Kan hundar äta papaya?

Kan hundar äta papaya? Ja, hundar kan äta papaya. Papaya är helt naturliga sötsaker för hundar fyllda med antioxidanter, betakaroten, fibrer och andra viktiga näringsämnen.

Ta reda på vilka näringsfördelar denna tropiska frukt kan erbjuda hundar och det bästa sättet att mata din hund med papaya.

Hälsofördelar med papaya för hundar

papaya hund mellanmålPapaya är sammansatt av viktiga näringsämnen som är bra för hundar och oss. Det är rikt på fibrer och papayaenzymer, som hjälper till med matsmältning och viktminskning. Dessa kommer att få din lurviga vän att känna sig mätt samtidigt som du äter mindre. De hjälper också till att förebygga matsmältningsproblem som magbesvär och uppblåsthet.

Potenta antioxidanter, inklusive betakaroten och vitamin A, finns i papaya. Dessa näringsämnen hjälper till att hålla huden och pälsen frisk. De främjar också god syn och förhindrar synproblem.

Viktigast av allt är att antioxidanter stärker hundens immunförsvar och gör dem mindre mottagliga för en mängd olika hälsoproblem från den vanliga hundinfluensan till förkylning till cancer, såväl som kardiovaskulära problem som åderförkalkning.

Papaya innehåller också höga koncentrationer av andra vitaminer och mineraler. Den är fullproppad med vitamin C, vitamin E, vitamin K, kalcium, folsyra, magnesium och kalium. De arbetar alla tillsammans för att förbättra din hunds allmänna hälsa och fysiska utveckling.

Nackdelarna med papaya för hundar

Hälsofördelar med papaya för hundarAtt lägga till papaya i din hunds diet kommer att göra underverk för hans hälsa. Det finns dock också risker förknippade med att dela denna superfrukt med Fido. Följande är de vanligaste hälsoproblemen som hundägare kan möta.

Risken för kvävning, gastrisk blockering och toxicitet

En papayafrukt har cirka 115 frön. Kan hundar äta papayafrön? Svaret är ett stort NEJ. Papayafrön kan orsaka många problem. Om din hund av misstag sväljer dem kan kvävning och tarmblockeringar uppstå.

Se även  Kan hundar äta gurka?

En annan anledning till att inte mata papayafrön till hundar är att de är potentiellt giftiga. Papaya delar samma egenskap med frukter som äpplen, där deras frön innehåller små mängder cyanid. Även om intag av några frön kanske inte påverkar en hund, är det fortfarande bäst att vara på den säkra sidan och inte ge papayafrön helt till hundar.

Om hundar inte kan äta papayafrön, kan hundar äta papayahud? Svaret är fortfarande nej, av samma skäl. Dess seghet gör det till en kvävningsrisk, vilket resulterar i gastrisk obstruktion. Även om huden inte innehåller cyanid, kan kemikalierester och andra skadliga ämnen fastna på den, vilket potentiellt gör den giftig för din hund.

En möjlig allergiutlösare

Många hundar är benägna att få matallergier. De vanligaste utlösare av allergiska reaktioner är mejeriprodukter, fisk, nötkött, kyckling, kanin, majs, ägg, soja och vete.

Papaya kanske inte finns med på listan, men om en hund har utvecklat en allergi mot ett visst foder, finns det en god chans att han kommer att utveckla en allergi mot papaya. Var därför försiktig när du matar papaya till dina hundar.

Om din hund äter denna frukt för första gången, servera några små bitar och observera honom för eventuella symptom på en allergisk reaktion.

Symtomen är ofta nässelutslag, kräkningar, utslag, diarré, klåda, nonstop slickande och tassbitning. Sluta inkludera papaya i din hunds diet om de visar dessa biverkningar och ta dem till veterinären för behandling.

Vilket är bättre: Färsk papaya kontra uttorkad papaya?

Färsk papaya vs uttorkad papayaKan hundar äta torkad papaya? Uttorkad papaya eller torkad papaya har en hög sockerhalt. Det kan höja blodsockret i en alarmerande takt och bidra till utvecklingen av diabetes och fetma. Så det är inte ett bra alternativ som hundgodis för Fido.

Se även  Kan hundar dricka öl?

Färsk papaya är ett hälsosamt val för våra lurviga vänner. Den innehåller mindre socker och är fullproppad med vitaminer och mineraler. Observera att det finns två typer av färsk papaya på marknaden: mjuk papaya och hård papaya.

Alltid välj den hårda papayan eftersom den är rikare på antioxidanter. Det smakar också bättre, eftersom det är sötare jämfört med mjuk papaya, som vanligtvis har en intetsägande smak.

Hur många papaya kan en hund ha?

Hur många papaya kan hundar haDin hund kan äta papaya, men den bör serveras sparsamt och i små mängder. Begränsa hans papayakonsumtion till högst tre till fyra kuber två eller tre gånger i veckan. Om han festar på frukten kommer han sannolikt att uppleva matsmältningsproblem, inklusive gasbildning och diarré.

Diskutera dock din plan att lägga till papaya till din hunds diet med din veterinär först. De bedömer om frukten passar hans näringsbehov. När du har fått deras godkännande, se till att du väljer ekologiska papaya eftersom de har mindre kemisk exponering. Ta bort skinn och frön och skär köttet i små bitar för att undvika kvävning.

En hunds matsmältningssystem är ganska känsligt och att plötsligt introducera ett nytt foder eller ändra sin kost abrupt kan orsaka matsmältningsproblem. Ge därför din hund papaya i mindre mängder först. Detta kommer att tillåta magen att vänja sig vid den nya maten och minska risken för att irritera mag-tarmkanalen.

hundkex receptHemlagad papaya hundgodis

papaya hundsnack 1 Äter din hund papaya? Han kommer att älska det ännu mer när han smakar på dessa hemgjorda papayahundgodis.

Ingredienser

 • 1 stor färsk papaya
 • 1 kopp vatten
 • fettfri grekisk yoghurt

Procedur:

 1. Skär papayan på mitten.
 2. Ta bort fröna med en stor sked.
 3. Skala skalet.
 4. Skär i lagom stora bitar.
 5. Lägg papayatärningarna i mixern.
 6. Tillsätt vatten och blanda tills det är slätt.
 7. Häll blandningen i formar.
 8. Frys in över natten eller cirka sex timmar.
 9. Servera till din lurviga vän.
Se även  Kan hundar äta cashewnötter?