Kan hundar få kanel?

Kan hundar använda kanel? Ja, kanel är säkert för hundar att äta. Den erbjuder flera fördelar för våra hundkamrater, tack vare dess höga näringsvärde. Denna aromatiska krydda ger hundar höga halter av antioxidanter, fibrer, vitamin K, järn och zink.

Även om kanel säkert kan läggas till en hunds diet, finns det saker som hundägare bör vara medvetna om innan de matar kanel till sina husdjur för att förhindra hälsoproblem.

Är kanel bra för hundar?

kan hundar ha kanel - 8Kanel är då och då ett gott tillskott till din hunds mat. Även om den är låg i protein, är den hög i fiber och innehåller spårmängder av andra viktiga näringsämnen. Dessa inkluderar kalcium, järn och kalium, samt antioxidanter som betakaroten, lykopen och lutein.

Hälsofördelarna med kanel för hundar är:

 • Hjälper till att reglera blodsockernivån
 • Förbättrar blodcirkulationen
 • Hjälper till att sänka blodtrycket och kolesterolnivåerna
 • Främjar viktminskning
 • Stimulerar kroppens ämnesomsättning
 • Minskar inflammation och uppblåsthet
 • Förhindrar svampinfektioner
 • Har antiinflammatoriska egenskaper

Är kanel alls dåligt för hundar?

kan hundar ha kanel - 2Kanel är giftfritt och är säkert för hundar att äta, men att mata din hund med kanel innebär också flera hälsorisker som varje hundägare bör vara medveten om.

 • Kanelallergi
  Även om det inte är ett vanligt födoämnesallergen, kan kanel fortfarande orsaka en allergisk reaktion hos hundar, särskilt de med matkänslighet eller intolerans. Strö bara en liten mängd kanel på djurfoder och se efter tecken på en allergisk reaktion, såsom klåda, nässelfeber, diarré, kräkningar och svullnad. Ta din hund till veterinären om den börjar visa något av dessa symtom.

  • Lungirriterande
   Låt inte din hund äta kanelpulver utan att blanda det i sin mat. Annars kan han ha svårt att andas och uppleva kvävning, hosta och allvarlig lungirritation.
 • Magproblem
  Håll ett öga på din hund, särskilt på helgdagar. Se till att han inte kan äta kanelstänger i smyg. Att äta för mycket kan leda till matsmältningsproblem, diarré, kräkningar och snabba hjärtslag.
Se även  Kan hundar äta ärtor?

Farliga sorters kanel

kan hundar ha kanel - 1Ceylonkanel och kassiakanel är de två typerna av kanel som vanligtvis finns tillgängliga i butiker. Låt aldrig din hund få sina tassar på kassiakanel, eftersom den innehåller en naturlig och organisk förening som heter kumarin. Om din hund får i sig denna typ av kanel i stora mängder kan det skada hans lever allvarligt.

Kanel och muskotnöt

Pet Poison Helpline klassificerar kanel och muskotnöt som giftiga för hundar. Kanel blandas ofta med muskotnöt i vissas mat. Medan kanel är säkert för hundar, är muskotnöt det inte. Den innehåller en förening som kallas myristinsyra, som är giftig för hundar.

Om du misstänker att din hund har ätit ett foder som innehåller muskot, se upp för symtom som ökad hjärtfrekvens, desorientering och uttorkning. I svåra fall kan han uppleva högt blodtryck och kramper. Så se till att din fyrbenta vän får omedelbar vård.

Kan hundar äta kanel regelbundet?

kan hundar ha kanel - 3Att ge hundar kanel regelbundet är inte idealiskt. Långvarig användning kan orsaka negativa biverkningar. Så det är tänkt som ett knappt och minimalt tillägg till deras kost.

Rådgör alltid med din veterinär innan du matar din hund med kanel. Kanel är säkert i små mängder, men kan vara skadligt i stora mängder. I allmänhet beror mängden kanel du ger till din hund på hans vikt.

