Kan kaniner frysa ihjäl?

Vilda kaniner tål olika temperaturer runt om i världen. Tvärtom är det en utmaning för kaniner att utstå hårda vintrar och somrar.

De är mycket känsliga varelser och kräver intensivvård så att de kan leva ett långt och lyckligt liv.

Huskaniner är känsliga för kyla och måste hållas vid en idealisk temperatur så att de kan tillbringa sina dagar bekvämt.

Låt oss ta en titt på vad som händer när en kanin lämnas i kalla temperaturer som den inte tål och vad du kan göra för att se till att din kanin är säker över vintern.

Kan kaniner frysa ihjäl?

Ja, din kanin kan faktiskt frysa ihjäl. Faktum är att det kan dö på flera sätt, såsom hypotermi, frostskador och andra sjukdomar och tillstånd som är förknippade med förkylning.

Folk hävdar att vilda kaniner kan motstå minusgrader i vilda djurlivsmiljöer. Därför kan även huskaniner överleva kylan med sina instinkter.

Det är dock inte sant.

För det första har antalet vilda kaniner som dör på vintern utan tvekan minskat, men det beror på att de med tiden anpassat sig till vädret i deras område.

För det andra lever vilda kaniner tillsammans i stort antal så att de kan komma nära varandra och gosa för att hålla varandra varma.

Tvärtom hålls husdjurskaniner i djuraffärer eller hus där temperaturen vanligtvis är hög. Så de är vana vid mysiga och varma miljöer.

Av denna anledning kan det vara en utmaning för dem att vänja sig vid kylan.

Dessutom har de flesta kaniner inte sällskap, vilket gör att de inte kan skydda sig när de är kalla.

Därför rekommenderas det att du håller ihop några kaniner istället för bara en kanin. Det håller nerverna lugna och hjälper dem att snabbare anpassa sig till nya miljöer.

Det är också viktigt att komma ihåg att varje kaninart har olika päls och idétemperaturen kan också skilja sig åt.

Som en tumregel, håll din kanin vid 60°F, vilket är helt perfekt för dem att bekvämt klara av sin dag.

Vilken är den lägsta temperaturen som kaniner kan överleva i?

Kaniner kan överleva i kylan. De tål temperaturer ner till -2°C (30 grader Fahrenheit). Även när det nästan är minusgrader, kommer de att klara sig om de har en välisolerad coop.

Se även  Vad ska man göra om kaninöronen är kalla?

Det är lätt att verifiera genom att ta en termometeravläsning, som bör vara mellan 101 och 103 grader Fahrenheit (38-39,5 °C).

Kan du ha din kanin ute på vintern?

Även om det är bättre att hålla din kanin inomhus, har vissa människor helt enkelt inte utrymme. I det här fallet kan du hålla din kanin ute även på vintern.

Det är dock viktigt att notera att huset ska vara varmt och tillräckligt täckt för att möjliggöra ventilation och även för att skydda mot den kalla, starka vinden.

En temperatur på 55° till 77° F är idealisk för din husdjurskanin. Allt högre eller lägre kommer att vara en utmaning för ditt husdjur att överleva.

Det är viktigt att säkerställa att utomhustemperaturen inte sjunker under 4 ° F. Dessutom bör de inte lämnas ensamma och bör hållas torra till varje pris.

Ibland måste man också ha dessa samtal själv. Om det inte blir för kallt i ditt område på natten kan du lämna hyddan utanför.

Om inte, kan temperaturen i ditt område sjunka till minusgrader, så det är bäst att hålla din kanin inomhus.

Hur kan du förhindra att din kanin fryser ihjäl?

Om temperaturen i ditt område ofta sjunker under fryspunkten är det bättre att vidta säkerhetsåtgärder för att säkerställa att din husdjurskanin håller sig varm under den hårda vintern.

Husdjursföräldrar vars kaniner har dött av kalla temperaturer kunde ha räddat sitt husdjur om de hade vidtagit lämpliga åtgärder i tid.

Så här kan du göra för att se till att din kanin inte fryser ihjäl:

Förbered dig på vädret innan vintern kommer

Det är smart att förbereda sig i god tid innan säsongen drar igång. Det ger dig tillräckligt med tid för att se till att du har vidtagit alla nödvändiga åtgärder för att skydda din lilla kanin.

Om du bara har en husdjurskanin, överväg att skaffa en vän till den över vintern så att de har tillräckligt med tid att binda sig och förbereda sig för vintern så att de kan gosa och hålla varandra varma.

Dessutom, om du måste hålla din kanin utomhus, gör det innan säsongen börjar. Detta ger kaninerna den tid de behöver för att naturligt förbereda sig för kallare nätter när deras päls tjocknar.

Se även  9 myter om en hälsosam kanindiet

Senare, när vintern är över, börjar de fälla den extra pälsen för att anpassa sig till en varmare temperatur.

