Kan hundar dricka öl?

Kan hundar dricka öl? Det korta svaret är nej. Öltillverkning använder vissa ingredienser som är mycket giftiga för hundar, såsom etanol. Förtäring av denna alkoholhaltiga dryck kan leda till en dödlig situation.

Upptäck de livshotande problem som kan uppstå om din hund dricker öl.

2 dödliga ingredienser i Beer to Dogs

kan hundar dricka öl 7Är öl dåligt för hundar? Ja. Öl består huvudsakligen av farliga ingredienser för hundar, vilket gör det dåligt för dem. Att ta denna alkoholhaltiga dryck kan leda till livshotande konsekvenser eftersom den innehåller:

1. Etanol

Vi stöter ofta på frågan ”Kan hundar dricka alkohol?” Svaret är ett stort nej. Sprit, inklusive öl, innehåller en färglös och berusande vätska som kallas etanol.

Hundars magar kan inte metabolisera denna förening, till skillnad från människor. Vid förtäring kan det leda till alkoholförgiftning eller berusning.

Mängden etanol som förbrukas avgör om toxicitet uppstår. Enligt en studie, är den orala dödliga dosen av denna förening för hundar 5,5 till 7,9 g/kg 100 % etanol. En milliliter etanol är lika med 0,789 g.

Observera att varje typ av alkoholhaltig dryck innehåller olika koncentrationer av etanol. Hantverksöl, vin och sprit tillhör det högre segmentet.

De är mycket sannolikt att orsaka allvarlig alkoholförgiftning hos hundar jämfört med lättöl, som har en lägre etanolhalt.

2. Humle

kan hundar dricka öl 3Humle är en grundingrediens i ölbryggning, tillsammans med spannmål, jäst och vatten. ASPCA har varnat hundägare som tycker om hemmabryggning om växtens toxicitet för hundar.

Förtäring kan leda till farliga biverkningar, såsom en onormal ökning av kroppstemperaturen. I värsta fall kan irreversibla njurskador uppstå.

Experter har också funnit att vissa sorter är mer mottagliga för humleförgiftning än andra. Bland vilka:

 • Akita
 • Alaskan Malamute
 • Border collie
 • chow chow
 • Doberman
 • Engelsk Springer Spaniel
 • golden retriever
 • Vinthund
 • labrador retriever
 • pekare
 • Sankt Bernard
 • Samojed
 • Siberian husky
Se även  Kan hundar äta drakfrukt?

Som med etanol kan antalet humle i öl variera. IPA och dubbel IPA innehåller i allmänhet mer humle än andra typer av öl, som pale ale.

Alkoholfritt öl kontra öl för hundar

kan hundar dricka öl 3Kan hundar dricka alkoholfritt öl? Alkoholfritt öl eller alkoholfritt öl är också förbjudet för hundar. Oftast innehåller denna typ av öl spårmängder av alkohol, runt 0,5 %.

Mängden kanske inte verkar så mycket, men det kan fortfarande potentiellt orsaka toxicitet hos hundar, särskilt mindre raser.

Ett säkrare och bättre alternativ till alkoholfritt öl är öl för hundar. Denna dryck är speciellt gjord för din pälsiga vän och innehåller därför ingen alkohol och humle.

Öl för hundar görs vanligtvis av nötbuljongblandning och kornmalt. Båda är säkra för hundar. Drycken kan komma med tillsatta näringsämnen som glukosamin och vitamin B, beroende på märke.

Den dödliga mängden öl för hundar

kan hundar dricka öl 8Hur mycket öl kan en hund dricka? Även i små mängder bör du undvika att erbjuda öl till din hund. Att låta honom smaka på det är inte värt de många faror det kan orsaka. Så håll öl uteslutande för egen konsumtion.

”Kommer lite öl att skada min hund?” är en annan fråga som hundägare ofta ställer. Svaret är ja.

Det krävs bara små mängder alkohol för att orsaka berusning och förgiftning hos hundar. Detta gäller särskilt för små raser. Så låt aldrig din hund dricka öl, oavsett anledning.

Symtom på ölförgiftning hos hundar

kan hundar dricka öl 4Kan hundar bli fulla av att dricka öl? Ja. Ölens etanol- och humleinnehåll kan göra hundar fulla. Kliniska tecken på öl- eller alkoholförgiftning hos hundar beror på mängden de konsumerar.

Se även  Kan hundar äta tranbär och craisins?

Tidiga tecken på alkoholförgiftning

 • desorientering
 • Brist på koordination
 • Rastlöshet
 • Ofrivillig urinering och avföring
 • Överdrivet flåsande

Allvarliga tecken på alkoholförgiftning

 • kräkas
 • Diarre
 • Skakningar
 • Ökad hjärtrytm
 • Lågt blodtryck
 • Lågt blodsocker
 • Att attackera

Ölförgiftning eller toxicitetssymptom uppträder vanligtvis inom 30-60 minuter efter intag om det konsumeras på full mage. De är mer benägna att manifestera sig om din hund inte har ätit något.

Många bekymrade pawrents frågar, ”Kan hundar dö av att dricka öl?” Tyvärr Ja. Allvarliga fall av ölförgiftning hos hundar kan leda till döden när vitala organ börjar stängas av.

Så om du misstänker att din hund har druckit öl, kontakta omedelbart Pet Poison Helpline och skicka honom till veterinären omedelbart för undersökning och behandling.

Behandling för ölförgiftning hos hundar

Vad ska du göra om din hund dricker öl? Om du fångar din hund som dricker öl, ta den omedelbart till veterinären. De skulle framkalla kräkningar om de intas inom 40-60 minuter.

Prova aldrig denna metod hemma utan veterinärs hjälp, eftersom det kan få din hund att kvävas av kräksjuka.

Andra behandlingsalternativ för ölförgiftning hos hundar inkluderar stödjande vård. IV-vätskor används för att hålla din hund hydrerad och även för att spola ut alkoholen ur hans system. Alkoholutlösta anfall behandlas med medicin.

Vissa hundar får syre om deras toxicitetssymtom orsakar andningssvårigheter. I vissa fall av allvarlig förgiftning bör valpar ha luftrörsintubation.

Veterinären kan kräva att din hund förlänger sin vistelse på kliniken för vidare behandling och noggrann övervakning.

Hur man förhindrar ölförgiftning hos hundar

kan hundar dricka öl 1Skydda din hund från farorna med öl genom att vidta dessa förebyggande åtgärder:

Se även  Kan hundar äta cashewnötter?

Torka upp spilld öl omedelbart.

Vissa hundägare undrar, ”Kan hundar slicka öl?” Svaret är ett stort nej, eftersom det kan leda till förgiftning. Så om du spiller öl, städa upp det omedelbart för att förhindra att din hund slickar av det.

Förvara alla alkoholhaltiga drycker på en säker plats.

Förvara öl i kylen eller i ett låst skåp för att förhindra att din hund av misstag slår ner den från köksgolvet.

Lämna aldrig din hund utan uppsikt runt öl.

Riskera inte att lämna öl utan uppsikt på bänkskivor eller bord. Även om det bara är en kort tid kan din hund se detta som ett bra tillfälle för en lömsk smak. Släng din öl eller ställ den på en otillgänglig plats innan du åker.

Informera gästerna om att öl är förbjudet för din hund.

Nyfikenhet kan leda till att vissa personer vid sociala sammankomster låter din hund dricka öl. Förebygg detta genom att tala om för dem i förväg att öl är farligt för honom.

För din lurviga väns säkerhet, överväg att sätta honom i ett säkert rum om gästerna blir mycket berusade och glömmer dina råd.