Kan hundar äta vindruvor? Hur är det med russin?

Svaret är ett stort nej. Druvor ska aldrig ges till hundar. Att konsumera vindruvor eller russin kan leda till förgiftning, vilket kan orsaka försvagande biverkningar som uttorkning och kramper.Läs vidare för att upptäcka symptomen på druvförgiftning och vad du ska göra om din lurviga kamrat har fått i sig druvor.

Varför kan inte hundar äta vindruvor?

Druvor är mycket giftiga för hundar. Den exakta komponenten som orsakar toxicitet i frukten är fortfarande okänd. Forskare har uteslutit bekämpningsmedel, svampar och tungmetaller. Experter tror att orsaken till förgiftningen ligger i druvans fruktkött.

Kan min hund äta russin?

kan min hund äta russinAlla former av frukter som russin (vinbär), druvjuice är alla giftiga för hundar. Vissa spekulerar i att russinens toxicitet är mer potent än för druvor. Se till att du inte ger din hund vindruvor och russin.

Blir alla hundar sjuka av druvor?

Alla hundar riskerar att få druvförgiftning. Det har observerats att vissa hundar kan konsumera frukten utan att bli sjuka. Detta betyder dock inte att de är säkra från toxiner.

Vissa experter tror att det kan vara ett dosberoende problem. Det betyder att små hundar kan visa omedelbara tecken på druvförgiftning genom att bara få i sig en liten mängd druvor. Dessa symtom visar sig inte lätt hos större hundar om de bara äter ett fåtal.

Hur många druvor orsakar toxicitet hos hundar?

hur många druvor orsakar toxicitet hos hundarDet är oklart hur många druvor som kan leda till toxicitet. Det finns heller inga kända predisponerande faktorer som bevisar varför vissa hundar är mer mottagliga för druvförgiftning.

Det finns dock en allmän riktlinje som anger när farliga doser kan börja.

Se även  Kan hundar äta persikor?

För druvor:

 • 1 eller 2 druvor för en hund på 10 pund
 • 3 eller 4 druvor för en hund 20 pund eller mer

För russin:

 • 0,7 uns för en hund på 10 pund
 • 1,4 uns för en hund på 20 pund
 • 2,1 uns för en hund på 30 pund
 • 2,8 uns för en hund 40 pund eller mer

Även om denna riktlinje finns, bör husdjursägare vara medvetna om att det starkt avråds från att mata druvor till hundar. Ta inga chanser, för konsekvenserna kan vara väldigt irriterande.

Vilka är symtomen på druvtoxicitet hos hundar?

vilka är symptomen på druvtoxicitet hos hundarToxicitet för druvor och russin kan ha negativa effekter på hundar. För att hålla din valp säker, här är de vanligaste tecknen du bör vara medveten om:

 • Magont
 • Ömhet i buken
 • Ingen aptit
 • kräkas
 • uttorkning
 • Ökning av törst och urinproduktion
 • Minskning eller upphörande av urinproduktion
 • Diarre
 • Brist på energi
 • Skakningar
 • Att attackera
 • Plötslig njursvikt

Hur lång tid efter att ha ätit vindruvor blir en hund sjuk?

hur länge efter att ha ätit druvor kommer en hund att bli sjukDet första tecknet på druvförgiftning är kräkningar. Din hund kan börja kräkas inom 24 timmar efter intag. Inom de närmaste 12 till 24 timmarna kan slöhet, diarré och aptitlöshet börja visa sig.

Allvarliga symtom uppträder vanligtvis inte efter 24 till 48 timmars intag. Dessa är vanliga efter akut njursvikt. Det kännetecknas av aptitlöshet, kräkningar, illamående, diarré, uremisk (urinliknande lukt) andedräkt, överdriven urinering och törst.

Om den lämnas obehandlad kan din hunds tillstånd bli dödligt. Toxiciteten kan öka, vilket kan orsaka njurskador. Blodtrycket stiger och din hund kan gå in i koma.

Vad händer om din hund äter en druva eller russin?

Tänk om din hund äter en druva eller russinOm din hund har ätit vindruvor eller russin, ring veterinären omedelbart. Att framkalla kräkning kan rekommenderas för primärvården. Detta för att ta bort frukten från din hunds system.

Se även  Kan hundar äta mango?

Men om din hund redan har kräkts, tvinga den inte att kräkas igen. Om din hund förlorar medvetandet, har svårt att andas eller visar tecken på chock, framkalla inte kräkningar.

Druvtoxicitet delar liknande symptom med andra sjukdomar. Om du misstänker att din hund har ätit en druva eller russin, ta honom till veterinären så att en korrekt diagnos kan ställas.

Det kommer att utesluta andra möjliga sjukdomar. Dessutom hjälper det veterinären att välja den mest lämpliga behandlingen för din hund.

Vad ska jag göra om min hund har druvförgiftning?

labrador Ta din hund till veterinärkliniken omedelbart för att få din hund diagnostiserad. Rutinmässiga laboratorietester kommer att utföras för att avgöra om hans symtom orsakas av druvförgiftning eller något annat. Din hund kan behöva ha en urinanalys, biokemiprofil och fullständigt blodvärde (CBC).

Om druvan visar sig vara orsaken kommer veterinären att fortsätta med behandlingen. Detta inkluderar att framkalla kräkningar och använda aktivt kol, som täcker magen och minskar absorptionen av toxiner.

De kan också utföra magsköljning eller magpumpning. Det är en saneringsprocess genom att tömma din hunds mage.

Sedan går veterinären vidare till den viktigaste delen av behandlingen: intravenös vätskebehandling. Det spolar ut gifterna ur din hunds kropp.

Detta stöder också hans njurar om akut njursvikt skulle inträffa. Din hunds blodkemi och njurenzymnivåer kommer att övervakas i 72 timmar.

Hur man förhindrar druvförgiftning hos hundar?

hur man förhindrar druvtoxicitet hos hundarDruvtoxicitet hos hundar kan vara besvärande för hundägare. Skydda din hund från oavsiktlig intag av denna frukt genom att följa dessa användbara tips:

 • Förvara vindruvor och russin i behållare som är utom räckhåll för din hund. Detta hindrar honom från att trampa på den med tassarna.
 • Informera dina barn. Se till att de förstår att ge vindruvor eller russin kan skada din hund. Lär dem att inte lämna druvor på golvet eller någonstans som din hund kan nå.
 • Ge aldrig efter för hans valpögon. Om du äter vindruvor eller russin, dela dem inte med honom, även om det kan vara väldigt lockande.
 • Att göra detta kommer att spara dig och din hund en hel del problem i framtiden.
 • Undvik att ge människor mat. Dessa kan innehålla vindruvor eller russin och din hund kan omedvetet få i sig dem.
 • Överväg att ge din hund alternativa frukter. Ananas, vattenmelon, jordgubbar, blåbär, äpplen och bananer är några av de säkra och hälsosamma alternativen. Rådfråga veterinären innan du introducerar någon ny frukt i din hunds diet.
Se även  Kan hundar äta basilika?