Kan man introducera en kaninunge för en äldre kanin?

När jag var nio år gammal hade jag ett par jätte flamländska kaniner. De parade sig och dovan födde en häpnadsväckande stor kull med 17 stora kaniner.

Tyvärr dog mamman kanin några dagar senare. Jag fick panik. Mina föräldrar hade gått till jobbet tidigt. Utan att veta vad jag skulle göra mer gav jag de små kaninerna mjölk från snabbköpet från en flaska.

Jag burade nio av kaninerna med min Florida White hane för att hålla dem varma hela dagen, och åtta med en annan flamsk jättehona.

Jag hade ingen kaninkörning, en plats där mina kaniner kunde leka tryggt utanför sin bur när jag inte var hemma.

När jag kom hem från skolan den dagen var alla mina sjutton kaniner döda.

Det är inte svårt att introducera en ung, avvandad kanin till en äldre kanin. Det är till och med möjligt att övertala en kaninmamma att adoptera en annan kanins kit för fosterhem. Men det finns några saker som jag inte visste när jag var nio år gammal som är avgörande för ett framgångsrikt nytt kaninförhållande.

Presentera babykaniner till äldre kaniner – snabbguide

Som vi kommer att förklara mer i detalj senare i den här artikeln är det alltid viktigt att gå långsamt fram när man introducerar en kaninunge för en vuxen.

Dessutom fungerar vissa kombinationer bättre än andra.

 • Den perfekta matchningen är en yngre kastrerad hankanin som är inhyst med en äldre kastrerad honkanin.
 • Äldre kastrerade hanar kan också komma överens med yngre kastrerade honor.
 • En sexuellt intakt hona kan bli väldigt territoriell mot en yngre kastrerad hane.
 • En sexuellt intakt hane kommer att försöka para sig med varannan kanin i sin bur.
 • Två kastrerade hanar i samma bur kan vanligtvis lära sig att komma överens med varandra.
 • Två sexuellt intakta hanar i samma bur kommer nästan alltid att slåss.
 • Två sexuellt intakta honor delar upp sitt territorium.
 • En reproduktivt aktiv hona med en reproduktivt aktiv hane kommer att vara ständigt gravid. Honkaniner kan bli gravida även när de ammar sina barn. Paret kommer dock att vara sammankopplade och vänliga.
 • Om du håller flera kaniner i samma bur är det bäst att alla är ungefär lika gamla. Tänk på att syskon kan para sig och överföra recessiva egenskaper till sin avkomma.

Fosterhem för kaninungar

Om du föder upp kaniner är det alltid bäst att föda upp två kaniner åt gången så att en finns tillgänglig för att amma bebisar vid behov.

Kaninungar behöver fosterhem när de förlorar sin mamma.

De kräver vård när mamman kanin inte kan producera tillräckligt med mjölk för att hålla sina barn matade. Fostervård kan hålla kattungarna vid liv tillräckligt länge för att börja äta fast föda.

Här är vad du behöver veta om hur mammakaniner ammar sina bebisar:

 • Kaninhonor kanske inte börjar producera mjölk förrän 48 timmar efter förlossningen.
 • Mamma kaniner matar vanligtvis sina kattungar sent på natten.
 • Du kan se om en nyfödd kanin har ammats genom att känna på magen. En kaninunge som har haft möjlighet att dricka mjölk kommer att utveckla en stor mage.

Du måste ha babykaninerna på rätt plats vid rätt tidpunkt. Det innebär att gå upp tidigt för att se mamman kanin mata sina ungar.

Se även  Kan man använda kattsand till kaniner? Säkra och osäkra alternativ!

Låt mamman kanin ta hand om sina egna kaniner först.

Placera dovan i sin holk och placera lådan på en stadig yta.

Placera sedan de föräldralösa kattungarna bredvid mamman kanin. Täck kaninen och asken med en handduk så att hon inte ser vilka kattungar som ammar.

Kom tillbaka om 15 minuter för att se till att fosterkattungarna har haft en chans att amma.

Om fosterkaninerna ser skrumpna och kalla ut har de inte matat. Ta bort mamman kanin från holken i två timmar.

Försök sedan igen och placera bara de outfodrade kaninerna i lådan. Om detta inte fungerar måste du hitta en annan fostermamma, handmata kaninungarna eller söka hjälp från ditt lokala djurhem.

Observera att kaninungar endast behöver ammas en gång var 24:e timme.

Introduktion av avvanda kaniner till äldre kaniner för samlevnad

Det är roligt att se bundna kaniner tillbringa tid tillsammans. De spelar tillsammans. De tar en tupplur tillsammans. De tar hand om varandra.

De bästa matcherna är vuxna av motsatt kön. Det är lättare att introducera kaniner i ungefär samma ålder.

