Kan hundar äta persimmons?

Kan hundar äta persimmons? Ja, persimmons är säkra för hundar att äta. De är rika på antioxidanter som betakaroten, som stärker immunförsvaret. Persimmons är dock naturliga laxermedel, så de bör ges till hundar med måtta.

Lär dig mer om för- och nackdelar med att mata persimmons till hundar medan du läser vidare.

Vad är persimmons?

kan hundar äta persimmons 3Persimmons är bär som kommer från tre platser: Kina, Japan och USA. Senare spreds sorterna av persimmon från Kina till andra asiatiska länder. Idag sker det mesta av persimmonproduktionen i Kina, Japan och Korea.

Eftersom persimmons inte är en vanlig frukt har många människor ingen aning om hur de ser ut. Dessa bär påminner mycket om tomater, men de har ljust orange skal istället för rött.

Om du undrar hur persimmoner smakar, beskrivs de ofta som att de har en honungsliknande smak. De har också en rik och kryddig smak. När det kommer till konsistensen av fruktköttet av dessa bär, liknar det en aprikos, som är silkeslen och slät.

Vilka är hälsofördelarna med persimmons för hundar?

kan hundar äta persimmons 9Är persimmon bra för hundar? Ja, persimmon är bra för hundar. Denna goda tugga är fullproppad med vitaminer och mineraler som ger fyrbenta vänner extra näring.

Det finns höga halter av betakaroten, folsyra och flavonoider i persimmons. Som ett resultat har de starka antioxidantkrafter, tar bort överflödiga fria radikaler i kroppen och stärker immunförsvaret.

En kemikalie som kallas lykopen finns också i stora mängder i dessa saftiga bär. Det tros hjälpa till att förhindra bildandet av cancertumörer.

Persimmon för hundar har också fantastiska antiinflammatoriska egenskaper. Dessa är särskilt användbara för artritiska hundar och andra fyrbenta vänner med smärtsamma ledproblem.

Se även  Kan hundar äta fikon?

Muskel- och benutvecklande mineraler finns också i persimmons. Mangan behövs för att hålla alla ben och brosk i kroppen friska. Kalium, å andra sidan, förbättrar bentätheten hos hundar.

Persimmons är kaloririka men låga i fett. Dessa frukter är fantastiska energihöjande mellanmål för hundar utan att de riskerar att gå upp för mycket i vikt.

Vilka är nackdelarna med att mata persimmons till hundar?

kan hundar äta persimmons 4Efter att ha listat hälsofördelarna med persimmoner, det uppenbara svaret på frågan ”Kan hundar ha persimmons?” är ja.

Ge dock inte dessa läckra godsaker till din hund ännu. Du måste först känna till deras nackdelar för att skydda honom från vissa faror.

Lös avföring efter att ha ätit för många persimmons

Visste du att persimmons är naturliga laxermedel? Det beror på att de innehåller för mycket kostfiber.

Ge därför inte din hund stora mängder persimmons. Annars kommer hans matsmältningssystem att ha svårt att bryta ner alla fibrer. Att äta för mycket persimon leder ofta till matsmältningsproblem som buksmärtor och diarré.

Förtäring av persimmonfrön och kärnor kan orsaka dödsfall

kan hundar äta persimmons 7Många fruktfrön, inklusive äpplen och körsbär, är giftiga och farliga för hundar. Det som är bra med persimmonfrön och kärnor är att de är giftfria. De är dock inte helt säkra för din lurviga vän heller.

Eftersom persimmonerna är stora bär har de lika stora frön. Dessa hårda stenar utgör en kvävningsrisk. De kan också fastna i din hunds tunntarm, vilket orsakar dödliga tarmblockeringar.

Dessa är de främsta anledningarna till att du bör ta bort frön och kärnor innan du matar en persimmon till din hund.

Se även  7 hälsosamma hemlagade hundkexrecept

Naturliga sockerarter från frukten kan höja blodsockernivån

De flesta frukter är fyllda med socker och persimmons är inget undantag. Att äta för många av dessa bär kan öka hundarnas blodsockernivåer. Därför är persimmoner inte lämpliga för diabetikerhundar.

För mycket socker kan också ge hundar extra kilon, vilket gör dem överviktiga. Det eliminerar också de friska bakterierna i din hunds matsmältningssystem, vilket negativt påverkar hans ämnesomsättning.

Hur mycket persimmon kan en hund äta?

kan hundar äta persimmons 6Persimmons bör ges till hundar i små mängder. Små hundar kan äta upp till en halv skiva persimmon. Medelstora och stora raser kan ha 1-2 bitar persimon. Servera inte frukten mer än en gång i veckan.

Vilka typer av persimmons kan hundar ha?

Vissa typer av persimmoner är inte det hälsosammaste fodret för din hund. Ta reda på vilka du ska utesluta från hans måltider medan du fortsätter läsa.

Kan hundar äta Hachiya Persimmons?

Ja, Hachiya persimmons är säkra för din hund. Men de kanske inte är läckra för honom eftersom dessa persimmons smakar bittert även när de är mogna.

Kan hundar äta Fuyu persimmons?

Ja, fuyu persimmons är giftfria för hundar. De är fantastiska läckra hundgodisar. Till skillnad från Hachiya persimmons har denna sort en söt smak som liknar den hos dadlar och päron.

Kan hundar äta persimmonblad?

Nej. Att låta hundar tugga på persimmonblad är inte en bra idé. Även om persimmonblad inte är giftiga för hundar, är de för höga i fiber. Att ta många av dem kommer så småningom att leda till magproblem.

Kan hundar ha persimmonhud?

kan hundar äta persimmons 8Ja, din hund kan äta persimmonskinn. Det är inte nödvändigt att skala av det, men glöm inte att skölja det noggrant. Detta tar bort bakterier, kemikalier och näring som fäster på persimmonhuden.

Se även  Kan hundar äta oliver?

Kan hundar äta torkad persimmon?

Ja, hundar kan äta torkad persimmon, men det betyder inte att de är friska. Torkade persimmoner är höga i socker, så de är inte hälsosamma för din hund. Det är bäst att mata honom med färska urkärnade persimmons.

Vilka frukter är dåliga för hundar?

farlig frukt för hundarOm du letar efter naturliga godsaker för fyrbenta vänner är frukt ett bra val. Vissa kan dock allvarligt äventyra hundens hälsa. Till exempel innehåller vindruvor och russin okända, mycket giftiga föreningar för hundar som kan orsaka njursvikt. Likaså är avokado skadligt för hundar, eftersom de producerar en giftig kemikalie som kallas persin.

Gör alltid din forskning innan du delar frukt med din hund. Informera andra familjemedlemmar att inte vårdslöst smyga bitar av frukt till ditt husdjur också. Genom att vidta dessa försiktighetsåtgärder skyddar din hund mot risken för förgiftning.