Kan hundar äta ingefära?

Ingefära kan hjälpa till med en mängd olika hundhälsoproblem, inklusive illamående och åksjuka, såväl som uppblåsthet hos hundar och cancer.

Läs vidare för att ta reda på hur ingefäraplantan kan påverka din hunds hälsa och hur mycket ingefära du ska ge till våra hundvänner.

Otroliga hälsofördelar som hundar kan få av ingefära

kan hundar äta ingefära - 6Är ingefära bra för hundar? absolut ja! Den är rik på vitamin C, koppar, järn, kalium, mangan och magnesium. Dessutom är ingefära också ett bra botemedel mot en mängd olika hundhälsoproblem. Det visar sig vara mycket effektivt för att förebygga och kontrollera följande sjukdomar:

1. Hjärtmask

Hjärtmask är en icke-smittsam sjukdom hos hundar som vanligtvis sprids av myggor. En studie publicerad i Korean Journal of Parasitology visar att ingefära är en lovande behandling för hjärtmaskar. Mellan 83 % och 98 % av hjärtmasklarverna hos hundar eliminerades efter att ha tillsatt ingefära i kosten.

2. Cancer

Ingefära anses också vara en holistisk cancerbehandling. Vetenskapliga studier visar att ingefära tar bort cancerceller och hämmar tillväxten av cancertumörer. Allt tack vare örtens sammansättning, 6-gingerol, som innehåller cancerbekämpande egenskaper. Ingefära hjälper också till att förebygga illamående orsakat av kemoterapi, kirurgi och strålning.

3. Illamående och åksjuka

Är din hund utsatt för åksjuka och illamående? Ingefära hjälper avsevärt till att lindra dessa tillstånd eftersom den innehåller gingerol och shogaol. Dessa är föreningar som påskyndar matsmältningsprocessen. Örten har även antiinflammatoriska egenskaper som lindrar besvär i matsmältningssystemet och lindrar illamående.

En annan studie jämförde ingefära med dimenhydrinat, ett vanligt läkemedel mot illamående som används hos både människor och hundar. Resultaten visar att örten har färre biverkningar än läkemedlet. För att förhindra att din lurviga vän får åksjuka, ge honom färsk ingefära cirka trettio minuter innan bilturen.

4. Uppblåsthet hos hundar

Ingefära är känt för sin förmåga att förhindra uppblåsthet hos hundar. Detta tillstånd är också känt som gastric dilatation volvulus (GDV). Det är en dödlig sjukdom som gör att mat och gaser byggs upp i din hunds mage.

Det som gör GDV djupt oroande är att dess orsaker förblir okända för experter. Medan stora hundraser ofta faller offer för denna sjukdom, kan andra hundar, oavsett storlek, också få den.

Se även  Kan hundar ha kycklingbuljong? Fördelar och säker förberedelse

Enligt forskning har ingefära visat sig vara effektivt för att förhindra uppblåsthet eftersom det stimulerar magrörelser. Som ett resultat påskyndar det eliminering, vilket förhindrar ansamling av mat och gas.

5. Artrit och andra inflammationsrelaterade smärtor

Ingefärans antiinflammatoriska egenskaper är utmärkta för att lindra kronisk smärta som artrit och artros. Mycket aktiva hundar kan också dra nytta av det eftersom det lindrar träningsinducerad värk och smärta.

För att din hund ska kunna dra nytta av denna hälsofördel, introducera örten gradvis i sin diet. Rå ingefära kan kokas eller mosas med en mixer eller matberedare för att göra det lätt för honom att smälta. Observera att den antiinflammatoriska effekten inte uppstår omedelbart. Så det bör användas regelbundet för att minska inflammation och långsamt se ett signifikant positivt resultat.

Hur många ingefära kan hundar ha?

kan hundar äta ingefära - 2Även om ingefära är säkert för hundar, bör det alltid tillhandahållas med måtta. Hundar som äter det lider ofta av matsmältningsproblem, inklusive orolig mage, kräkningar och diarré.

Eftersom ingefära finns i många former, kommer den rekommenderade serveringsstorleken att variera. För rå ingefära kan en maximal mängd av ¼ tsk ges till små raser under 20 pund och ½ tsk för medelstora raser under 35 pund. Stora hundraser som väger mer än 35 pund bör bara ha en halv tesked ingefära.

När du förbereder rå ingefära, se till att ta bort skalet och riv det fint för att förhindra kvävning och matsmältningsbesvär. Du kan sedan blanda den rivna ingefäran med hans hundmat för att göra den mer tilltalande.

Nedan är serveringsriktlinjen för de andra formerna av ingefära:

kan hundar äta ingefära - 3

Vikt lbs.) KAPSLAR PULVER TINKTURER TE
1 – 10 0,5 st. 1-3 gånger dagligen Liten nypa eller 1/8 tsk. 1-3 droppar 2-3 gånger dagligen Mindre än ¼ kopp 1-3 gånger om dagen
10 – 20 0,5 till 1 st.

1-3 gånger dagligen

Stor nypa eller 1/8 till ¼ tsk. 3-5 droppar 2-3 gånger dagligen ¼ kopp 1-3 gånger om dagen
20 – 50 1-2 st.