Men det betyder inte att kaninungar inte kan ha en fantastisk upplevelse när de introduceras till äldre kaniner, bara att du måste vidta ytterligare åtgärder för att introducera dem.

Babykaninen måste avvänjas

Kaniner som fortfarande är beroende av modersmjölk är för unga för att introduceras till äldre burkamrater.

Vänta tills kaninungen är minst åtta veckor gammal. Håll kaninungar i din vård i sitt eget varma bo när du inte placerar dem hos sin fostermamma för att matas.

Den äldre kaninen måste kastreras eller kastreras

Reproduktivt intakta honkaniner är extremt territoriella när de är brunstiga – och de är brunstiga hela tiden när de inte är dräktiga.

Honor försvarar instinktivt sitt utrymme i en bur eller ko för att ge sina bebisar boplats, särskilt mot andra reproduktivt intakta honor.

Hankaniner som inte kastrerats kan puckel nästan vad som helst.

Det kan vara en kaninhona, en kaninhane, en kaninunge, möblerna eller ditt ben. De kan skada kaninungar om de försöker klättra på dem.

Två reproduktivt intakta hanar kommer att slåss om dominans i en liten bur. Du behöver minst 45 kvadratfot, 5 gånger 9 fot golvyta (cirka 4 kvadratmeter) för två odöderade hanar.

Men det är bäst att bara låta dina kaniner bli ”fixade”. Hanar kan kastreras vid tre månaders ålder, honor vid fyra månader.

Introducera dina kaniner till neutralt territorium

Att bara sätta en kanin i en bur med en ny burkamrat är ett recept på katastrof. Den äldre, mer kraftfulla kaninen kan bita, klia och jaga den yngre kaninen tills den är utmattad och undergiven. Skador och dödsfall kan hända.

Placera istället de två kaninerna i burar bredvid varandra i några dagar. (Kom ihåg att ge varje kanin separat lektid utanför buren varje dag.)

Låt dem se varandra. Låt dem lukta på varandra. Om dina kaniner har leksaker, placera en kanins leksak i den andra kaninens bur så att de kan få en trevlig upplevelse av den andra kaninens doft.

Ge dina kaniner minst 48 timmar och gärna en vecka för att vänja sig vid varandra.

Placera båda kaninerna i ett stort, rymningsfritt område

Nästa steg är att låta båda kaninerna leka i samma rum samtidigt.

Se även  Tycker kaniner om att bli jagade?

Placera båda kaninerna i ett område där de kan kommunicera med varandra, men de kan också springa ifrån varandra om de är rädda.

En lekplats med en kanintunnel eller skydd inomhus är idealiskt. Du vill inte att dina kaniner ska ha möjlighet att springa av din egendom. Det kan ta mycket ansträngning att få tillbaka dem.

En del jagande är att vänta. Vanligtvis kommer den vuxne att jaga barnet. Se till att barnet inte skadas.

Efter några timmars övervakad lek, placera kaninerna tillbaka i sina separata burar eller hyddor. Upprepa delad speltid i ungefär en vecka.

Få dina kaniner att känna sig hemma

Om allt går bra under dessa två veckor kan du prova att placera båda kaninerna i samma bur.

Helst skulle denna bur vara ny för båda kaninerna. Det gör det neutralt territorium. Ingen av kaninerna kommer att betrakta någon del av en ny bur som ”min”. Ge de två kaninerna nya matskålar och nya leksaker.

Övervaka under de kommande två till tre dagarna hur bra dina kaniner kommer överens i sin bur eller på sidan.

När de väl börjar pyssla med varandra kan du anta att de har ett band. Men om dina kaniner slåss, ta bort den lilla killen för att hålla den säker.

Övervakning av beteende och interaktion

När man introducerar en kaninunge för en äldre kanin är det viktigt att noggrant övervaka deras beteende och interaktioner för att säkerställa en framgångsrik bindningsupplevelse.

Om du gör det rätt kan kaniner vara bra följeslagare för varandra.

Men de kan också uppvisa territoriellt beteende eller aggression, vilket kan leda till slagsmål.

Genom att förstå kaninens kroppsspråk och ta itu med eventuella tecken på aggression eller dominans kan du skapa en säkrare miljö för dina lurviga vänner.

Förstå kanin kroppsspråk

Kaninernas kroppsspråk är en viktig aspekt av att övervaka deras interaktion när de introducerar en kaninunge till en äldre kanin.

Kontrollera om det finns tecken som indikerar varje kanins känslor mot varandra. Vänligt beteende kan inkludera grooming, sniffning eller försiktigt nudging.

Å andra sidan, om en kanin plattar sina öron mot huvudet, gör utfall eller morrar, är detta tecken på aggression eller rädsla.

