Kan hundar äta pannkakor?

Pannkakor är en klassisk frukost som skulle få många fyrbenta vänner att saliva. Kan hundar äta pannkakor?

Det korta svaret är ja. Pannkakor är i allmänhet säkra för hundar, förutsatt att de serveras enkla. Om andra ingredienser läggs till pannkakor, se upp eftersom de kan orsaka en mängd olika hälsoproblem hos din hund, från magbesvär till allvarlig förgiftning.

Låt oss ta en titt på de vanligaste ingredienserna som används i pannkakor och se hur säkra de är för hundar.

Är pannkaka skadlig för hundar?

Tekniskt sett är vanliga pannkakor säkra för de flesta hundar att konsumera. Men på grund av de väsentliga ingredienserna i denna mänskliga kost skulle det vara bättre för vissa fyrbenta vänner att inte äta pannkakor regelbundet.

Låt oss ta en titt på de vanligaste ingredienserna som används i pannkakor och deras möjliga biverkningar på vissa hundar.

 • Mjölk

Många hundar lider av gastrointestinala besvär efter att ha konsumerat mejeriprodukter, inklusive mjölk. Laktos, ett naturligt socker, och kasein, ett protein, finns båda i mejeriprodukter och är främst ansvariga för dessa problem.

Det finns flera mejerimjölksalternativ som säljs på marknaden; dock måste husdjursägare vara noggranna. Nötbaserad mjölk kan utlösa allergier hos vissa hundar. Ett annat alternativ är laktosfri mjölk, men många av dessa produkter innehåller spårmängder av laktos.

 • vetemjöl

Det har förekommit några fall där hundar har fått allergiska reaktioner mot vete. Även om denna ingrediens inte är ett vanligt livsmedelsallergen jämfört med nötkött och mejeriprodukter, kan det bli ett problem för vissa fyrbenta vänner.

Om du är orolig för att utsätta din pälsiga vän för denna potentiella risk, kan du byta ut vetemjöl med:

 • Brunt rismjöl
 • Bovetemjöl
 • kokosmjöl
 • Havre blomma
 • Quinoamjöl
 • Ägg

Ägg är ett av de vanligaste foderallergenerna hos hundar. Allergiska reaktioner på denna pannkaksingrediens orsakas av proteinerna i äggulan.

Immunsystemet hos hundar med äggallergi reagerar negativt när dessa proteiner kommer in i deras kroppar.

 • Salt
Se även  Kan hundar äta tofu?

Salt ger pannkakor deras ikoniska salta sötma. Det krävs inte mycket natrium för att göra denna efterrätt god. Det är dock värt att notera att hundar med njurproblem inte tål salt mat särskilt bra.

 • Socker

Socker kan verka ofarligt, men det kan bidra till otaliga hälsoproblem hos hundar. Det kan förvärra tillståndet hos hundar med fetma och diabetes. Samma sak gäller för hundar med tandproblem som karies.

Bli inte för distraherad av Pancake Toppings

kan hundar äta pannkaka 1I allmänhet kommer vanlig pannkakssmet inte att skada din hund såvida den inte har vissa matkänsligheter eller allergier. Det som kan göra pannkakor till en mycket ohälsosam eller ännu värre, dödlig hundmat är påläggen.

Det är därför vi har listat populära pannkakspålägg och farorna de utgör för hundar:

 • Vispad grädde eller smör

Kan hundar äta pannkakor med smör eller vispgrädde? Svaret är nej. Vispad grädde och smör innehåller för mycket kalorier och fett. Båda är också mejeriprodukter, vilket kan störa vissa hundars mage.

Konsumtion av vispgrädde eller smör i stora mängder kan leda till akut pankreatit. Detta gör att bukspottkörteln blir inflammerad på grund av överdrivet intag av fett.

 • Chokladbitar

Chokladchips är några av de dödligaste pannkakspåläggen för valpar. Dessa godsaker innehåller 2 ämnen som är mycket giftiga för hundar: teobromin och koffein.

Små mängder av detta är tillräckligt för att kompensera för förgiftning hos vissa hundar.

 • Lönnsirap eller honung

Båda ingredienserna är giftfria för hundar men är fyllda med socker och kalorier. Xylitol, ett konstgjort sötningsmedel som är mycket giftigt för hundar, används ofta i imiterade lönnsiraper.

Därför är det bra för din hund att inte äta pannkakor som är drypta med lönnsirap eller honung.

 • Nötter

Alla nötter är laddade med fett, vilket gör dem till några av de minst lämpliga mellanmålen för hundar. Dessutom, som tidigare nämnt, kan nötter orsaka allergiska reaktioner hos vissa hundar.

