Kan hundar äta melon?

Kan hundar äta melon? Ja det kan de! Cantaloupe är en uppfriskande och återfuktande frukt som kan hjälpa en hund att svalka sig en varm sommardag. Cantaloupe innehåller också en rejäl portion av näringsämnen som kan hjälpa till att reglera hundars blodcirkulation, förbättra matsmältningen och andra hälsofördelar.

Vi har listat de 6 vanligaste typerna av melon som du enkelt kan hitta på snabbköpshyllorna och deras hälsofördelar för hundar. Läs vidare för att lära dig hur du säkert förbereder dem för Fido.

6 meloner och deras hälsofördelar för hundar

kan hundar äta melon 12Letar du efter frukter som du kan använda som hälsosamma hundgodisar? Här är de olika typerna av meloner som din hund kan äta:

1. Melon

kan hundar äta melon 4Denna typ av melon är packad med vitamin A, B och C. Cantaloupe innehåller även antioxidanter, folsyra och kostfiber.

Dessa näringsämnen är bra för din hunds immunförsvar och matsmältningssystem. Så vi kan säkert säga att hundar kan äta melon på grund av dess näringsrika innehåll.

När du väljer en melon till din hund, tänk på att ju mognare frukten är, desto högre sockerhalt. I det här fallet, ge din hund mindre melon.

2. Vattenmelon

kan hundar äta melon 14En annan melontyp är vattenmelon, som är laddad med lykopen. Det är en antioxidant som hjälper till att förebygga cancer.

Frukten är också en bra källa till vitamin A, vitamin B6 och vitamin C. Vattenmelon är låg i natrium, kalorier, fett och kolesterol.

Liksom de flesta frukter innehåller vattenmelon socker. Fiberinnehållet omsluter dock sockret och bromsar dess frisättning till blodomloppet.

3. Honungsmelon

kan hundar äta melon 1Denna melon är bra för hundar. Honungsmelon har vitamin B och C och kalium. Den har spår av koppar och järn. Dessa mineraler hjälper till vid produktionen av friska röda blodkroppar.

Honungsmelon har en högre sockerhalt än cantaloupe och vattenmelon; så den ska serveras i mindre mängder.

4. Cantaloupe

kan hundar äta melon 5Muskmelon är också rik på vitamin A, C och betakaroten. Den innehåller kollagen, som kan förbättra din hunds päls och hålla huden frisk. Jämfört med honungsmelon har denna frukt en lägre sockerhalt.

Se även  Kan hundar få kanel?

5. Galia melon

kan hundar äta melon 3Denna typ av melon är en korsning mellan cantaloupe och honungsdagg. Det är en bra källa till karotenoider, bioflavonoider och vitamin A och C.

Galia melon är full av kalium, kalcium och järn. Den är låg i kalorier och fri från fett och kolesterol.

6. Söt snöbollsmelon

Denna melontyp är allmänt känd som Gaya melon. Denna frukt innehåller vitaminer och mineraler, som är nödvändiga för korrekt bentillväxt. Dessa inkluderar vitamin K, folsyra och magnesium.

Söt snöbollsmelon är också ett lågkalorimellanmål lämpligt för feta hundar. En hel Gaya melon innehåller bara cirka 110 kalorier.

Vilka delar av cantaloupe bör du hålla borta från Fido?

kan hundar äta melon 8Även om cantaloupe är tekniskt säkert för hundar att konsumera, finns det vissa delar du bör undvika. Dessa delar kan potentiellt orsaka allvarliga skador och sjukdomar på din hund.

Kan hundar äta melonskal?

Mata inte din hund melonskal, eftersom den har ett hårt yttre. Om det konsumeras kan det orsaka kvävning och matsmältningsbesvär. I svåra fall kan påverkan uppstå på grund av att din hunds matsmältningskanal inte kan bryta ner melonskalet.

Melonsvålen kan innehålla bakterier, så låt inte din hund slicka den här delen. Till exempel är cantaloupe-skalar mottagliga för salmonellakontamination.

Eftersom melonen odlas på marken och utsidan har sprickor kan bakterier mycket lätt fästa på svålen. Så se alltid till att ta bort skalet för att skydda din lurviga vän från dessa hälsorisker.

Kan hundar äta melonfrön?

kan hundar äta melon 2Melonfrön är giftfria för hundar, till skillnad från äpple- och körsbärsfrön. De är dock svårsmälta. Att ta 1-2 frön är relativt säkert. Men att äta för stora mängder kan leda till magobstruktion.

Små hundar är mer sårbara för detta hälsotillstånd än sina större motsvarigheter. Det beror på att de har en mindre mage.

