Krav för husdjursgrisar

Husdjursgrisar lockade framgångsrikt människor med sin charm och lämnade så småningom det mörka stigmat som förknippas med grisar bakom sig.

Vilka är kraven för husdjursgrisar? Som husdjur kräver grisar juridiska dokument innan de kan ägas. En ägare måste registrera sig som grisägare och gå igenom processen. Nästa krav är en bra miljö att leva i och en balanserad kost för att ge alla de näringsämnen de behöver och förebygga fetma.

Husdjursgrisar behöver också vaccination och årliga medicinska kontroller för att hålla sig friska. Sterilisering och kastrering rekommenderas också. Slutligen, grisar som husdjur behöver kärlek och hängivenhet.

För att förebygga och kontrollera ett eventuellt sjukdomsutbrott måste tamsvin av alla raser registreras och identifieras

Det är därför juridisk dokumentation listas som ett av de viktigaste kraven för en husdjursgris. Det är för allas säkerhet.

Det finns ett juridiskt förfarande och du kan besöka vår artikel om att få tillstånd för din gris. Att äga och ta hand om en gris kommer med ett stort ansvar.

Om du menar allvar med att hålla en gris som husdjur måste du ta hänsyn till många faktorer, deras behov och kostnaden. Förutom att vara mentalt förberedd behöver du också vara ekonomiskt förberedd!

Nu när kraven är listade kan vi fråga oss varför några av dem är viktiga.

VAD GÖR KRAVENA VIKTIGA

Registrera din husdjursgris

Som nämnts ovan är anledningen till att denna lag infördes var för att förebygga sjukdomar.

Att registrera en gris som husdjur har också en rad fördelar som en ägare säkert kan dra nytta av. Det är utan tvekan värt det.

En registrerad husdjursgris kommer att övervakas av ditt lokala djurhälsokontor och kommer att vara säker på att vidta åtgärder så snart de upptäcker att ett husdjur är smittat.

En annan fördel är att när en sällskapsgris går vilse eller försvinner, kommer dina dokument och ”identifikationsmärket” att göra det lättare att hitta och göra anspråk på ditt husdjur.

Detta är en stor säkerhetsfunktion och förhindrar att människor utsätts för farliga sjukdomar. De kommer att förhindra att sjukdomen sprider sig och infekterar andra djur också.

Tidigare har det varit fruktansvärda virusutbrott på grund av smittsamma sjukdomar som överförts från en gris till en människa. Dessa sjukdomar är ”Zoolist”sjukdomar.

Två ökända virus blev virala efter att ha infekterat en stor population av ovetande människor runt om i världen.

svininfluensavirus (H1N1-virus) – Detta virus är dödligt för alla åldrar. Det kan se ut som en typisk feber, men när den väl blir dålig kan den vara dödlig till döden.

Fot och munsjukdom –Orsakar svår feber, inflammation, aptitlöshet, ont i halsen, depression och smärta i tungan eller tandköttet, röda utslag på handflatorna och fotsulorna och irritabilitet hos spädbarn eller småbarn.

Se även  Hur snabbt växer grisar?

Båda sjukdomarna liknade till en början en normal feber, men tog plötsligt en fruktansvärd vändning som blev dödlig och orsakade döden.

Efter utbrottet ses grisarna återigen som extremt negativa varelser och vissa människor fruktade dem till och med. Som grisägare är det en del av din plikt att skydda din friska gris från de negativa människor som kan skada dem.

Hur blir grisar sjuka?

Det enklaste sättet för grisar att bli sjuka är att äta kött. Även om de är allätare, har de senaste grisincidenterna lett till att vissa områden strikt förbjuder kött som mat för grisar.

Om en gris blir infekterad av en sjukdom av att äta kött är det stor chans att omedelbart smitta närliggande djur och de människor som tar hand om dem.

En annan anledning till att tillstånd är viktiga är att tjänstemän kontrollerar om en potentiell grisuppfödare är behörig att ta hand om en gris.

Det finns fall där ägare avsiktligt matar grisar som är förbjudna eller andra olämpliga livsmedel för underhållning som inte kan tolereras. Det kan utsätta vem som helst i fara.

Innan någon kan bli licensierad och laglig grisägare görs en noggrann och noggrann bedömning, så förbered dina dokument i förväg.

Vi har en artikel om legalisering av din husdjursgris. Men återigen, beroende på din region kan reglerna också skilja sig åt. Vi rekommenderar att du kontrollerar din lokala djurskyddslagstiftning.

Rätt miljö

I motsats till vad vi känner dem för, grisar är faktiskt väldigt rena djur. För att behålla en måste du placera dem på rätt plats.

För vissa ställensällskapsgrisar får endast vistas inomhus och ägare är förbjudna att låta sina grisar vistas utomhus.

Det kan finnas några logiska skäl bakom detta, till exempel säkerhetsåtgärder. Men det finns tillfällen då de diskriminerar grisar och ber om att hålla sig utom synhåll på grund av den negativa bild som grisar har.

För inomhusgrisar – Du måste överväga rasen, åldern och storleken på ditt husdjur. För komforten är ett bra sänglinne som passar storleken nödvändigt.

Oavsett ras rekommenderar vi ägare att göra detta förutse sina grisar
bli dubbelt så stora som de är nu när de är unga.
”Teacup” eller ”Miniatyr” grisar är inte garanterade att förbli så små som de är.

Så för att hjälpa dig spara pengar är vårt tips att satsa på långsiktiga investeringar.

