Kan hundar äta räkor?

Ja. Hundar kan ibland äta räkor. Räkor är ett näringsrikt skaldjur som innehåller mycket kalcium, järn, vitamin D och zink. Men mata alltid räkor till din hund med måtta eftersom de är höga i kolesterol.

Innan du matar denna skaldjur till din hund, se över vad du bör och inte får göra för att få säkra matningstips.

Är räkor bra för hundar?

kan hundar äta räkorJa, räkor är packade med flera näringsämnen och mineraler. Din lurviga vän kan dra flera hälsofördelar från denna läckra skaldjur.

Vitamin b12

 • Detta vitamin är viktigt för att upprätthålla ett hälsosamt matsmältningssystem och spelar en viktig roll för att förbättra den metaboliska processen.

Vitamin B3 (niacin)

 • Niacin används av kroppen för att hjälpa till att utveckla mer än femtio enzymer som är viktiga för blodcirkulationen, energiproduktionen, kemiska signaler och fettproduktionen.

Fosfor

 • Främjar starka och friska ben.

Antioxidanter

 • Innehåller antioxidanter och omega-3-fettsyror som utrotar fria radikaler, fördröjer för tidigt åldrande och förebygger sjukdomar som cancer.

Låg i kolhydrater, kalorier och fett

 • Hjälper till med viktminskning och viktkontroll hos överviktiga och feta hundar.

Glukosamin

 • Främjar ledhälsa och hjälper till att förbättra rörligheten, särskilt hos äldre hundar

Taurin

 • Stöder hjärnan, ögonen, immunförsvaret och hjärtfunktionerna

Är hundar tillåtna räkor? Hur är det med skaldjursallergier?

kan hundar äta räkor 1Är hundar tillåtna räkor? Räkor och räkor är säkra för hundar. Vissa hundar lider dock av matallergier eller matintoleranser.

Att mata din hund med räkor för första gången kräver portionskontroll. Detta innebär att mata honom endast små mängder räkor för att minska risken för en allvarlig allergisk reaktion.

Observera eventuella tecken på allergier under och efter måltiderna. Detta inkluderar klåda, inflammerad hud, svullnad, nässelfeber, kräkningar och diarré. Om han visar något av dessa symtom, ta honom till veterinären omedelbart.

Se även  Kan hundar äta oliver?

Hur många räkor kan hundar äta?

Räkor kan vara bra för din hund, men mata den med måtta. I allmänhet kan du blanda 1-2 bitar räkor i hans djurfoder. Att tillåta honom att konsumera mer än den rekommenderade mängden kan skada hans hälsa.

Räkor är låga i fett, kolhydrater och kalorier, men hög i kolesterol. Överdriven konsumtion av denna skaldjur kan provocera utvecklingen av hjärt-kärlsjukdomar.

Kan hundar äta råa räkor?

kan hundar äta räkor 2

I allmänhet är råräkor inte säkra för hundar att äta eftersom de kan innehålla bakterier som salmonella, listeria och E. coli, som är smittsamma för hundar och till och med människor. Vissa är också förorenade med bakterier som kan orsaka skaldjurstoxicitet.

Så, för din lurviga väns säkerhet, mata inte honom med råa räkor. Om han av misstag äter en, se upp för eventuella förändringar i hans beteende.

Letargi, feber, kräkningar och diarré är de vanligaste symtomen på bakterieinfektioner. Samtidigt är de vanligaste tecknen på matförgiftning kräkningar, diarré, slöhet, uttorkning och rörelsesvårigheter.

Eftersom symtomen på båda tillstånden är lika, är det svårt för hundägare att avgöra om det är matförgiftning eller en bakterieinfektion.

Så om din hund visar något av symtomen, ta honom till veterinären omedelbart. Korrekt diagnos avgör orsaken till din hunds sjukdom och låter veterinären ge lämplig behandling.

Kan valpar äta räkor?

kan hundar äta räkor 3

Nej, du ska inte mata din räkavalp; valpar har ett mycket känsligt matsmältningssystem eftersom det ännu inte är fullt utvecklat.

Dessutom kräver de en strikt diet för att säkerställa att deras växande kroppar får tillräcklig näring. Det rekommenderas inte att lägga till räkor till din hunds diet.

Se även  Kan hundar äta potatis?

Kontrollera med veterinären innan du gör några ändringar i hans måltider för att säkerställa att räkor är säkra för din valp att äta och inte kommer att påverka hans hälsa negativt. Om veterinären ger klartecken, undvik övermatning eftersom det kan leda till matsmältningsproblem som förstoppning och diarré.

Kan hundar äta kokta räkor?

Att laga räkor är det perfekta sättet att förbereda denna skaldjur till din hund. Se till att servera den kokt eller ångad. Tillsätt inte ingredienser som smör, kryddor, olja, salt, såser, vitlök, lök och gräslök.

Att äta mat som innehåller mycket fett och innehåller stora mängder kryddor och salt kan orsaka mag-tarmproblem och pankreatit.

Å andra sidan är vitlök, lök och gräslök giftiga för hundar om de konsumeras i överskott. Såser är ett stort no-no eftersom de kan innehålla ingredienser som är skadliga för hundar.

Kan hundar äta räksvansar?

Räksvansar är gjorda av kitosan, en naturlig polysackarid som finns i hummers exoskelett.

Det ger räksvansen en spröd och skarp konsistens. Detta gör räksvansen till en kvävningsrisk för hundar, särskilt för hundar av små raser.

Vid förtäring kan det fastna i din hunds tarmar eller irritera hans mag-tarmkanal. Så se till att ta bort svansen innan du ger räkan till din hund.

Kan hundar äta räkskal?

Räkskal är farliga för hundar eftersom de kan orsaka kvävning om de sväljs. Se till att skala av dem tillsammans med ådern längs baksidan av räkorna.

Släng dock inte skalen. De kan användas för att göra hälsosam och läcker fiskbuljong till din hund.

Det är bara att koka ihop dem med en näve grönsaker och sila av dem när de är klara. Räkfonden är en fantastisk smakförstärkare för din hunds måltid.

Se även  Kan hundar äta persimmons?

Kan hundar äta panerade räkor eller stekta räkor?

kan hundar äta räkor 4Stekta eller panerade räkor är dåliga för hundar eftersom de innehåller extra fett som kan orsaka magbesvär och andra hälsoproblem. Ånga istället räkorna, eftersom det är det bästa sättet att tillaga dem.

Förbereder räkor för hundar

För att förbereda denna skaldjursgodis för din hund, välj råvarorna noggrant och koka räkorna.

Följ guiden nedan för att säkert förbereda räkor för din hund:

 1. Köp bara färska räkor. Undvik att köpa icke-ekologiska odlade räkor, eftersom de kan vara förorenade med antibiotikarester, vilket kan leda till sjukdom.
 2. Koka räkorna genom att ånga eller koka utan ytterligare ingredienser. Vänta tills den når en innertemperatur på 145°F innan du stänger av värmen.
  Du kommer att veta om räkorna är rätt kokta om köttet är ogenomskinligt och pärlvitt.
 3. Kom ihåg att ta bort skalet, svansen, huvudet och venen innan servering till din hund.