Kan hundar äta skinka? Är det en bra proteinkälla?

Skinka kan ges till hundar, men med måtta. Även om kött är en bra proteinkälla, har bearbetat kött som skinka ett lågt näringsvärde och innehåller mycket fett och natrium. Överkonsumtion kan leda till många hälsoproblem hos hundar.

Varför är skinka ohälsosamt för hundar?

De flesta hundar gillar skinka. Men detta bearbetade kött är ohälsosamt för hundar av många anledningar. Här är de vanligaste problemen när du inkluderar skinka i din hunds diet:

Rik på natrium

Natrium är inte helt dåligt för hundar så länge deras intag är minimalt. Men stora mängder salt kan orsaka njur- och njurproblem. Överskott av natrium kan också leda till toxicitet.

Skinka genomgår vanligtvis en härdningsprocess där den behandlas med saltlösning laddad med natrium. I vissa fall innehåller bearbetad skinka konserveringsmedel som består av natriumbaserade nitrater och nitriter.

Hög fetthalt

Skinka har en hög fetthalt. Det är också högt i kalorier, vilket utsätter hundar för risk för fetma och hjärtproblem.

Den höga fetthalten i skinka är också dålig för tarmkanalen. Att konsumera för mycket av detta mänskliga foder kan leda till magbesvär hos hundar.

I värsta fall kan pankreatit utvecklas. Det är ett magproblem som orsakar inflammation i bukspottkörteln. Om det lämnas obehandlat kan det leda till bildandet av cancerösa tumörer i bukspottkörteln.

Saknar näringsvärde

kan hundar äta skinkaÄven om skinka är en proteinkälla är den svår att smälta för hundar. Så det ger inte många nyttiga näringsämnen för hundar.

Det finns andra proteinkällor som är bättre alternativ för hundar. Obearbetat lamm, kyckling och nötkött innehåller de mest smältbara proteinerna för hundar.

Risk för kontaminering med bakterier

Skinka från opålitliga leverantörer kan innehålla skadliga bakterier som t.ex Clostridium botulinum. Det kan orsaka en dödlig sjukdom som kallas botulism hos hundar.

Se även  Kan hundar äta brysselkål?

Bearbetade skinkor löper också risk för bakteriell kontaminering. Trichinella spiralis, Staphylococcus aureus och mögel är de vanligaste bakterierna i denna typ av kött.

Vad händer när en hund äter skinka?

Det är ingen skada att ge hundar små mängder skinka då och då. Att äta för mycket av dem är dock en annan sak eftersom det kan leda till utveckling av olika hälsoproblem.

Kan skinka döda en hund? Nej, skinka i sig kan inte döda en hund. Men hälsokomplikationer kan uppstå om de matas för ofta eller i stora mängder.

Vilka typer av skinka kan hundar äta?

kan hundar äta skinka 1Skinka kan tillagas och tillagas på olika sätt.

Kan hundar äta råa skinkben?

Nej. Rå skinkben är farliga för hundar eftersom de är skörare jämfört med andra ben. Som ett resultat kan de lätt splittras när de tuggas och orsaka skador på din hunds mun och tänder.

Kvävning och slag kan uppstå om stora skinkben sväljs. Båda farorna kan landa din hund på akuten.

Kan hundar äta kokta skinkben?

kan hundar äta skinka 2Nej. Det är inte säkert för hundar att äta kokta skinkben eller kokta ben. De går sönder snabbare när de tuggas. Farorna liknar råa skinkben. Så undvik att mata dem till din lurviga kamrat.

Kan hundar äta kokt skinka?

Ja, hundar kan äta kokt skinka så länge den har genomgått minimal bearbetning. Detta garanterar att den innehåller mindre natrium och konserveringsmedel.

Dela bara vanlig skinka med din hund med måtta. Undvik skinka med ytterligare ingredienser som vitlök eller chili, eftersom dessa kan störa hundens matsmältningsorgan.

Kan hundar ha skinklackar?

Nej. Skinkkotletter är dåliga för hundar. Tillagningsprocessen mjukar upp benen, vilket gör dem lätta att splittra. Brutna benbitar kan leda till tandproblem, kvävning och inre skador hos hundar.

Se även  Kan hundar äta rödbetor? Är råbetor säkra för hundar?

Kan hundar äta kalkonskinka?

Ja, kalkonskinka är okej för hundar eftersom den är magrare jämfört med fläskskinka. Välj ekologisk kalkonskinka. Naturliga nitrater från grönsaker som selleri eller rödbetor används främst som konserveringsmedel i denna typ av skinka.

Det är säkrare jämfört med kemiskt framställda konserveringsmedel. Men, som alltid, mata med måtta för att undvika överdrivet intag av fett och natrium.

Kan hundar äta honungsbakad skinka?

Nej. Att mata din hund med honungsbakad skinka är en dålig idé. Den är laddad med socker, natrium, fett och konserveringsmedel, vilket är ohälsosamt för hundar.

Se upp för skinkor med olika smaker, såsom vitlök och kryddig, som potentiellt kan orsaka hälsokomplikationer om de konsumeras i överskott.

Hur mycket skinka kan du dela med din hund?

kan hundar äta skinka 4Låt inte din hund äta mer än 1-2 små bitar skinka. Tänk på att det bör erbjudas honom sällan för att minska risken för hälsoproblem.

Blötlägg skinkan i vatten i 1/2 timme innan den serveras till din hund. Detta tar bort överflödigt salt.

Se alltid upp för negativa effekter efter att ha matat din hund med skinka. Nedan är de vanligaste symtomen att hålla utkik efter:

  • Magont
  • kräkas
  • Diarre
  • Överdrivet dreglande
  • Brist på energi
  • Aptitlöshet

Håll skinka borta från din hunds måltider om han upplever dessa biverkningar. Om dessa symtom kvarstår i mer än 24 timmar, ta honom till veterinären för behandling.

Kan valpar äta skinka?

kan hundar äta skinka 3Nej, skinka är inget bra mellanmål för valpar. Unga hundar har en känsligare mage än vuxna hundar. Således kan fett kött som skinka lätt leda till kräkningar, diarré och magbesvär hos valpar.

Se även  Kan hundar äta pistagenötter? Är pistagenötter giftiga för hundar?

Tänk på att skinka har ett lågt näringsvärde. Därför kan valpar inte tjäna på att ha det i kosten.

Vilket kött kan hundar äta?

kan hundar äta skinka 5Kött rikt på animaliskt protein är det bästa valet för hundar, som kyckling, lamm och nötkött. Vissa hundar kan vara allergiska mot detta kött. Lyckligtvis finns nya proteinkällor som känguru, viltkött och bison tillgängliga för deras konsumtion. De är mindre benägna att orsaka allergiska reaktioner och kan ge de proteiner som hundar behöver.