Grisar har svårt att anpassa sig till temperaturen och kan kämpa i extrem värme eller extrem kyla. De är benägna att få solbränna, lunginflammation och värmeslag.

Den rätta miljön för en husdjursgris är en plats med en måttligt varm eller sval temperatur för att inte stressa dem.

Se även  Hur man avvänjer smågrisar

Grisar kan inte svettas, varför det är svårt för dem att anpassa sig till temperaturen. Deras enda sätt att svalka sig var att rulla i leran. Det hjälper också till att hålla parasiter borta.

Huset du placerar dem i bör se till att de håller sig torra, varma eller svala och borta från parasiter.

Det krävs också att de har tillräckligt med utrymme för att ströva fritt eller springa runt för lite träning.

De är kända för att vara intelligenta och nyfikna djur och denna faktor bör beaktas. En instängd eller isolerad gris utan tillräckligt med utrymme att utforska kan bli deprimerad.

En gris med negativa känslor är mottaglig för sjukdom och kan dö av den.

Grisar föredrar också en ren plats och kan pottränas. Du behöver inte oroa dig för att de ska göra oreda överallt.

För husdjur utomhus – du kommer att behöva ge tillräckligt med pengar för att bygga dem ett skjul eller ett hus utanför.

Om du inte har en plats att hålla din gris som husdjur, är dina chanser att bli en verifierad eller laglig grisägare små till ingen.

Liksom ovanstående krav måste de skyddas från tuffa förhållanden, ha tillräckligt med utrymme, tillgång till sin ”toalett” och en plats där de kan få tillräckligt med vitaminer från solljuset.

Balanserad diet

Förutom kött kan grisar äta nästan vad som helst. De är inte kräsna, men därför är det också viktigt att en grisuppfödare vet vad som är hälsosamt och inte för sin husdjursgris.

Vi diskuterade redan risken med att mata kött till din gris ovan. Det bör undvikas så mycket som möjligt.

De flesta grisar äter en mängd olika frukter och grönsaker. Du kan också ta ekollon eller några nötter att ge som mellanmål. De betar också gräs, gräver i jorden efter rötter och äter insekter (vilket är säkert för dem).

När det kommer till utfodring har du inga problem med att ta reda på vad din gris gillar och ogillar. Det finns för många val att välja mellan!

Ändå säger studier det äkta och pålitlig grisbit är fortfarande det bästa matalternativet för din husdjursgris eftersom pellets vanligtvis innehåller alla nödvändiga vitaminer och näringsämnen för en balanserad kost för grisar.

Du kan också kolla in en av våra artiklar för mer information om vad du ska mata din husdjursgris: https://petpigworld.com/what-can-i-feed-my-pig/

sjukvård

Vaccination av din husdjursgris är också viktigt. Det rekommenderas också att de har årliga medicinska kontroller för att hålla dem säkra och friska.

Det finns också tillfällen då de behöver klippa sina hovar, så tänk på det också.

Se även  De vanligaste raserna av husdjursgrisar

REGLER FÖR ATT HÅLLA GRIS

När det gäller ämnet liknar reglerna krav. Regler bör dock tas med högsta prioritet än krav då krav kan uppfyllas senare, men regler är absoluta.

Vi har en användbar tråd eller detaljerad artikel om legalisering av dina husdjursgrisar som du kan kolla in.

Sifferraden kommer att registreras som grisägare och få din sällskapsgris licens. OAVSETT OM DU SKAR OM ETT HUSDJUR ELLER HÖR NÖT, MÅSTE DU VARA REGISTRERAD FÖRST.

ÄR GRISAR BRA DJUR?

Eftersom det finns så många krav kanske du funderar eller undrar om det är värt det. Du kanske undrar om grisar är bra husdjur.

Och svaret är ja, de kan vara väldigt bra husdjur! De kommer att vara värda det.

Vissa forskare säger till och med att grisar är smartare än hundar och andra primater! Som förklarats ovan tillåter deras intelligens dem att känna känslor som vi gör.

Du kan träna dem att använda boet, hämta och gå och mer!

Några studier säger till och med att de kan fungera bra som ett känslomässigt stöddjur eller rollen som ett terapidjur. De kan hjälpa till att minska depression.

De kan njuta av att gosa och sitta i ditt knä då och då!

Det finns videor över hela internet som visar hur söta och söta dessa djur kan vara, så de kan definitivt göra bra husdjur.

RELATERADE FRÅGOR

  • Är grisar farliga?

Nej, i allmänhet är tamgrisar vanligtvis vänliga eller neutrala till den grad att du till och med kan låta dem komma nära barn.

De är väldigt lika hundar i beteende.

Även om de är kapabla att bita händer detta sällan och förmodligen bara när de skadas, misshandlas eller hotas.

Grisar är bytesdjur och föredrar att fly snarare än att själva vara i fara eftersom det är för riskabelt. Deras enda sätt att bekämpa är att attackera med sina betar om de har dem och bita om de kan nå dem.

Deras aggression kan också bero på typen av ras. Eftersom de flesta raser nu är domesticerade är det inte många som är farliga.

Ibland kan det också bero på deras ålder eller hur de är uppfostrade.

Smågrisar som har vuxit upp ensamma utan social interaktion är ofta ovänliga mot människor och till och med andra grisar. Äldre grisar kan också vara lite aggressiva när det kommer till att ha en alfahane.

Dock, en annan anledning till att de kan vara ”farliga” är om de är sjuka eller bär på en sjukdom.

Därför är det viktigt att få dem medicinskt kontrollerade och även vaccinerade.