Kan hundar äta honungsmelon?

Kan hundar äta honungsmelon? Ja, honungsmelon är en näringsrik frukt som hundar kan njuta av med måtta. Några av dess hälsofördelar inkluderar att stärka immunförsvaret och säkerställa korrekt ämnesomsättning.

Var noga med att inte dela för mycket honungsmelon med din hund. Annars kan vissa hälsoproblem uppstå.

Läs vidare för att lära dig mer om hälsofördelarna med honungsdagg för hundar och vilka oönskade biverkningar att se upp för.

Hälsofördelar med honungsmelon för hundar

kan hundar äta honungsdagg

Är honungsdagg bra för hundar? Ja, honungsmelon erbjuder utmärkt näringsvärde för hundar, vilket gör denna frukt bra för dem. Att mata det till din hundkamrat kan ge följande hälsofördelar:

1. Extra hydrering

Honungsmelon tillhör melonfamiljen och har en imponerande hög vattenhalt. Frukten består till 90 procent av vatten. Att ge din hund bara en kopp honungsdagg kommer att ge honom cirka 150 gram vatten.

Elektrolyter som kalcium, natrium och kalium finns också i frukten. Det är ett bra mellanmål att förbereda under varma dagar för att hålla din hund sval och väl återfuktad.

Tänk dock på att han bör få sin hydrering främst från vatten. Använd inte honungsdagg som vattenersättning.

2. Immunsystem Boost

Honungsmelon är en stor källa till vitaminer som också fungerar som antioxidanter. Dessa inkluderar vitaminerna A, C och E, som alla främjar ett starkare immunförsvar genom att eliminera fria radikaler som är skadliga för hälsan.

De är också viktiga för att bibehålla god syn och frisk hud och päls hos hundar.

3. Hälsosam viktminskning

Honeydew melon är bra för överviktiga och feta hundar på grund av dess låga kaloriinnehåll. De måttliga fibernivåerna fungerar också bra för att hjälpa dem gå ner i vikt. En enda kopp av frukten ger cirka 1,5 gram fiber.

Se även  Kan hundar äta melon?

Att äta honungsmeloner hjälper dem att känna sig mätta längre. Så det är mindre chans att knubbiga valpar kommer att längta efter mellanmål mellan måltiderna. Fiber stöder också en bättre ämnesomsättning och smidig matsmältning.

Honungsmelon är ett hälsosammare alternativ till kommersiella hundsnacks, som ofta är för höga i kalorier men låga i näringsvärde.

Nackdelar med honungsmelon för hundar

kan hundar äta honungsdagg

Honungsmelon kan hjälpa till att förbättra din hunds hälsa på många sätt, men var noga med att inte låta honom äta för mycket av frukten. Att äta för mycket kan orsaka några problem, som vi kommer att diskutera nedan.

1. Magbesvär

Fiber är ett tveeggat svärd. Att konsumera rätt mängd främjar tarmhälsa, men överdrivet intag kan förstöra din hunds matsmältningssystem. Om din hund äter för mycket honungsmelon kan den uppleva kräkningar och diarré efteråt.

I de flesta fall är dessa symtom bara tillfälliga, så oroa dig inte för mycket. Se bara till att ge den mycket vatten för att undvika uttorkning.

Men om kräkningar och diarré kvarstår i mer än 48 timmar, kräver din hunds tillstånd veterinärinsatser.

2. Plötsliga toppar i blodsockret

Honungsmelon innehåller mycket socker. Som sådan tenderar den att ha en sötare smak än andra melonsorter. Även om fruktens höga sockerinnehåll inte är ett problem för friska hundar, kan det vara problematiskt för diabetiska hundar.

De naturliga sockerarterna i honungsmelon kan bidra till den onormala höjningen av blodsockret. Av denna anledning bör livsmedel som innehåller mycket naturligt förekommande sockerarter ges till diabeteshundar med försiktighet.

Om din hund har diabetes, rådfråga veterinären innan du matar honom med honungsmelon.

Se även  Kan hundar äta okra?

