysta bönor kan fastna i halsen och orsaka kvävning, särskilt hos små hundar.

Konserverade gröna bönor

gröna bönor på burk för hundarKonserverade gröna bönor är det minst rekommenderade för hundar. De är ofta höga i salt, tillsatser och kryddor och erbjuder lite eller inget näringsvärde. Men om du väljer att mata konserverade bönor till din hund, se till att du väljer en med låg salthalt.

För mycket salt kan få honom att uppleva uttorkning och utsätta honom för stor risk för natriumförgiftning.

Grönböndieten: är det säkert för hundar?

gröna bönor diet för hundarVissa hundägare sätter sina överviktiga hundar på ”gröna bönor-dieten”. Förespråkarna för denna diet tror att det är en effektiv metod för hundar att gå ner i vikt.

Denna diet börjar med att komplettera 10% av volymen av hundens dagliga måltider med gröna bönor. Öka sedan procentandelen gradvis till 50 % tills hunden når sin målvikt. Denna alternativa kost bör endast användas under en kort tidsperiod eller tills idealvikten uppnås.

Se även  Kan hundar äta jordgubbar? Vad sägs om mat med jordgubbssmak?

När målvikten har uppnåtts, minskas mängden gröna bönor som hunden matas med tiden tills 90 % av hundens diet är tillbaka till sin normala diet.

Medan gröna bönor kan verka tilltalande för hundar, avråder experter starkt hundägare från att prova det utan att först söka veterinärråd.

Hundar kan ha gått upp i vikt eller ha svårt att gå ner i vikt i första hand på grund av okontrollerade hälsotillstånd som hypotyreos och Cushings sjukdom.

Dessutom är denna diet inte lämplig för alla hundar, och att blint sätta din hund på denna diet kan leda till farliga konsekvenser, såsom dåliga metaboliska förändringar och näringsmässiga obalanser och brister.

Hundägare bör också förstå att denna gröna bönadiet inte kommer att fungera om överviktiga hundar inte tränas.

Hur många gröna bönor ska du ge din hund?

serverar gröna bönor till hundarKan hundar ha gröna bönor varje dag? För de hundar som inte har viktproblem kan det inte vara en bra idé att mata dem med gröna bönor dagligen.

Även om grönsaken är fullproppad med vitaminer och mineraler är den inte ett idealiskt dagligt mellanmål för hundar. Gröna bönor är höga i fiber och kan orsaka matsmältningsproblem om de konsumeras för mycket eller ofta.

Mata gröna bönor till din hund bör göras med måtta. Som de flesta mänskliga livsmedel, bör gröna bönor endast serveras ibland och bör inte utgöra huvuddelen av din hunds diet. Lägg till en liten portion gröna bönor till din hunds mat en eller två gånger i veckan.

Undvik övermatning, särskilt om det är första gången din hund äter grönsaken. Hundar har känsliga matsmältningssystem och plötsliga förändringar eller tillägg till deras hundmat kan orsaka magbesvär. Om din hund utvecklar magproblem, sluta ge gröna bönor tills hans tillstånd återgår till det normala.

Är gröna bönor okej för alla hundar?

fördelen med gröna bönor för hundarGröna bönor anses allmänt vara ett säkert foder för hundar, men näringsbehoven hos var och en av våra hundkamrater varierar kraftigt.

Se även  Kan hundar äta groblad?

Gröna bönor kan vara ett bra komplement till vissa hundars dieter, men de kanske inte är idealiska för andra hundar. Så det är bäst att kolla med din veterinär först för att se till att det passar din hunds näringsbehov.

Hemgjorda gröna bönor hundgodis

recept på hundgodis med gröna bönorOm dina hundar älskar och tycker om gröna bönor, varför inte förvandla vanliga gröna bönor till en frestande godbit för att göra dem ännu godare? Kolla in dessa hundgodisrecept med gröna bönor:

hundkex receptGreen Bean Zucchini Chips

Ingredienser

 • 1/8 tsk ingefärapulver
 • 1 medelstor zucchini (ca 1 kopp), skalad och skuren i 1-tums skivor
  bitar
 • 1 kopp färska gröna bönor, tvättade och skurna i 1-tums bitar
 • 1 ägg
 • 1 pund benfritt, skinnfritt kycklingbröst, skuret i 1-tums bitar
 • 4 teskedar linfrö

Procedur:

 1. Värm ugnen till 350 grader.
 2. Blanda alla ingredienser i din matberedare. Puré tills den är slät.
 3. Fördela blandningen över den smorda bakformen.
 4. Grädda i cirka sextio minuter.
 5. Ta ut den från ugnen och låt den svalna.
 6. Använd en kakform för att skära ut former. Lägg sedan undersidan upp på din smorda plåt.
 7. Grädda igen i 250 grader i cirka tre timmar.
 8. Ta ut den från ugnen och låt den svalna.
 9. Servera den till din hund. Förvara resterna i en lufttät behållare för senare användning.

hundkex receptGröna bönor Crunchies

kan hundar äta bönor 8Ingredienser

 • 16 uns frysta gröna bönor skivade, tinade och avrunna
 • 1 matsked olivolja

Procedur

 1. Värm ugnen till 170 grader.
 2. Kombinera haricots verts och olivolja i en mixerskål. Rör om tills bönorna är väl belagda med olivolja.
 3. Fördela haricots verts jämnt på en stor bakplåtspappersklädd eller non-stick bakplåt.
 4. Sätt in haricots verts i ugnen. Låt dem torka i åtta timmar eller tills alla bönorna är knapriga. Om du har en dehydrator, torka dem i åtta timmar eller tills de är knapriga.
 5. Ta ut dem från ugnen och låt dem svalna helt.
 6. Servera dem till din lurviga följeslagare. Förvara resterna i en lufttät behållare.