Kan hundar äta vattenmelon? Hur är det med fröna?

Vattenmelon är en hälsosam och smakrik frukt för hundar. Den innehåller viktiga näringsämnen, såsom vitamin B6, A, C, antioxidanter, aminosyror, fibrer, lykopen och kalium.

Som alla andra hundgodis, mata den till din hund med måtta för att upprätthålla en balanserad kost. Den här artikeln hjälper dig att veta hur mycket vattenmelon som är bra för Fido och vilka delar av frukten du ska hålla borta från honom.

Ska hundar äta vattenmelon?

ska hundar äta vattenmelonOm du letar efter en näringsrik, hälsosam goding för din hund, överväg att ge din hund vattenmelon. Vattenmelonen är fullproppad med näringsämnen och erbjuder många hälsofördelar för hundar:

Vattenmelon håller din hund hydrerad.

Vattenmelon innehåller 92% vatten. Det är en fantastisk sommargodis inte bara för oss utan också för våra valpar. Att mata din hund med denna fruktiga goding, särskilt på en varm dag, hjälper honom att svalna och hålla sig hydrerad.

Vattenmelon hjälper till med viktkontroll.

Vattenmelon är fri från kolesterol och fetter och låg i kalorier och natrium. Eftersom frukten huvudsakligen består av vatten kommer den snabbt att få din hund att känna sig mätt.

Vattenmelon främjar korrekt metabolisk funktion.

Vattenmelon har ett högt fiberinnehåll, vilket stimulerar peristaltisk rörelse, matens rörelse längs matsmältningskanalen. Detta förbättrar tjocktarmens hälsa, lindrar förstoppning och stöder regelbundna tarmrörelser.

Vattenmelon förhindrar höjningen av blodsockret.

vattenmelonVattenmelon innehåller fruktsocker eller fruktsocker. Men tack vare det höga fiberinnehållet i vattenmelon förhindrar det blodsockerstoppar. Det beror på att fibern långsamt släpper ut socker i blodomloppet.

Vattenmelon hjälper till att bibehålla och förbättra synen.

Vattenmelon innehåller vitamin A, vilket är viktigt för att hålla din hunds syn skarp och klar. Det förhindrar också utvecklingen av ögonsjukdomar som grå starr, nattblindhet och makuladegeneration.

Se även  Kan hundar äta smör? Hur mycket är för mycket?

Vattenmelon skyddar kroppen från sjukdomar.

Antioxidanter som lykopen finns i vattenmeloner. Antioxidanter hjälper till att stärka immunförsvaret och bli av med fria radikaler som orsakar cellskador. Antioxidanter hjälper också till att förebygga hälsoproblem som cancer och neurologiska störningar.

Kan hundar ha vattenmelon?

kan hundar ha vattenmelonI allmänhet är vattenmelon säker för hundar. Men vissa valpar lider av födoämnesallergier som hindrar dem från att njuta av vissa mänskliga livsmedel.

Var försiktig när du först ger din hund vattenmelon. Ge honom bara små mängder frukt. Håll utkik efter tecken på en allergisk reaktion, inklusive:

 • Röd och inflammerad hud
 • klia
 • Nässelfeber
 • kräkas
 • Öroninfektion
 • Hudinfektion
 • Konstant slickning av huden
 • Diarre

Om han visar något av dessa symtom, ta honom till veterinären omedelbart.

Hur mycket vattenmelon kan en hund äta?

I allmänhet är den rekommenderade portionsstorleken för hundar 1 kopp tärnad och urkärnad vattenmelon. Denna saftiga frukt anses vara en godbit. Så det borde bara vara en liten del av deras kost.

Det är alltid en bra idé att kontrollera med din veterinär innan du gör några ändringar i din hunds kost. Veterinären kan ge dig rätt mängd vattenmelon för din hund. Håll dig till vad veterinären rekommenderar för din hund.

Ge honom inte för mycket vattenmelon, eftersom det kan leda till magbesvär.

Kan hundar äta vattenmelonfrö?

kan hundar äta vattenmelonfröVälj alltid vattenmelon utan kärnor. Ge inte din hund vattenmelonfrön. Även om dessa inte innehåller toxiner, är de en kvävningsrisk och kan orsaka magobstruktion.

Stora hundar kan smälta fröna utan problem eftersom de har större tarmar. När det gäller mindre hundar kan det vara problematiskt att överföra fröna, vilket gör dem mer i riskzonen för att drabbas.

Se även  Kan hundar äta rädisor? Fördelar och risker

Om du sväljer ett eller två frön är det mindre troligt att något farligt utvecklas. Men om din hund regelbundet får i sig frön riskerar han att få tarmobstruktion. Observera din hund om den visar dessa tecken:

 • kräkas
 • Diarre
 • Utspänd buk
 • Magont
 • Ingen aptit
 • Klibbigt tandkött på grund av uttorkning

Om han har något av ovanstående symtom kan han lida av tarmobstruktion. Ta honom till veterinären för att få honom undersökt. Din hund kan behöva opereras för att ta bort fröna som blockerar hans tarmar.

Kan hundar äta vattenmelonhud?

Kan hundar äta vattenmelonskal? Nej, skorpor har en grov konsistens och är svårsmälta. Vattenmelonskal och skal kan orsaka tarmblockeringar, precis som vattenmelonfrön. Se till att kassera dem på rätt sätt för att skydda din hund från dessa hälsorisker.

Är hundar tillåtna vattenmelonjuice?

kan hundar ha vattenmelonjuiceRen sockerfri vattenmelonjuice är säker för hundar. Med det sagt, kom alltid ihåg att begränsa sin konsumtion. Ge inte din hund köpt vattenmelonjuice eller drycker med vattenmelonsmak.

Det är vanligt att dessa har hög sockerhalt, konstgjorda konserveringsmedel och tillsatser. De kan orsaka utvecklingen av många hälsoproblem, inklusive diabetes och fetma.

Hur man säkert förbereder en vattenmelon för din hund

vattenmelon för hundarDu måste anstränga dig lite extra när du förbereder vattenmelon till din hund. För att hjälpa dig har vi listat några enkla steg att följa:

Välj en färsk och mogen vattenmelon.
Tvätta den yttre huden.
Skär vattenmelonen i två halvor och skär köttet i tärningar.
Ta bort vattenmelonfrön och ge köttet till din hund med måtta.

Hemlagad vattenmelon hundgodis

hemlagad vattenmelon hundgodisHär är en läcker fryst vattenmelonhund som kommer att få din valps svans att vifta en varm sommardag:

Se även  Kan hundar äta selleri?

hundkex receptVattenmelon pupsicle

Ingredienser

 • 1/2 dl vanlig grekisk yoghurt
 • 1 msk hackad persilja
 • 2 koppar vattenmelon utan kärnor

förfaranden

 1. Lägg den kärnfria vattenmelonen i mixern och mixa till puré.
 2. Finhacka persiljan på en skärbräda.
 3. Lägg formen på en bakplåt.
 4. Stick en liten bit persilja i botten och lägg på ett tunt lager med vanlig grekisk yoghurt.
 5. Frys i en timme.
 6. Fyll den återstående formen med vattenmelonpuré.
 7. Frys in i minst fyra timmar eller över natten och servera till din hund.