Kan sällskapsgrisar komma överens med hundar?

Om du är intresserad av att skaffa en gris som husdjur men redan har andra husdjur i ditt hem är det naturligt att undra om en gris skulle komma överens med din hund.

Så kan grisar komma överens med hundar? Grisar kommer normalt inte överens med hundar på grund av deras natur. Hundar är naturliga rovdjur och grisar är bytesdjur av naturen. Detta gör det till en utmaning att ha båda under samma tak, speciellt utan tillsyn.

Precis som två personer med motstridiga personligheter kan ha svårt att komma överens, kan det vara en orsak till kaos att ha både en gris och en hund i huset.

Därför är det viktigt att förstå naturen hos varje husdjur för att förbereda dig på potentiella faror.

Naturligtvis kan rutinerade djurägare känna att deras erfarenheter har förberett dem för riskerna. Ändå, här är en översikt över hur bra grisar interagerar med andra djur och människor så att du är bättre förberedd att fatta ett slutgiltigt beslut.

Sätt ihop grisar och hundar

Grisar och hundar är lika på så många sätt. De är båda intelligenta och kan båda vara lekfulla. De älskar sina mänskliga ägare, speciellt om deras ägare behandlar dem väl.

De är också båda mycket intelligenta, även om studier visar att grisar faktiskt är intelligentare än en människas bästa vän.

Men trots sina likheter har de också en hel del skillnader. Till exempel är hundar naturliga rovdjur. Det gör att de i rätt situation kan vara aggressiva, oavsett ras. Å andra sidan jagas grisar ofta.

Denna dynamik kan ge dig en ganska tydlig bild av vad de potentiella farorna är.

Grisar springer runt, leker och de kan skrika som om det inte finns någon morgondag. Hundar kan vara lika lekfulla och roliga. Men problemet är att när någon annan är runt dem blir de arga. Även de mest väluppfostrade hundarna kan ta slut på tålamod när en gris är i närheten.

Se även  Varför gräver grisar?

Så om du känner att du inte kommer att vara i närheten för att övervaka för det mesta, eller om du inte kan skydda grisen på en plats som är otillgänglig för dina hundar, fundera på vilket husdjur du hellre vill ha framför det andra. Det är inte nytt för en hund att plötsligt attackera en gris, så extra försiktighet bör iakttas om du vill fortsätta tanken på att hålla båda husdjuren.

Förstå gris temperament

Olika grisraser har olika temperament. Vanligtvis är det dock de mindre grisraserna som hålls som husdjur. Det betyder att du kan bli njutbar av temperament.

Grisar som sociala, intelligenta, nyfikna varelser

Grisar är väldigt sociala varelser, så de kan vara väldigt söta och roliga att vara runt. De är lekfulla så förvänta dig att de uppskattar leksaker och pussel som håller dem underhållna.

De är också mycket intelligenta så förvänta dig att de längtar efter lite mental stimulans.

På grund av sin personlighet är grisar de perfekta husdjuren för träning. Du kan lära dem grunderna, som att veta hur man sitter, stannar eller kryper, eller så kan du lära dem något lite roligare, som att dansa eller skaka någons hand.

De är också lätta att potträna, så det är ett stort plus. Faktum är att det ofta är lättare att lära en gris att använda en kattlåda än en katt.

Även om grisar i allmänhet är godmodiga bör du förhindra att de blir uttråkade. När grisar blir uttråkade kan de lätt bli destruktiva.

Grisar är naturliga födosökare, så förvänta dig att de vill gräva upp saker och tugga på slumpmässiga saker de ser när de inte är upptagna.

Det fina med att underhålla grisar är att det finns så många sätt att få dem tillbaka till sina naturliga födosöksinstinkter utan att de blir destruktiva.

Se även  Hur gammal ska en gris vara för att föda upp?

Hitta aktiviteter som passar en gris födosöksnatur i den här artikeln.

Grisar i brunst och under brunstcykeln

En säsong i en gris liv när du kan se mindre än attraktivt beteende och temperament är när det börjar gå i brunst. Detta inträffar vanligtvis runt grisens 3:e till 5:e månad, beroende på ras.

När grisar är brunstiga och sexuellt aktiva går all träning ut genom fönstret.

Hangrisar blir mycket illaluktande på grund av vissa sekret från deras penisar, som de lämnar överallt. De kommer också att bli ganska aggressiva och kommer att kasta sig över allt de ser.

När det gäller hongrisarna kan de också sura eller bli aggressiva. Dessutom glömmer de att använda kattlådan och kissa var de vill.

Både han- och hongrisar blir väldigt territoriella när de är brunstiga.

Det som är bra är att du kan få din gris kastrerad (för hangrisar) eller steriliserad (för hongrisar) innan de förvandlas till dessa ouppfostrade varelser. Inte bara kommer du att bevara din gris söta sinne när de är ”fixerade” (en term som används för kastrerade och kastrerade grisar), du kommer också att rädda dem från ett antal möjliga sjukdomar och tillstånd relaterade till deras reproduktionssystem.

Grisar i förhållande till människor och andra djur

Eftersom grisar är lekfulla och söta kommer de med största sannolikhet att komma överens med andra djur som är lugna och lika söta.

Till exempel är katter generellt tysta och bara älskar att gosa. Därför kommer grisar och katter i allmänhet bra överens.

Om du har annan boskap, som getter eller nötkreatur, kommer grisar normalt sett att trivas bra. Fåren kan vara något känsligare för en gris lekfullhet, men de skulle ändå välja att lämna grisarna ifred för det mesta.

Det skulle också vara intressant att förstå hur grisar förhåller sig till människor, särskilt korta människor.

Grisar är utmärkta husdjur, särskilt för människor som är milda, milda och milda. Grisar gillar inte att bli skrekade eller tilltalade på ett strängt sätt. De älskar att få komplimanger eller få höra att de gjorde ett bra jobb.

Se även  Leker grisar?

Att blanda barn och grisar kan vara ett helt nytt bollspel.

Särskilt när det kommer till mindre barn som ännu inte har kontroll över sina handlingar och temperament kan grisar bli obekväma och aggressiva. Föräldrar bör övervaka sina barn hela tiden och bör hålla barnet borta från grisen om grisen visar tecken på aggression.

Grisar är idealiska om du har större barn, eller om du har möjlighet att hålla dina barn borta från din husdjursgris.

Relaterade frågor

Är grisar farliga husdjur?

Grisar är inte alls farliga om de inte är rätt utbildade och inte får den vård de behöver. I allmänhet är grisar vänliga och sociala. Men när grisar blir uttråkade kan de så småningom bli aggressiva och destruktiva. Det fina med grisar är att man kan träna dem från en ung ålder. De är också lätta att roade av leksaker och pussel så detta bör hålla dem sysselsatta och förhindra att de blir uttråkade.

Kan grisar och katter leva tillsammans?

Grisar och katter är perfekta följeslagare i hemmet eftersom deras personligheter och temperament kompletterar varandra. Katter älskar att gosa och mysa, något som grisar också älskar. I händelse av att de inte blir goskompisar, skulle de i allmänhet hålla sig borta från varandra och fortfarande ha en allmänt fridfull relation.

Måste grisar para ihop sig?

Grisar blir lätt ensamma så ett par skulle vara perfekt. Det går dock bra att skaffa bara en gris om du vet att din gris inte kommer att känna sig ensam hemma, till exempel om du har ett annat husdjur som han kommer överens med, eller om du är där för att hålla honom sällskap hela tiden.