Om din lurviga vän är en liten ras eller leksaksras, räcker det med en liten skvätt (1 platt tesked) kanel på hans mat. För medelstora till stora hundar kan du ge 1 ½ tesked kanelpulver.

Se till att introducera kanel till din lurviga vän gradvis. Hundar har känsliga magar och plötsliga förändringar i deras dagliga måltider kan orsaka matsmältningsproblem.

Se även  Kan hundar äta sparris?

Kan hundar ha kanelsocker?

kan hundar ha kanel - 4Nej, kanelsocker är inte lämpligt för hundar, speciellt hundar med diabetes. Överdriven sockerkonsumtion rekommenderas aldrig för hundar eftersom det leder till flera hälsoproblem, inklusive uppkomsten av diabetes, insulinresistens och fetma.

Kan hundar ha kanelbullar?

kan hundar ha kanel - 5Dela inte kanelbullar och andra bakverk från butiken med din hund, eftersom de ofta innehåller andra ingredienser som kan äventyra hans hälsa. Din lurviga vän kan fortfarande njuta av kanelbullar om de är hemgjorda och inte innehåller några tillsatta ingredienser som kan skada din hund.

Kan hundar få kanel äppelmos?

kan hundar ha kanel - 6Kaneläppelmos är okej för hundar så länge det är ekologiskt och sockerfritt. Undvik kommersiellt producerad kanel äppelmos, eftersom de tenderar att innehålla för mycket socker och konserveringsmedel. Vissa kan till och med innehålla spårmängder av bekämpningsmedel som är skadliga för hundar.

Kan hundar ha kanelstänger?

Nej, kanelstänger är dåligt för hundar. Att tugga det kan orsaka munirritation och magbesvär. Eteriska oljor från kanel bör också hållas borta från din hund av samma skäl.

Kan hundar äta Cinnamon Toast Crunch?

kan hundar ha kanel - 7Cinnamon toast crunch är inte det bästa mellanmålet för hundar. Den innehåller betydande mängder socker och konserveringsmedel. Gå istället för hemgjorda kanelgodis eftersom du har kontroll över ingredienserna du lägger i måltiden.

Är kanel OK för hundar?

kan hundar ha kanelI grund och botten är kanel okej för hundar så länge den ges med måtta. Glöm inte att kolla med din veterinär först om kanel är bra för din hund. När veterinären godkänt, använd Ceylonkanel och inte kassiakanel.

Bakad kanel människomat är också gott, så länge det är hemlagat. Tänk på att undvika skadliga ingredienser som kakaopulver, choklad, muskotnöt, russin och socker.

Se även  Kan hundar äta drakfrukt?

Hemlagad hundgodis med kanel

kan hundar ha kanel - 9Här är en enkel kanelkaka för hundar som du kan göra hemma som din hund säkert kommer att njuta av.

hundkex receptHavregryn Kanel Äppelmos Cookies

Ingredienser

 • 1 kopp ekologisk och sockerfri äppelmos med kanel
 • 2 ägg vispade
 • 2 ½ koppar snabblagad havregryn uppdelad

förfaranden

 1. Värm ugnen till 350F.
 2. Täck en bakplåt med bakplåtspapper.
 3. Placera 2 koppar snabb havre i en mixer. Pulsera tills den fått en mjölig konsistens. Häll i en mixerskål.
 4. Tillsätt återstående 1/2 kopp kanel äppelmos, ägg och snabb havre. Blanda allt tills det är väl blandat.
 5. Lägg formen på bakplåten täckt med bakplåtspapper.
 6. Häll bollar av smet jämnt i formen.
 7. Tryck platt med baksidan av en liten sked.
 8. Sätt in bakplåten i ugnen.
 9. Grädda i 22 till 25 minuter.
 10. Ta bort från ugnen och låt svalna.
 11. Servera den till din lurviga följeslagare.
 12. Lägg resterna i en Ziploc-påse eller lufttät behållare och förvara i kylen.