Kan hundar äta Quinoa?

Kan hundar äta quinoa och är det näringsrikt för dem? Svaret är ett rungande JA. Quinoa har ett brett utbud av komplexa kolhydrater, fibrer och vitaminer och mineraler, inklusive B-vitaminer, järn och fosfor. Med dessa näringsämnen kan hundar hålla sig friska och friska.

Lär dig mer om fördelarna och skadorna med quinoa för din hund när du läser vidare. Vi hjälper dig också att avgöra vilka sorter av detta superfrö som är säkra och hälsosamma alternativ.

Har Quinoa hälsofördelar för hundar?

kan hundar äta quinoa 2Ja, hundar kan få fibrer, komplexa kolhydrater, vitaminer och mineraler i quinoa. Hundar kan också få många viktiga näringsämnen från detta ätbara frö, inklusive B-vitaminer, vitamin E, kalcium, koppar, järn, magnesium, kalium och fosfor.

Quinoa är ett hundsäkert superfoder och har ett brett utbud av hälsofördelar för hundar, inklusive:

1. Bra för hjärthälsa

Quinoa kommer i hög grad att hjälpa hundar att reglera sina kolesterol- och blodsockernivåer. Detta beror på att detta frö är rikt på fibrer och antioxidanter, vilket minskar risken för hjärtsjukdomar hos hundar.

2. Stärker immunförsvaret och bekämpar inflammation

Antioxidanterna i quinoa fungerar också som en sköld och skyddar hundar från skadliga fria radikaler och allvarliga sjukdomar som cancer. De bekämpar också inflammation, vilket orsakar hälsoproblem som artrit.

3. Rik på omega-3-fettsyror

Hundar kan få många hälsofördelar av quinoa. En av fördelarna är att få i sig omega 3-fettsyror, som kan förbättra deras päls- och hudkvalitet, förbättra njur- och hjärnfunktionen och minska ledinflammation.

4. En bra källa till essentiella aminosyror

Hundar kan få 9 essentiella aminosyror från quinoa. Dessa är viktiga för att bygga och reparera muskler. De hjälper också till att minska trötthet hos hundar. Av denna anledning är quinoa bra för aktiva och atletiska hundar.

5. Låg i kalorier och fett

Quinoa anses vara en lågkalori- och lågfettkälla för hundar. En kopp quinoa innehåller endast 222 kalorier och 4 gram fett. Därför är den lämplig för hundar som behöver gå ner i vikt.

Se även  Kan hundar äta brunt ris?

6. Glutenfri

Quinoa är glutenfritt, vilket gör det till ett bra alternativ för hundar som inte kan få gluten i kosten på grund av allergier eller medicinska skäl.

Är Quinoa bra för hundar?

Den omfattande listan över hälsofördelar som quinoa erbjuder hundar bevisar att det är bra för dem. På grund av sin imponerande näringsprofil används den till och med som en alternativ ingrediens i vissa högkvalitativa husdjursfoder.

Var försiktig när du matar din hund med Quinoa

kan hundar äta quinoa 4Svaret på frågan ”Kan hundar äta quinoa?” är ja, men du måste också överväga hur du förbereder den för din hund. Detta ätbara frö är inte giftigt för hundar, men det finns vissa hälsoproblem som måste åtgärdas.

Quinoaväxten producerar saponin.

Quinoaväxten tillverkar naturligt en kemikalie som kallas saponin för att skydda sig mot insekter. Studier tyder på att denna förening har en negativ effekt på människor och hundar. Det tros orsaka magirritation.

Det som är bra är att saponinhalten i quinoafrön är för låg för att orsaka allvarliga hälsoproblem. Det är dock också värt att notera att en hunds matsmältningssystem kan vara känsligare för saponin än vårt matsmältningssystem.

Lyckligtvis kan magbesvär till följd av quinoakonsumtion förhindras genom att helt enkelt tvätta fröna noggrant före tillagning. Processen kommer att ta bort saponinet.

Quinoa innehåller oxalater.

Oxalater är organiska föreningar som finns i många växter. Eftersom de är olösliga kan de inte lätt bearbetas av en hunds matsmältningssystem, vilket orsakar inflammation.

Därför rekommenderas inte quinoa för hundar med artrit, eftersom det kan förvärra inflammationen i deras leder.

Om din hund visar följande tecken på biverkningar av quinoa, ta honom till veterinären och håll quinoa borta från hans diet:

 • dreglande
 • kräkas
 • Tassar till munnen
 • Aptitlöshet
 • Oral smärta

Vilka typer av quinoa är säkra att äta?

kan hundar äta quinoa 1Det finns flera typer av quinoa tillgängliga i stormarknader. Innan du delar något av dessa med din hund är det viktigt att veta vilka som är säkra för den att äta.

