Kan hundar äta syrsor?

Kan hundar äta syrsor? Ja, att svälja några syrsor kommer inte att skada din hund. Så om du fångar din hund tugga på en cikada, är det inte en anledning till omedelbar oro. Det är dock farligt för hundar att äta syrsor i stora mängder eftersom de kan skada matsmältningssystemet allvarligt.

När du läser vidare kommer du att upptäcka fler anledningar till varför det är bättre att hålla hundar borta från syrsor.

Cikadans uppståndelse

kan hundar äta syrsor 1 År 2021 dök biljoner periodiska syrsor upp i USA efter en 17-årig dvala. De förväntas ses i flera delstater, inklusive Delaware, Michigan, Ohio och Washington DC.

Enligt experter kan cricketensiteten vara så hög som 1,5 miljoner per hektar. Många av dessa periodiska cikador tillhör gruppen Brood X. Det är den största av alla cikadkullar som dyker upp i massor.

Forskare har en teori om att syrsors massuppkomst är en överlevnadsstrategi. De tror att genom att förekomma i stort antal är det mindre sannolikt att Brood X-cikader helt utplånas av rovdjur.

Således kommer många av dem att kunna para sig och lägga ägg för att fortsätta nästa generation av Brood X.

Cikador som Dog Munchies

Visst, många husdjursägare har fångat sina hundar när de tuggar på syrsor. Det kan ha varit en förbryllande syn att se sina fyrbenta vänner äta dessa knapriga varelser.

Varför äter hundar syrsor?

Det finns många möjliga orsaker till varför hundar äter syrsor. Hundar kan ha ätit syrsor av nyfikenhet. Hundar är nyfikna varelser av naturen och använder ofta sina munnar för att utforska sin omgivning.

En annan spekulation som går runt är att hundar tycker att syrsor är ett intressant mellanmål. Att ha vanlig hundmat varje dag kan göra måltider tråkiga. Därför föredrar vissa valpar att äta syrsor och njuta av den nya smaken och konsistensen som dessa insekter ger.

Se även  Kan hundar äta sötpotatis?

Harmlösa och fogliga insekter

kan hundar äta syrsor 2För vissa husdjursägare kan utseendet på syrsor verka skrämmande. Det är förståeligt att de är oroliga över att dessa insekter skadar sina hundkamrater.

Kommer syrsor att skada hundar?

Om du är orolig över att syrsor attackerar din hund är svaret nej. Det ligger inte i deras natur att spåra upp och skada människor och djur.

Dessutom har syrsor ett långt halmliknande rör för en mun, med vilket de suger sav från träd. De kan inte bita eller sticka dina hundar.

Riskerna med att äta syrsor

Cikador som attackerar din hund är det minsta av dina bekymmer. Det största problemet att tänka på är ”Vad händer om en hund äter cikader?”

Troligtvis kommer din hund att må bra efter att ha ätit några syrsor. Det kommer inte att orsaka något drastiskt. Men allvarliga problem kan uppstå om han oförsiktigt får i sig många av dessa insekter.

Här är de tre bästa hälsoproblemen med hundar som festar på syrsor:

kan hundar äta syrsor 31. Magproblem

Chefsveterinären för American Kennel Club (AKC), Dr. Jerry Klein, varnar djurägare för hur syrsor kan skada hundars magar.

Han säger, ”Hundar som festar i de stora, knapriga insekterna kommer att tycka att exoskelettet är svårt att smälta och kan få allvarliga konsekvenser.”

Cikador har vassa kroppsdelar, vilket kan orsaka GI-perforationer hos hundar. Andra konsekvenser av att konsumera dessa buggar i stora mängder inkluderar:

 • Orolig mage
 • Blodig diarré
 • kräkas
 • Magont

Det fanns tillfällen där vissa hundar behövde IV-vätskor, läkemedel mot illamående och smärtstillande efter att ha ätit syrsor. År 2004 blev en hund sjuk och miste nästan livet eftersom han slukade omkring 300 av dessa insekter.

Se även  Kan hundar äta hummer?

2. Allergiska reaktioner

Det finns en möjlighet att syrsor kan orsaka allergier hos vissa hundar. Detta anses dock vara en sällsynt händelse.

Om din hund äter en cikada, se upp för symptom på en allergisk reaktion. Dessa kan komma i form av nässelfeber, klåda och svullnad i ansiktet.

I svåra fall kan din hund uppleva feber, kräkningar, diarré, slöhet och andningssvårigheter. Få honom undersökt av veterinären så snart som möjligt om han visar dessa symtom.

3. Risk för toxicitet

Är syrsor giftiga för hundar och katter? Nej, syrsor är inte giftiga för hundar och katter. Men varnas för att vissa människor spraya insekticider och bekämpningsmedel på dessa insekter för att bli av med dem.

Därför, även om syrsor är icke-giftiga insekter av naturen, kan exponering för farliga kemikalier göra dem giftiga för hundar och katter.

Att äta för många syrsor är farligt

Vi har pratat färdigt om hur de till synes ofarliga syrsorna kan vara farliga för ditt husdjur. Låt oss svara på frågan ”Är syrsor dåliga för hundar?” Nej, syrsor är inte helt dåliga för hundar, så länge de inte överdriver dessa insekter.

Så hur många syrsor kan en hund äta? Att äta 1-2 syrsor är okej för hundar. Att överskrida denna mängd kan orsaka allvarliga problem i matsmältningssystemet, såsom en dödlig tarmblockering.

Den slutliga domen

Låt oss gå tillbaka till den allra första frågan i artikeln, ”Kan hundar äta syrsor?” Svaret är ja; hundar kan äta syrsor. Det betyder dock inte att du ska uppmuntra hundens beteende. Det är bäst att hålla din hund borta från dessa insekter så mycket som möjligt.

Se även  De 4 bra och 11 dåliga julmaten för hundar

7 tips för att förhindra att din hund äter syrsor

Livslängden för periodiska syrsor är kort när de är ovan jord. De har bara ca 4-6 veckor kvar att leva. Här är några försiktighetsåtgärder du kan vidta medan dessa insekter fortfarande är på höjden av sin parningssäsong:

 1. Begränsa din hunds tid utomhus under cikadsäsongen. Det skulle vara passande att inkludera fler inomhusspel runt den här tiden. Se också till att alla hans minimala aktiviteter utanför övervakas noga.
 2. Gå inte ut med din hund i områden där syrsor samlas. De tenderar att trivas i skogar, buskar och gräsbevuxen tunnland mark. Det är lämpligt att tillfälligt välja en väg med färre träd och grönska.
 3. Ta med din hund utomhus under den del av dagen då syrsor är minst aktiva. Detta är vanligtvis runt natten och tidigt på morgonen när temperaturen är svalare.
 4. Sätt din hund i kort koppel. Detta gör att du kan hålla ett öga på honom vart han än går. Det ger dig också mer kontroll att skicka iväg honom om en cikada fångar hans blick.
 5. Ta med dig din hunds favoritleksak eller godis på promenader. Dessa föremål är användbara för att omdirigera hans uppmärksamhet när han går efter en cikada.
 6. Inspektera din bakgård regelbundet. Se till att ta bort cikadskal och döda cikader från området för att förhindra att din hund äter dem.
 7. Se upp för dödliga rovdjur. Närvaron av syrsor kan locka till sig farliga djur, såsom råttor, som bär på leptospiros och rabies. Se till att din hund regelbundet vaccineras mot dessa sjukdomar.