Utöver kroppsspråk, var uppmärksam på subtila förändringar i deras beteende.

Till exempel kan överdriven repa, stöta med bakbenen eller försöka fly också tyda på obehag.

Att tackla aggression och dominans

När man introducerar kaniner är det viktigt att ta itu med eventuella problem med aggression eller dominans så tidigt som möjligt.

Kastrering och kastrering är grundläggande steg som hjälper till att minska hormoninducerad aggression och territoriella tendenser mellan kaniner.

Se till att båda kaninerna är säkrade innan du börjar bindningsprocessen.

Om du märker några tecken på aggression eller dominans, som att longera, jaga eller bita, är det viktigt att ingripa omedelbart.

Du kan separera kaninerna med en barriär eller genom att använda en distraktionsmetod, som att spraya vatten på dem på avstånd.

Minska sedan deras interaktioner ett tag innan du försöker återinföra dem under noggrann övervakning.

Det är viktigt att komma ihåg att tålamod är nyckeln när man knyter kaniner.

Genom att noga övervaka deras beteende och vidta nödvändiga åtgärder för att ta itu med aggression eller dominans, kan du säkerställa en säker och bekväm miljö för dina kaninkamrater.

Se även  Vad fick din söta kanin att plötsligt bli elak?

Identifiera varningsskyltar

En viktig aspekt för att undvika konflikter är att känna igen varningssignaler innan situationen eskalerar.

Några vanliga varningstecken på att dina kaniner känner sig irriterade eller fientliga inkluderar:

 • Smuttar: En kanin kan nappa eller nappa i en annan kanin för att uttrycka frustration eller hävda dominans.
 • Jagar: Om en kanin upprepade gånger jagar en annan kanin kan det tyda på frustration eller ett försök att få dominans.
 • Morrande eller bankande: Kaniner kan visa aggression genom att morra, väsande eller slå med fötterna som varning.

Genom att vara medveten om dessa tecken och ingripa innan en konflikt eskalerar kan du hjälpa till att förhindra en direkt attack och säkerställa säkerheten för båda kaninerna.

Vanliga frågor om att introducera kaniner

Finns det en ålder då kaniner är för unga för att placeras med äldre kaniner?

A. Kaniner som är vana vid varandra innan den yngre kaninen når puberteten kommer ofta att slåss när den yngre kaninen blir reproduktivt aktiv.

Den äldre kaninen kanske inte känner igen den yngre kaninens doft efter att den gått igenom puberteten, och den yngre kaninen kommer att bli mer aggressiv.

Är vissa kaninraser lättare att hålla ihop än andra?

Harlequins, Himalayas, Holland Lops, Lionheads, Mini Rexes och Standard Chinchillas är lättsamma raser som fungerar bra med andra.

Av dessa raser kommer Standard Chinchilla-kaniner att vara de mest avslappnade runt både människor och andra kaniner.

Hur många kaniner kan jag hålla ihop?

I naturen lever kaniner i grupper om 10 till 15, med en dominerande hane.

Du kan följa instruktionerna i den här artikeln för att introducera nya kaniner till större grupper, men kom ihåg att honor kan förbli fertila i 10 dagar till 2 veckor efter att de har steriliserats, och hanar kan fortsätta att fortplanta sig i 2 eller 3 veckor efter att de har blivit steriliserade. steriliserad, steriliserad. har kastrerats.

Vilka är de potentiella farorna med att para vuxna och babykaniner?

Att para ihop vuxna kaniner och kaninungar utan ordentlig bindning kan leda till aggressivt beteende, skador eller till och med slåss till döden.

Vuxna kaniner kan bli territoriella och se den unga kaninen som ett hot. Det är viktigt att följa de korrekta anslutningsstegen och noggrant övervaka deras interaktioner för att undvika potentiella faror.

Kan två kaniner dela en kattlåda?

Kaniner som känner sig bekväma nog att ansa varandra kommer att dela samma sak stor kattlåda.

Det är oftast bättre att ge dina kaniner den största kattlådan du har plats för.

Låt dina kaniner använda samma kattlåda de första tre till fyra veckorna du har dem tillsammans.

Jag vill föda upp en fosterkanin. Var kan jag hitta en kaninunge att adoptera?

Djurfinnarede Adoptera en kanin tjänst av House Rabbit Society, och Adoptera en kanin placerar vanligtvis vuxna kaniner.

Om du är intresserad av en ung kanin, vänligen maila [email protected] (Kontakt – Vicky Anderholt) för att fråga Adopt a Rabbit om yngre kaniner som behöver vård.

Andra artiklar som du kanske också gillar:

 • Hur känner man igen könet på en kanin?