Se även  Kan hundar äta basilika?

Det viktigaste är att vissa nötter, som macadamianötter, innehåller okända giftiga kemikalier som är extremt dödliga för hundar.

Många typer av nötter är också mottagliga för mögel och mögel. Detta orsakar produktionen av aflatoxin, som kan förgifta hundar.

 • Russin

Russin och vindruvor är några av de främsta orsakerna till toxicitet hos hundar. Intag av denna frukt, oavsett om den är torkad eller färsk, kan leda till allvarlig uttorkning och plötslig njursvikt.

Vilka typer av pannkakor kan hundar äta säkert?

kan hundar äta pannkaka 3Att göra pannkakor är roligt eftersom du kan blanda och matcha olika ingredienser och pålägg. Tyvärr, även om dessa är säkra för människor, är vissa långt ifrån hundvänliga. Så här hjälper vi dig att ta reda på vilka pannkakor som är säkra för hundar att äta.

Kan hundar äta jordnötssmörspannkakor?

Ja, hundar kan äta jordnötssmörspannkakor. Se dock till att jordnötssmöret är osötat och fritt från xylitol. Eftersom jordnötssmör innehåller relativt mycket fett bör du bara breda en liten mängd på din hunds portion pannkaka.

Kan hundar äta kanelpannkakor?

Ja, kanelpannkakor är säkra för hundar att äta med måtta. Tänk på att intag av för mycket örter kan leda till problem i matsmältningssystemet.

Kan hundar äta vaniljextraktpannkakor?

Nej. Mata inte din hund pannkakor med vaniljextrakt. Den har höga alkoholhalter, som är svåra för hundar att bryta ner. Detta kan leda till alkoholförgiftning.

Kan hundar äta bananpannkakor?

Ja, bananpannkakor är säkrare och hälsosammare för hundar. Pannkakor gjorda på blåbär, äpplen och jordgubbar är också bra för dem. Var noga med att begränsa konsumtionen, eftersom frukt innehåller socker.

Vad händer när en hund äter pannkaksmix?

kan hundar äta pannkaka 4Om pannkaksmixen inte innehåller choklad eller xylitol är det värsta som kan hända din hund magproblem. Kräkningar, flatulens och diarré kan förekomma.

Se även  Kan hundar äta grapefrukt?

Låt honom fasta i cirka 24 timmar för att lugna magen. Låt honom dock dricka en liten klunk vatten för att förhindra uttorkning.

När du är klar med att hålla inne hans mat för en dag, ge honom en intetsägande måltid, vanligtvis bestående av vanligt kokt ris och magra kycklingbitar.

Observera att om hans magbesvär inte upphör efter 24 timmar bör du ta honom till veterinären för behandling. Om pannkaksblandningen din hund åt innehåller choklad eller xylitol, sök omedelbart veterinärvård för din hund.

Hur många pannkakor kan du dela med din hund?

Vanliga pannkakor med måtta är osannolikt att skada din lurviga vän. Gå inte överbord med detta, även om det är pannkaksdagen. En enda liten pannkaka är den maximala mängd du kan mata din hund.

Men storleken på pannkakan bör också matcha storleken på din hund. Så om du har en liten hund ska hans pannkaka också vara liten.

Pannkakor har lågt näringsvärde, så gör dem inte till en vanlig del av hans kost. Som de flesta hundgodis bör dessa endast serveras då och då.

hundkex receptRecept på hemgjorda, hundvänliga pannkakor

Varför mata din älskade hund dina överblivna pannkakor när du kan göra hundvänliga pannkakor bara för honom? Följ bara detta snabba och enkla recept.

kan hundar äta pannkaka 2

Banan Äppelpannkakor

Ingredienser:

 • 1 kopp mosad banan
 • 2 stora ägg
 • ⅓ kopp rivet äpple
 • 1-2 msk osötat jordnötssmör utan xylitol
 • ⅓ kopp fullkornsmjöl

Procedur:

 1. Lägg ägget, det rivna äpplet, jordnötssmöret och den mosade bananen i en stor skål. Blanda tills det är väl blandat.
 2. Häll fullkornsmjölet i de blöta ingredienserna. Vispa tills alla är väl införlivade.
 3. Lägg 3 matskedar pannkakssmet i en nonstick-panna.
 4. Stek på medelvärme i cirka 2 minuter på varje sida eller tills båda sidor är gyllenbruna.
 5. Låt banan-äppelpannkakorna svalna helt innan du serverar dem till din hund.