Kan hundar äta koriander?

Kan hundar äta koriander? Ja, koriander är en hundvänlig ört som erbjuder många hälsofördelar för din lurviga vän. Det främjar en god natts sömn, frisk andedräkt och hög immunitet mot sjukdomar.

Vad är koriander?

kan hundar äta koriander 7Koriander är en populär kulinarisk ört som kommer från Sydostasien, södra Europa och Nordafrika. Det går under många namn, inklusive dhania, mexikansk persilja och kinesisk persilja. Koriander är också känd som koriander.

I Nordamerika hänvisar koriander till växtens blad och stjälkar. Under tiden kallas växtens torkade frön koriander.

Detta gäller dock inte internationellt. Andra länder kallar bladen och stjälken på växten koriander, och de torkade fröna kallas korianderfrön.

Vad gör Cilantro bra för hundar?

kan hundar äta koriander 6Koriander är kanske inte en exotisk eller snygg krydda, men det är en bra näringskälla. Den innehåller vitaminerna A, B, C, E och K, samt mineraler som kalcium, järn och magnesium.

Här är hälsofördelarna med koriander för din pälsiga vän:

 • Hjälpa till att motverka infektionssjukdomar

  Färska korianderblad har antibakteriella och svampdödande egenskaper som har visat sig bekämpa dödliga föroreningar som t.ex. Salmonella enterica. Det är därför ingen överraskning att örten kan skydda din hund mot infektionssjukdomar.

 • Främjar stark immunitet mot sjukdomar

  Koriander är rik på fytokemikalier och antioxidanter. De arbetar hand i hand för att minska fria radikaler i din hunds kropp. Detta skyddar dess celler från oxidativ skada och ökar dess motståndskraft mot allvarliga hälsoproblem som cancer.

 • Hjälper till att förhindra dålig andedräkt

  Färska korianderblad är bra för din hunds tänder. De innehåller klorofyll, ett pigment som tar bort dålig munlukt.

  Du kan låta din hund tugga på några korianderblad för att hålla andan frisk. Ett annat sätt att göra detta är att göra te genom att koka en näve örter. Häll sedan måttliga mängder te i din hunds vatten.

 • Naturligt botemedel mot matsmältningsproblem

  Koriander har länge använts i traditionell medicin för att lindra magproblem hos människor. Örtens kraft att lindra matsmältningsproblem sträcker sig även till hundar.

  Att lägga till en nypa koriander till din hunds mat kan lindra hans oroliga mage eller gasbildning.

Se även  Kan hundar äta ägg? Är ägg bra för hundar?

Har Cilantro dåliga biverkningar på hundar?

Koriander är bra för din hunds hälsa, men dess risker bör inte ignoreras. Här är de möjliga biverkningar som kan uppstå om han konsumerar denna ört:

Allergisk reaktion

Även om ett sällsynt fall är vissa hundar allergiska mot koriander. Om det är första gången din lurviga vän äter denna ört, ge honom koriander i små mängder. Vänta och se om han visar några allergisymptom efter det.

Klåda, nässelutslag, svullnad och andningssvårigheter är de vanligaste tecknen på en allergisk reaktion. Sluta mata koriander och ta honom till veterinären om dessa symtom uppträder.

Gastrointestinala problem

Vad händer om min hund äter för mycket koriander? Om din hund äter koriander i stora mängder, förbered dig på magbesvär.

En annan relaterad fråga är, ”Ger koriander hundar diarré?” Ja, kräkningar och diarré kan uppstå om hundar får för mycket koriander. Med detta i åtanke, se till att inte övermata din hund med denna ört.

Nu när vi har utforskat hälsofördelarna och skadorna av denna ört, är det dags att svara på frågan, ”Är koriander dåligt för hundar?” Nej, koriander är inte dåligt för hundar eftersom det är en näringsrik och hälsosam goding med bara några mindre nackdelar.

Vilka typer av koriander kan hundar äta?

kan hundar äta koriander 4Som en känd kulinarisk ört kommer koriander i en mängd olika former att använda i en mängd olika rätter. Men är dessa sorter av koriander säkra för din hund?

Kan hundar äta korianderpulver?

kan hundar äta koriander 2Ja, korianderpulver är säkert för din hund att äta, men det är inte en bra källa till vitaminer och mineraler. De kommer att få i sig mer näring genom att äta färska blad av örten.

Se även  Kan hundar äta selleri?

Kan hundar äta korianderolja extrakt?

Ja, det går bra att mata din hund med korianderoljeextrakt, men tänk på att du bör mata den med måtta för att undvika att störa matsmältningssystemet.

Kan hundar äta torkad koriander?

kan hundar äta koriander 1Ja, hundar kan äta torkad koriander. Enligt studier har torkade örter vanligtvis högre koncentrationer av kraftfulla antioxidanter än i sin färska form.

Kan hundar äta koriander i Guacamole?

kan hundar äta koriander 5Nej, mata aldrig din hund med koriander blandat med människofoder, som guacamole och korianderris. Det kan utsätta honom för risk eftersom dessa rätter innehåller många ingredienser som är svårsmälta för magen.

Dessutom innehåller vissa lök, vitlök och gräslök som kan orsaka förgiftning hos hundar.

Hur mycket koriander kan en hund äta?

Koriander behöver inte vara en del av din hunds diet för att dra nytta av dess hälsofördelar. Servera koriander i små mängder. Upp till en tesked är den idealiska portionsstorleken för denna ört.

Vissa hundar gillar koriander, medan andra inte tål smaken. Om din hund är en av de senare, uppmuntra honom att äta örten genom att blanda de färska bladen i sin hundmat. Eller så kan du också lägga till en droppe korianderoljeextrakt till hans vatten.

Men om din hund fortfarande tycker att den är motbjudande behöver du inte tvinga den. Så länge han utfodras med hundmat av hög kvalitet, kommer han inte att gå miste om viktiga näringsämnen.

Vilka örter är inte bra för hundar?

Var försiktig med att lägga till örter i din hunds diet. Inte alla av dem är säkra för honom att äta. Här är några örter som kan skada din pälsiga vän:

Se även  Kan hundar äta sardiner? De goda, de dåliga och fiskarna

Lök

kan hundar äta koriander 3Lök anses vara giftig för hundar. Den innehåller sulfoxider och disulfider, som kan orsaka svår hemolytisk anemi hos hundar.

drake

Dragon kan vara mycket farlig för hundar om den konsumeras i stora mängder. Det kan störa korrekt blodkoagulering och kan också orsaka leverskador.

Ängssyra

Sorrel är inte lämplig för hundar eftersom den innehåller mycket oxalater. Dessutom kan över- eller regelbunden utfodring av din hund leda till förgiftning och njurskador.