2-3 gånger dagligen

2 nypor till 1 tsk. 5-10 droppar 2-3 gånger dagligen ¼ – ½ kopp 1-3 gånger om dagen
50 – 100 1-2 st.

3-4 gånger om dagen

2 nypor till 2 tsk. 20 droppar 2-3 gånger dagligen ½ – 1 kopp 1-3 gånger dagligen
Mer än 100 Den rekommenderade dosen för vuxna Upp till 1 msk. Den rekommenderade dosen för vuxna Upp till 3 gånger om dagen 1 kopp
Se även  Kan hundar äta basilika?

Oavsett vilken form av ingefära du väljer att lägga till din hunds diet, börja alltid servera den i små mängder för att undvika matsmältningsbesvär. Om din hund inte visar några negativa biverkningar kan du långsamt öka mängden enligt den föreslagna dosen ovan.

När är ingefära dåligt för hundar?

kan hundar äta ingefära - 5Ingefäras imponerande medicinska egenskaper har visat sig vara mycket fördelaktiga för hundar. Men det har också vissa nackdelar om det används på ett olämpligt sätt. Här är några saker du bör veta innan du inkluderar ingefära i din hunds diet:

1. Ingefära kosttillskott är inte hårt reglerade.

En rad ingefäratillskott från hund fortsätter att dyka upp på marknaden. Dessa kan ofta fås lätt, eftersom du inte behöver ett recept för att få ett. Men skynda dig inte att köpa något till din lurviga vän.

Noggrann planering med veterinären bör göras först. Detta kommer att hjälpa enormt med att välja rätt och ansedd produkt för din hund och ta reda på den lämpliga dosen för honom.

2. Ingefära kan påverka blodet på många sätt.

Hundar som behandlas med ingefära kan uppleva lågt blodtryck och blodsocker. Detta är inte direkt en dålig sak för friska fyrbenta vänner. Men för de hundar med diabetes och hjärtproblem kan det göra deras tillstånd värre. Så rådfråga din veterinär först för att säkerställa din hunds säkerhet.

Ingefära har också en blodförtunnande förmåga. Detta hindrar korrekt blodkoagulering i sår och skador. Så det rekommenderas inte för dräktiga hundar som ska föda och valpar som behöver opereras.

3. Ingefära har en kontraproduktiv effekt när den kombineras med vissa mediciner.

Ge inte din hund ingefära om han får medicin utskrivet, speciellt mediciner som Rimadyl, Metacam eller Deramaxx. Rådgör med veterinären innan du lägger till ingefära till din hunds måltider om han tar någon medicin.

Se även  Kan hundar äta tranbär och craisins?

Vilka andra former av ingefära är säkra för hundar?

kan hundar äta ingefära - 4Ingefära finns inte bara i pulver, tinkturer och kapslar. Det kan också hittas i många mänskliga livsmedel, såsom pepparkakor, ingefärakakor och ingefärsöl. Är dessa säkra för hundar, eller kan de äventyra deras liv? Låt oss ta reda på.

Kan hundar ha ginger ale?

Nej, ginger ale är dåligt för hundar eftersom det innehåller koldioxid. De kan sluta med en handfull matsmältningsproblem, såsom gasbildning och diarré, om de drack ginger ale.

Kan hundar äta pepparkakor?

Ja, de kan, men se till att de är fria från xylitol, en ingrediens som vanligtvis används som sockerersättning och mycket giftig för hundar. Ginger snaps är mestadels socker, mjöl och kryddor med en liten mängd ingefära, så de ger inte mycket näring.

Dessutom kan dessa ingredienser också göra att de går upp i vikt eller får problem med magen. Därför bör ingefära snaps endast ges som enstaka hundgodis i små mängder.

Kan hundar äta pepparkakor?

Precis som pepparkakor är pepparkakor säkert för hundar eftersom det är fritt från ingredienser som är giftiga för hundar. Dessa inkluderar muskotnöt och xylitol. Eftersom det också innehåller mycket socker, dela det sparsamt med din hund och i små portioner för att undvika hälsoproblem som fetma och diabetes.

Kan hundar äta inlagd ingefära?

Ja, det är bra för hundar att konsumera inlagd ingefära ibland och i små mängder. Inlagd ingefära kommer ofta med sirap, som är en blandning av vinäger, salt och socker. Häll av sirapen innan du ger inlagd ingefära till din hund, eftersom det kan irritera hans matsmältningssystem.

Kan hundar äta ingefärsrot?

kan hundar äta ingefära - 7Ingefärsroten används ofta som ingrediens, särskilt som krydda, i olika kök. Det kan införlivas i en mängd olika livsmedel och drycker. Det finns dock ingen anledning att oroa sig eftersom ingefära är hälsosamt för din hund att konsumera.

Se dock till att servera den färsk och fri från andra ingredienser som olja, kryddor och örter. Om du ger din hund ingefärsrot, gör det med måtta. Om din hund äter för mycket av det, kommer han sannolikt att utveckla magbesvär och andra matsmältningsproblem.