Se även  Kan hundar äta avokado?

Kan hundar äta kokt quinoa?

Ja, hundar kan äta kokt quinoa. Det bör dock vara fritt från andra ingredienser, inklusive salt, olja och kryddor, eftersom dessa kan orsaka magbesvär.

Mata aldrig rå quinoa till din hund eftersom det kommer att vara svårt för magen att smälta och han kan få magbesvär.

Kan hundar äta röd quinoa?

Ja, röd quinoa är säker för hundar. Det är en av de vanligaste sorterna av det ätbara fröet, tillsammans med svart och vit quinoa. Glöm inte att tvätta den innan du lagar mat. Servera den till din hund enkelt och utan smaksättning.

Kan hundar äta svart quinoa?

Ja, att lägga till svart quinoa till din hunds diet är också bra. Det är ett säkert och hälsosamt alternativ för hundar, precis som sin röda motsvarighet. Framställningen av denna sort följer samma process som den röda quinoan.

Kan hundar äta vit quinoa?

Ja, vit quinoa är säker för hundar att konsumera, liksom de svarta och röda varianterna. Följ samma beredningsprocess som med de andra quinoasorterna.

Vissa hundägare frågar: Vilken färg quinoa är bäst för hundar? Det är inte så stor skillnad mellan de två, så båda är ett bra komplement till din hunds måltider.

Kan hundar äta Quinoa Pasta?

Ja, hundar kan äta quinoapasta så länge de inte innehåller några andra ingredienser. Kort sagt, det ska helt enkelt serveras till hundar.

Varnas för att vissa quinoapastatillverkare brukar använda ris eller majs för att göra sina produkter. Detta kan vara skadligt för fyrbenta vänner med spannmålsallergi.

Så när du köper quinoapasta, kontrollera ingredienslistan först för att se till att den är helt gjord av quinoa.

Kan hundar ha quinoaflingor?

Ja, hundar kan äta quinoaflingor. Men precis som med quinoapasta, titta alltid på ingredienslistan först. Det finns rapporter om att vissa märken av quinoaflingor inte är glutenfria.

Se även  Kan hundar äta mango?

Gör quinoaflingor till din hund genom att koka 1 del av det i 3 delar varmt vatten. Se bara till att du serverar den.

Att mata hundar med råa quinoaflingor bör undvikas. Liksom okokt quinoa är det också svårt för din hunds matsmältningssystem att bryta ner.

Kan hundar äta quinoamjöl?

Ja, hundar kan äta quinoamjöl. Det är ett bra substitut för vetemjöl om du planerar att göra hundgodis till din hund eftersom det är glutenfritt och har mer näringsämnen.

Inkludera quinoa i din hunds diet

Innan du lägger till quinoa till din hunds diet, se till att du har veterinärens godkännande först. När du får grönt ljus, tvätta quinoan och koka den ordentligt. Blanda sedan ner det i sin hundmat i små mängder. En sked duger. Som ett resultat kommer hans mage långsamt att vänja sig vid denna nya mat.

Undvik att mata hundar med quinoa i stora mängder. Tänk på att quinoa innehåller mycket fibrer. Intag av det i betydande mängder kan leda till diarré och andra magproblem.

Hemlagad Quinoa hundgodis

kan hundar äta quinoa 3Gör läckra quinoa-hundgodis genom att följa detta recept:

hundkex receptFruktig Quinoa hundkex

Ingredienser

 • 1/4 kopp linfrömjöl
 • 1/2 kopp vatten
 • 2 1/2 dl quinoamjöl
 • 1 ägg
 • 1 mosad banan
 • 1/2 kopp osötade blåbär

Vägbeskrivning

 1. Värm ugnen till 350°F.
 2. Klä plåtar med bakplåtspapper.
 3. Blanda alla torra ingredienser i en stor skål.
 4. Tillsätt små mängder vatten och rör tills en deg bildas.
 5. Kavla ut blandningen till en tjocklek av ¼ – ½ tum på en mjölad yta. Använd en kakform för att skära ut former ur degen.
 6. Lägg dem på de klädda bakplåtarna.
 7. Sätt in i ugnen och grädda i 20-23 minuter.
 8. Vänd upp kakorna på ett galler och låt dem svalna över natten.
 9. Servera det fruktiga quinoa-hundkexet till din lurviga vän.