Förbereder buren eller buren

Oavsett om du håller din husdjurskanin utomhus eller inomhus är det nödvändigt att underhålla deras inhägnad efter vädret.

Det är viktigt att se till att du placerar buren eller buren på en plats som är skyddad från den starka kalla vinden.

Eftersom en bur är öppen på alla sidor måste du ge ett bra skydd så att kaninen inte fryser. Många föredrar en takform för att ge skydd.

Du behöver också täckning från sidan för att hålla din kanin varm och mysig.

Trähyddor ger tillräckligt skydd, men behöver fortfarande förberedas för att säkerställa ventilation och skydd mot hårda vindar.

Det är viktigt att ge skydd under vinterstormar eller kraftiga vindar om din hydda ska placeras utomhus. Du kan täcka den främre eller stora öppningarna av buret med en stor duk.

Den ska vara tillräckligt tung för att skydda de små kaninerna inuti. Du måste också se till att den är bunden eller instoppad ordentligt och inte blåser upp under vindens tryck.

Du måste också se till att det finns plats för ventilation och att kaninerna inte kvävs av brist på det.

Håll din kanin torr

På vintern måste du hålla din kanin torr. Deras tjocka päls kan hålla dem varma i kalla temperaturer, men kaniner har svårt att hålla sig varma när vatten kommer på huden.

Tyvärr är det ganska vanligt att kaniner välter sin vattenskål och blir blöta. Du kan knyta eller fästa vattenskålen i buren för att hålla den stabil.

En annan sak du kan försöka förhindra att din kanin blir blöt från vattenskålen är att hålla den från golvet och inte fylla den till brädden.

Detta kommer att förhindra att pölar på golvet så att din kanin blir blöt.

Vissa burar kommer med en bottenbricka som håller avfall och eventuella vätskerester borta från kaninerna. En sådan bur hjälper din kanin att hålla sig säker från alla typer av sjukdomar som bakterierna i avföringen kan orsaka.

Dessutom förhindrar det att din kanin blir blöt, eftersom utspillt vatten hamnar direkt på brickan genom trådbotten.

Sängkläder och häckning

Sängkläderna du ger din kanin att häcka i är ett utmärkt sätt för ditt husdjur att hålla sig varm. Holklådan ska vara tillräckligt stor för att kaninen ska sitta bekvämt.

Se även  Attraherar husdjurskaniner möss/råttor?

De ska också ha tillräckligt med utrymme att vända sig lätt och ska även ha utrymme att ta sig in och ut utan problem.

Syftet med holken är dock att ge värme till ditt husdjur. Den ska inte vara större än själva kaninen. Annars kommer kall luft fortfarande att nå kaninen.

Du kan använda spån, halm eller hö för att hålla ditt husdjur varmt i deras personliga myshörna. Detta utrymme kommer att göra det lättare för kaninen att sova bekvämt under kalla nätter.

Lämna inte din kanin ensam

Det är viktigt att hålla ett öga på din kanin under kalla temperaturer för att säkerställa deras säkerhet.

Ibland kan du fånga deras gömställe som har lossnat eller spillt vatten i buren, vilket gör att ditt husdjur blir en kanin.

Därför kan du kanske hjälpa ditt husdjur om du fångar dem innan deras tillstånd förvärras. Hypotermi är en vanlig sjukdom hos kaniner på vintern.

Om din kanin är slö, inte äter som vanligt, har öron, näsa eller tassar som känns kalla och andas svårt, kan han lida av hypotermi.

Husdjurskaniner kan dö ganska snabbt och bokstavligen frysa ihjäl om de blir hypotermiska om försiktighetsåtgärder inte vidtas för säsongen.

Det handlar om

Alla djur behöver skydd mot hårda vintertemperaturer. Om du vidtar rätt förebyggande åtgärder för din kanin kommer den att ta sig igenom säsongen bekvämt.

Sjukdomar orsakade av kalla vindar kan vara ganska allvarliga. Det är därför det är viktigt att förbereda sig innan vintern kommer för att skydda din husdjurskanin.

Det är viktigt att övervaka ditt husdjur under vintersäsongen så att du vet om något är fel och kan vidta omedelbara åtgärder.

Detta kan orsaka obehag, men detta lilla förebyggande kan hjälpa till att rädda ditt husdjurs liv.

Andra artiklar som du kanske också gillar:

  • Vad behöver kaniner i sin bur?
  • Kan kaniner överleva i kallt väder?
  • Hur får vilda kaniner vatten på vintern?
  • 7 enkla sätt att hålla kaninburen sval på sommaren
  • Kan tamkaniner överleva i naturen?
  • 6 sätt att förhindra att kaninens vatten fryser
  • Behöver kaniner en värmelampa?