Cantaloupefrön utgör också en kvävningsrisk. De är också svåra att tugga och kan orsaka tandskador i Fido, inklusive spruckna tänder. Se till att ta bort alla frön innan du serverar frukten till din hund.

Se även  Kan hundar ha kycklingbuljong? Fördelar och säker förberedelse

Hur är det med melonshakes och smoothies?

kan hundar äta melon 9Det rekommenderas inte att mata din hund med melonshakes eller smoothies. Dessa drycker innehåller vanligtvis mjölk, vilket kan orsaka matsmältningsproblem. De flesta hundar är laktosintoleranta eftersom deras kroppar producerar låga mängder laktas.

Melonshakes och smoothies innehåller ofta också höga mängder socker. Som ett resultat bidrar det till utvecklingen av hälsoproblem som fetma och diabetes.

En liten påminnelse innan du matar melon till din hund

Varje hund har olika näringsbehov. Cantaloupe kanske inte ger de viktiga näringsämnen som vissa hundar behöver.

Dessutom kan vissa medicinska tillstånd leda till kostrestriktioner. Till exempel bör överviktiga och diabetiska hundar undvika sockerrik mat som meloner.

Så kolla med din veterinär innan du lägger melon till ditt husdjurs hundmat eller använder det som en godis. De kommer att se till att melon är lämplig för hans näringsbehov och har små eller inga negativa biverkningar på hans hälsa.

Hur mycket cantaloupe kan hundar äta?

kan hundar äta melon 7När du matar melon till din hund är måttfullhet nyckeln. Även om frukten är bra för våra lurviga vänner, kan konsumtion av för mycket leda till hälsoproblem. Du kan dela 3-4 små bitar med din hund.

Melon innehåller kostfiber, vilket är bra för din hunds matsmältning. Men att inta det i för stora mängder kan leda till magbesvär. Som ett resultat kan han uppleva kräkningar, matsmältningsbesvär och diarré.

Cantaloupe består huvudsakligen av vatten, vilket hjälper till att återfukta din hund. Cantaloupe bör dock aldrig serveras som ersättning för färskvatten.

Glöm inte att melon innehåller mycket socker. Om du inte vill att din hund ska drabbas av fetma eller diabetes, ta inte för vana att ge honom denna frukt ofta.

Hundar har känsliga magar och tolererar inte plötsliga förändringar i kosten. Så om det är första gången din lurviga vän äter melon, minska mängden till 1-2 bitar.

Se även  Kan hundar äta hallon?

Kan cantaloupe behandla inflammation hos hundar?

Melon är full av vitaminer och mineraler och antioxidanter. Vissa tror att dessa lugnar inflammerade vävnader och muskler hos hundar. Det behövs dock mer forskning för att bevisa dessa påståenden.

Servera melon till din hund

kan hundar äta melon 10Här är några påminnelser när du förbereder cantaloupe för din hund:

 1. När du matar meloner till hundar, välj en ekologiskt odlad. Den är mindre utsatt för gifter som gödningsmedel och bekämpningsmedel, vilket gör det till ett säkrare alternativ för din hund.
 2. Tvätta och skrubba utsidan av melonen noggrant. Om du gör detta tar du bort alla skadliga kemikalier och bakterier.
 3. Ta bort skalet och fröna från melonen. När du är klar, kontrollera igen och se till att ingen av dem finns kvar på frukten.
 4. Skär melonen i 1 till 2 tum tjocka bitar och servera dem till din hund. Du kan också frysa in dem som läckra hundgodisar för varma dagar.

Hemlagad melonhundgodis

En hund älskar en trevlig kall godbit, särskilt en varm sommardag. Förvandla en näringsrik melon till en läcker hundgodis med detta recept:

kan hundar äta melon 6

hundkex receptFrysta gurkamelonkuber

Ingredienser:

 • 1,5 dl gurka (ca 1 medelstor gurka)
 • 1,5 kopp honungsmelon (du kan använda andra typer av meloner som ersättning)
 • 1 kopp mager yoghurt (ersätt med vanlig grekisk yoghurt om möjligt)

Procedur:

 1. Skär gurkan i små bitar. Det finns ingen anledning att ta bort huden så länge du tvättar den noggrant.
 2. Ta bort skalet och fröna från honungsmelonen. Skär den sedan i mindre tärningar. Se till att du har cirka 1 ½-2 koppar av frukten.
 3. Placera 1 ½ koppar gurka och 1 ½ koppar honungsmelon i en mixer.
 4. Häll 1 kopp yoghurt i mixern.
 5. Blanda ingredienserna i 30-60 sekunder.
 6. Häll blandningen i en måttbägare och sedan i silikonbakformar för hundar.
 7. Frys i ca 3-4 timmar och servera till din hund.