Kan hundar äta hallon?

Kan hundar äta hallon? Ja. Hallon är fullproppade med kostfibrer och flera vitaminer och mineraler som är bra för hundar. Dessa inkluderar vitamin B-komplex, vitamin K, folsyra och järn.

Hundägare kan mata sina hundar med hallon, men de bör göra det med måtta. Överdriven utfodring medför giftiga risker. Lär dig det goda och det dåliga med att mata din hund med hallon.

Är hallon bra för hundar?

kan hundar äta hallon 1Hallon är bra för din hund eftersom de är packade med näringsämnen och låga sockerhalter. Vitamin C, Vitamin K, B-komplex och höga mängder matsmältningsfibrer finns i hallon.

Detta bär är också rikt på mineraler, inklusive järn, folsyra, magnesium och mangan.

Här är flera hälsofördelar med att mata din hund med hallon:

 • Bekämpa inflammation i kroppen
 • Förbättra hudkvaliteten
 • Stimulera ämnesomsättningen och förbättra matsmältningen
 • Hjälp till att upprätthålla friska artärer
 • Stöd effektiv blodcirkulation
 • Främja god tillväxt och utveckling
 • Uppmuntra viktminskning
 • Minska oxidativ stress
 • Stimulera immunförsvaret
 • Lägre kolesterolnivåer
 • Skydda kroppen från cancer och leversjukdomar

Hallon för hundar – hälsorisker

kan hundar äta hallon 2Med alla de näringsämnen hallon har, är de ett bra alternativ till kommersiella hundgodis.

Hallon bör dock endast matas sparsamt för att undvika skadliga biverkningar, särskilt förgiftning och trolig utveckling av sjukdomar som diabetes.

Håll koll på sockret.

Hallon anses vara en av frukterna med låg sockerhalt. En kopp hallon innehåller endast 5 gram socker.

Hallon innehåller inte särskilt mycket socker, men att mata din hund mer än den behöver kan orsaka hälsoproblem senare. Överdriven konsumtion av socker kan orsaka parodontit, fetma och diabetes.

Akta dig för det naturliga giftet.

Hallon är en av få frukter som innehåller stora mängder naturlig xylitol. Det är ett sötningsmedel som finns i vissa frukter, grönsaker och bearbetade mänskliga livsmedel. Ett gram hallon innehåller cirka 400 mikrogram xylitol.

Se även  Kan hundar äta tofu?

Detta sötningsmedel kan vara säkert för oss att inta, men det är mycket giftigt för hundar. Cirka 4-6 koppar hallon räcker för att orsaka hypoglykemi, eller lågt blodsocker, hos en hund. Det är därför det är oerhört viktigt att mata din hund med hallon med måtta.

Se upp för matsmältningsproblem.

Hallon är mycket fiberrika. En kopp hallon innehåller cirka 8 gram fibrer. Detta är bra eftersom fibrer stödjer din hunds matsmältningssystem, men för mycket fibrer kan leda till magproblem. Kräkningar, diarré och förstoppning är några av dem.

Hur många hallon kan min hund äta?

kan hundar äta hallon 3Hallon ges bäst som enstaka godsaker snarare än som en daglig del av din hunds diet.

 • Små hundar kan ha cirka 4-6 hallon.
 • En halv kopp hallon räcker för medelstora hundar.
 • Stora hundar får inte ha mer än 1 kopp.

Observera att våra hundkamrater har känsliga matsmältningssystem. Så undvik att byta hundmat plötsligt för att förhindra matsmältningsbesvär och andra magproblem.

Se till att introducera det nya fodret gradvis och mata din hund i små mängder.

Kan hundar äta hallonsorbet?

kan hundar äta hallon 4Hallonsorbet är inte säkert för hundar. De flesta sorbeter innehåller mycket socker, konserveringsmedel och tillsatser, som är skadliga för din hund. Vissa märken kan till och med innehålla xylitol eller sockerersättning.

Kontrollera alltid etiketten innan du köper för att undvika hälsoproblem.

Sherbet innehåller också mejeriprodukter, som inte går bra med hundar. De flesta av våra lurviga följeslagare är laktosintoleranta. Att mata sorbet till din hund kan orsaka uppblåsthet, magsmärtor, gaser och matsmältningsbesvär.

Kan hundar äta konserverade hallon?

Det är bäst att undvika konserverade hallon eller annat konserverat eller bearbetat. Diabeteshundar bör undvika konserverade hallon, eftersom de har en mycket hög sockerhalt och innehåller konstgjorda konserveringsmedel och tillsatser.

Se även  Kan hundar äta körsbär?

Satsa på färska hallon, eftersom de är hälsosammare mellanmålsalternativ än konserverade hallon.

Vad bör du vara uppmärksam på när du förbereder hallon till din hund?

kan hundar äta hallon 5Gör det alltid till en vana att rådfråga veterinären innan du lägger till hallon på din lista över näringsrika hundgodisar. Veterinären kan bedöma om maten din hund ska äta är bra för honom eller inte.

Dessutom kan veterinären också avgöra vilken portion som är lämplig för din hund. Du kan också arbeta med en veterinär eller djurnäringsläkare för att skapa en lista över hälsosamma matalternativ för din hund.

Om veterinären säger att din hund kan äta frukt, överväg att köpa ekologiska hallon. De har en låg kemisk exponering jämfört med vanliga hallon.

Glöm inte att tvätta hallonen noggrant innan du serverar dem till din hund. Du vill inte att din hund ska få i sig smuts, bakterier och kemikalierester som kan finnas på fruktens hud.

Eftersom hallon kan utgöra en kvävningsrisk, överväg att skära dem i små bitar eller mosa dem till en puré för att göra det lättare för din lurviga vän att tugga på dessa saftiga frukter.

Hemgjorda hallonhundgodis

Här är en hallonhundsgodis du kan göra hemma som din hund verkligen kommer att njuta av.

kan hundar äta hallon 6

hundkex receptHallon Ananas Pupsicles

Ingredienser

 • ½ kopp hallon
 • ½ kopp ananas, tärnad
 • 1 kopp vatten eller ananasjuice

förfaranden

 1. Lägg hallon, ananastärningar och vatten eller ananasjuice i mixern. Mixa till puré.
 2. Häll purén i silikonformar.
 3. Lägg i frysen över natten.
 4. Servera dem till din lurviga vän.
 5. Förvara överblivna popsicles i en lufttät behållare och ställ i kylen.

Hur är det med andra vanliga frukter för hundar?

kan hundar äta hallon 7

Kan hundar äta vindruvor och russin?

Nej, vindruvor och russin är extremt farliga för hundar. Druvor innehåller ett okänt toxin som är dödligt för hundar. I svåra fall kan toxiciteten hos druvor eller russin leda till njursvikt.

Se även  Kan hundar äta brysselkål?

Kan hundar äta blåbär?

Blåbär är säkra för hundar. De anses vara superfoods på grund av deras höga näringsvärde. Ge gärna blåbär till din hund som en hundgodis.

Blåbär kan vara ett hälsosamt mellanmål, men överdriven konsumtion leder till mag-tarmproblem.

Kan hundar äta jordgubbar?

Om din hund gillar jordgubbar, oroa dig inte. Liksom blåbär är de också superfoods fyllda med viktiga näringsämnen och antioxidanter. Kom ihåg att äta med måtta för att undvika matsmältningsproblem.