3. Kvävning

En av de största riskerna med att mata honungsmelon till hundar är kvävning. Fruktens frön innehåller inga gifter, men de kan av misstag fastna i din hunds matstrupe.

Många hundägare frågar ofta: ”Kan hundar äta honungsskal?” eller ”Kan hundar äta honungsmelonskinn?” Svaret är nej.

Liksom fröna är skalen eller skalet av honungsdagg en kvävningsrisk för hundar. De är för hårda för din hund att tugga i små bitar. Faran för kvävning och magstockning är stor om han sväljer dem.

Med detta i åtanke, ta alltid bort svålen och fröna innan du matar din hund med honungsmelon. Kom ihåg att skära fruktköttet i lagom stora bitar för att minska risken för kvävning.

Rekommenderad servering av honungsmelon för hundar

kan hundar äta honungsdagg

Kan hundar få honungsdagg i små mängder? Ja, honungsmelon är en säker frukt som en hund kan äta i minimala mängder.

Helst bör små raser inte ha mer än 1-2 små skivor frukt. Å andra sidan kan medelstora och stora hundar ha upp till 4-5 skivor honungsdagg.

Vilka former av honungsdagg kan hundar äta säkert?

burkhundar äter honungsdagg

Kan hundar äta gyllene honungsdagg?

Ja, att mata gyllene honungsdagg till hundar med måtta kommer inte att skada deras hälsa. Den ger din hund bra koncentrationer av vitamin A och C och spår av kalcium, zink, magnesium och vitamin K.

Kan hundar äta melon eller honungsdagg?

Ja, cantaloupe är säkert för hundar att äta i små mängder. Blanda inte ihop melon med honungsdagg eftersom det är 2 olika frukter. Näringsprofilen för båda frukterna är nästan densamma. I alla fall, din hund kan få mer vitamin A och C från cantaloupe.

Se även  Kan hundar äta grapefrukt?

recept för hundgodisHoneydew Slushie Dog Treat Recept

Hjälp din hund att fly från värmen under varma somrar genom att mata honom med en läcker honungsdagg.

Vad du behöver:

  • ½ kopp skivad honungsmelon
  • 1 kopp vanlig, osötad grekisk yoghurt
  • 1 tsk honung
  • 2 jordgubbar
  • 1/2 kopp osötade kokosflingor

Procedur:

  1. Lägg honungsmelonskivorna, grekisk yoghurt och honung i en mixer. Mixa tills blandningen har en slät konsistens.
  2. Överför honungsmelonslushie till en glasburk och ställ i kylen i 1-2 timmar.
  3. Häll upp den i en kopp avsedd för din hunds användning. Garnera med jordgubbar och kokosflingor.
  4. Servera den uppfriskande honungsmelonen till din lurviga vän.

Farliga frukter för hundar

Alla frukter är inte säkra att dela med hundar. Vissa av dem medför risker som kan vara livshotande för din hund. Så, vilka frukter kan hundar inte äta? Här är en lista över frukter som bör förbjudas för hundar:

Omogna tomater

kan hundar äta honungsdagg

Unga gröna tomater innehåller tomatin och solanin, båda giftiga för hundar. Dessa giftiga ämnen finns också i tomatplantan.

Om de intas kan dessa kemikalier vara destruktiva för din hunds njurar, nervsystem och matsmältningsorgan. Fullt mogna tomater utgör inte denna giftiga risk.

Vindruvor

kan hundar äta honungsdagg

Druvor producerar ett okänt toxin, som tros vara vinsyra, som är mycket giftigt för hundar. Att äta denna frukt kan allvarligt försämra deras njurfunktion, vilket orsakar permanent njurskada och eventuellt njursvikt.

Andra frukter som har märkts som säkra för hundar har vissa delar som kan vara farliga. Till exempel innehåller kärnor och frön från äpplen, persikor och aprikoser naturligt förekommande gifter.

Ta dig därför alltid tid att bli av med dem innan du delar den här typen av frukt med din fyrbenta vän.